isiltan adlı kullanıcının mesajları

    Uzun zaman sonra herkese merhaba.
    3-4 yıl sonra yeniden heveslenip atıl durumda olan silahımı yeniden elime aldığımda ilk işim tüpü söküp
    kontrol etmek oldu.fakat tüpte korozyon ve hafif paslanma gözlemledim.
    kullanmayı bırakmadan önce tüpü son kontrol ettiğimde tüpün iç kısmının parlak bir yüzeye sahip olduğunu hatırlıyorum fakat son halinin fotoğraflarını ekliyorum.
    bu miktarda korozyonun kullanım güvenliği açısından sorun teşkil edip etmeyeceğini merak ediyorum.



    bahsettiğiniz şeyi havalı silahta hiç kullanmadım ama askerde gece atışlarında kullandığımız bir teknik vardı.Glow Stick denilen kılılınca parlayan çubuklardan kolayca temin edebilirsiniz internetten. kullanmadan önce kırıyorsunuz ondan sonra herhangi bir şeyle kesip içindeki parlayan maddeyi istediğiniz yere sürerek belirli süre parlamasını sağlayabilirsiniz. yalnız sizin istediğiniz gibi depoladığı ışığı yansıtan bir madde değil bir çeşit kimyasal reaksiyon sonucu belirli süre ışık veren bir madde.

    Benim evanixte de aynı problem mevcut. 200 bardan başladıktan sonra bikaç atış sabit yapıyor. ondan sonra sağa doğru kaymaya başlıyor 150-100 bar arası sabitleniyor. sağa sola kayması banada mantıksız gelmişti fakat mekanik bir problem olsa belirli bir basınç aralığında sabitlenmez diye düşünüyorum. birde farklı ağırlıktaki pelletlerle sağa sola farklı noktaları vuruyor ve bahsettiğim sabitlenme farklı başınç aralıklarında oluyor. örneğin jsb 16 gr ile dürbünü sıfırlıyorum 18 gr.'e geçince 50mt de bikaç santim sağa vurmaya başlıyor. hatta önceleri dürbünün ayarı kayıyor zannettim ama değilmiş. şimdi alıştım sık sık hava basıyorum vuruş noktası sabit kalıyor. pompa kullandığım için bu şekilde hem pompa ısınmıyor hem ben ısınmıyorum ;kihhik,

    Gelmiş geçmiş en iyi doğa insan belgeseli olduğunu düşünüyorum. Bulabilirseniz meraklısına gene bbc nin "madagascar" belgeselini şiddetle tavsiye ediyorum.

    dürbünü taktıktan sonra gez ve arpacıkla işin kalmayacak. büyütme ayarlı dürbün yerine sana tavsiyem sabit büyütmeli ve daha ekonomik olan 4x15 veya 4x20 dürbünlerden herhangi birini kullanman.

    Evanix side leverlerde 2. pelleti sürmeyi önleyen sistem mevcut. ama ben ilk atışımda 3 samyang sürmüştüm. nasıl becerdiğimi sormayın lolflag.gif lolflag.gif

    cevap için teşekkür ederim. bende o vidadan şüpheleniyordum fakat düşmesinden korktuğum için gevşetemedim. birde biraz gevşetip deneyeyim. birde bahsettiğiniz vidanın şarjörü döndüren mekanizmaya temas ettiği kısım aşınmış gözüküyor benim silahta. silah yeni olduğu için özellikle yapılmıştır diye düşünmüştüm. aynı vidadan kurma kolu üzerindede var birde onların yerini değiştirip deneyeyim.

    bende aynı sorundan muzdaribim. kurma kolunu çektikten sonra şarjörü elle döndürmek gerekiyo bazen. mekanizmayı söktüm inceledim gözle görünür bir problem yok. varsa bir püf noktası yardımcı olursanız seviniri. herkese iyi günler dilerim.

    Merhaba herkese. geçte olsa rainstormun birkaç fotoğrafını ekliyorum sonunda. Fotoğraflar cep tel. ile çekildiğinden düşük kalitede affola.





    [Resim Engellendi: http://i55.tinypic.com/245c1eh.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/11kcsoj.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i53.tinypic.com/23r3lt0.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/28v39tx.jpg]



    birde bugün yaptığım teneke atışının fotoğrafını paylaşayım.


    mesafe :110mt
    mühimmat : jsb 16gr
    dürbün :remington 3-9-32 9 büyütmede
    atış pozisyonu : ayakta (arabadan) destekli
    atış sayısı : 10
    hedef : 20lt yağ tenekesi alt kısım


    atışlar yaklaşık 170 bar civarından başlamıştır.yalnız sadece belirli bir basıç aralığında böyle atışlar yapabiliyorum. basınç düştükçe vuruş noktası rastgele değişim gösteriyor.sadece aşağı yukarı değil sağa solada sapmalar meydana geliyor. çözümü 10 atış yapıp pompayla basıncı eski seviyeye getirmek. hem sık sık doldurunca pompada ısınmıyor lol.gif



    [Resim Engellendi: http://i52.tinypic.com/bgtsom.jpg]






    Pistonlu silahlarda boş atış yapılmasının sakıncalı olduğunu bilen bilinçli bi satıcıymış attention.png size boş atış yaparsanız böyle olur demek istemiş keşke hemen kaçmasaydınız lolflag.gif

    Teşekkür ederim o benimde aklıma geldi o yüzden tetik tıranğının geldiği yatagı mimkün oldukça temizledim. ayrıca yay zayıf olduğundan tırnak üzerine binen güçte öncekine oranla oldukça düşük olduğu için bir sorun olmaz diye düşündüm.tabiki tedbiri elden bırakmamak gerek şakası olmaz.
    birde silikon sprey bunu yapıyorsa yani çekice hiçmi yağ sürmememiz gerekiyor?? ozaman sürtünmeden dolayı aşınma olmazmı?

    Merhaba. bir süredir benim evanix'e çekiç yayı modifiyesi uygulamaya çalışmaktayım son olarak denediğim yay biraz fazla yumuşak geldi. yani yumuşak yay gerçekten çok rahat gerek kurması gerek tetiği gerek hava tüketimini gerekse sesi çok iyi seviyelere getiriyor. ama gücü bir hw97k seviyelerine düşürdüğü için bana uygun gelmedi. fakat yumuşak yay takılı iken çekiç ve yatağı sprey gres ile yağlamıştım. sanırım gres çekicin rahat hareket etmesini engelliyor. bugün gresi çekiç ye yatağın üzerinden iyice temizledikten sonra aynı yerlere silikon sprey uyguladım (eski bir yaylı kullanıcısı olarak aynı mantıkla) ve bir miktar bekledikten sonra yerine taktım. ilk denemelerimde aynı tetik hassasiyeti aynı rahat kurulma hadisesi dikkatimi çekmekle beraber çıkış hızının çekiç gres ile yağlandığı hale göre oldukça artmış olduğunu gördüm :thumbup: . chronom olmadığı için somut bir değer veremicem ama kendim için ideal stabiliteyi yakaladığımı düşünüyorum. bu silikon gres uygulaması hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.

    Önce hayırlı olsun. Sonra geçmiş olsun. Hatsandır yapar. #hims Eğer aldığınız yerden probleminizi çözmezlerse endişe etmeyin benimde başıma gelmişti yeni aldığımda farklı bir problem. tüfek hatsanı bir ziyaret etti geldi üstüne 6000-7000 atış yaptım tık demedi. yani hatsanın sıfır da olsa satıştan sonra fabrikayı bir kez daha görmesi iyi geliyor kanaatindeyim :) (bipod süpermiş bu arada ;rofl.; )

    Hızlı cevapların için teşekkür ederim. zaten orijinalinden daha güçlü bir yay kullanmayı düşünmüyorum benim asıl merak ettiğim zayıf yay bir zarar verirmi acaba.

    Tekrar merhaba abilerim kardeşlerim.
    Diyeceksinizki iyiki bi evanix aldın kafa beyin bırakmadın. #hims benim gene bir sorum olacak sizlere. tüfeğime bugün amatörce bir çekiç yayı modifiyesi yaptım. orijinal yaya dokunmamak amacıyla orjinalinden çok az daha uzun ama daha yumuşak bir yayla değiştirdim. denemek amacıyla 150 bara kadar hava bastım ve bu şekilde 100 bar 'a düşene kadar 40 atış yaptım .chronom olmadığı için sac levha üzerinde yaptığım güç denemelerinde 150-100 bar arası gözle görünür bir güç değişimi farkedemedim. yani bu haliyle yaylı hatsan mod85 imden daha güçlü olduğunu gördüm ve benim için yeterli.orijinal haliyle 200 den 100 bar'a kadar en fazla 30 atış yapabiliyordum kollarımda derman kalmıyor pomapalamaktan ;#^+. 200 barda deneyemedim belkide o basınçta yay valfi açmak için yeterli gücü sağlayamaya bilir.
    soruma gelecek olursak: acaba böyle çeşitli çekiç yayı uygulamaları silahın mekanik aksamına zarar verirmi? yani diyelimki kullandığım yay çok zayıf geldi veya bir miktar uzun veya içinde boşta kalmayacak kadar kısa yani tüm bunların benim atış istikrarı dışında silahın mekaniğine ve ömrüne olumlu yada olumsuz etkileri olabilirmi?? ben chonografa sahip olmadığım için deneme yanılma yöntemiyle kendime göre en ideal halini bulmaya çalışıyorum ve bunu yaparkende üstadlara danışmak istedim. ne demişler: bin biliyorsan bir bilene sor. burda bir bilen bin bilene soruyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Silahı toplarken; çekiç yayının arkasındaki vidayı çok sıktıysanız, aşırı hava tüketimi muhtemelen bundan kaynaklanıyordur.

    Yok aslında toplarken özellikle dikkat ettim.bahsettiğim dağıtmadan önceydi. gress uygulaması ve bahsettiğiniz vidayı orijinal haline göre belki yarım belkide 1 tur daha az sıktıktan sonra hava tüketimi az da olsa azaldı gibi geldi bana.
    Birde çok önemli bir soru sormak istiyorum. pompayla tüpe hava basarken 150 bardan sonra her pompalayışımda tüpten hafif bir metal çınlaması sesi geliyor. yani bu sesi yeni farkettim. acaba bu ses normalde pompanın ucunda çıkan ıslık sesinin (benim hill pompa boşta çalışırken bile ötüyor. sanırsam normal) yüksek başınç altındaki metalden aksetmesimidir?? yoksa 200 barda tüpün sınırlarının zorlanmasındanmıdır?? bu konuya açıklık getirirseniz söz bir daha soru sormayacam #hims saygılar..

    Merhaba. bugün olanca cesaretimi topladım ve rainstorm'u namlu ve tüp'e dokunmadan parçalara ayırdım. öncelikle ilk izlenimlerim; çekiç yayı neredeyse sıfır stres altında , arka tarafına kurma kolunun bağlandığı ön tarafıda pellet yükleyen (parçanın adını bilmediğim için tarif etmeye çalışıyorum) pirinç metal ve altındaki ağırlık gene prinç vıcık vıcık gres içindeydi. zannedersem princin çeliğe sürtünmesiyle hızlı aşınmasını engellemek amaçıyla. neyse bunların tamamını bir güzel temizledim. ayrıca şarjörü çeviren metal kolda yeretince yağlı olmadığı için takılmalar oluyordu. sonuç olarak çekiç yayının takıldığı yerdeki silindirde (sanırsam buda çekiç oluyor) dahil bu aksamların tamamını elimde bulunan sprey gress vasıtasıyla bir güzel yağladım.tabiki pellet yüklemeye yarayan iğneye bulaştırmamak kaydıyla. sonuç olarak silah gerçekten çok yumuşak ve hoş oldu.ayrıca silah üzerindeki şarjörü tutan bilyenin yayı sert olduğu için şarjör çok zor takılıp çıkartılıyordu onuda yumuşatarak problemi hallettim. s10 ve rainstorm aynı mekaniğe sahipmiş. Bu arada kart okuyucumu kaybetiiğim için fotoları yükleyemiyorum en kısa zamanda birkaç grup çalışmasıyla beraber silahın fotoğraflarınıda sizlerle paylaşmak istiyorum.
    hoşuma gitmeyen kısımsa fazla hava tüketimi. yani 200-100 bar arası max 30 atış yapabiliyorum. samyang kullanırsam sanki biraz daha fazla hava tüketiyor gibi geliyo. yani neredeyse atış başına 4 bar gibi bir değer. bu fazla değilmi sizcede biraz. kısa bir arazi denemesi yaptım 100mt de 10cm 130 mt de 15 cm gibi bir alana toplanıyor atışlar. bilgisayar kasanına atış yaptığımdan dolayı net bir hedef noktamda yoktu. dürbün 9 büyütmeli. yani daha yüksek büyütmeli bir dürbünle daha net bir hedefe daha usta ellerde çok iyi işler çıkaracak potansiyeli gördüm ben silahta.gücü konusunda da , chronom olmadığı için eski tabirle bahsedeyim 200-160 bar arası 100 mt.den 28.4 gr. samyangla yağ tenekesini #hims 2 taraflı deliyor.neyse çok uzatmayayım en iyisi bir dahaki sefere somut delillerle karşınıza çkmak üzere..