emporto tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

sorun yay sorunu değilmiş, yayın içinde hareket ettiği klavuz görevi gören plastik bir boru varmış, o plastik parça kırılmış

silahı av doğa ya yolladık ve tamir edip geri yolladılar, şimdi sorunsuz bir şekilde çalışıyor, herkese teşekkür ederim

Güzel bir buluşmaydı, katılımcı arkadaşlara teşekkürler

Ramazan ın 6.35 hatsanı ile bir havan topu edasıyla atışlar yaptık :) dürbünü geçtik, gez göz ün bile ayarı bozuluyor yay tepmesinden :) çok güçlü bir silah

Volkan ve Ramazan a aramıza hoş geldiniz diyorum.

Poligon ile ilgili bir gelişme aktarmak istiyorum:

Paintsign in ortaklarından Özkan bey atış yaparken yanımıza geldi muhabbete başladık, atış yaptığımız alanın yazın arabaların artması ve otopark olarak kullanılacağını söyleyerek bizim kullanamayacağımızı belirtti ve ekledi: Size ne yapsak da yer bulsak, biyerler ayarlasak vs dedi.

Bende kendisine poligon projemizden bahsettim durumu anlattım, böyle bir düşüncemiz var fakat sizlerle paylaşmadan once bir proje ve maliyet hesabı yapalım dedik sonra size boş gelmeyelim , teklifi yaparken eldeki envanterimizi gösterelim diye düşündüm dedim

Kendisi proje ile yakından ilgilendi, poligon için düşündüğümüz yeri gösterdik beraber gezdik. Özkan bey orayı bize veremeyeceğini çünkü artan talep üzerine kendilerinin oraya bir paint ball sahası yapmak istedikelrini ve bu bahara yapacaklarını açıkladı Sonuç olarak poligonu yapacağımız yeri kendileri kulalnacaklarmış

Daha sonra muhabbete devam ettik ve orası olmasa bile bizim için yer baktıklarını, daha makul bir yer bulacaklarını söyledi. Bende ilginiz için teşekkür ederim dedim

Bu gelişmeyi de sizlere aktarmak istedim

Tüm Ankara Team üyelerine selamlar

Genelde arkadaşlar 9:00 - 9:30 gibi orda oluyorlar, ogleden sonaya kadar genelde buluşma sürğyor, sende ona göre kendiniayarlayabilirsin 9:30-10:00 gibi atış alanında olabilirsin

Arkadaşlar ben gelemiyorum, Cumartesileri çalışıyorum, geçen cumartesi ve onden önceki cumartesi izin alarak aranıza katılmıştım, şimdi izin hakkım kalmadı :)

Ben sizlerle olamayacağım, bende pazar sabahı gider atış yaparım, şimdiden iyi bir buluşma ve iyi atışlar diliyorum

valla Emre ben dün bizim inşaatçı arkadaşlara projeyi ve ölçüleri kaba taslak verdim fiyat istedim , 4200 ytl fiyat çıkardılar sen baya uygun hesaplamışsın ;) hafta sonu oturup konuşalım bu konuyu ne yapıcaz nasıl yapıcaz

Serdar, ben şantiyedeki imkanları kullanacağım, mesela kaynak makinesi şantiyeden getirteceğim, nakliye için şantiye araçlarını kullanıp nakliye ödemeyeceğim, kaynak elektrotlarını, kalıp tahtalarını keresteyi şantiyedeki mevcuttan kullanacağım para ödemeyeceğim, fiyatı geriye çekmek için bu şart, çünkü sonuçta bu hepimizin isteği ve hepimizin hobisi, o poligona bende para vereceğim ve bende orda atış yapacağım, o nedenle minimal fiyatta tutmaya çalıştım haliyle.

Saygılar dostum

Arkadaşlar işlerim yoğun olduğu için belki biraz geç kaldım ama poligon için çıkardığım komple anahtar teslim fiyatı 2610 YTL .Değerlendirelim ok derseniz havalar biraz düzelince yapımına başlayabiliriz.
    Sponsorumuz Mustafa Serdar Bey'ede şimdiden teşekkür ederiz.. ;d;;d;

Emre eline emeğine sağlık güzel bir çalışma olmuş. yanlara çapraz profil atmanın eksi ve artıları neler olur , aynısı olmasada ona yakın bi mukavemeti direkler arasına atacağımız ekstra dikmelerle sağlayabilirmiyiz ? giriş çıkışlarda engellenmemiş olur ?( böyle bişey mümkünmüdür? çizimini azıcık kurcaladım umarım kusura bakmazsın u½%;

Açıklıklar çok büyük değil, mevcut çizimdeki elemanlar yeterliyken böyle birşey yapmak fazladan maliyet doğurur. Zaten çatıyı teşkil eden elemanlar ve zemin betonu içindeki bağ profilleri yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra kolon dikmeleri için kullandığım çelik borular da hatrı sayılır mukavemette olduğu için yanal yük salınım burulma ve burkulma gibi tsirleri karşılayacak güçtedir, serdar'cım

Ayrıca çizime dokunman hiç sorun değil :) fikirlerini sunman çok güzel, ellerine sağlık

Yanal kuvvetler için dikmelerin arasına da çapraz atsaydın daha iyi olurdu. Bu haliyle stabil bir yapı değil

Yanal kuşaklar poligona giriş çıkışı engelleyeceği ve alan içi hareketi kısıtlayacağı için yapılmamış, yanal kuvvetleri almak için çatıyı teşkil eden elemanlara çaprazlama pofilleri atılmıştır.

Hesaplara göe çatı çaprazlama proffilleri (bakınız plan görünümü X şeklindeki profiller) yanal salınımı almak için yeterlidir

bu arada bizim iş ne oldu ? varmı bi gelişme ?

proje ve maliyet işini soruyorsan sonlandırmak üzereyim

yağmur rüzgar ve kar yükü hesabında bir prüz olmaması için titiz çalışıyorum, birde orda yerinde aldığımız akslar pek işime yaramadı açıkcası projeye dökünce gördüm ki o akslar çok saçma, ama uygulamada çözeceğim durumu, uygulama projesi bu akşam biter, yarında çizimler ve maliyeti yayınlarım

ben örneğin burada atışa başladığımızdan beri ailemle orada bruch, yemek vs. yiyorum, telefon açıp ne balık var biz 3 kişi geliyoruz diyorum, pazar sabahı arayıp biz kahvaltıya geliyoruz diyorum vs. mutfağı güzel, ortamıda güzel dışarıda yemeğe harcadığımın bir kısmını orada harcıyorum. Kyücel'lerle beraber ailecek pazar kahvaltıya gittik, geçen cumartesi işyerimden arkadaşım-eşi ve çocuğuyla gelip orada kahvaltı etti ve çok beğendiklerini söylediler vs. vs.
    baharda Ankarateam olarak paintball maçı yaparız mesela. Geçen cumartesi 30 çay içmişizdir, o çay kaynıyor, içtiğimiz zaman adamlara ufakta olsa bir girdi sağlanıyor.

Bizim düşündüğümüz arazi atıl duruyor, adamları masrafa sokmadan yaptıktan ve kendi işlerini engellemedikten sonra hayır diyeceklerini sanmıyorum.

kesinlikle böyle bir iş yapmakla müessesenin rantını arttırıyoruz.iş hacmini başka bir alana da kaydırmış oluyoruz.Severek kabul eder bence..Sonra bizim içinde konfor.