ben erken gelicem galiba, erken dediğimde 08:27:56 yı geçmez
sen geçen hafta 11:23:48'de gelmiştin zaten ![]()
bu hafta erken gelmen lazım
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
ben erken gelicem galiba, erken dediğimde 08:27:56 yı geçmez
sen geçen hafta 11:23:48'de gelmiştin zaten ![]()
bu hafta erken gelmen lazım
Merhaba arkadaşlar...BU hafta yaylı tüfeğim ile saat 10:00 da PS olmak için limden geleni yapacağım. Bir kişilik yer ayırın
![]()
![]()
![]()
sen gelebil diye saat 10.00'da yapıyoruz buluşmayı.
ÖzgürSula ![]()
sende yetişirsin herhalde
hayırlı olsun, güle güle kullan.
Ben İstanbul'da doğdum ve 7-8 yaşıma kadar orada büyüdüm, son yıllarda gittiğimde (aynı mahalle, aynı ev, bir akrabamızın evi) karga ve martıları bol bol görüyorum. Kimse "popülasyonları artmıyor, kim demiş" demesin
eskiden balkonunda güvercin-kumru-serçe gördüğüm evde şimdi sadece kargalar kol geziyor. diğer türler nereye gitti? Ankara'ya gelmediler, çünkü buradanda gittiler ve yerlerini saksağanlar dolduruyor.
ben saat 10.00 gibi gelebileceğim.
ben gelemiyorum işim çıktı.:(:(:(:( Erdem hocam şişelerle sen ilgilenirsin artık.
elimden geleni yaparım ![]()
Daha Çok Göster97 k hakkında çok yazı okudum, çok araştırdım. Hatta tam almaya niyetlendim diana 460 aklımı çeldi. Bildiğim kadarıyla önemli hususlardan biriside mermi ve namlu meselesi.
Dianaların namluları çok çabuk kirlenir ve 250-500 atışta bir temizlemeniz gereklidir. HW lerde böyle bir sorun yok.Diana fazla mermi seçmez. Ne verirsen yer hesabı. Tabi hassas atışlar yapacaksanız ayrı mesele. Örneğin tuka (Mustafa bey) air arms ile çok güzel dedi. Silahı
aldığım skypulme (Göktuğ) air arms ve benjamin önerdi. Bende Crossman premier hallow point ve gamo promagnumu çok sevdiğini gözlemledim.
97 k ise bildiğim kadarı ile bir kaç çeşit mermi ile çok iyi anlaşıyor. Yani mermi seçiyor. 97 k kullanmadım ama genelde görüştüğüm arkadaşların hemen hepsi en azından 1 defa atılıp kullanılacak silah diyorlar. Yani bu hobinin olmazsa olmazlarından. Ayrıca 97 k nın 77 den namlusunun daha kısa olmasının sebebi bence lock time kısaltarak isabetliliği arttırmaktır. Bildiğim kadarıyla en çok tercih edilen ft silahlarından birisi air arms tx 200 diğeri de 97 k dır.97 k 50 metrelere kadar gayet isabetliliği ile özellikle grup çalışmak ve ft atışları yapmak için üretilmiş yakışıklı keyifli bir silah
Dianalarda ise durum biraz farklı en önemli fark 48-52-54-350-460 hepsi 97k dan çok çok fazla teper. ve bu silahların hepsi 97k dan en az 2 kat daha güçlü.
Mod 54 : kartalcin arkadaşımızdan biliyorsunuz zaten çok isabetli ve geri tepmesiz pcp tadında bir silah
48-52 : 54 ile yapı bildiğim kadarıyla aynı sadece geri tepmesiz değiller. İsabetlilikleri de 54'e yakındır.
350 : Bu serinin en güçlü silahı diye bilinir. Bütün forum sayfalarında gücünden ve bu güce göre isabetliliğinden bahsedilir.
460 : Mod 54'ün retrograde sisteminin avantajını saymazsak bence bu serinin en mükemmel, en hafif ve en kompakt silahıdır. 40 metrelerde 2 cm, 85 metrelerde 7, 120 metrede 10-11 cm grup yaptığım oldu. Gücünden zaten bahsetmem gerek yok en son 120 metrelerde şişe infaz ettim. Mesafe yetmediği için yakın zamanda araziye çıkacağım.Sonuç: Eğer hedefiniz en fazla 70-100 metrede grup ve şişe ise 97 k iyi bir seçimdir. Ama hedefiniz 100 + atışlar ise diana alın.
Selamlar...
pellet seçen silah hw100, hw97k'da her türlü (en dandik olanlar hariç) Gamo vs pellet kullanılabilir, ama tabii ki en iyi sonucu alacağınız pelletler var. Diana'lar hw97k'dan güçlü ama "en az 2 kat güçlü" değil (o zaman bahsi geçen 5.5mm dianaların 30ft/lb civarında olması lazım)
belirtmeden edemedim ![]()
sağol Kamuran
alttakini parlamasın diye stealth boya yapmışlar galiba ![]()
Ben de gelsem mi acaba
gelmesem bekleyen olur mu acaba
Kamuran sen öncü timsin yahu ![]()
bu arada yeni dürbünlerimizin fotoğraflarını koysan, bir görsek ![]()
yağmur olmazsa sabahtan kimler gelebilir?
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
silahı satın aldığınız yere bu konuda başvurdunuz mu? silahın garantisi devam ediyorsa yardımcı olurlar, bittiysede sizi yine yetkili bir servise/distribütörüne yönlendirmeleri lazım.
forumdaki yazılarımızı küçük harflerle yazıyoruz.
anlayışınız için teşekkürler.
eline gözüne sağlık Yusuf ![]()
arkadaşlar bence, konuyu uzatıp biribirinizi kırmanın anlamı yok. sorusu/sorunu olan yazar, cevabını bilen ve cevaplamak isteyende cevaplar.
ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.
ben bu hobiye başladığımdan beri böyle rüzgar daha önce 1 kere ya gördüm ya görmedim, feci esiyordu.
ama yinede kalabalık ve muhabbeti bol bir buluşma oldu.
Atilla beyde (Atikomu) geldi onunla da tanışmış olduk. ekip büyüyor.
Erdem abi, hafta içi hep yağışlı geçti, çamlığa çıkan yol çamur olursa nasıl çıkacaz?
sende 4x4 bi araç yok mu yoksa? ![]()
bu yağışla çıkılmaz hale gelmemiştir sanırım, sabah göreceğiz.
'Ankara Team' mensubu arkadaşlarım.
22 Kasım buluşması hangi saatler arasında ve nerede yapılacak? Bilgilendirirseniz katılmak isterim.
Selamlar.
Atilla MUTAFOĞLU
yukarıdaki linkteki tesise gelin ama tesise girmeyip (sabah 9.30da açılır) yolu devam ederek tepeye çıkın sol tarafta bir çamlık göreceksiniz, orada oluruz.
ilk gidenler 7.30-8.00 gibi orada olurlar,
görüşmek üzere
Revoyu pardon sizi özledik yahu
geçen hafta siz gittikten sonra Göktuğ geldi, ben hasret giderdim ![]()
yalnız bi ara hedef değiştirmeye giderken arkadan pıf-pıf-pıf-pıf-pıf-pıf diye seri bir ses geldi, arkamı dönüp Göktuğ'a:
-ayıp oluyor ama ha!
diye bağırdığımı hatırlıyorum ![]()
değişik bişey hakkaten ![]()
buna benzer bi sistemin çizimini ben daha önce eklemiştim , ama sakıncalı olabileceği düşünelerek kaldırılmıştı
çok haklısın, bence buda sakıncalı ![]()
![]()