ilkertozluklu adlı kullanıcının mesajları

    Az önce samick polaris marka klasik ahşap yay seti ısmarladım. Setleri dükkan sahibi kendisi oluşturuyor. Dükkanda boyuma uygun 28 Lb. kanat vardı. Yarınki siparişte yeni kanatlar gelicekmiş. 30-32 vaya daha güçlü olanlardan en güçlüsünü yollıycaklar.


    Bir avcının 52 Lb. güç kullanarak domuzu delip geçebilen oklar attığını okudum. Bu yay ile acemiliğimi atıp yayı geren kaslarımı güçlendirip alıştırmayı düşünüyorum. Daha sonra herhalde makaralı bir yay alırım. Aldığım yayın linkini veriyorum.


    İlgilenen arkadaşlar varsa satıcıyla görüşmeleri önerilir. http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=177


    Google da aratarak başka dükkanlar ve satıcılarda bulabilirsiniz. İlk alışverişim ve ilk yayım olduğu için referans amaçlı vermedim linki.

    Arkadaşlar silahın grupları çok değişti. Sebebi tecrübe sahibi olmak :)


    2 gün önce 1 saat boyunca 3 kişi A4 kağıdına değişik atış tarzlarında birsürü atış yaptık. Diğer iki arkadaşımın atışları40 atış sonrasında düzelme gösterdi. Benim gruplar waaaw dedirtecek cinstendi onların yanında :D:D zamanla istediğim isabete kavuştum :) Fakat yivli pellet atan bir tabancayla kıyaslanamaz.

    Dün bütün gün yayları araştırdım. Maalesef çok az şey öğrenebildim. İş yerinde beraber çalıştığım sevdiğim bir arkadaşımda yaylarla ilgileniyor. Uygun fiyata bir yay alıp atış yapmak istiyoruz. Uzun yıllar kendi aramızda yarışmaktan öteye gitmiycek fakat çok zevk alacağımız bir uğraş. Yinede olimpik ekipmanlara kadar geliştirebileceğimiz bir hobi. İlk etapta klasik ve nişangahı olmayan kendi alışkanlığımızla uzun mesafelerde 50/100 metre gibi hedef atışı yapabileceğimiz yay arıyoruz. Yazdığım saçma birşey de olabilir ama düşüncem bu yönde. Öğrenmemek ayıp :) Ben 1,92 arkadaşım 1,85 boylarında. İkimizde yapılıyız. Nerelerden alışveriş yapılır, yeni başlayanlar için neler önerilir bilgi almayı çok isterdim. Birde hazır setler var. Bunlarda olabilir ama Satıcı sayfasındaki bilgilerden iyi bilgi edinemiyor insan. Telefon edip izahat isterim ama sadece bir pazarlamacıyla konuşmuş olup yanılmak çok kolay şu anda.

    Az önce arkadaşımla yaylardan bahsettik. Bir osmanlı yayına olmadı, benzer bir yaya zevkine atış yapmak için nasıl sahip olunur bilen varmı. Bu işi yapan insanlar ve bu kişilere ulaşılabilecek telefon numarası bilen varmı acaba. Havalı tüfek kadar zevkli birşey.

    Teşekkürler sayın Master.


    Teşekkürler sayın avcı. Ben daha çok çok ufak bir müdahale (yay değişimi,vida sıkmak vs.) ile yapılacak birşey varmı merak etmiştim. Nedeni ise gezli olması sebebiyle aklımdaki diğer seçenekleri devre dışı bırakmış olması. Tabi şu andaki gücüyle değil. Ufak bir değişik ile 10 stabil atış bile yeterli.


    Acaba T12 ye gez arpacık takabilirmi Yatagunda? T12 yi soruyorum çünkü yakın zamanda fiyat olarak edinebileceğim model T12 dir.

    Namluya su değdirmeyin bence. En kötü ihtimalle ince testereyle susturucuyu namluya kadar gelmeden inceltir kalanını falçata ile hallederdim. Tabi tekrar kullanmıycaksanız. Boru anahtarı işi çözebilir. Bi parça dönse kendi ekseninde gerisi zaten gelicektir. Daha parlak fikirlerde gelir umarım..Kolay gelsin.

    O zaman tez bir zamanda t12 ile PCP dünyasına atılabilirim :)


    Yinede klasik görünümlü bir PCP ye çok fazla karşı koyabileceğimi sanmıyorum. Olsun T12 nin müşterisi hazır. Biricik eşim ;şrofls;.

    O zaman en uygun pelleti yatagun temin edecektir diye düşünüyorum.?


    Bayramdan sonra fortise başvurucam. Bi sorum daha olacak. Yeni tüfeğin fiyatı fx lerden çok yukarıda olursa aynı güce ulaşıcak FX modeli varmı acaba. aklımda seçenekler olsun diye soruyorum.

    Benimde uykularım kaçıyor artık. Nisan ayına kadar durumu düzeltemezsem kredi çekip ya Full modifiye FX alıcam yada Mustafa Serdar imzalı cengaveri.. 30gr. 1300 fps mükemmel olurdu :D :love: :love: :love:



    Not: 80 fp yi birisi açıklayabilirmi? fps/grain cinsinden olursa daha iyi anlarım heralde.özel mesajda olabilir :)

    Bende tüfeği görmeden alma derim. İnternetteki gibi görünmediklerini ankarada öğrendim. Gözle bakınca fotoğraftaki gibi albenisi olmuyor hiçbirinin. 600ytl lik tüfeğe 900 ytl çekiyolar. Şeridi yamuk yumuk yada boyası çizik içinde olabiliyor. çoğu fişek atılmış halde temizlemeye tenezzül edilmemiş şekilde bekliyor. nakit alıcaksan fabrikasını bulup ara ucuza gelir derim ben.

    9mm tek kırma hakkındaki yeni izlenimlerim:


    Tüfeği aldığım yerden paketin içinde gelen fişekler isabetliydi ve çok ses çıkarmıyordu. Daha sonra başka yerden aldığım tek kurşun ve fişekler ciddi anlamda güçlü ve ses olarakta atıcının kulaklarına zarar verecek kadar sesli patladılar. Bunun yanında isabet oldukça düştü. Tüfekten tetik parmağına ve öndeki elin bilek kısmına barut sıçrıyor. Ve tahribat yapıyor.


    Atıştan sonra fişeği dışarı süren parça yaylı çalışma sistemine sahip. Yaklaşık 20 atışta içine yanmamış barut ve is benzeri şeyler doluyor ve fişek çıkmıyor. Fişeği çıkarmak için C11 ile namlunun diğer ucundan atış yapıyorum :)


    Bazı fişeklerin plastik kısımlarının yarısının namludan kurşunla beraber çıktığını gördüm. Saçmalı fişekler için 4 metreden karton meyve suyu kutusunu çift taraflı geçtiğini söyleyebilirim.