"V"ForHonor adlı kullanıcının mesajları

    Ortalama 150-200 kadar atış sonrasında ya dürbünde, ya da dürbün ayağında bir sıkıntı olduğu aşikar durumda, son 14 atışımın resmini paylaşayım;


    airgunturk.com/attachment/36976/


    bu tablo bana silahta bir problem olmadığını gösteriyor ama dürbün ayarları sonda olmasına rağmen değişen pek bir şey olmuyor. Mesafe 20 mt. ve yükseklik ayarı - sağ/sol ayarları sonda bulunuyor. Yükseklik işi kızağın önüne ufak bir bez parçası sokuşturarak çözülür fakat ısrarla sola çekmesini çözemem sanırım.


    Dürbünde veya ayaklarda bir problem olması muhtemel. Bu arada 18+ Grain pellet ile 1.305 FPS ölçtüm fakat sağlıklı bir ölçüm olduğunu sanmıyorum ...

    Cok güzel olur hiz ölçümü.
    Hem regulatorun performansini da degerlendirmis oluruz.
    Geçenlerde bu 3 şarjörü bir yerde belkide bu konuda daha yazmistiniz.
    Bana az geldi atış sayısı 42 düşük bence.
    Belki o tüfeğin standardı budur.

    Hocam üzerindeki tüpe ve malum kuvvetine göre bence atış sayısı makul düzeyde ama regülatör ve 100 bar' olayına takılmazsanız 70 bar' a kadar düşerek atış sayısı malumunuz üzere arttırılabilir.


    Fakat ben hali hazırda bir Gladiator performansı beklemiyorum zaten. Birde Scuba sağ olsun tüp doldurma ile ilgili problem yok. Çok farklı birçok modele baktım (bütçem 4.500 TL kadardı) ama en mantıklı tercih bu oldu benim için.


    İlerde pellet eksikliğini hissedersem tabii ki daha fazla atış kapasitesindeki modellere bakarım illa ki ...

    Evet aynen Izmitte dün ve bugün çok sıcak.
    Insallah imkan olurda denersiniz.
    Bende regulatorlu galatianin performansini merak ediyorum.

    FPS ölçümü yapmadım ama 100 Bar' a kadar 3 şarjör (42 Pellet) tam ayarında. Regülatör sanırım 120 Bar' a ayarlı konumda ama benim için yeterli.


    Kısmetse FPS ölçümü de yapacağım ...

    Dürbünle birlikte hatsanin büyük cantalarina sigailir belki. Bu yeni cantalar eskisinden hem daha enli ve büyük imkan varsa deneyerek alabilirsiniz.
    Grupman yaptiysaniz bekliyoruz.

    Yok hocam grupman yapmadım henüz. Malumunuz Antalya ve cayır cayır yanıyor bu saatlerde. İnşallah birkaç saate çıkacağım.


    Tüfek kılıfı ile ilgili de elimde olan Gamo Lux dürbünlü tüfek kılıfımı deneyeceğim. Hem 125 cm. moderatörle 120 cm olan tüfeği koyabilirim. Ama bahsettiğiniz Hatsan çantalara da bakacağım ...

    Hocam günaydın, aslında tüfeğin hedef aldığı taraflara 2mm kalınlığında saç büktürerek montaj yapabilirsiniz.


    L şeklinde bir saç büktürün ve 18mm' ye (kullandığınız malzemenin 18mm. olduğunu düşünürsek) 5cm. ebatlarında olsun. 5cm olan kısmı rafların altına gelir ve o kısımlardan akıllı vida ile vidalarsınız. Böylece hedefliğe minumum hasar verilir. Tabii hedeflik ağırlaşır ama her güzelinde bir kusuru olacak artık.


    İyi Pazarlar ...

    Elinize sağlık.


    Bende benzeri bir hedefliği Su Kontrası ile yapmıştım ama uzun vadede hedefi tutmayan atışlar sebebiyle parçalandı. Bu süre zarfında ise en az şişe kaybı (düşen şişelerin kırılması) ve en az kirlilik adına şişelerimi koli bandı ile sarmaya başladım. Böylelikle hem şişeler patlamıyor, hemde etrafı kirletmeden kolayca temizleyip mekandan ayrılıyorum.


    Tabii sizinde yaptığınız gibi hedefliğin altına bir şeyler serilebilir. Zira tek tek şişeleri bantlamak bazen uzun sürüyor. Hayırlı geceler ...

    Rezervasyon yapayım konuya merakla bekliyorum abi :)

    Benim keyfim olacak da grupman yapacağım : )). Eskiden her hafta atışa giderdim, hatta hanımla yarışırdık. Tabii ki hep ben kazanırdım ;( !


    İnşallah yarın dürbünü sıfırlar ve bir şeyler yapmaya ve paylaşmaya çalışırım. Tabii şimdi benim kız neredeyse 9 yaşına girecek, onunla da birkaç atış yapmak şart ...

    XL 1100 yi incelemiştim, Özellikle sabit namlulu ve gez ve arpacıklı olursa daha iyi olacak.


    Sabit namluda alternatifleriniz baya bir azalıyor : ). Gel gelelim kimisi sizin gibi kırma namluya sıcak bakmıyor, kimiside benim gibi tek saçma olayında sadece kırma seviyor. Benim sabit namlu sevmemin sebebi taa 20 - 25 sene öncesine dayanan kötü bir tecrübe, birçok kişide aynı benim gibi kötü tecrübelerden ötürü kırma namlu sevmiyor.


    Her ne olursa olsun, hayırlısı olsun diyelim. Kazasız, belasız iyi günler dilerim ...

    Arkadaşlar merhaba, pcp tüfeklerinin zahmetine katlanamayacağım için 100-120 metre atış kabiliyeti olan özellikle dürbünle kullanım olanağı sunan bir tüfek arayışına girdim.Dürbünle . Bugüna kadar hatsan mod 125 vortex, torpedo gibi tüfekler kullandım ama bunlarla dürbünü ayarda tutmak çok güç. Elimde yatagun dampa ve çeşitli dürbünler var. Dürbünle kullanacağım için tepme olmaması veya çok az olması ön planda. Bu arayışa Diana mod 54 biçilmiş kaftan. Ancak fiyatı 3000 tl civarı. Bu tüfeğin atış hassasiyetine sahip, geri tepmesi az olan hangi tüfekler alınabilir?


    5,5 mm Benjamin NP XL 1100 tavsiye edebilirim. Daha önce 1-2 hafta kadar Mod 125 Vortex kullandım fakat XL 1100' ü onunla karşılaştıramam. Çift ayak + biraz Loctite ile şimdiye kadar (az atış yaptım) ayağı hiç oynamadı. Zira tepme tek yönlü olduğundan oynayacağını da sanmam. Daha önce uzun süre kullandığım Hunter IGT modelinde de aynı sistem çift parça ayak kullanıyordum ve 1.000 atış hiç tekrar sıfırlama yapma gereği hissetmedim.


    XL 1100' ü Vortex ile değil de uzun süre kullandığım Hunter 1250 ile karşılaştırmak isterim. Hunter 1250' ye göre daha az teper, en az onun kadar isabetli ve kuvvetlidir. Kabzasından ötürü de kavraması keyifli bir tüfek. Gel gelelim çok uzun ve ağır bir tüfektir, desteksiz atışlarda gücünüzün kuvvetinizin yerinde olması gerekiyor. İllaki bir Diana Mod 54 değil ama fiyat / performans olarak verdiğiniz paranın hakkını verebilecek bir kaliteye sahip olursunuz. Tabii ben çok fazla atışta yapmadım ama dürbün sıfırlama maceramda ortalama 30-50 Mt. arası oldukça iyi sonuçlar aldım.


    Bendeki tek parça (üstünde gelen ayak) ile yerinden oynamadığına göre sizdeki Yatagun Dampa evladiyelik olur ...

    Geçen hafta edindiğim fakat fabrikasyon bir kundak zedesi sebebi ile değişim için yolladığım tüfeğimi bu gün teslim aldım. Henüz dürbün sıfırlamasını yapmadım fakat görüntü olarak zaten sevdiğim Galatian serisi tüfeğim dürbünle acayip bir görüntü oluşturdu.


    O-ringleri Sprey Silikon (koşu bantlarında kullanılan) ile güzelce temizledim ve metal aksamı da WD40 ile güzelce silerek temizledim. Fabrikasyon olarak baya kirli geldi kerata ve bu arada dürbünle birlikte tüfek Hatsan' ın plastik çantasına sığmıyor. Dürbün dolayısı ile çanta kapanmadığından sanırım Gamo tüfek kılıfını kullanacağım.


    Genel amacım tahribat ama sıfırlama sonrası bir grupman paylaşırım kısmetse g;$i airgunturk.com/attachment/36963/airgunturk.com/attachment/36964/ ...

    @karamurat ben de jsb 18.13 kullanıyorum hep. Muhtemelen temizdir. Namlu içinde kalan pas sökücü kalıntısı namluya zarar vermez mi? Sadece bakım için hangi yağı önerirsiniz tercihen aksuav.com da bulunan?


    @"V"ForHonor pcp tüfeklerde temizleme keçesinin arkasına saçma eklememe gerek yok değil mi?


    Pcp' lerde yüksek hızda piston çarpması olmayacağından zararı olacağını sanmıyorum. Yinede bu işte daha tecrübeli arkadaşların ne diyeceği de önemli.


    Pcp namlu içi temizliği adına farklı sistemler var ve youtube' da buna ait videolara bakmakta lazım. Aslında en basiti namluya bu FX keçelerden bir tanesini sürmek olurdu ...

    SpotOn 18,5 grain saçma ile yaptığım tahribat atışları da hayli etkileyiciydi. Jsb 15,89 gr saçma ile soda şişelerini vurduğumda bazen şişenin ağız kısmıyla dip kısmı ikiye ayrılırken spoton 18,5 grain saçma şişeyle temas ettiği anda tuzla buz yapıyor. jsb ile atış yaptığımda şişe kırıldığında altta kalan yarım kısma tekrar atış imkanı bulurken, spoton 18,5 grain şişeyi darma dağın ettiği için böyle bir imkan vermiyor. Ayrıca şişenin patladığı anda çıkardığı ses de ayrı bir haz veriyor insana. Tavsiye olunur.


    Hocam şişenin paramparça olması ona ulaşan pelletin yavaşladığı anlamına gelmez mi? Örneğin 500 FPS ile şişeye ulaşan bir pellet şişeyi patlatırken, 1.100 FPS ile aynı mesafe ve aynı pellet şişeyi patlatmadan delip geçiyor.


    Yanlışım varsa düzeltin lütfen ama ben böyle tecrübe ettim ?( . Aynı zamanda tahribatta kullanılan pelletlerin mukavemeti de önemli sanırım. Yumuşak pelletler özellikle tahribat söz konusu olduğunda daha etkili olsa da delip geçme konusunda çok başarılı değil ...

    Bende de o Fx keçelerden var ve 3-5 senelik, halen pakette 60-70 tane duruyordur.


    Pistonlu silahımı temizlerken pistonun boş atışta zarara uğramaması için keçenin arkasından 1 tanede pellet yükleyerek atış yapıyordum. Tabii öncesinde namlunun için biraz yağ ekliyordum ve bunu 2 kere tekrarlıyordum. Bende genelde AA, FX, JSB, H&N gibi pellet markaları dışında namluya pellet sürmem ve o sebepten şimdiye kadar çok kirlendiğini görmedim. Henüz Pcp tüfeğimin namlu içini hiç temizlemedim ama buna benzer bir sistem izlerim sanırım.


    O-ring yağlama işini de sanırım koşu bandına sıktığım Sprey silikon gres ile yapacağım. Henüz yapmadım ...

    "V"Hornor arkadaşım yeni tufeginiz hayirli uğurlu olsun. Keyifli atışlar dilerim.


    Benjamin tufegim kiskanacak demissiniz.
    Hangi model bilmiyorum fakat Benjamin marauder ise kesinlikle kiskanmaz o yüzden hiç üzülmeyin.

    Yok hocam Marauder değil, NP XL 1100 benim kırma ...

    Ben nem için şu bilgisayar parçalarının yanında gelen içi (sanırım kaya tuzu) dolu ufak poşetleri kullanıyorum. Tabii yeterli gelmediği yerde ise;


    http://www.hepsiburada.com/mis…kulu-090835-p-HRMAR090835


    linkteki üründen bulunduruyorum. Birde silahı kullanım sonrası veya uzun süre kullanmayacaksam mutlaka WD40 ile silerek kaldırırım.


    Antalya' da olduğumdandır sanırım ne zaman bir tüfeğimi kılıfı dışında sakladıysam hep korozyona uğramıştır. Kılıfsız kullanmamak taraftarıyım ...

    Bende çıktığı günden beridir Galatian modelini tasarımından ötürü çok beğenmişimdir ve bu hafta bana da Galatian I RG almak nasip oldu.


    Talihsizlik eseri sanırım kundağında yanında gelen dürbün ayağının zedelemesi sonucu ufak bir hasar oluşmuş ve tüfeği değişim için geri yolladım. Sanırım Cumartesi günü yenisi elimde olur. Bu arada tüfekle birlikte bütün PCP aksesuarlarının (Scuba, dolum aparatı, moderatör, Scuba taşı, taşıma aparatı, tüfek sehpası) + güzel bir dürbünün bana maliyeti ortalama 3.500 TL' yi buldu.


    Hasarlı kundağı olan modelle sağ olsun AksuAv Yusuf bey' in önerisi ile 90-100 kadar pellet attım. İlk olarak moderatörsüz sesini çok bulsam da, moderatörü taktıktan sonra ses neredeyse sıfırlandı. 100 bar' a kadar rahat 3 şarşör atılabiliyor ve bu benim için yeterli geldi.


    Önümüzdeki günlerde kısmet olursa atışa gideceğim. Her ne kadar Benjaminim kıskanç kıskanç baksa da sanırım onun pabucu dama atıldı :/ ...