umtys adlı kullanıcının mesajları

    Tüfek, Hawke Vantage 24*50 dürbünle beraber 4.7 kilo. Şarjör yerine tam yerleşmeden, ki pürüzsüz bir şekilde yerleştiremiyorsunuz, kurma kolunu çekerseniz pellet sıkışıp çift sürüyor, bu durum fabrikaya yaptığım görüşmeden de teyid ettim. Çin'den gelen namlu ucu hız ölçer ile 18.13 gr. Spot on Pars (jsb heavy ile aynı grain, jsb pahalı olduğundan chrony ölçümlerinde tercih ettim)190-100 bar arasında toplam 46 stabil 53 atış yaptim, sanıyorum 46. dan sonra reg.devreden çıktı.

    872,879,882,882,879,879,879,879,882,879,439(çift sürdü),882,876,879,882,879,879,879,882,882,879,876,879,882,879,876,879,882,879,879,879 E,876,876,872,879,876,876,876,876,872,879,869,866,862,856,853,846,843,840,833,830,823

    Özetlemek gerekirse, ağır, dolum ucu oring kesiyor, şarjör biraz zor yerleşiyor ve bazen çift pellet sürüyor,güzel,stabil ve muhtemelen isabetli (bir sonraki testimde bu konuyu da paylaşacağım), kapalı garajdan bozma 20 m.poligonda chrony amaçlı atışlarda spot on Pars ile 0.8-1 cm grupman sorunsuz yaptı.

    Maalesef benim iade etmek zorunda kaldığım RP ve Throne da aynı sorun vardı. Umarım bu yönde birşeyler yapılır da aklımda kalan özellikle RP yi ilerde envanterime ilave edebilirim.

    Rüzgarlı bir ortamda 40 metrede18.13 jsb ve Hawke vantage 24*50 ile benim grupmanlar da hayli dağınık idi, chrony arıza yapmadan önce 220 barda 850-70 civarı 10 atış ölçebildim.

    PX5 ler de regülatör standart 120 bara ayarlı diye biliyorum sizin en hızlı atışınız 728 fps fabrikada neden 105 bara ayarlandı anlamadım, hayır regülatör manometresi olmadığından ayarlamak da kolay değil.

    Sn Kadirgl paylaşımlarınızı bekliyoruz.

    Rüzgarsız bir ortam yakalayabilirsem cidden çok merak ettiğim 50 yrd. atışlarını yapmak istiyorum. Son nokta bu olacaktır. Ancak 25 m. grupmanı optik sebeplerden kaynaklanmıyorsa, benimki gibi istenilen düzeyde değil.

    Sorunuz yanıtsız kalmış.

    Ultra 4.5 kalibrem orijinal Zoraki dipçiklidir, kullanımı keyifli bir "tüfanca". Ancak dipçik sök-tekrar tak şeklinde değil, işlem zahmetli, takınca öyle kullanılması için tasarlanmış.

    Bildiğim kadarıyla aynı model yerli silahların fiyatları ülkemizde yurtdışına göre çok daha düşük, hatta yabancı hobiciler Aksuav dan sipariş vermeyi tartışıyorlardı. Asıl problemimiz alım gücü.

    Benim asıl merak ettiğim bu kadar sık fabrikaya geri gitmesi gereken ürünlerin yurtdışındaki durumları, hadi burada yusuf,murat,idris beyler var; g.afrikalısı, rusu, sırbistanlısı vs. ne yapıyor. Avrupa ve Amerika tüketicisi öyle pabuç bırakmaz

    Sn. Kadirgl konu biraz eskimiş olmakla birlikte silah servisten döndükten sonra kendi hız ölçer iniz ile kontrol ettinizse sonuçlarını merak ettim. Chronyim arıza yaptı bende getirtmek istiyorum. Gümrük vergisi olarak ne kadar alındığı da paylaşılabilirse yararlı olur.

    Sn. Murat Hayta atış hız ölçer cihazımda bir problem var, çözmeye çalışıyorum. Stabilite ölçebilecek kadar çok kayıt tutamadım, ancak 200 bar dolum sonrası stabil, sürekli aynı noktaya 60 civarında net atış yaptım. 220 bardan başlayarak 10 civarında atışta ölçebildiğim hız düzeyleri 868 FPS civarı idi.

    Sizdeki hız ölçer fonksiyonel ise bir tablo paylaşımı çok yararlı olur.

    Kalite hissi, görsel olarak güzel olması tartışmasız . Sanıyorum lamine ahşabı korumak ve mat metal boyanın kolay çizilebilir olması nedenleriyle elastik bandajla kaplamam gerekecek.Silah ağır, bendeki tahta yoğunluğu fazla heralde, dürbünü de takınca iyice ağırlaştı. Ağırlık ölçümünü bildireceğim.

    Şarjörlerden birinin şeffaf plastiği çatlak olarak geldi, ancak mekanizması çalışıyor. Şarjör yuva uyumu sıkıntılı, ben silikon gres ile bir miktar rahatlama sağladım.

    Kurma kolu sert ,kurulum ilk başlarda zorluyor, el kitabında da belirtilmiş yeni silahta az miktarda yağlama gerekir diye bir miktar balistol sorunu çözdü.Bu anlamda Kral silahlarımın şarjör yükleme,kurma-endeksleme mekanizmalarının ilk atıştan itibaren pürüzsüz yapısını hatırladım, ne kullandığım hatsan At44 de, reximexlerde (RP,Throne), ne de Huğlu da bu başarı yakalanmamış.

    Fabrika ayarı pürüzsüz ve hassas tetik ayarı bence ideal,oynamaya gerek yok.

    Dürbün rayı sadece 11 mm tek parça dürbün ayağı araya şarjör girdiği için takılamaz.

    İlerleyen günlerde video olarak değil ama hız ölçer değerlerini tablolaştırmayı istiyorum, becerebilirsem paylaşacağım.

    Sn.Karamurat'a katılıyorum, jsb dışında pelletlerle yapılan atışların -en azından sağlaması-yine jsb ile yapılmalı, özellikle yeni başlayan hobidaşlar "grupman yapmıyor" diyerek hataya düşebilirler ki bu nedenle fabrikaya silah yolladığım da hepsinin ilk yanıtı "jsb kullandınız mı?" oluyor.

    Bu güzide yerli silahla ilgili (PX5) hobidaşlardan amatör bilgilendirme ve yukarıdaki videodakine benzer çok az çalışma var sitede, Alparslan hoca grupmanı dağınık revizyon öncesi px4 videosuyla kaldı, halbuki px4 de revize edilmişti. Veli beyin PX5 paylaşımı güzel. Bende Yusuf bey sayesinde lamine yeşiline sahip oldum. Bu başlık umarım PX5 cilerin daha çok bilgi paylaşımına vesile olur. Kısa zamanda hız ölçer çalışmasını paylaşacağım.

    Kral markasının Np01 ,Maxi,Jumbo ve Knight, Zorakinin her iki modelinin sahibiyim. Fabrikaya çok kez silah yollamışımdır, kral beni bir defa bile üzmedi. İki silah arasındaki gerçek farkı hobidaşlarımızın chrony çalışmaları ile öğrenmenizi öneriyorum.

    Yine çok az var dediğiniz kaçak, dolum esnasında mı yoksa beklediği yerde yavaşça tüpte basınç azalması şeklinde mi oluyor? Ne kadar güzel olursa olsun 4 bin TL lik silahta hava kaçağını kabul etmeyiniz. Çözülmüyorsa değişim isteyin

    Kısa namlulu,tabanca,tüfanca pcp ler hariç, standart olarak iyi bir tüfek 50 m. de 1 inç yaklaşık 2.5 cm grupmanı sürekli olarak yapabilmesi gerekir. Sorun, bu grupmanı, hava şartları, rüzgar ısı gibi faktörlerden bağımsız olarak (onları yok varsayarsak örneğin sabit ısılı bir iç mekanda) istikrarlı olarak yapabilmektedir. Sn. Karamut'ın grupmanları gayet güzel.

    Soruların yanıtlarının bir bölümünü sanırım hız ölçer (chrony) ile almak mümkün. 4.5 kalibreye çevirdiğim NP01 de vuruş noktası değişiyordu, dürbüne optik merkezleme, su terazisiyle tekrar namlu hizası kontrolü, pellet ayıklama vs. kar etmedi. Sonra bir hız ölçer satın aldım ve acılarım sona erdi. Silah 190 -120 bar aralığında 20 FPS bin çok altında değişkenlik gösterip esaslı grupman veriyor, bende sadece bu aralıkta kullanmaya çalışıyorum. Özetle silahın 20 FPS altında değişkenlik gösterdiği basınç aralığını bulmak boşa hava ve saçma harcamanın önüne geçtiği gibi, aralıklarla hız ölçümü yapmak otomobillerdeki diyagnostik benzeri silahın sağlığı hakkında da bilgi veriyor. Özetle hız ölçer yararlı (ancak pahalı) bir cihazdır. En iyi grupman yaptığınız basınç aralığını not ederek sadece bu aralığı kullanmak suretiyle de benzer sonuçlar alınabilir. Ya da kısa yoldan hakikaten çalışan bir regülatörü olan silah sizi daha mutlu edebilir. Amabu silahın da sağlamasını yine hız ölçer ile yapmak lazım.

    Yaylı silah tepmesi dürbün artıkılını 2-3 atıştan sonra (tamamen bozulmasına neden olarak) "X"kıl haline getirecektir. Üreticilerin hala "dürbün garanti dışıdır" ibaresiyle satış yapıp dürbünün "dampa dürbün ayağı ve kauçuk stoper ile desteklendiği takdirde bir süre kullanılabilir"olduğunu belirten uyarı ile satış yapmaması ülkemiz hobicileri açısından üzücü.Size 87qe vortex 4.5 ve tabanca olarak Zoraki hp01 öneriyorum.

    Sn. Kuzucuk,fiyat, isabet ve sağlamlık açısından belkide Türkiye'deki en iyi silah olan Zorakinin her iki modelini de kullanıyorum. Özellikle ultra için dipçik takıldıktan sonra uzak mesafe atışlarında optik destek arayışından, bu silahın hareketli kurma kolu üzerine ne takılırsa takılsın istediğim sonucu verme ihtimalinin zayıf olacağını düşündüğüm için vaz geçtim. Ama eminim hobicilerden buna kesin ve kalıcı çözüm bulan vardır.

    Bende v.optics warrior ve 3 adet de farklı odaklara sahip Hawke var, optikte kağıt üzeri bilgiler yanısıra kalite hayati öneme sahiptir. Yukarda sayılan 750-950 bandında 50 mm lik mercekli dürbünler teoride uzun mesafede görüntüyü büyütür hakikaten, ancak bu görüntüyü berrak ve rahat göremezsiniz. Hobidaşlarımın önerilerine katılıyorum, ikinci el ya da biraz daha bekleyip Hawke vb. daha kaliteli bir dürbün için para biriktirmek sizi sonuçta daha memnun eder, tecrübeyle sabittir. İlle alınacaksa V.Optics benim favorimdir.

    4.5 kalibre RP aldım. Atışları ve isabeti krono ile kontrol ettikten sonra paylaşacağım. Ancak ilk izlenimim modelde indeksleme problemi olması. Namlu pellet yükleme kısmında yakın zamanda bir revizyon daha yapılması muhtemel. Fabrika ve Murat bey klasik Kral yaklaşımı , ürünün arkasında duruyor. Çok beğendiğim, havalı tabanca atışlarımı geliştirmek için hevesle aldığım bir silah. Çünkü regülatör, pcp ve hafiflik özellikleriyle, gez ile yapılacak tabanca atışlarında teorik olarak çok uygun. Murat beyden indeksleme sorunu için gelişmeleri takip edeceğiz. Foruma katılma medeni cesaretini markasına ve kendine olan güvenine bağlıyorum. Bu bizi sevindiriyor.