çekiç üzerine silikon gres uygulaması

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba. bir süredir benim evanix'e çekiç yayı modifiyesi uygulamaya çalışmaktayım son olarak denediğim yay biraz fazla yumuşak geldi. yani yumuşak yay gerçekten çok rahat gerek kurması gerek tetiği gerek hava tüketimini gerekse sesi çok iyi seviyelere getiriyor. ama gücü bir hw97k seviyelerine düşürdüğü için bana uygun gelmedi. fakat yumuşak yay takılı iken çekiç ve yatağı sprey gres ile yağlamıştım. sanırım gres çekicin rahat hareket etmesini engelliyor. bugün gresi çekiç ye yatağın üzerinden iyice temizledikten sonra aynı yerlere silikon sprey uyguladım (eski bir yaylı kullanıcısı olarak aynı mantıkla) ve bir miktar bekledikten sonra yerine taktım. ilk denemelerimde aynı tetik hassasiyeti aynı rahat kurulma hadisesi dikkatimi çekmekle beraber çıkış hızının çekiç gres ile yağlandığı hale göre oldukça artmış olduğunu gördüm :thumbup: . chronom olmadığı için somut bir değer veremicem ama kendim için ideal stabiliteyi yakaladığımı düşünüyorum. bu silikon gres uygulaması hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • Ustadların affına sığınarak cevaplayalım doğru olmayabilir belki ama benim bildiğim kadarıyla çekicin yağlanması sakıncalı güvenlik açısından. tüfek sarsıldığında tetiğin istemsiz düşmesi durumu hasıl olabilir. Ben de sayın Mustafa Serdar beyden duymuştum.

  • Teşekkür ederim o benimde aklıma geldi o yüzden tetik tıranğının geldiği yatagı mimkün oldukça temizledim. ayrıca yay zayıf olduğundan tırnak üzerine binen güçte öncekine oranla oldukça düşük olduğu için bir sorun olmaz diye düşündüm.tabiki tedbiri elden bırakmamak gerek şakası olmaz.
    birde silikon sprey bunu yapıyorsa yani çekice hiçmi yağ sürmememiz gerekiyor?? ozaman sürtünmeden dolayı aşınma olmazmı?

    Evanix Rainstorm + Remington 3x9-32
    Optima Trio 5.5 + göz-gez-arpacık :)


    1997 hatsan mod35 emektar..

  • Ben FX glad. tüfeğimde sadece çekiç yayının çekice girdiği yere ama dışarıya taşmayacak şekilde slikon gres koyuyordum dibe doğru o şekilde tüfek kurulu değilken çekicin tüfeği salladığında ses yapmamasını sağlıyordu yani sadece yayla çekici sabitlemeden sesi kesiyordu. Onu da Mustafa beyden öğrenmiştim. bence siz ne çekici ne de yayı yağlamayın hatta boşta çekiç sallanmıyorsa benim yaptığımı da yapmayın...