teknoturk adlı kullanıcının mesajları

    Herkese merhaba,

    Tüfeğimle normal nişangahla destekli şekilde 50 metreden soda şişesi vurabiliyorum. Halen duman oluyor tüfekte 300den fazla atış yapmışımdır belki. Her denememde daha da çok beğeniyorum tüfeği, ıskalarsam şaşırıyorum. JSB 18.13 kullanıyorum.


    Yaylı tüfeğe belki çok gerekli değildir dürbün ama ilanlar kısmında satılan Sportmatch DM60 dampayı dayanamadım aldım. :)

    Haliyle dürbün almam gerek artık


    1-Anladım ki Hawke iyi bir marka. Fakat Sport, Vantage gibi serilerinden hangisini almalı. Vantage daha üst sanırım. Sport yani ucuz olanını alsam ne kaybederim?


    2-Hevesimi bastırmak için Aliexpress'ten Bushnell'in sahtesi olan 3-9x40'ı 80-90 tl fiyatı ile alıp geçmek yeterli olur mu? DM60 dampa da var, kolay bozulmaz heralde diye düşündüm.


    3- Hawke alırsam 500 liraya kadar bütçe ayırabilirim, 3-9x40 gibi bir dürbün için ama ilk acemilikle yazık etmeyeyim de diyorum dürbüne.


    4- Almışken Hawke olsun dersem, 40mm yerine 32mm çapındaki dürbünününü alıp hem ekonomi yapsam hem de dürbünü hafifletsem, görüntü netliği ve parlaklığı olarak çok kayıp yaşar mıyım. 40mm daha çok ışık alıyor elbet ama tüfek üstünde daha büyük duruyor.


    5- 20ga Bora BR 20 tüfeğimde DM60 dampaya HAWKE dürbün kullanmak sağlıklı olabilir mi? 11mm-22mm ray dönüştürücü ile dampayı takacağım. Dampanın koruyucu etkisi ateşli tüfekte de iş yapar mı acaba merak ettim.


    Not: Burda asıl amacım dürbün sistemini tanımak, mildot'a alışmak, chairman programını deneyimlemek. PCP almayı düşünürsem ilerde zaten iyi bir dürbün alırım daha büyük bir bütçe ile. Mod 87 için 70-100 metreden dürbünle hedef kağıdı üstünde düşmeleri-sapmaları test etsem keyiftir benim için.


    Şimdiye kadar yönlendiren ve havalı hobisine başlamama vesile olan herkese tekrar teşekkürler.



    Güzel bilgilendirme olmuş markalar hakkında. Bir şey ekliyeyim aşağı yukarı 3 veya 4 yıldır fabrikadaki arkadaşların elinde ve dışardan arkadaşların elinde yakalanmış silahların listesini görüyorum.

    Hiç gidip bulunmadım ama o silahlar artık belirli tarihlerde satışa çıkarılıp satılıyor. Muhtemelende bu listeler av kulüplerine gelip burda ilgilenenlere dağıtılıyor.

    Bulunduğum yerde şöyle oluyor;

    Eğer yasal olmayan namlu boyu, dipçik varsa tüfekler parçalanmaya gidiyor.

    Ama normal tüfekse, ihaleye çıkıyor kaymakamlıkta belli zamanlarda. İyi tüfekler baştan kapılıyor diyebilirim. Teklif vermiyorlar ona göre. Geriye dedelerden kalma tek kırma veya basit marka olan tüfekler kalıyor.

    Otomatik, pompalı iyi tüfekler hemen gidiyor. Polis arkadaşım 150 liraya aldı güzel bir otomatik. Denk gelirse alırım ben de belki. Aldıktan sonra ruhsatlama işlemi yapılıyor tabiki.


    Ekleme : Komşu bir ilçemiz var, onun bir kasabası teksas gibi. Tüfeğe tabancaya ilgi büyük ve yakalatılan silahlar çok fazla oluyormuş. Kaliteli markalar ağırlıklı genelde, oradan da haber bekliyoruz takipteyiz. Büyük şehirlerde durum daha farklıdır, ihaleler ciddi işliyordur, talip çoktur.

    Havalı tüfek konusunda kıymetli bilgiler aldım bu forumdan, bahaneyle ben de elektrikli el aletleri konusunda kendi araştırma ve deyimlerimi paylaşayım. (Bu konuda müdavimi olduğum DH forumundaki el aletleriyle ilgili konudaki tüm mesajları takip ettiğimi belirteyim.)


    Dünyada en ağır şartlarda ve şantiyelerde çalışan markalar olarak şunları sıralayayım;

    Metabo : Alman malı ve almanya üretimidir, pek çok konuda teknoloji ilkleri vardır.

    Milwaukee : Amerikan firmasıdır dünyanın en iyilerindendir. AEG'yi ve Ryobi'yi satın almıştır.

    Bosch Mavi Seri : Profesonel seridir, bazı ürünleri Rusya'da üretiyor ama ülkemizde ustaların elinde en fazla gördüğümüz markalardandır.

    AEG : AEG ürünleri halen Almanya'da üretilmekte ve Milwaukee satın aldıktan sonra yeniden ülkemiz piyasasında canlanmıştır. Fiyat politikası gereği üstün özellikli çoğu ürününü rakiplerinden çok daha uygun fiyata veriyordu 2-3 sene öncesine kadar.

    Dewalt : Amerikan Black+Decker firmasına ait üst seğment markasıdır.

    Makita : Japon firmasıdır, bazı modelleri Çin'de üretilir, kendi fabrikası ve teknolojisiyle. O sebeple sizi yanıltmasın dünyanın en iyilerindendir. Ayrıca ülkemizde servisi en sorunsuz markalardan birisidir. Bir tanıdığımın şantiyesinde tüm ürünler Makita'ya ait ve bakım v.b. konularda servisleri ilgili diye anlatılırdı. Her zaman ilk baktığım markadır, tüm ürünleri bu markanın serileri ile kıyaslarım, fiyat avantajları varsa ona göre eleme yaparım.

    Hilti : Hilti aletinin adılı aldığı marka, şantiyelerde görmek mümkün ve ağır işler için tercih ediliyor.

    Bu markaların ortak özelliği, teknik verilerinde 750watt elektrik tüketimi 600watt iş gücü gibi değerler yazar. Torq değerleri gerçeği yansıtır.


    Gelelim yapı marketlerde fiyat olarak uygun satılan orta kalite, hobi amaçlı markalara;

    Bosch Yeşil Seri : Genelde çinde üretilir, fiyatları makuldür. Çok ağır işler yapmayan, ev kullanıcısına yeterlidir.

    Skil : Bosch grubuna ait ve Bosch Yeşil seriden kalite olarak daha düşüktür. Pazarlama stratejileri gereği her bütçeye uygun ürün üretime uygun bir markadır.

    Black+Decker : Bosch Yeşil seriye rakip, uygun fiyatlı, yapı marketlerde çok satılan ürünlerdendir. BİM, A101 gibi yaygın ucuzluk mağazalarında da ara ara satılıyor. Atllas v.b. fason markaları almaktan daha iyidir. Akü şarj cihazını kullanıyorum motosiklet için memnunum.

    Einhell : Skill-Attlas markaları arası bir marka, eskiden alman malıymış, ülkemizde bir firma Türkiye isim hakkını satın alıp, Attlas markasının daha iyisi olarak satıyor.

    Ryobi : Eskiden bir Japon markasıydı ama sektör sektör satıldı. Elektrikli aletler grubunu Milwaukee satın aldı, balıkçılık grubunu da bir market zinciri aldı. Milwaukee'nin Bosch yeşil seri, Black+Decker gibi markalarına rakip uygun fiyatlı serisidir.


    Görece olarak iyi ürün ve kötü ürün kıyaslamasını şöyle yapayım deneyimlerimle.

    Einhell marka 80 liralık bir flex makinemiz vardı. 700 watt gibi bir değeri vardı sanırım. Metal raf, demir kesme v.b. işlemlerinde kullandık. 2 yıl sonra motoru öldü. Yaz aylarında tatillerde tadilat, bahçe düzenleme v.b. işler için kullandık.

    Daha sonra kardeşim Metabonun aynı watt değerinde bir ürününü aldı 350-450 lira civarı olabilir. Bu makinedeki farkı şöyle anladık. Çelik boru v.b. keserken diskte yavaşlama olmuyor ve yağ gibi kesiyor. Yani üstünde yazan watt değerlerinin harcinde kesim sırasında da belli bir güç değerini teknik olarak vaad ediyor. Aynı şekilde sanayide bir abimiz var. Jandarma tarafından yakalanan ruhsatsız ve kanun dışı av tüfeklerini bu abiye getiriyorlar ve tüfek namlularını lokum keser gibi kolaylıkla kesiyor. Yıllardır aynı aleti kullanıyor ve kaliteli disk kullanıyor. Burdan benim çıkardığım sonuç şu. Evde lazım olduğunda ihtiyacımı görsün diye 80 liralık flex fazlası ile yeterliydi bizim için. Ama biz kendimiz iş çıkardık ve belki biraz yorduk ve makine öldü, parasının hakkını aldık. Defalarca usta çağırmamız, sanayiye kesime parça götürmemiz gerekirdi. Metabo ise ömür boyu bizimle, ne zaman ihtiyaç olursa, profesyoneller ne yapıyorsa aynısını yapmak için bekliyor.


    Ek not : Matkap konusunda 500watlık Einhell gibi bir makinanız varsa bile Dewalt, Bosch prof seri gibi iyi matkap uçları kullanın. Önemli kısım bu uçlarda. İhtiyacınızı belirleyin, ne sıklıkla kullanacağınızı tartın biçin ona göre alın derim. Evimize perde takmaya gelen bir ustanın yeni çin üretimi Einhell kullandığını görünce şaşırmıştım. Sürekli duvar delen birisi üstelik. Ama işin sırrı prof. uç kullanmada. Ucuz alet kullanma sebebi de yanında çalıştırdığı acemi gençler. Pahalı alet alsam yazık olur, dikkatsizler çünkü demişti :)

    istanbulda tüfeğin paslanması normaldir. kafanıza takmayın bir yağ alıp ara sıra temizleyin. en kaliteli tüfek bile paslanabilir. hele ki nemli yerde mutlada olur. bazısında daha az olur o kadar. malzemeye göre paslanma oranı değişir ama paslanma olur.

    Tüfek Afyon'da ve daha 30 günlük değil. Fabrika'dan istendi ve bayi öyle gönderdi. Yani bayide de beklemedi. Dedemden kalan 50 yıllık tüfek var, bana geçene kadar bir köşede 15 yıl beklemiş çantasında ve pas oluşmamış hiç. Kendime ait ve yine ailemin 4-5 tüfeği de aynı şekilde hiç yağla silme alışkanlığımız olmamasına rağmen paslanmadı.


    Havalı tüfeklerin çelik kalitesini, ateşli tüfeklerle bir saymamak gerek aslında. Barutun gücü sağlam çelik namlu gerektirir, işin içinde barut ve ateş de olunca namlunun oksitlenmemesi için standardı yükseksek olmalı. "Nasılsa havalı tüfektir" deyip çeliğin kalitelisine ihtiyaç duymuyor olabilir Hatsan. Ateşliden olmasa da havalıdan paslanma bekleyebilirim ama böyle kuru bir ortamda ve henüz birinci ayında tüfekten pas silmek olmamalı.

    Tamir süresinin 21 iş gününü geçmesi durumunda değişim-para iadesi gibi yasal haklarımız vardır.


    İlk temizlemenizden dolayı o lekelere dikkat edilmemeli bence ama o gösterdiğiniz kısmın alanı dahada artarsa değişimde fayda var.Hatsan alacaksam eğer 200-300 arası tüfeklere bakıyorum bir sorunla karşılaşıncada kafam rahat oluyor,önerimdir.Çünkü işini bu derece ciddiyetsizlikle yapan firmalara dediğim fiyatlar bile fazla


    Dededen kalma Diana satış ilanları var, halen tüfeklerini kullananlar var ama 30 gün olmamış tüfekte pas çok ilginç. Yurtdışı videolarında Hatsan tüfeklerin pas sorunundan bahsedildiği video da görmedim üstelik. O kadar kaliteli marka varsa Hatsan paslanıyorsa illa ki paslanma durumlarından bahsederler diye düşünüyorum. İncelemelerde hiç öyle birşey duymadım. Ama ülkemizdeki silah üreticilerinin yurtdışına daha kaliteli ürünler-üretimler yaptığını hep okuyoruz çeşitli platformlarda. Çok ilginç gerçekten.


    Ne güzel keyfim yerindeydi bu tüfekle. Zahmetsiz, dertsiz durur bi köşede, lazım oldukça kullanırım diyordum ama durduğu yerde boş durmayıp paslanacak sanırım.

    Evet ballistol bezle silince ve kırmızımsı k.renkli pas dediğiniz yerlerde de var.Ama rayin ora resmen açıkça paslı. Ya kendiniz ya da garanti kapsamında Hatsan bu işi çözecek.Doğrudur elinden geldiğince malının arkasında durur, krala kıyasla servis -muhtemel yetersiz kaldığından-biraz yavaş sonuçlanır, deneme arifesindesiniz yaşayarak göreceksiniz.Yalnız 20 günde sonuçlanmamış ise mutlaka telefonla arayıp sorun.Gamoda bir dönem sıkıntı büyüktü hiç almadım, son durum nedir bilmiyorum.

    Benim bu forum dışında hatsanla ilgili bir yazım olmadı.

    Sizin kullandığınız yağın modeli silikonlu ve nem karşıtıymış. Siz bunu kullanınca bakım sırasında pas lekeleri görmeyi bıraktınız sanırım?



    Ekşi sözlükteki şikayet https://eksisozluk.com/hatsan--893680?p=2

    4454-f1cf42fa.jpg

    Mahmut Sami Bey sanırım resimleri galeriye yükleyebileceğimi söylemek istiyorsunuz. Sitedeki uyarıda "Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Artık Galerimize Yükleyebilirsiniz." yazdığının farkındayım ama bu bir kural veya teknik zorunluluk şeklinde dile getirilmediği için eskiden beri alışkanlığım olan tinypic sitesine yüklemeyi tercih ettim resimleri. Kaldı ki konu yapısı itibariyle resimsiz de açılabilirdi.


    "biraz açıklarmısınız ?" şeklindeki sorunuzda sitem olduğunu düşündüm ve ilk başta rahatsız edici bulduğumu da belirteyim. Galeriyi kullanmaya teşvik edebilirsiniz ama "3 yıl sonra ne olacak" şeklinde sorgulamayı hoş bulmadım. İnsanlar ölüyor, felaketler oluyor, büyük dertler var. Yani ortak hobi paylaşımı için geldiğimiz forum ortamında da resim için tedirginlik yaşayıp bunu da dert edinmeyelim isterim. Kaldı ki tinypic dünya çapında sorunsuz sunucularıyla yıllardır yayında. Kaldı ki siteye ait sunucuların da başına birşey gelebilir, kayıplar yaşanabilir.


    Dediğim gibi alışkanlığım sebebi ile tinypic sitesine yükleme yapıp mesajıma eklemek daha kolay geldiği için bunu tercih ettim. Kısa vakitlerde konu açmak için fırsat bulabildiğim için mobilde deneme yapmadım henüz. Eski yükledikleri mi de fırsat bulunda galeri kısmına yüklemek gibi bir planım vardı zaten.

    Benim de 87 de ilk aldığım da farkettiğim durum, aynı yer. Fabrikaya yollayın diyeceğim ama servisi biraz sıkıntılıdır hatsanın, haberiniz olsun.Ben ballistol gunex kullanarak ilerlememesini sağladım.

    Hocam servisi sıkıntılı olan Gamo değil miydi :) Hatsan servisi iyidir, hep arkasında durur ürünlerinin tavsiyesi ile Gamo'dan uzak durdum mesela. Ekşi sözlükte mod 87 paslanması ile ilgili bir şikayet var, size mi ait acaba?


    Sadece picatinny de değil, mod 87 yazan ana gövde metali üstünde de pas tespit ettiniz değil mi?


    Namlu ne güzel boyalı ama gövde metal yüzeyi bir garip. Fırçalı metal görünümü olur ya onun gibi desem o da değil. Metal ne renk, yüzey polisajında ne anlatılmak istenmiş net değil. Harika bir çelik değil diye düşünüyorum?

    Herkese merhaba, bügün ilk kez tüfeği Ballistol'un sprey yağı ile yağlayıp, sildim. Sildiğim bezde şaşırtıcı şekilde kahverengi-kızıl lekeler gördüm. Tüfek gövdesindeki piston kısmının dış yüzeyinden beze bu lekeler geldi. Namlu kısmı boyalı ve orada leke yok ama piston yüzeyi, kırma mekanizmasındaki hareketli bağlantı parçalarının metal yüzeyinden beze lekeler toplandı.


    Görünen pas yok aslında ama bezi böyle görmek düşündürdü. Sadece picatinny ray üstünde kızıl bölgeler var ve burası pas lekesi yapıyor.


    1500 liraya satılan ateşli tüfeklere 500 lira fatura kesiyor bayiler ve fabrika talimatının öyle olduğunu söylüyorlar. 500 lira kurtarıyor yani, vergilerle şişiyor fiyatlar.


    Havalı tüfeğim de 500 lira ve metalinin pas yapacak kalitesizlikte olması için sebep yoktur diye düşünüyorum. İnşaat demiri mi ki bu tüfek 1ayda kırmızı pas sildirsin bize.


    Nedir bu durum acaba. Grese mi bulamak lazım tüfeği?


    Not : Tüfek rutubetsiz bir ortamda diğer tüfeklerimin yanında duruyor. Yağmur yaş görmedi.



    Dürbün ile kullanmıyorsan grupman işi çok başaralı olmaz dolayısıyla kıyaslama işi çok sağlıklı olmaz bilgin olsun. Saçmalara dediğin gibi bişey olmaz koysan kenara. Kullansanda olur o saçmaların hepsini kendi tüfeğinde de kullanabilirsin.

    Evet grupmana bakmıyorum zaten ama aynı mesafeden pelletlerin çeşitli malzemelere nufuz etmesine bakacağım. Ahşap, metal, kemik v.b. Mesela Express olan Heavy'den daha derine saplanırsa ahşapta bu benim için güzel bir keşif olur. Hafif ama daha yüksek fps ile belki de daha uygundur tüfeğime :)

    Bu sabah JSB Exact Jumbo serisi test kutusunu ve JSB Exact Jumbı 15,18gr pelletlerimi de teslim aldım. Test kutusunun içeriğini nette görememiştim, ürün resimlerinde kapak üstündeki detay kısmı kapalı durumdaydı. Yüklediğim fotoğrafla merak edenler varsa onlar da görmüş olur.

    Dürbünle PCP kullananlar gibi değişik etek çapı ve gramajları denemek isteyenler için Test kutusu daha hayırlı olabilirdi. Kırma tüfekle her çeşitten 5-6 tane atar gerisini koyarım kenara, ilerde PCP alırsam denerim :D


    Fotoğraftaki en soldaki ürün 18,13gr 5,52mm, en sağdaki 15,18gr 5,52mm bunlardan eminim çünkü kendi kutularından çıkarıp koydum. TEST kutusunu da sıralı yapmış ve ona göre yerleştirmişler. Bölmelerde model yazmıyor ama en küçük oluşundan ve etek içi bşluğundan RS'i tahmin edebiliyorum mesela. Muhtemelen sıra doğru diye düşünüyorum, görsel olarak kıyasladım. Kutu üstündeki sıra, saat tersi yönünde döner vaziyette bölmelere uygulanmış.


    Arkadaşlar şunu belirteyim Mod87 için bir hevesle aldım JSB pelletleri, havalar iyi gitmiyor atışa keyifle gidemedim bir türlü. Dürbün de kullanmıyorum. JSB'ye gerek yok boşuna para harcamışsın diye düşünenlen olabilir. Normalde 40 metreye kadar Spoton'da yetiyor ama JSB'leri hakikaten ucuza alma fırsatı yakaladım ve belki PCP'ye geçerim ilerde kullanırım çoğunu. Akmaz kokmaz kenarda durur. Eğer uygun denk gelmese fiyatı, mod 87 için, sadece tahribat, keyfi atışlar için pahalı pellet almasam da olurdu.


    3339-35059330.jpg

    Avfoni bilindik bir site ama ürün gönderimi uzun sürdü veya ürün stokta kalmamış diye iptal şikayetlerini çok görmeye başladım. Telefonla veya mail ile stok sorup sipariş yapmanız tavsiyemdir, hangi site olursa olsun. Outdoor sitelerimiz genel olarakgüvenli, paranız yanmaz ama disribütördeki 5 adet stoğu 30 firma paylaştığı için bazen ürünler var görünüp aslında kalmamış olabilir.


    Gelelim kimlik fotokopisine. Nüfus cüzdanınızın ön ve arka yüzünü siyah beyaz taratın bilgisayarda. Bir yer sizden kimlik fotokopisi isterse, bilgisayardaki resmin üstüne "falanca.com sitesi, xxx sipariş nolu, co2 tabanca siparişim içindir" yazıp mail ile gönderebilirsiniz.


    Bankalar, askeriyeye, ruhsata ve en son havalı tüfeğe bu şekilde verdim kimlik fotokopimi.


    Bu sayede fotokopinin amacı belli olur. Kimlik fotokopiniz ile birisi telefon hattı açıp suça karışsa bile, itiraz ettiğinizde fotokopide sizin o iş için vermediğiniz yazılıdır.


    Bu sizin hakkınızdır ve devletimiz de güvenliğimiz için fotokopi verirken güvenlik açısından yukarıda anlattığımı anlatan bişgilendirmeler yapmaktadır.


    Örnek. Yazıyı kimlikteki bilgileri kapatmayacak şekilde çapraz şekilde ve kırmızı yapıyorum ben.

    [Resim Engellendi: http://i50.tinypic.com/2i0916s.jpg]

    karamurat


    Normalde ateşli tüfekle atışa gittiğimizde her defasında 50 fişek atsam 80-90 lira harcamış olurdum. Peller o sebeple pahalısı bile olsa ekonomi yaptırıyor. Kaldı ki JSB'ler bu kadar kaliteliyse Spoton Pars'tan çok da pahalı değil bence.


    Gece duramadım,

    1 Kutu Jsb Exact Jumbo 15.89gr

    ve

    JSB'nin Diabolo Serisinin 7 çeşitini içeren Test kutusundan aldım. 7x50 adet saçma var içinde. RS, Express gibi hafif olan da var 18.13'den ağır olanlar da var. Diabolo serisinde merakımı giderir en azından.

    Herkese merhaba, daha önceki şu konumda sizlerin yardımıyla Hatsan Mod 87 QE Vortex tüfek sahibi oldum. Mod 87 ve aynı güce sahip benzer tüfeğe sahip olanlardan 5.5mm pelletleri tavsiyesi rica ediyorum.


    Kendim de araştıyorum, videolardaki fps ölçümlerine, kullanıcı yorumlarına bakıyorum. Bu tüfek hakkında öğrendiklerimi ve denediklerimi paylaşacağım. Hobilerimi çok severim ve işin teknik kısmını da merak ettiğim için, FPS, FPE, JOULE tablosu, hangi pellet markasını ne kadara aldığım, pellet adeti kaça geldi v.b. şekilde excel tablosu hazırladım. Ayrıca elimdeki pellet çeşitlerin, oto lastiği, kemik, ahşap v.b. üstündeki etkisini gösteren fotoğraf da çekiyorum. Pelletler şekerleme gibi, insanın hepsini alası geliyor ama tüfekle uyumsuz pellet kolleksiyonu da yapmaya gerek yok. Belki bu paylaşımlarımızla, tüfeğine uygun olmayan pellete boşa para harcamaktan kurtulur hobidaşlar.


    ELİMDEKİ PELLETLER

    1) JSB Exact Jumbo Heavy 18.13gr : Yabancı bir videoda Mod 87'nin 680 FPS hız ölçümü var. 18,6 FPE ve 25,5 Joule Enerji yapıyor. Tüfeğime biraz ağır gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Araç lastiğine bazen girmiyor. Girince de pointed pelletker kadar derine işlemiyor. Küresel yapıda ve diğerlerinden daha sert. Aynı tip daha hafif olan versiyonlarından da denemek istiyorum lastik üstünde.


    2) Gamo ProMagnum 15.42gr : Namluya zor giriyor, hem kafa kısmı hem etek kısmı. Bazen çapraz şekilde sıkışıyor, biraz daha bastırınca gidiyor. Isınamadım, güven vermedi. Elimdeki pelletler içinde en parlağı bu ve yağlıymış gibi geliyor.


    3) SpotonPointed 18.5gr : En çok harcadığım pellet bu. JSB sipariş vermeden önce hep bunu tüketmeye çalıştım. Hızlı gidiyor sanki, memnunum


    4) Spoton Match 15.1gr : Neden Maç adını aldığını anladım, hedef kağıdını çok güzel ve tam bir daire şeklinde deliyor, kağıdı deldiği daha belli oluyor diğerlerine göre, oto lastiğine kesinlikle girmiyor, az iz bırakıp düşüyor :) Daha kaliteli ve Mod 87'ye uygun ağırlıkta düz uçlu pellet tavsiyesi istiyorum.


    5) Victory Sport Prem. Pointed 16,2gr : Pek ısınamadım, tükensin diye sıkıyorum rastgele. Oto lastiğine giriyor. Şişeyi zor kırıyor, tam ortalı gelmediğinde şişeye çarpıp sapıyor.


    ALMAK İSTEDİĞİM PELLETLER

    1) H&N Field Target Trophy 14.66gr : Yaylı tüfekler için çok övülüyor. Videolar'da JSB 18,13'den daha yüksek FPS'ye sahip olduğu görünüyor. Piyasada az var. Bunun alternatifi olarak JSB 14.35gr ve 15.89gr pelletlerinden hangisini seçmek gerekir acaba?


    2) Jsb Exact Jumbo Express Dıabolo 5.52mm 14.35gr : 18.13gr'lik JSB'den daha hızlı gideceğini, tüfeğimin gücüne daha uygun olduğunu, daha az düşme yapacağını düşünüyorum ??


    3) Jsb Exact Jumbo 5.52 15.89gr : 18.13gr'lik JSB'den daha hızlı gideceğini, tüfeğimin gücüne daha uygun olduğunu, daha az düşme yapacağını düşünüyorum ??


    4) Araç lasitiği delebilecek sivri uçlu pellet : H&N SilverPoint gibi sivri uçlu pelletler gördüm. Mod 87 ile lastiği desenli düz yüzeyinde delebilecek pellet varsa denemek isterim. Lastik yanaklarını delebiliyor elimdeki pelletler.


    5) H&N Teminator 5.5mm 16.36gr : Merak ettiğim denemek istediğim bir pellet. Hedefe girince genişliyor, hallow point tarzı. Bu av için tercih ediliyor anladığım kadarıyla. Av yapmıyorum ama kalın deri veya kot kumaşa sarılmış et parçası üstünde deneme yapmayı düşünüyorum. Su dolu pet şişelerini daha gürültülü vurabilir, tahribatı daha büyük olur diye düşünüyorum?


    Not : Dürbün kullanmıyorum. Atışlarım en fazla 50 metreye. Fakat havalı sevdası sarmaya başladı. 300'liraya kadar bir dürbün deneyebilirim belki. İlerde PCP'ye karar verirsem, dürbün konusuna giriş yapmış olurum.

    Hayırlı olsun yeni tüfeğiniz. Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle.

    Kamuflaj kaplamayla gayet güzel görünüyor. Güle güle kullanın.

    Teşekkür ederim, yarını iple çekiyorum, bir arkadaşımız ruhsatlı tabanca aldı. Hem onun denemelerini yapacağız, hem de ateşli ve havalı tüfekle atışlar. Tahminimce havalı tüfek daha fazla ilgi çekecek :) Çekirdek gibi pelletler uçuşacak :)

    Keyif atşı için havalı ateşliye oranla daha pratik ve maliyeti düşük. Ben tüfeği ateşlemeyeli en az 6-7 yıl olmuştur.

    Mahsuru yoksa jsb saçmaların linkini paylaşabilirmisin


    Link paylaşma yasak olabilir forumda diye şöyle bilgi vereyim.

    Meydanav firması Gittigiyor'da ve N11'de 42 liraya satıyor kutusunu. CepteTeb %20 iade kampanyası ve alışveriş kuponları ile fiyat uyguna gelebiliyor. Araştırıp değerlendirebilirsiniz.

    Forum günlerdir kapalıydı, açılsa da son durumlardan bahsetsem diyordum.


    Tüfekten çok memnunum, 2 gün önce bahçeye gittim ve 100e yakın peleti çekirdek gibi çitledim tüfekle az vakitte :) 1000adet JSB 18.13 peletim de yarın gelecek kargoyla :) İndirim kuponu, banka kampanyası ve kargo bedava ile pelletlerin tanesi Spoton Pars'la aynı fiyata geldi. Şunu belirteyim, tüfeği kurmak çok kolay geliyor bana. Gayet seri şekilde kurup atış yapıyorum hedeflere. Bu da şunu düşünürdü bana "Mod 135 Vortex QE mi alsaydım acaba". Mod 135'i de kurmada sorun yaşamam diye düşündüm daha zor olsa da.


    Mod 135'ten uzak durma sebebim, "kurması zor" şeklindeki yorumlar ve Mod87'den ağır olmasıydı. Ayrıca tüfekte ahşap sevmem, hele ki "Hatsan'ın ahşaplarının çizilmek için bahane aradığı" yorumları da olunca hoş görünmedi gözüme.


    İyi haber şu, atışa gittiğim bir arkadaşım da havalı tüfek istiyor. Daha güçlü olsun, mermisi en büyük olsun istiyor. Mod 135 6.35 alacak sanırım. Atışlarda hep birlikteyiz, yani o da alırsa iki tüfeğim olacak.


    İyi ki bu tüfeği almışım. 20 kalibre Bora tüfeğimi kaldırdım. Zaten fişek zammı protestosu yapıyorduk, koli koli fişek stoğuma dokunmadan yaşarım :)

    Güle güle kullanın iyi bir srçim yaptınız.

    Teşekkür ederim, yönlendirmeleriniz sayesinde.


    Tüfekten beklentilerim noktasında olumsuz veya şu da olsa diyebileceğim 2 nokta var. Birisi daha sessiz olmasını isterdim, ev çevresinde dikkat çekmeden, insanları tedirgin etmeden atış yapmak. İkincisi ise tüfeğin ağırlığının katalogdakinden yarım kilo ağır olması ama geri kalan herşeyden memnunum şu an. Kendim için harcadığım en güzel 450 liralardan birisi şu tüfeği almak oldu açıkcası.


    Evde bekleyen bisiklet gibi bişey bu kırmalı tüfek :) Arasıra yağla, lazım olunca al götür dışarıya, enerjisi benden. PCP motosiklet gibi yakıt da lazım. Yakıtı da büyük şehirden gelecek, yanında gezdireceksin tüpünü falan.


    Dün atışa gittiğim benim gibi BR20 sahibi bir arkadaşıma da dedim. Bir daha sadece bu tüfeği götürürüm, fişek protestosu var zaten. Hedef vurma, tüfek sesi, tepmesi falan bunda da var. Çok çok daha ucuza atış hobisi :)