Avuç içi taşlama

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hayırlısı olsun, çabuk ısınması endüvi sargılarındaki verniğin zamanla deforme olmasına neden olacaktır. Kısa süreli çalıştırıp dinlendirme ile ufak tefek işlerde size çok sorun çıkartmaz herhalde.

    Siz sipariş verdim dedikten sonra o ürünleri biraz inceledim kimisinde spiral uzatma aksesuarları var. Sadece böyle bir aksesuar alınarak matkap ile de kullanılabilir aslında. Belki yüksek devirli olmayabilir ama ufak işlerde sorun olmaz gibi geldi gözüme.

    Aynen...matkap dramel jet taşı vs... Endüvi sargılarındaki verniğin aşırı ısınarak zarar görmemesi için ilk kullanımlarda aşırı zorlanmamalı,tatlı ısıt soğusun vs...bir nevi motorlardaki rodaj dönemınde çok sıkıştırmamak gıbı,alıştıra alıştıra...Uzun ömür için ilk kullanımlarda buna dikkat


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • Havalı tüfek konusunda kıymetli bilgiler aldım bu forumdan, bahaneyle ben de elektrikli el aletleri konusunda kendi araştırma ve deyimlerimi paylaşayım. (Bu konuda müdavimi olduğum DH forumundaki el aletleriyle ilgili konudaki tüm mesajları takip ettiğimi belirteyim.)


    Dünyada en ağır şartlarda ve şantiyelerde çalışan markalar olarak şunları sıralayayım;

    Metabo : Alman malı ve almanya üretimidir, pek çok konuda teknoloji ilkleri vardır.

    Milwaukee : Amerikan firmasıdır dünyanın en iyilerindendir. AEG'yi ve Ryobi'yi satın almıştır.

    Bosch Mavi Seri : Profesonel seridir, bazı ürünleri Rusya'da üretiyor ama ülkemizde ustaların elinde en fazla gördüğümüz markalardandır.

    AEG : AEG ürünleri halen Almanya'da üretilmekte ve Milwaukee satın aldıktan sonra yeniden ülkemiz piyasasında canlanmıştır. Fiyat politikası gereği üstün özellikli çoğu ürününü rakiplerinden çok daha uygun fiyata veriyordu 2-3 sene öncesine kadar.

    Dewalt : Amerikan Black+Decker firmasına ait üst seğment markasıdır.

    Makita : Japon firmasıdır, bazı modelleri Çin'de üretilir, kendi fabrikası ve teknolojisiyle. O sebeple sizi yanıltmasın dünyanın en iyilerindendir. Ayrıca ülkemizde servisi en sorunsuz markalardan birisidir. Bir tanıdığımın şantiyesinde tüm ürünler Makita'ya ait ve bakım v.b. konularda servisleri ilgili diye anlatılırdı. Her zaman ilk baktığım markadır, tüm ürünleri bu markanın serileri ile kıyaslarım, fiyat avantajları varsa ona göre eleme yaparım.

    Hilti : Hilti aletinin adılı aldığı marka, şantiyelerde görmek mümkün ve ağır işler için tercih ediliyor.

    Bu markaların ortak özelliği, teknik verilerinde 750watt elektrik tüketimi 600watt iş gücü gibi değerler yazar. Torq değerleri gerçeği yansıtır.


    Gelelim yapı marketlerde fiyat olarak uygun satılan orta kalite, hobi amaçlı markalara;

    Bosch Yeşil Seri : Genelde çinde üretilir, fiyatları makuldür. Çok ağır işler yapmayan, ev kullanıcısına yeterlidir.

    Skil : Bosch grubuna ait ve Bosch Yeşil seriden kalite olarak daha düşüktür. Pazarlama stratejileri gereği her bütçeye uygun ürün üretime uygun bir markadır.

    Black+Decker : Bosch Yeşil seriye rakip, uygun fiyatlı, yapı marketlerde çok satılan ürünlerdendir. BİM, A101 gibi yaygın ucuzluk mağazalarında da ara ara satılıyor. Atllas v.b. fason markaları almaktan daha iyidir. Akü şarj cihazını kullanıyorum motosiklet için memnunum.

    Einhell : Skill-Attlas markaları arası bir marka, eskiden alman malıymış, ülkemizde bir firma Türkiye isim hakkını satın alıp, Attlas markasının daha iyisi olarak satıyor.

    Ryobi : Eskiden bir Japon markasıydı ama sektör sektör satıldı. Elektrikli aletler grubunu Milwaukee satın aldı, balıkçılık grubunu da bir market zinciri aldı. Milwaukee'nin Bosch yeşil seri, Black+Decker gibi markalarına rakip uygun fiyatlı serisidir.


    Görece olarak iyi ürün ve kötü ürün kıyaslamasını şöyle yapayım deneyimlerimle.

    Einhell marka 80 liralık bir flex makinemiz vardı. 700 watt gibi bir değeri vardı sanırım. Metal raf, demir kesme v.b. işlemlerinde kullandık. 2 yıl sonra motoru öldü. Yaz aylarında tatillerde tadilat, bahçe düzenleme v.b. işler için kullandık.

    Daha sonra kardeşim Metabonun aynı watt değerinde bir ürününü aldı 350-450 lira civarı olabilir. Bu makinedeki farkı şöyle anladık. Çelik boru v.b. keserken diskte yavaşlama olmuyor ve yağ gibi kesiyor. Yani üstünde yazan watt değerlerinin harcinde kesim sırasında da belli bir güç değerini teknik olarak vaad ediyor. Aynı şekilde sanayide bir abimiz var. Jandarma tarafından yakalanan ruhsatsız ve kanun dışı av tüfeklerini bu abiye getiriyorlar ve tüfek namlularını lokum keser gibi kolaylıkla kesiyor. Yıllardır aynı aleti kullanıyor ve kaliteli disk kullanıyor. Burdan benim çıkardığım sonuç şu. Evde lazım olduğunda ihtiyacımı görsün diye 80 liralık flex fazlası ile yeterliydi bizim için. Ama biz kendimiz iş çıkardık ve belki biraz yorduk ve makine öldü, parasının hakkını aldık. Defalarca usta çağırmamız, sanayiye kesime parça götürmemiz gerekirdi. Metabo ise ömür boyu bizimle, ne zaman ihtiyaç olursa, profesyoneller ne yapıyorsa aynısını yapmak için bekliyor.


    Ek not : Matkap konusunda 500watlık Einhell gibi bir makinanız varsa bile Dewalt, Bosch prof seri gibi iyi matkap uçları kullanın. Önemli kısım bu uçlarda. İhtiyacınızı belirleyin, ne sıklıkla kullanacağınızı tartın biçin ona göre alın derim. Evimize perde takmaya gelen bir ustanın yeni çin üretimi Einhell kullandığını görünce şaşırmıştım. Sürekli duvar delen birisi üstelik. Ama işin sırrı prof. uç kullanmada. Ucuz alet kullanma sebebi de yanında çalıştırdığı acemi gençler. Pahalı alet alsam yazık olur, dikkatsizler çünkü demişti :)

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen teknoturk ().

  • Güzel bilgilendirme olmuş markalar hakkında. Bir şey ekliyeyim aşağı yukarı 3 veya 4 yıldır fabrikadaki arkadaşların elinde ve dışardan arkadaşların elinde yakalanmış silahların listesini görüyorum.

    Hiç gidip bulunmadım ama o silahlar artık belirli tarihlerde satışa çıkarılıp satılıyor. Muhtemelende bu listeler av kulüplerine gelip burda ilgilenenlere dağıtılıyor.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Güzel bilgilendirme olmuş markalar hakkında. Bir şey ekliyeyim aşağı yukarı 3 veya 4 yıldır fabrikadaki arkadaşların elinde ve dışardan arkadaşların elinde yakalanmış silahların listesini görüyorum.

    Hiç gidip bulunmadım ama o silahlar artık belirli tarihlerde satışa çıkarılıp satılıyor. Muhtemelende bu listeler av kulüplerine gelip burda ilgilenenlere dağıtılıyor.

    Bulunduğum yerde şöyle oluyor;

    Eğer yasal olmayan namlu boyu, dipçik varsa tüfekler parçalanmaya gidiyor.

    Ama normal tüfekse, ihaleye çıkıyor kaymakamlıkta belli zamanlarda. İyi tüfekler baştan kapılıyor diyebilirim. Teklif vermiyorlar ona göre. Geriye dedelerden kalma tek kırma veya basit marka olan tüfekler kalıyor.

    Otomatik, pompalı iyi tüfekler hemen gidiyor. Polis arkadaşım 150 liraya aldı güzel bir otomatik. Denk gelirse alırım ben de belki. Aldıktan sonra ruhsatlama işlemi yapılıyor tabiki.


    Ekleme : Komşu bir ilçemiz var, onun bir kasabası teksas gibi. Tüfeğe tabancaya ilgi büyük ve yakalatılan silahlar çok fazla oluyormuş. Kaliteli markalar ağırlıklı genelde, oradan da haber bekliyoruz takipteyiz. Büyük şehirlerde durum daha farklıdır, ihaleler ciddi işliyordur, talip çoktur.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen teknoturk ().

  • Hocam 100-150 lira arasında iyi bir makine bulabilirsiniz. İşinizi baya görür.

    agtdeniz 50 mesaj kotasını doldurduğunuzda ne satışa çıkartacaksınız çok merak ediyorum.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Tabi ki güzel olur bir konu altında toplamak. Benim de BT65 ve Recluse .357 tüfeklerim için custom dipçik çalışmalarım olacak.


    En kesin yol epoxy kullanmak. Epoxy reçineyi bir fırça ile üzerlerine sürerek birbiri üzerine plastik cırtlarla düz duracak şekilde dengeli sıkın ve en azından 1 gün sıcak bir ortamda bırakın, etrafı temiz tutmak için streç film kullanabilirsiniz sarmak için, epoxy yapışmayacaktır bu filme. Kuruduktan sonra istediğiniz şekli vererek zımparaya başlayabilirsiniz. Epoxy hem yapıştırır hem de içine nem almasını önler.


    Piyasada epoxy hazır kitler hep 3kg gibi büyük ambalajlarda, eğer 1 kg lik bulamazsanız ben size 500 ml (400ml reçine 100ml sertleştirici 4/1 oranında karışma oranı) gönderebilirim ücretsiz, tekne yaptığım için ton bazında alıyorum boşa fazladan para vermeyin.

    Merhaba hocam. Epoxy ton bazında alınca fiyat avantajı nasıl oluyor? Benim de epoksi ile ilgili projelerim var ama epoksi çok pahalı.


    Kırık camları birbirine yapıştırıp masa yüzeyi veya pencere gibi şeyler yapmayı düşünüyorum. Epoksi gibi yapıştıracak daha uygun fiyatlı yapıştırıcılar var mı?



    Doğada gezinti yaparken dere kenarına atılmış çokça kırık cam gordum. Bu camları alıp özel bir kalıp vs kullanıp değerlendirmek istiyorum.