bu arada meydan okumanızı kabul ediyorum... bahar buluşmasında yarışırız abi
tamam yenilen "un kurabiyesi" yapsın, sürat kargo ile göndersin ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
bu arada meydan okumanızı kabul ediyorum... bahar buluşmasında yarışırız abi
tamam yenilen "un kurabiyesi" yapsın, sürat kargo ile göndersin ![]()
eheheh abi revo'yu yarışma dışı bırakıyorum
... ama glad ile kapışırım bak
ya bu nasıl bir özgüvendir? bende sana 4 atış rahat avans veririm Glad ile ,
hehehe hw100'le bile avans veririm.
o zaten doğuştan sihirbaz ![]()
Windage ayarı solda olan field targette makbuldür sanırım.
windage ayarları her zaman sağdadır. Olursa soldaki parallax ayarı oluyor, birde bendeki seri Leapers'ta artıkıl aydınlatma reostası solda.
hayırlı olsun ,cok güzel pratik bir parca ,sonucta pratik işlem yapması bakımından da güzel ve engüzeli hv 100 ne taksan yakışıyor .
![]()
birde şu tüfeği silseydiniz be abi
tüfeği silmez olurmuyum yahu? her atış dönüşünde temizleme-koruma yağıyla silip kılıfına koyuyorum, hafta içi canım çekiyor bir daha çıkarıp siliyorum, yağıyorum.
Siliyorumda bezin tozları kalıyor sanırım, birde gözle bakınca bişey görünmüyor ama, macro foto çekerken flaşta patlayınca görünmeyen şeyler görünür oluyor
Sen benim 1 senelik tüfeği gördün işte, bakmasam, silmesem, korumasam öyle durur mu?
Ben 1 senedir bu işlerle uğraşmaya başladım, ama benim anladığım eskiden bu tornavida veya bozuk parayla ayar yapılan taretler varmış, sonradan elle ayarlananlar üretilmiş. Fakat elle ayarlanan taretler daha büyük ve yüksek, dolayısıyla azda olsa ağırlığada etkisi vardır. Sanırım hala daha küçük taretleri isteyen bir pazar var, yine bu taretlerin maliyetleride düşük olacağından hala üretiliyor.
Ayrıca biz bu dürbünleri havalısilahlarda kullandığımızdan en azından yukarı-aşağı ayarını mesafe ve pellete göre sık sık değiştirmek durumunda kalıyoruz ama, yivli-ateşli silahlarda böyle bir duruma pek gerek kalmadığından çok sık ayar değiştirilmeside gerekmiyordur. Adam sıfırlamayı bir kez yaptığı zaman sök-tak yapmadıkça aynı ayarı yıllarca kullanabiliyordur.
Bu tabancaya içim ısınmaya başladı şimdi.
20-30 atış çok zayıf kalmış ben 50-60 arası tüpü dolduruyorum. Ayrıca dün bir arkadaşıma aliminyum çantasına + dürbününe kadar çok sıt bir set kurduk 975 e mal oldu
ben zaten kullanmadığımdan ve emin olmadığımdan "sanırım" demiştim, doğrusunu siz yazmış oldunuz.
şarjor ters girmiyor bilginize
hw100'de inatla zorlayınca giriyor, ama çıkarması daha zor oluyor. Nerdenmi biliyorum?
T E C R Ü B E ![]()
hw100'de pelletleri ters yüklediğiniz magazini düz takıp atışta yapabiliyorsunuz. Hatta Crosman Match ile gurupta yapabiliyorsunuz. Nerdenmi biliyorum?
YİNE TECRÜBE ![]()
ama 2-3 gün kullandıktan sonra böyle şeyler olmuyor ![]()
İnternette defalarca görüp, methiyelerini okuyup, hw100 ile REVOvari pellet harcamaktan sıkılınca siparişini verdiğim Weihrauch tek atış şarjörüm bugün geldi. Bu hw100'lerin FT yarışmalarında kullanılabilmeleri amacıyla Weihrauch tarafından üretilmiş bir adaptör. 14'lü magazini çıkarıp yerine bunu takıyorsunuz ve silah "multishot"tan "oneshot" silaha dönüşüyor.
Büyük merak ve mutlulukla paketi açtığımda "yahu bunada 30pound verilirmi?" diye düşünmekten kendimi alamadım. Ama vermiştim artık
küçücük birşey, metalden anlamam ama döküm gibime geldi. Boyası biraz kötü, sanırım depoda orda burada biraz çizilmiş. Yalnız ölçüleri, işlenmesi çok güzel yapılmış silaha hiç zorlanmadan tık diye oturdu ve kolayca açılıp kapanıyor. Yaylı bir sistemi var, parmağınızla çekince tık diye açılıyor, sonra pelleti koyup yerine ittirince tık diye kapanıyor. Henüz atışta kullanma şansım olmadı, sanırım haftasonu deneyebileceğim. Denedikten sonra kullanımı ile ilgili izlenimlerimide aktarırım.
asturk61
geçmiş olsun, acil şifalar.
Şu anda satışta olan Raider'lar tek atışlı, sanırım 20-30 atışta bir doldurmanız gerekiyor, CO2 tüp kullanamazsınız. Bu silahları basınçlı havayla scuba tüpü veya yüksek basınç pompalarıyla doldurabilirsiniz.
bir insan bu kadarmı şanslı olur.
+1
Nihayet Karar verebildim ve az önce Veli beye sparişi verdim.T12 sentetik.
tercih sebeplerim;1-Hafif olması
2-Pahada hafif olması (Diğerlerine nazaran)
3-Şarjör kapasitesi (12)Pcp kervanına katılmış oldum.Hayırlısı gel .Gel Nisan gel
hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Rıfat bey hayırlı olsun, artık ayları beraberce iple cekeceğiz ![]()
bir başka yaklaşımla bu .177 - .22 ve .25 pelletler eşit ağırlıkta olması halinde namlu çıkışı en yüksek olan pellet illaki .25 çapında olan pellet olur.
Öyle değilmidirki av için tasarlanmış .50" 175grains mermi atan PCP silahlarla geyik,bizon,domuz avlanabilmektedir.
ben zaten güçlü olacağını kabul ediyorum, güçte enerjiyle direk bağlantılı, eşit ağırlıkta dediğiniz doğru olabilir ama normalde kullanılan pelletlerde büyük çaplı pelletler hep daha ağır, dolayısıylada hep daha yavaş, ve dolayısıylada hep daha çok düşme yapıyor. Düştüğü yerdeki etkisini tartışmıyorum.
.25 pellet çeşidi sıkıntısında haklısın ama .25 PCP'de .22'ye göre daha hızlı olabilir.
güçlü olur mutlaka, ama .25'i .22'sinden daha hızlı standart PCP ben görmedim? ve .22'si .177'sinden daha hızlı.
pazar günü russ yaya mal yolluyacağız inşallah aldırtacağım bende 25 cal
düşünüyorum gelince göreceğiz nasılmış galiba kimsenin fazla bir bilgisi yok.
.22 getirtin bence, .25 pek pellet bulamazsınız ayrıca sürati vs. düşük olacaktır .22ye göre,
sonuçta pek kullanışlı olmaz.
Bende işlerimi bitirip, saat 2 gibi gittim, kompresör hala donmuş durumdayımış, tüpler dolu değildi
tüpteki 130-140 bar havayla 3-4 kere doldurup atış yaptım, benim hw100'ün Benjamin'i sevdiğini gördüm, Benjamin'le 30 metre mesafede nerdeyse tek delik ![]()
ama AA'yı hem yağlı hem kuru attım, sonuçlar kötü çıktı, üzgünüm çünkü Benjamin stoklarıda bitmiş durumda ![]()
İsterdim ama hem hastayım, hem yarın işlerim var, ama gönlüm sizinle.