flyer adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba,

    Kral Maxi Puncher tüfeğimi doldurmada sorun yaşıyorum. Tüpün ve doldurma aparatının bağlantılarını yaptım. Oringler dahil dolum ucunu iyice sıktım. Fakat tüpün dolum yuvasından havayı dışarı üflüyor. Tüpün içine hava gitmiyor. İlk defa dolum yapacağım için cahilliğimi maruz görün bir kaç soru sormak istiyorum.


    1. Dolum ucunu tüpten gelen horuma oring ile bağladıktan sonra dolum ucunun bağlantı yeri ile birlikte serbestçe dönmesi normal midir?

    2. Silindir şeklindeki dolum ucunda iki delik var. Bu deliği tüpün dolum yuvası içindeki deliğe denk getirmek mi gerekiyor?


    Kısaca hava çıkışı var ama tüpe gitmiyor. Dolum aparatı üzerindeki ibre hiç hareket etmiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

    Selamlar arkadaşlar,

    İstanbul anadolu yakasındayım. Ateşli silahlardan sonra bir süredir havalı silahlarla da atış yapıyorum. Bu pandemi günleri geçtikten sonra, beraber atış yapmak isteyen, hali hazırda atış yapan gruplar, whatsapp grupları var mıdır? Gözlemlediğim kadarıyla forum üzerinden bir buluşma artık yok.

    Sağlıklı günler.

    Arkadaşlar merhaba,

    Konuyu tekrar hortlatmış olacağım ama aklıma gelen bir ihtimali danışmak istedim. İstanbul'da yaşıyorum. 2020 avlak haritasına bakarsak İstanbul'da av sahası veya özel yasalarla korunan olarak geçmeyen bir yer yok gibi, her yer boyalı haritada. Soruma gelecek olursak,


    Kırsal bir alana gittik, güvenlik önemlemleri alındı, hedefe atış yapılıyor vs.. ve bir denetime denk geldik. Kolluk kuvveti tarafından av yapıyor olarak suçlanabilir miyiz? Yani tecrübe ettiğim kadarıyla ateşli silahla aynı senaryoda olduğunuzda, bu av yapıyor senaryosu ile suçladıkları oluyor ama hava silahta da böyle bir olaya maruz kalan oldu mu acaba? Böyle bir durumda avcı olmadığımıza kolluğu inandırmak gibi yükümlülüğümüz var ve bu kişinin tavrına göre içinden çıkılmaz bir durum olabilir.


    Ayrıca ufak bir parantez açarsam; meskun mahal konusu da gri bir alanda bırakıldığı için burdan da sıkıntıya girebiliyoruz. Bulunduğunuz alandaki bir patika yolunu dahi baz alıp meskun mahal tanımına dahil edebilirler. Bu sebeple bir de meskun mahalde atış suçlaması olabiliyor.


    Kısacası önceden beri konuşulan ihtimaller lakin avcılık yapıyorsun suçlamasıyla karşılaşan oldu mu merak ettim.