mzenis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

sevgili hobidaslar bendede bet 65 var yeniyim pompa biraz yorucu fiyat olarak uygun tüp almak istiyorum basıncı ve litresi ne olmalı çelikler uygun galiba önerileriniz nedir ve bu tüple kaç kez dolum yapabiliyorum teşekkürler

Mustafa Serdar ustanın geliştirdiği 2009 tarihli bir excel dosyası var burdan indirebilirsiniz. Tüfek ve tüp bilgileri girildiği zaman değerleri veriyor.

Değerli abilerim şunu çok merak ediyorum optik merkeze aldığım dürbünümü tüfeğin üstüne taktım ve hiç ayar yapmadan 50 metrede sağ üstten vurduğunu farkettim. Taretlerden ayarlama yaptım atışı tam sıfırladım ama mesafe 50 m. Bu 120 metrede ne yapar aynı yerden vurmaya devam mı eder yoksa 70 m için de düşme veya sağ solyapar mı ?

mzenis
    13 Eylül 2019 17:24

bu konuda Ercan Beyin yazdığı detaylı bir yazı var inceleyebilirsiniz

üstad olan olmuş artık komprasör almış oldun ama benim örnek alarak yaptığım pompa işini değerlendirseydin şimdi soğutmaydı vs uğraşmazdın.

yer sorunun varsa aldığın cihaz portatif olması açısından iyi, ama pompa basım sırasında nem oluşturması ve soğutma sorunu olması diğer taraftan sıkıntı verecek gibi

bu arada yakınız yarım saatlik mesafe var aramızda, bozüyükteyim ben gelip görmek istersen beklerim.

bugün kral np01 ile aynı sorunu bende yaşadım Cemal üstadın dediği gibi kaynar suda beklettim ancak açıldı öncesinde biraz zorlamıştım valfin ağzı yüzü yamuldu aluminyum malzeme sanırım ısıtarak zorlamadan denemek gerekiyor

hayırlı olsun bende 49c üzerine çıkmıyorum dolum yaparken. tüfek doldurmayı denemedim 6lt scuba tüp var onu gün içinde yavaş yavaş dolduruyorum. filtrenin tüp kısmına baktığımda sıvı bu zamana kadar gelmedi uzun süredir kullandığım filtreyi geçen açıp süngerlerini değiştirdim.

pompa

buda benim yaptığım pompa sistemi pompanın orjinalliği bozulmadan scuba dolduruyorum normalde çift pompada şuan birisini bakım için söktüm mavi olan aradaki aparat sıvıyı engellemek için ama aşırı bir su bu zaman kadar görmedim. demirin üzerindeki gri kutuda devre var ısı 49C de otomatik duruyor ondan dolayı ısınıpta sıvı oluşmasını engelliyor.

ankarada ayhan abi var onada sorun isterseniz yardımcı olur

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Boşuna uğraşmayın hepsini denedim hiç bir işe yaramıyor aliexpesten orjinal 12gr co2 tüpü kuru hava basılan dan aldım sonuç hüsran içine enfazla.normalde co2 850 psı yani 58 basınca sahip aldığım aparata en fazla 50 bar basabiliniyor ve atış sayısı ilk 10 atış iyi sonraki 25 atış tükürük hızı kadar yani boşuna uğraşmayın .Bende bu şekilde bir çare buldum 200cc 300bar ve regilatör çıkışı 60 ila 70 bar arası ayarladım tek dolumda aynı güçde tam 800 atış yapıyorum.yapacaksanız böyle bir sistem yapın.

co2 adaptör

ustam maliyeti ve malzemelerin tedariği nerden yapıldı bilgilendirirseniz sevinirim.

HUNTER6767
    1 Eylül 2009 20:29

bu konuda ustalar yazmış ama faydası olur sanırım

mrb arkadaşlar co2 tabancaların tüpleri doldurulabilir şekle gelebilirmi veya doldurulabilir tüp yapılabilirmi

aliexpress

bi ara bende yapmayı düşünmüştüm.

bu videoda kullanılmış olan tüpe işlem yaparak oluşturuyor.

Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Bundan yaklasık 10 yıl once Kemal abi vardı onun sayesınde sporcu lısansı cıkarmısdım ozaman ankaraya gondermısdım belgelerımı gelmısdı
    suan tekrardan sporcu atıcılık lısansı cıkarmak ıcın nasıl bır yol ızlemem gerek yukarda yazdıklarınız hala gecerlımı

istanbulda bunu hallede bılırmıyım

https://www.taf.gov.tr/page/tr/59/Sik_Sorulan_Sorular_(SSS) burda tüm sorularınıza cevaplar var

teşekkür ederim arkadaşlar şimdilik bu deneme kalıp yapıp sert plastik baskı alıcam bakalım nasıl olucak eğer sağlamlık konusunda sorun olmazsa isteyen arkadaşlarada yapıp gönderebilirim. öncelikle ncap testlerinde geçmesi lazım :)

Merhaba Arkadaslar,

2016 yılından beri hobiye ara vermistim. Tekrar icimde baslayan kıvılcım ile hobiye geri dönmek istedim :) . Ev ortaminda saklamis oldugum Hill pompam daha önce hiç yapmadığı şekilde yukarı çektiğimde hava kaçırıyor aşağı ittigimde normal sekilde silaha hava basıyor. Bakımını nasıl kime yaptırabilirim. Hava basmama engel degil ancak 10 hava basiyorsam sanirim 5 i bosa gidiyor gibi.

mantık aynıdır diye düşünüyorum belki yardımcı olur

Uğur koç yapıyormuş sözde bana yollayacakti ya unuttu yada vazgeçti :)

KRAL_TEKLI

KRAL_TEKLI1

istediğin bu şekilde bişey mi , bu kalıp Puncher, Puncher Breaker için oluyormuş diğerleri için bişey diyemiycem

4.5 ayrı 5.5 ve 6.35 tek kalıp oluyor. aciliyeti yoksa 3d yazıcı müsait olunca çıktı alıp gönderirim biraz yoğunluğum var şu aralar

birde yukardaki tüfekler bende yok deneme şansım olmaz