levent48 adlı kullanıcının mesajları

    Anlaşılan net bir kanun belirlenmediği sürece biz de güvenlik görevlileri de zor durumda kalmaya devam edecek...

    Olağanüstü Hal durumunda taşıma ruhsatlı silahlara dahi kısıtlama var..Taşıyamıyoruz maalesef..Bu nedenle OHAL'de AVM ve Metro gibi insanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde oyuncak silah dahi taşımak başınızı derde sokabilir..Tavsiye etmiyorum..


    Saygılarımla..


    OHAL KANUNU İlgili Madde 9:


    "Silah yasağı
    i) Ruhsatlı da olsa her nevi silah ve mermilerin taşınmasını veya naklini yasaklamak,
    j) Her türlü cephaneler, bombalar, tahrip maddeleri, patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler veya yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler ve boğucu gazlar veya benzeri maddelerin bulundurulmasını, hazırlanmasını, yapılmasını veya naklini izne bağlamak veya yasaklamak ve bunlar ile bunların hazırlanmasına veya yapılmasına yarayan eşya, alet veya araçların teslimini istemek veya toplatmak,"

    Eski hatsancı ve neredeyse tüm silahlarını kullanmış biri olarak 1 adet kral tüfeği taddıktan sonra kralcı oldum o gunden bugune hemen her kral sılahı ısrarla denıyorum ve hemen hemen hıcbırısı benı yanıltmadı...Motor tamircısı emekçi işçi malzemeden metalden anlayan biri olarak Kralın silahlarını Japon arabalarına Hatsanın silahlarınıda Rus arabalarına benzetiyorum,gerisini varın siz hesap edin... hatsandan aldıgım 3 tufegın 1 ınde cıkan sorunda servisdeki ciddiyetsizliği paragözlü hareketleri,garanti sürecinde kargo parası ödeten hatsandan illallah ettim,hatsanın faydası oldumu oldu servis tecrubelerınden sonra onlarla uğrasacagıma gözükarartıp sök tak işi öğrendim...Şimdi Kral servisini arayıp benım tüfeğimin kaşının üstünde gözü var diyorum onlarda gönderin efendim ne gerekırse yaparız diyorlar ve yapıyorlar,,Yazdıklarımın tekinde yalan dolan mübala var ise tüm günahı vebali boynuma,kimse kolay para kazanmıyor Arkadaşlar,paranız inş doğru markaya hakedene nasip olur...kralın namlusu kötü Lw namlusu neden yok diye konuşuluyor,hatsanın Lw namlusunuda taddım zamanında tamamen fiyasko,malum markanın paniğe kapılması şakşakcılarından çıkan laflar bunlar (İyi niyetli bu işi seven sadece hobby ci Arkadaşları tenzih ederim) Nefes aldırmadan kullandığım kral pcp ve kırmalım var İsabeti gücü hala yerinde hala süper...Hatsan dan çok canım yandıgı için yeni tüfek alacak birinin aynı hataları yapmaması adına biraz hırslı yazdım,kusurum varsa Affola,herkeze parasının hakkını en ıyı veren markanın nasip olması dileğiyle kazasız keyifli atışlar dilerim

    Desteksiz atışlarda Hatsan bayağı zorluyor..Sırf bu nedenle 1 tane de kral pcp almayı düşünmüyor değilim..Ancak ağırlık dengelemede kral hakkında bir fikrim yok..Ayrıca "namlu problemli" şeklinde yorumlar yüzünden halen cesaret edemiyorum..Kral pcp'ler için Desteksiz atışlarda ağırlık denge ve atış konforu hakkında yorumda bulunabilir misiniz?

    Sagolun Allah razı olsun.

    Allah c.c iyi günlerde kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...Ayrıca bu gün bir galerici ile görüştüm,yılbaşından sonra ikinci ellerde fiyatların çok yükseleceğini şimdiden 10 araç almak için uğraştığını söyledi..İnşaallah tam zamanında almışsınızdır...

    Arkadaşlar merhaba,
    Uzun süredir at44 hakkında sorular soruyordum. Şu an aldım ve ilk atışlarımı yaptım bu haftasonu şimdi eve geldim ve hava basayım dedim basamıyorum. Arkadaşlar 50 bardan sonra çıkmıyor. ve daha sadece 1 kere hava bastım tüfeğin hava giriş kısmından kaçak sesi geliyor nasıl engellerim bilemiyorum. yardımcı olur musunuz ?

    Var ise çok az miktarda silikon gres ile dolum ucundaki oringlere film uygulayınız.Yoksa beyaz kokusuz vazelin de olur..
    Pompa ile dolum yapacaksanız 100 barın altına asla düşmeyin.
    180 bar dolumdan yukarı çıkmayın.
    Dolum sonunda pompa borusundaki havayı pirinç valf vasıtasıyla tahliye etmeden dolum ucunu çıkarmayın.
    Pompanızda oringlerin bulunduğu bölgeyi bir sonraki kullanıma kadar bezle sararak korumaya alın..


    Saygılarımla

    Hangi şartta olursa olsun hırsızı vurmak kişiyi kahraman yapmayacaktır.En iyi ihtimalle haksız tahrikle ve kasıtsız adam öldürmekle suçlanacak hapisle yargılanacak,mutlaka ceza alacak, en az ceza için de hırsızın çalacağı eşyanın kat be kat fazlasını avukat masrafı olarak harcayacak duruma getirecektir insanı.
    Bu konuyla ilgili bir çok yargı içtihadı mevcut.Hele kaçarken arkadan vurdun mu iş haksız tahrikten çıkıp kasten adam öldürmeye kadar varıyor ki yandım Allah..
    Bu yüzden önlem olarak fiziki sağlamlaştırma yapmak en akıllısı.
    Evde değerli eşya, mücevherat, para, bulundurmamak ikinci önlem.
    Yine de hırsız girdi mi uyku durumunda gibi devam etmek en hayırlısı (Silahım yastığımın altında olmasına rağmen ben öyle yaptım.Cep telefonumu alıp gitti.)

    200 olmadi üstad dogru soyluyorsunuz. Ama 170 de isabet aliyoruz. Sanirim maksimum 180 gider. Deneme fırsatım olmadı allah bir evlat nasip etti bugun. Herkese hayırlı evlat versin rabbim. Insallah kısa zaman sonra yeni cekecegim bi süre tatildeyim :)

    Allah cc. evladınızı size, sizi de evladınıza bağışlasın..Hayırlı uğurlu olsun..

    bunlarin yarısı bende olsa hanın beni evden kovar :) masallah hocam

    Bizde uygulama şöyle;


    Silahı alıyorum..
    Kargo dahil faturayı hanıma gösteriyorum..
    O tutarı bir de hanıma ödüyorum..
    Tek silaha iki silah parası ödüyorum ama maraza çıkmıyor..

    elimde 5.5 iki kutu var işlerden dolayı atamadım. Kullanan arkadaşlardan yorum bekliorum. Malum jsb 40 tl krm 7 tl

    "At 44 50 metre atışı" konusunda JSB 15.89 grainle kıyaslı 45 metre grupman resmi koymuştum..Şimdiye kadar yaklaşık 1500 tane attım.. bazen uzun mesafede isabeti şaşırtıyor..Bazen alakasız yere gidiyor..Bir standartı yok..Yaylıda ise etek uzun olduğundan ezilme yapıyor..PCP atışı yaylıya göre daha düzgün o da kısa mesafelerde (50 metre civarı)..
    Görüşlerim bunlar..


    Saygılarımla..