karabey15 adlı kullanıcının mesajları

    Çözdüm arkadaşlar, ihtiyacı olan olursa diye yazayım;

    Valfin iğnesini çıkarttıktan sonra içinde beyaz plastik bir halka var onun üzerinde de bir oring var onu değiştirince düzeldi. Ancak ilk basmada 100 bara gelene kadar hafif kaçak devam edebiliyor sonra duruyor.

    Merhaba arkadaşlar,

    At 44 um var.kafa.gif Şimdi tüm oringleri değiştirmeme rağmen namlu ucundan hava kaçırıyor.kafa.gif Tüpü sokup bastığımda bu sefer valfin deliklerinden kaçıyor.kafa.gif kafa.gifİğneyi kafa.gifçıkarıp onun oringinide değiştirdim bişey değişmedi.kafa.gif Regülatöru dışarda taktirdigim için hatsana göndersem ilgilenirler mi ondanda kafa.gifşüpheliyim.kafa.gif Nasıl tamir edebilirim yardımcı olabilir misiniz.kafa.gif

    Not: Dolum yaparken kurma kolunu çekerek 100 bara kadar doldurdum ama genede hava kaçıyordu normalde 50-60 bardan sonra durması lazım.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sonradan nette dediklerinize benzer videolar buldum sökmeyi denedim olmadı çok zorlamak da istemedim emanet çünkü. Ama sahibine sorup zorlayacağım bi, nasılsa bu şekilde kullanılma olanağı yok.

    Merhaba arkadaşlar, 6-24-50 aoeg bir dürbün var, alt-üst ve sağ-sol ayar düğmeleri fonksiyonsuz yani mesela hedefin 5 cm soluna atıyor diyelim; tam sağa çevirsende tam sola çevirsende aynı yere atıyor. Alt üst de aynı şekilde, bu neden olur tamiri mümkün müdür yardımcı olabilecek varmı? Sağolun şimdiden.

    Evet Mustafa bey daha öncede söylemiştiniz. Haklılığınızdan şüphem yok. İşte taşıma zorluğu yüzünden onu seçtim. Neyse biraz kullanalalım bakalım çok canımı sıkarsa bide 6 veya 8 inç namlu alır onları ayrı taşırım.

    Yok silahta bir sorun yok.


    Evet hayal kırıklığı oldu. Aslında genel olarak alma amaçlarıma yeterli. Ama keşke 500 TL lik değilde 200 TL lik birşey alsaydım dedim. Ne yapalım aldık kullanacaz artık.

    Evet sonunda elime geçti. Bende izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim.


    - İlk olarak taşıma kolaylığı yüzünden 4" tercih ettiğimi söylemiştim, iyiki de öyle yapmışım bu bile oldukça büyük.


    - Daha önce aklıma takıldığı için sizlere 20 mt. den soda şişesini deler mi diye sormıştum; şimdi gördüm. 3 mt. den bile delmiyor.


    - Özellikle atış yaptığım tarfta renkler sade ise, karışık değilse merminin gidişini görebiliyorum. (Bu kadar zayıf)


    - Bir tüp ile ortalama 40-50 atış yapıyorsunuz ama ilk 10-15 atıştan sonra zayıflığı çok iyi hissediyorsunuz. (Tüple alakalı değildir heralde ama Crosman CO2 12 gr.lık tüp kullandım)


    - Silahın mekanik yapısı güven veriyor, oldukça sağlam ve mekanizma iyi çalışıyor (şimdilik).


    - Eğer tüpdeki basınç azaldığında atışa devam ederseniz, pellet ya topun yada namlunun içinde kalıyor. Bu durumda mekanizmayı da açamıyorsunuz, uzun ince bir şeyle önce pelleti çıkarmanız gerek.


    - Pellet olarak hallow point midir nedir onu almıştım 38 TL ye (500 adet) ama dandirik ince mehmet ile daha isabetli atışlar yaptığımı gördüm.


    SONUÇ OLARAK; Silah mekanizma ve malzeme olarak iyi. Güç kesinlikle yetersiz. Oyuncak plastik tabancanın gücüyle kıyaslayacak kadar kötü geldi bana. Netice olarak forumda gördüğüm kadarı ile çoğunluk havalı tabancada 100-200 TL lik tabancaları tercih ediyor ve haklılar. Havalı tabanca alacaksanız benim gibi çok bir fark olacağını zannederek 400-500 TL vermeyin derim. Değmez çünkü.


    Bunlar benim şahsi izlenim ve fikirlerimdir.

    Maksat yaralamak değil üstat. Zaten onun için güç çok önemli değil diyorum ya. Kırkta bir bir köpek üzerime saldırırsa o zaman kullanırım. E kusura bakma beline kadar gelen bir çoban köpeği dişlerini göstere göstere üzerine hiç geldimi bilmem ama ben uzaktan korkutma amaçlı bir atış yaparım. Ben buna benzer şeyler yaşadım hatta yarım saat ağacın tepesinde gitmesini bekledim buz gibi havada :) :) şanslıydım yakınımda ağaç vardı tırmanacak fırsat buldum :)


    O dediğiniz köpek kovucu cihazları daha akşam üzeri baya bi inceledim. Arkadaşlardan kullananlarda var. Ve açıklama aynen şu; pil az ise etkisi olmaz, oyuncu-çok saldırgan-ihtiyar köpeklerde çok nadir işe yarıyormuş. Bunu söyleyenlerden biride veteriner.


    Neyse, zaten mesele sadece köpek değil; gezindiğim alanları yukarıda belirttim.

    Her ikinizde haklısınız arkadaşlar. Ancak ben kibar görünüm ve taşıma kolaylığı için 4 ü tercih ettim. Yani kalkıp şehir içinde taşıyacak değilim tabi ama hobi olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Dağda ovada tek başıma gezerken özellikle köpekler can sıkıyor. Yanımda da hem pahalı hemde ağır ekipmanım oluyor zaten. Yani taşıması kolay ve kaliteli bişey lazım, çok güçlü olmasına gerek yok. 15 metreden attığımda karşımdaki canlı yada köpeğin canını yakıp kaçırsa yeter, öldürmek istesem zaten gerçek alırım.


    İşte mesele bu:) :) :)

    Mustafa bey, şimdi sipariş geçtim. Mümkünse yarın kargoya verirseniz sevinirim.


    NOT: Abi bu taksit işine bi çare bulunması lazım. Fiyat avantajı ve kargonun ücretsiz olması cezbediyor bugüzel ama bunlar olmasa sırf taksit yüzünden pahalıya başka yerlerden alabilirdim. Bu sadece benim görüşüm belitmekte fayda gördüm. Diğer kartlarada taksit imkanının sağlanması ümidiyle...


    SAYGILAR

    Mustafa bey, word bulamadım. Sepette kartara ait taksit seçeneklerini ileriki sayfada seçebilirsiniz diyor ama öyle bir seçenek çıkmıyor. Ben maaxsimumla 2 taksit geçmek istiyorum mesela vade farkı olsun varsın.


    Ayrıca teslim süresi ile ilgili bir sorum olacak; kargoya verildiği tarihten itibaren 2 gün içinde elinizde olur diyor ama siz kaç günde kargoya veriyorsunuz 1 gün mü 5 gün mü 1 aymı?


    Lütfen acil cevap verirseniz sevinirim, duruma göre burdan yada başka yerden hemen sipariş geçeceğim.

    Arkadaşım sistemde bir çalışma var hata bu yüzden, manuel aktivasyon yapamıyoruz çünkü sms sisteminin sağlıklı çalışıyor olması için cep telefonunuzun doğrulanması gerekiyorki, tüm alışverişleriniz vs... sms üzerinden bilgilendirmeli bie sistem.


    Yani 1 - 2 saat sonra yeniden üye olun.

    Tamam arkadaşım yarın tekrar denerim ozaman. Sağol.

    Sanırım kararım S&W olacak. Şimdi fiyat araştırmaya başladım. En ucuz nerden bulursam oradan alacağım. Yatagun a üye olamadım. Taksit seçeneklerinide göremedim. Hilalde 450 ama taksitte baya fark koyuyor. Hepsiburada da 480 ama peşin fiyatına taksit var. Bunları tekrar inceleyip hangisinden alacağıma karar vereceğim. Bu silahın görüntüsüne bile vuruldum ben yafff... Para olarak zorlayacak ama bir kere alıp uzun süre kullanayım diyorum.


    Cevaplayan ve yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Sizin sayenizde karar verdim. ;d;


    Saygılar...