Booze adlı kullanıcının mesajları

    çok güzel grupmanlar olmuş erdem abi...5.52 ile bu grupmanları yaptıysa namluda eski hw 100 namlusu anlaşılan...
    crono sonuçlarınıda inceledim çok stabil olmuş tüfeğiniz tekrar hayırlı olsun.

    Murat abi;
    bildiğin gibi bizim buralarda Ft yarışması falan zaten yok...sizin gibi 8 -10 kişi toplanabilsek kendi aramızda yarışmalar düzenlenebilir... ama daha buluşamadık bile u½%; bu sebeple 50 büyütmeli bir dürbün yerine maximum 36x büyütmeli dürbün kullanmayı düşünüyorum Ft yarışması olursa zaten tüfekler oldukça güçlü. idare ederiz bi şekilde.....


    yüksek zoomda paralaxın daha doğru çalıştığını gözlemlemiştim; örneğin 100 m den 8-10x bütüyme ile baktığımız bir objeye 18x baktığımızda paralax hatalarını net bir şekilde gözlemliyip dikkatlice tekrar paralax ayarladığımızda netliği yakalıyoruz zaten bunu yapamazsak vuruş noktası değişiyor.yanlış anlamadıysam sizde bu noktaya değiniyordunuz. yoksa bu dürbünde eye relief kaynak noktası falan doğru olmadan hiç mi görüntü alınmıyor !!??


    birde hedef atıcılığı için düşünürsek nikko target master modeli sizce nasıldır...önden paralaxlı bir dürbün.target dot diye bi reticle ye sahip
     [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumbnails/1e3d3e390e6376109b83832acb474842.jpg]

    Bu marka dürbünü bir süre HW97K üzerinde kullandım. Modeli aynı mı idi onu pek hatırlamıyorum ama objektif üzerindeki paralaks (mesafe) ayarını yaparken bilezik aşırı derecede zor dönüyordu. Hani neredeyse dürbün sanki tesbit ayakları içinde ekseni etrafında dönecekmiş gibime geliyordu.
    Yabancı forumlardan okuduğum kadarı ile bu "sıkı dönme", Hawke'lerin genel hastalığı imiş.
    Bilgine sunayım dedim.
    Sevgiler.

    Polat abi yanlış hatırlamıyorsam bir buluşmada hw 97k'nizi hawke dürbünle kullanmıştım. ayrıca leapers dürbünüde sizin s410'da kullanmıştım.
    uyarınız için teşekkür ederim polat abi.
    şu anda kullandığım tasco varmint 6-24x42 işimi görüyor. ancak 18x büyütmeden sonra görüntü kalitesi oldukça düşüyor.mustafa abinin nikko stirling niteeater dürbününü birkaç kez sıfırlayıp kullanmıştım. benim işimi fazlasıyla görecek bir dürbün gibi göründü... bu sebeple ilk tercihim nikko stirling.

    yarışmanın acıklandığını günden itibaren birbir peşine mis gibi gruplar çıkıyor!! daha birini hazmedemezken iki, üç...bune yaaw ;#^+.
    eline sağlık Serdar süper grupman olmuş !!


    buluthan ben tüfek getirmeyi düşünmüyorum ağırlık yapar 8|

    aşağıdaki dürbün opticwarehouse'da vergisi dergisi dahil 150 pound


    [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumbnails/f393a67953c451492648f71239cdde6d.jpg]


    bu dürbünde hawke map pro serisi havalı tüfekler için çok ideal bir dürbünmüş...fiyatı 102 pound
     [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumbnails/12a81a94cc985801d99d05939303a31f.jpg]


    bir arkadaşım birkaç günlüğüne londra'ya gidip gelecekmiş. bu iki dürbünden birini, para bulursam ikisini birden arkadaşa aldırmayı düşünüyorum.Ft yarışması olsun günlük kullanım olsun bu dürbünlerin yeterli olacağını düşünüyorum.
    bu sebeple daha önce yaptığım ufak caplı araştırmamı sizinle paylaşayım dedim...
    arkadaş, bu tip ürünleri ingilterede ikinci el de bulabileceğini söyledi. birkaç hafta sonra gidecek bakalım neler olacak :rolleyes:

    hayırlı olsun erdem abi ;
    kronograf sonuçlarını bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. bence bu tüfek eskisinden çok daha stabil olacak. regülatörüde düzgün ayarlanmışsa
    pek bi güzel olur...

    bu yarışmada daha önce organize edilen airguntürk buluşmlarının düzenlendiği yerde olacaksa 100 m grupman, yarışmacıları oldukca zorlayacaktır. olmadı zar atar birinci ikinciyi belirleriz ;şrofls;.

    Yok be erdem abi... almanların arasında bi rus sniperi falan gibi algıladım birden olayı ondan öyle dedim... hani almanların kendi cephesinde, rusların kendi cephesinde durması gerekir ya,rus askerinin ne işi var alman cephesinde !! gibi bi mantık yürüttüm ondan öyle dedim #hims

    Strong;
    bolt mekanızmasının geri gelebilmesi için ilk başta boltu yukarı kaldırıyoruz bildiğiniz gibi... ve birde boltu kurduktan sonra ileri sürüp boltu tekrar aşağı getiriyoruz. işte bulutan ince ayar derken bu noktalardan bahsetmiş olsa gerek... tüfeğin kurulması için boltu, yukarı kaldırmak suretiyle, içerde bir pimin çekiçyayı mekanizmasında bulunan yuvasına oturmasını sağlamış oluyoruz. Bu tip boşlukları hesaba katarak, boltun topuz kısmının konumu belirlemek gerekiyor. bunun haricinde bolt topuzunun kundağınıza temas etmesini istemeyebilirsiniz, bu tip ayarlamalarıda yine arka vidayı sıkarken boltun konumunu kendinize uygun şekilde tutup daha sonra sıkıştırarak yapabiliyorsunuz.

    kara şişe beklemiyomuş hakketten #hims bizde bikeresinde balon getirdik araziye biyere astık. vuracaz edecez derken, bi baktık çocuklar toplamış balonları aynen götürüyolar baka kaldık balonların ardından #hims
    Buluthan buarada bende özledim şu arazi marazi işlerini bi foto patlatayım anılar tazelensin....
     [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/081218/temp/ww4bchvz.jpg]
    en çokta şu kapak kesme şeker günlerini özledim. kebap gibi çöpşişlere diziyoduk şişe kapaklarını diziyoduk bide fosforlu boya sıkıyoduk inek gibi parlıyodu #hims bi ara gidelim valla zaten gaza gelirsek yine 2 haftada bir toplanıp gideriz.

    kartalcin;
    biz sağlam bir sırt cantası alıp; yemek,su ıvırzıvırları ve saçmaları doldurup öyle gidiyoduk araziye...genelde sprey, hedef tenekeleri, mat, ağzı açılmamış suyumuzu dahi arazide saklıyoduk.oralarda malzeme saklanacak yer varsa faydası olabilir belki...


    şimdi aklıma geldi;
    bir seferinde araziye vurmak icin yumurta götürdük bir kısmı kaldı yine bi deliğe sakladık haftaya tekrar araziye geldiğimizde yanımızda daha önce bölgeye gelmemiş bi arkadaş yumurtaları buldu şaşırmış bir halde " ya ortalıkta tavukta yok ne ara yumurtlamışlar buraya " diye follukdaki !? yumurtaları gösterince yumurtanın birini çevirip arkasındaki damgayı göstererek baya bi gülmüştük ;şrofls;.
    bu arada atışlar, amaç ne olursa olsun oldukça güzel elinize sağlık !!