emporto adlı kullanıcının mesajları

    benimde tetiğim çok sertti, tetiği yumuşattım ama tetik yayını sökerek değil, ayar vidaları kısyadı çevirince karşıya basmıyordu bu sebeple hatsan a yollamıştım daha uzun ayar vidası taktı yolladılar şimdi ayar vidaları görev yapıyor, tetik hassasiyetini ayarlıyor.


    mrt083:


    evet işte bahsettiğim buydu, tak sök yaparken iç çapaklar o ringleri rende gibi rendeliyor, dikkat ediniz tüp sök tak yaparken de aynı şey oluyor hadi namlu oring i neyse de tüp oring inin rendelenmesi tehlikeli olabilir. Hatsan ları sök tak yapan arkadaşlar bu olaya çok dikkat etsinler


    termpol:


    Ilker Bey, tüpleri Hatsan ın izmir fabrikasına gönereceğiz değil mi ?

    Evet Hatsan bir şekilde pcp üreterek forumlardan da ders alarak zaman içersinde hatalarını düzeltmek suretiyle düşük bütçeli havalı silah severleri de pcp sahibi yaptı. Tabiki işçiliği kalitesi vs bu fiyata göre ayarlandığı için çok da birşey beklemediğimizi her zaman söylüyoruz. Burda bahsedilen ve kesinlikle katıldığım en önemli husus insan hayatı, hatsan bu konuları ciddiye alarak insan hayatını tehlikeye atacak üretim hatalarının önüne geçmeli. Bu son tüp değiştirme olayı hatsan ın da birşeyler yapmaya çalıştığı ve bir adım attığı anlamına geliyor, inşallah böyle devam ederler de tüketici sorunlarını dinleyerek git gide daha başarılı pcp lere imza atarlar.


    Tüm hatsan kullanıcıları yeni tüplerden talep etmeli yani tüp değişimi için başvurmalı ve kargo onlardan olsun kendinden olsun yollamalı değiştirtmeli, can güvenliği herşeyden önemli


    Biraz da başlığın ana konusundan bahsedeyim: Tüfeği bu saat oldu daha yeni topladım, şu an sorunsuz çalışıyor saat geç olduğu için testlerini yapmaya çok fırsatım olmadı, şu an 200-150 bar arası 970-910 fps lerde atış yapıyor, atışlar arası hız kayıpları stabil düzeyde seyrediyor ve gariptir ki bu hızlarda tüp canavarı olan tüfek daha az gaz harcamaya başladı ve bu hızlarda 3 şarjör atılabilecek duruma geldi.


    Hava transfer portunun oring 'i parçalanmıştı onu değiştirdim, namlu dış ve iç oringlerini değiştirdim, tüp oringlerini yeniledim çekiç yayı ayar vidasını yayı ideal duzeyde gerecek şekilde tekrar ayarladım bunu yaparken skyplume ın da bahsettiği gibi bir arar 1045 fps leri zorladım ;şrofls;. şarjör çevirme tırnak mekanizmasını biraz daha rijit hale getirdim laçka çalışıyordu şimdi daha kararlı çalışıyor, emniyet açma kapama mandalım çok büyük bir kuvvetle itildiğinde ileri gidiyordu bununda ayarını yapıp sıkışıkığı engelledim.


    Şunu belirtmek isterim tamamen şahsi kanaatim ama tüfeğin iç parçalarındaki işçiliği pek beğenmedim hep üretim izleri hatalar çentikler çizikler var, belki fonksiyonları çok etkilemiyor ama temiz bir işçilik yok, kalıp izleri cnc izleri işlem çapakları hep belli, özellikle bunun bir konuda çok zararı oluyor, tüfek tam bir oring canavarına dönüşmüş nasıl oluyor derseniz: sıfır bir oring i mesela namluya takıyorsunuz namluyu yerine takarken içeri iterken çapaklı kalıp izli işçilikle dolu yatakta oringler yıpranıyor, iki kere namlu sök tak yapınca sıfır oring kesiklerle doluyor tekrar atıp yenisi ile değiştirmek zorunda kalıyorsunuz, belki bu sadece benim silah için böyledir bilmiyorum ama tüpte ve namluda tam 3 kez yeni sıfır oringleri heba edip değiştirdim.


    Dediğim gibi fazla test imkanım olmadı yarın ki ankara Team atış buluşmasında açık havada atış, isabetlilik ve krono ölçümleri testlerini yapıp tam sonucu elde edeceğim, belkide bu kadar çabam boşunadır hatsandır ne yapsa yeridir, belki yine yarın ki saha denemelerinde saçmalar ;şrofls;.#hims


    Herkese saygılar

    Kamuran abi senden de bekliyoruz 100 mt çalışmaları, bak havalar da ısınıyor, günler de uzuyor herşey istediğin gibi oluyor atış için daha çok zaman da bulabileceğiz artık bu sayede.. Geriye namluya pelleti sürüp 100 mt ye atış yapmak kalıyor :)

    Çok güzel Erdem abi tetik parmağına sağlık :)


    Git gide senin bu 100 mt grupların toplanıyor, daralıyor, 18 graini de yükledin sapma da az oluyor, havalar ısındıkça sen daha da sık pratik yaptıkça, ne yapacaz bilmem gitti T12 ;şrofls;.

    Yine süper bir bululşmaydı, katılan herkese teşekkürler, JSB pelletleri deneme fırsatı bulduk, 18 grain uzun mesafede harikalar yarattı :thumbup:


    Fender ufacık taşları HW97 ile tık tık vurdu maşallah :thumbup:


    Yalnız kimse foto çekmedi heralde, bu görevi hep Evren yapıyordu ama o da atışa dalmıştı bilmiyorum buluşma fotoları var mı ;şrofls;.


    Harika bir gündü hava güzel . buluşma güzel zaten Ankara Team hepsinden güzel, havalar ısındı sıklaştıralım buluşma işini


    Yarın kimler gelebilir ? hehehehhe sıklaştıralım dedim ya anında yeni buluşma boyutuna girdim ;şrofls;.

    Evren sen benim gözümde ezelden beridir 4.5 ile taht kurdun ;şrofls;. Eblemis deyince 4.5 cal aklıma geliyor :)


    Şaka bi yana en kısa sürede sende bir pcp ve 5.5 cal ye geç hazır JSB de bulmuşken 5.5 cal JSB tadından yenmez hele bide uzak mesafe atışarında biliyorsun bir öğrenciye ihtiyacım var çekirge ;şrofls;.


    Hakkaten al bi 5.5 tüfek de artık senle 100 mt atalım yav 18 grain JSB ile

    Eblemis anlaşılan senin 4.5 un dürbün ayarını bu JSB lere göretekrar yapacaz biz :);tufey#


    En çok 18 grain oalnına kafayı taktım, RaptorX ile 100 mt grupman denemelerimizde çok başarılı olacaktır bu 18 grain olan kanaatimce ;avci;


    Yarın şu 18 grain ler bitmese bari £tabanxalı$ Savulun emporto geliyor 18 grainler benimmmmm s;,s


    ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.

    Tüm modellerde LW namlu yok diye biliyorum, Hatsan LW namlu kullanmaya yeni modelleri ile başladı.


    Benim tercihim tek yerine daha zahmetsiz olan 10 atışlı modelden yana olur, pcp de her seferinde tek dolumla uğraşmak bence yorucu ve keyifsiz.

    FX pellet tavsiye ederim, JSB firmasının FX ve Air Arms için ürettiği 4.5 luk pelletler gayet stabil ve istikrarlı, mod 460 mag gibi güçlü bir silah için de ağırlıkları uygun bence

    Evet kesinlikle bahsettiğiniz gibi av ve yaban hayatı bilinçsiz yapılan birçok faaliyet yüzünden talan oluyor. Eski avlar, av yerleri kalmadı artık, Serdar ın bahsettiği gibi birçok av hayvanı nesli yok olmaya yüz tuttu ve bu gidişle de hiçbir önlem alınmayacak gibi görünüyor