hakangun adlı kullanıcının mesajları

    Çok hoş,çok güzel bir tüfek...İşte şimdi ceviz kundaklı tüfeklere alternatif olabilecek bir tüfek yapmışlar...Ayrıca çok da tactical duruyor...
    Bilhassa ses konusunda ki yorumlarınızı duymak isteriz.(Malum AR6'nın sesi ateşli silaha yakın)...İyi günlerde kullanın...

    peki türkiyeye gönderme bedeli nekadar acaba

    Forumda çok konuşuldu ve tartışıldı bu konu.. Malesef resmi ithalat harici bireysel olarak getirtemiyoruz bu tip tüfekleri...Bir dürbün için başıma neler geldi bir bilseniz... ;hirr;

    Mustafa Abi benim modlama konusunda tüpüm dolu olmadığı için yorum yapamamıştım...Abi ellerine kollarına sağlık... Alet 90 metrede kayaları söküyor...Vee çok tatlı bir atış sesine sahip olmuş.Sanki "Ben güçlüyüm" diyor tetiğe bastıkça..Çekiç değiştirmeden yapacağını söylemiştin...Sanırım yukarıda ki "Üzümünü ye bağını sorma"işlemi yapıldı benim tüfeğe de...Ellerine sağlık tekrar...
    Selamlar

    Mustafa Abi;ben modladığın Airarms'ıma daha doyamamışken senin yaptığın bu modlama enfes olmuş.... Bence yurtdışındaki yabancıların bile ilgisini çekicek bir güç bu...

    Mustafa Abi Selamlar;
    Eski konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama Yatagun'da bulunan ağır çekiç + performans yay (veya ultra performans yay) ikilisinin testini yapabildiniz mi?Çünki Yatagun'da ikilinin beraber kullanılması halinde +170-200 fps arası kazanım sağlanacağı yazıyor.Bu konudaki testte gördüğüm kadarıyla yay orijinal çekiç ağır sadece.Eğer sözkonusu parçalar aynı anda kullanıldığında atışlar hala stabil kalabiliyorsa ben hemen göndermek istiyorum benim tüfeği...Teşekkürler

    Maaşallah bereketli olmuş,biz artık marmara da oltamızda değil tezgah da görebiliyoruz sadece o balıkları..Tabii sülünez olması sizin şansınız biz bursa da bulamıyoruz o tür yem..Ha babam boru kurdu kum kurdu takıyoruz oltaya... Ama son gittiğim 4 avın toplamı sizin bir seferde avladığınız değil inanın.Daha sonraki daha bereketli olsun inşallah...

    Çok isterdim Bursateam ile atış yapmayı ama 21.02.2010 tarihi pazar günü yoğun yağışlı ve soğuk gösteriyor.Sanırım titreyerek yapılan atışların pek tadı olmayacak... :(

    Akın bey neredeyse AirArms'ı bile tactical yapmışsınız. Şaka bir yana ikiside çok güzel duruyor. Dürbünün reticle çok ilginç bu arada. Yurtdışından mı getirttiniz???? Sorması ayıp (nedense hep öyle derler) maliyeti nedir??? Selamlar

    Yiyenler tadını iyi bilir...Siz balığı tuzla pişirip yediniz mi hiç???Mükemmel bir lezzettir.Tek extra maliyeti tuzdur .Yapımıda gayet kolaydır.


    Bir adet fırın tepsisi
    Bir adet orta boy balık 25-30 cm kadar (sinarit ve minekop ile güzel olduğu söylensede her tür orta boy balık ile yapılabilir)
    Yaklaşık 3-4 kg iri tuz ( hani şu salamura yapımında kullanılan)
    3-4 Yumurtanın akı (beyazı)
    defne yaprağı,limon dilimleri,kırılmış karabiber,zeytinyağı...
    Çekiç,keski,tornavida vs (piştikten sonra tuzu kırmak için)


    Tepsimizin en altına yanmaz pişirme kağıdı koyabiliriz onun üzerine yaklaşık 1parmak kalınlığında balığın çevresini geçecek şekilde tuz ile kaplıyoruz..
    Balıkçıdan pulları temizlenmiş ve karnı açılmış olarak aldığımız balığımızın yarık olan karnına limon dilimleri ,defne yaprakları ve biraz karabiber
    ile doldurup sırt kısmına bıçak ile derince iki çizik atıyoruz...
    Ve tepsiye yaydığımız tuzun üzerine balığımızı yatırıyoruz.
    Balığın üzerine limon suyu ve karabiberle karıştırdığımız zeytinyağını güzelce sürüyoruz.Birkaç yaprak defne de atabilirsiniz...


    Ve balığın üzerini kalan tuz ile hava almıyacak şekilde güzelce kapatıyoruz.Sadece ağız kısmına bir kürdan ile küçük bir delik açıyoruz...
    Tuz ile kaplandıktan sonra yumurta akını tuzun üst kısmının tamamına elimiz ile güzelce sürüyoruz(sertleşmeyi sağlıyacak)..Tepsinin boş kalan kısımlarına domates soğan defne vs koyabilirsiniz.


    [Resim Engellendi: http://i45.tinypic.com/vyp7rk.jpg]
    Pişmeden böyle olmalı


    VE fırına atıyoruz..yaklaşık 50-60dk kadar 200-250C fırında tutuyoruz.Çıkardığımızda bakıyoruz ki tepside tuzdan bir adet kaya parçası var ...
    Alıyoruz elimize çekiç ve keskiyi veya tornavidayı vura vura tuzu kırıyoruz.Altınad muhteşem bir lezzet sizi bekliyor olacak...


    Bazılarınız "o balık tuzdan yenmez" diyebilir ama inanın tuzu az geldiği için tuzlamak zorunda bile kalabilirsiniz.Bu pişirme yönteminde balık sadece kendi buharı ile piştiği için çok lezzetli oluyor...


    Afiyet bal şeker olsun efendim....


    [Resim Engellendi: http://i47.tinypic.com/67o0g9.jpg]
    Piştikten sonra



    Not:Resimler internetten alınmıştır...

    Zaten Gamo peletten sonra diğer peletleri şarjöre yerleştirmeye çalıştığınızda bariz bir fark göreceksiniz.Şöyle ki Gamo pelletler AR6'nın şarjörüne ittire ittire zorla girerken daha kaliteli pelletler anında oturuyor. Zaten pelletleri ters sokuyorsunuz AR6'nın şarjörüne bir de zorladınız mı eğiliyor meretler...