tayllan adlı kullanıcının mesajları

    Sizce modifiyesiz standart üretim bi co2 tabanca bu hıza erişebilirmi yabancı mağazalarda gezinirken gördüm crosman c41 modeli için 495 ft/sec.Birde yatagun aracılığıyla getirtebiliyormuyuz normalde gelmeyen bu modelleri?

    Yabancı sitelerde Beeman R1 marka .20 cal. havalı tüfek buldum başka ilgilenen arkadaşlarda olabileceği için teknik verilerini burayada aktarıyor ve bahsi geçen markayla ilgili bilgisi olanların yorumlarını rica ediyorum.






    Cal.
    Total
    Wt.

    Overall
    length

    Velocity
    fps

    Muzzle
    Energy

    Accuracy
    c-t-c

    Cocking
    Effort

    Powerplant
    Stock
    Trigger
    Safety






    .20
    8.8 lbs.
    45.2"
    860
    14.23 FP
    0.15"
    34 lbs.
    Spring Piston
    Beech Stained
    Two-Stage
    Adjustable

    Automatic



    Çıkış hızı umduğum kadar değil ama aynı çıkış hızına sahip 5.5 liğe göre penetrasyonunun daha iyi olacağı düşüncesindeyim.5mm bu ülkeye girecek;eğer,güven veren bir markada 1000-1150 fps olanlarını bulabilirsem :) .Fena taktım bu 5mm olayına ;şrofls;.

    Arkadaşlar öncelikle bilgi ve fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Bazı arkadaşlar 5mm de mühimmat sıkıntısı olacağını belirtmişler haklılarda..ancak 5mm de 1000-1100 fps çıkış hızı veren marka bir tüfek bulur ve getirtebilirsem.. yani iş o aşamaya gelsin, pellet ihtiyacını toplu alarak çözeriz diye düşünüyorum.Tabi zımparada alternaf olabilir:)


    Ne gereği var al 5.5 yada 4.5 diyecek olursanız,çünkü bana göre -naçizane fikrim- güçlü modellerde 4.5 pellet çok hafif kalıyor. 5.5 luğunsa hakkını yaylılar standart halleriyle tam olarak veremeyebilirler..bu yüzden şahsi düşüncem yaylı havalıları optimize edecek en ideali 5mm dir diğer cal.lerin yaygın olması değişik faktörlere bağlı olabilir..bu konuda fazla ileri gitmeden :) sözü üstatlara bırakalım..


    Diana ve muadili markaların 5mm. ürünleri olup olmadığı bilgisi,varsa weblinkleri konusunda yardım ve hertürlü düşünceleriniz için teşekkür ederim.

    Havalı silah merakım aldığım kral magnum tüfekle gerçek bir hobiye dönüşeli bir ay oluyor ve şimdiden 2000 pellete yaklaştım bu heves beni iyice sardı sonuçta daha kaliteli,daha güçlü,daha isabetli yeni bir yaylı arayışına girdim. Forumlardaki araştırmalarım sonucu beni ancak bir diana nın mutlu edebileceğini anladım :) yatagunda modellerin teknik teorik verilerini inceleyerek diana 48 black yada mod 54 siparişi verme aşamasına kadar geldim.


    Beni zorlayan iki model arasındaki tercihten ziyade 4.5 mu 5.5 mu olmalı meselesiydi.Şuanki tüfeğim 4.5 luk ve henüz 5.5mm lik bir pellet görmemiş biri olarak ;rofl.; fikir edinmek için gidip bir kutu 5.5 pelletde aldım :) rakamsal değerlerle çok yakın olan iki pellet arasındaki farkın cismi algılarla iki kat olduğunu gördüm 8|


    Fazla uzatmayayım buradan her iki çapında avantaj-dezavantaj karşılaştırmalarını yaptığımda yine dengede kaldım 5.5 luğun diğer bütün avantajlarına rağmen hızdan 200-300 fps fedakarlık işime gelmedi.. X]#+, derken iki cal arasındaki özellikleri optimum yapabilecek 5mm olayına rastladım fakat yeterli bilgiyi edinemedim.Yani 5 mm de özellikle belirttiğim iki diana modeli olmak üzere diana yada benzeri markaların tüfekleri varmı ? varsa nerden nasıl temin edebiliriz özel siparişle yatağun üzerinden getirtmemiz mümkün oluyormu ? bilgi ve yönlendirmeleriniz benim gibi arada kalanlar için çok makbul olacaktır. Bayagıda uzun yazmışım valla öğrenciyken yazmazdık böylee ;şrofls;.

    Güle güle kullanın..
    Bikaç hafta önce 4.5luğunu aldım atışları bayağı sert ve ummadığım kadar isabetli 35 mtreden soda şişesine hemen her seferinde isabet ederek patlatabiliyorum.ancak yayı çabuk kırılıyor veya bana öyle denk geldi.Bu tüfeğe uygun daha kaliteli bir yay varmıdır acaba ..

    Aynı sorunu bu akşam üzeri atış yaparken bende yaşadım.Tüfeğim kral magnum 4.5 namludan kırma ve henüz birkaç haftalık toplam yaklaşık 1000 pellet atımı var.


    Eve geldiğimde tüfeğin yapısını iyice inceleyerek bir kazaya meydan vermemek ve toplarken sıkıntı olmaması için -çünkü ilk kez söküyorum- pür dikkat sökmeye basladım.Kundağı söktükten sonra yayın tetik istikameti 6-7 spirlik kısmından kırılmış olduğunu gördüm yani yay iki parça olmuştu ve kurma esnasında üstüste binen bu kısım mandala takılarak kurulmaya engel oluyordu.Yayı değiştirmek için silindirin arka kısmının sökülmesi gerekiyordu,tüfek kurulu olmasa dahi yay tam serbest olmadığı için hatrı sayılır bir potansiyel enerji bulunuyor bu yüzden arka kısmı bilinçsiz sökmek tehlikeli olabilir.


    Kırılan yayı çıkarıp inceledikten sonra yayı çıkardığımın tam tersi konumda -bu kez 6-7 spirlik parça öne, uzun kısım tetik tarafına gelecek biçimde- takıp,plastik parçayıda yerleştirdikten sonra arka kısmı kapattım.Çok uğraştırdı..Sıfır bir yay takmak çok daha zor olacak gibi...


    Kundağı yerleştirip montajı tamamladıktan tüfeğin kurulmasındaki sorun ortadan kalktı ve bikaç atış testi yaptım şimdilik gayet iyi çalışıyor..eğer bu modele birebir uygun kaliteli yay bulabilirsem değiştireceğim yoksa en kısa zamanda yeni orjinal bir yay takarım.


    Umarım başka arkadaşlarada faydam dokunur..ama mümkünse bilen birinden yardım almanız daha doğru olacaktır.Bu işlemi yaparken bende forumumuzdaki üstatların paylasımlarından faydalandım ;) onlarada ayrıca teşekkür ederim. :)

    tekrar merhaba kral magnumun 4.5 olanını aldım yaklaşık 500 atış yaptım 35 mt den tesir ve isabet olarak memnun kaldım bence fiyatını hakeden bir silah.

    Merhabalar bir yakınımın havalısıyla yaptığım atışlar sonucu bende merak sardım :) günlerdir forumu araştırıyorken bugün bir bayide 90 tL ye sıfır 4.5 lik namludan kurma kral mağnum gördüm yakın mesafeden ( 7_8 mt ) bi kaç atış yaptım 2 mlik tahtalardan birini deldi diğerininse ortasını buldu,tesir olarak hoşuma gitti.Bu tüfeğin fiyatına kıyasla isabeti,sağlamlığı nasıl? (Bir yıl kadar kullanacağım sonra mod54 yada hw97k yahut gladyatör olacak :thumbup: ) kısa sürede güç düşüşü oluyormu? 40_50 metreden gurupmanı nasıl olur bu mesafeden isabet ettiğinde soda şişesi vs. kırabilirmi? Paylaşımlarınız için teşekkürler.