76mka adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar uzun bir süreden sonra mrb. Tüfek Bora Barak 20 cal. Kurşunlar Zuber, mesafe yaklaşık 50 metre civarı. Tabakası 30 tl olan kontaplaktan 45x45 cm kestirip, eski araç lastiğine şarjlı tornavida ile monte ederek hedefi oluşturduk. Ketifli atışlar oldu. Bu normal çekim videosu:

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Bu bir sonraki şarjör ağır çekim videosu:

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Bu da kontaplağın hali:

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Bu arada yeni çıkan Ata Arms .308 win almak üzere evrakları içeri verdim. İnşallah yakın zamanda range finder ile ölçülmüş, kesintisiz videolarla sizlere 800-1000-1200 metre atışları yayınlarım. Daha önce Browning Bar II ile benzer atışlar yapmışlığım var ve gerçekten özlemişim. Sabırsızlıkla tüfeğimi alacağım günü bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

    Bozkurt Av'dan aldım. Tekrar alayım dedim. Maalesef yok. Gelirse haber verecekler. Namluya çok rahat giriyor. Namlu oringini zorlamıyor. Önceki eski İnce Memet solidlerle 10 metreden kalın bir teflon tavaya sıktım delmedi. Bunlar ve Gamo TS 22 ler her atışta deliyor. Sertliğini el ile hissetmek mümkün değil ama yapısından sanırım. Bu arada Vector Optic'i 6-24 ü gidip inceledim. Tam da benim sıkıntı yaşadığım mesafe onda da çizgiye dönüşüyor. Başka marka bilen varsa yrd. lütfen.

    Arkadaşlar sağ olsunlar görüşlerini paylaşmışlar. Zaman ayırıp cevap yazan herkese tşkler. Ancak ben şu anda 300-350 çalışıyorum. Geçmişte benzer atışlarım olmuştu, izleyenler hatırlar. İnce memet yeni bir bulet yapmış, ucu nispeten daha sivri, Hatsanlara uyum sağlasın diye daha ince, ortadaki çizgi yok ve namluya rahat giriyor. 28-29 grain civarı, üzerinde 30,25 yazıyorsa da değil. isabetleri çok güzel. Bundan 20 kutu aldım. Rangefinder de aldım. 300 sonrasında her atışta isabet gibi bir derdim yok, ama 0-300 arası ihtimale yer vermeden kendi tablomu oluşturup atışlarımı deneme yanılma yönteminden çıkarmak istiyorum. Şu anda zaten artıkılın hemen hemen bitim noktasında atış yapıyorum. Dolayısıyla kuleden ayarlamam söz konusu değil. bu mesafede siyah çizgide yakaladığım hedef noktasındaki minnacık bir hata hedefi ıskalamama neden oluyor. noktalı olursa kaçıncı noktanın neresi hedef netleştirip ona göre atarım. Ahmet CAF arkadaşımız Elazığ'a misafir olduğunda 300 metre atışlarını birlikte yapmıştık. O mesafede nasıl oynadığını tecrübe ederek görmüştü. Sizden ricam bana tüm artıkılı dotlardan oluşan bir dürbün tavsiye etmeniz. Öyle büyütme katsayısı çok önemli değil. Zaten 5X-6X den yukarıya bu mesafede kullanamıyorum. Tşkler.

    Geçmişte de bu konuda yardımınıza başvurmuştum ama, o başlığı bulamadım. Arkadaşlar bildiğiniz gibi ben sürekli uzun mesafe atışı yapan biriyim. Şu andaki dürbünüm orta kısımda noktalar, daha sonra devam eden düz siyah çizgi şeklinde bir artıkıla sahip. 250 metre ve üzeri atışlarda vuruş noktasını bulduğumda siyah çizgide yerini net tayin etmek sıkıntılı oluyor. bu nedenle tüm artıkılı noktalardan oluşan bir dürbün almak istiyorum. Arkadaş haftaya Amerika'dan temelli dönüş yapacak. getirtme imkanım var. lütfen bana marka ve model konusunda yardımcı olun. Şimdiden emeğiniz için tşkler. Herkese kazasız belasız zevkli atışlar dilerim.

    İnan ki Hatsan malına sahip çıkan bir firma, ne zaman hangi ihtiyacım için aradıysam hep olumlu cevap aldım. Yardımcı olmaya çalıştılar, oldular da. Satıcının hatasını firmaya mal etme. Bir de satıcının bu silahları bilmemesi normal. Beni Malatya yolunda Özel Harekat bu silah yüzünden yere yatırdı. Kumaşa sarılıydı. Arama esnasında silahı görünce çok sert bir şekilde yat yat diye bağırıp yere yatırdılar. Namlu kafama dayatıldı. Havalı olduğunu söyledikten sonra incelediler. anca ondan sonra ayağa kalkmama izin verdiler.
    Fabrikayı aradım, burada (Elazığ'da) oringin aynısnı bulamadığımı söyledim. Adamlar bir küçük poşete 10-15 tane koyup göndermişlerdi. Kargosunu da ödeyerek. Sen de ara, göndereceklerdir.

    Öncelikle hoş geldin. Sorununa gelince, namlu oringi zaten sürekli değiştirmen gereken bir şey. Kendisi çıkmış olmasa da ara ara sen çıkarıp atmalı yenisini takmalısın. Çünkü namluya mermi sürdükçe oring aşınıyor, görev yapmaz hale geliyor. Böyle olunca da mermiler aşırı sapma yapmaya başlıyor. bu nedenle 200-300 mermide bir oringi çıkarıp atmak ve değiştirmek gerekiyor. Tüfekle birlikte gelen malzemelerin içinde namlu oringinin yedeği var. Onu o deliğe takabilmek için sanayiden 5 mm lik bir pirinç şiş al. Şişi önden sok, şarjör yatağına kadar it. Sonra yeni oringi bu çubuğa geçir. Çok yavaş şekilde geriye doğru it. Deliğin ağzına geldiğinde oring delikten geniş olduğu için girmeyecek. İnce ağızlı bir tornavida yardımıyla önce alt kısmını namlu içine sür, ardından üst kısmını. Namluya girmesini sağladıktan sonra pirinç çubuğu hafif ileri iterek oringin kendi yuvasına yerleşmesini sağla. Anlatması kolay da uygulamada zor. Benim tüfeğimle ilgili en şikayetçi olduğum şey bu oring değişimi, şimdiye kadar 20 defa değişmişimdir. yine de sıkıntı.

    Sayın OmRsyn, uzun mesafe atış diyince bu benim özel ilgi alanıma giriyor (sanırım paylaşımlarımı izlemişsinizdir), hazırlattığınız tüfeği bana yollarsanız bende uzun mesafeye uygun her türlü pelet/bulet var. Uzak mesafe çekim kameramız da var, arabayla yapacağımız net mesafe ölçümleri sonrası itinayla atışları yapar, siteden paylaşırız. Bu tüfekten hem bende yok (dolayısıyla kimse malını methediyor diyemez) hem de fabrika adına bu işi yapıyor olmayacağım için objektifliğine kimse dil uzatmaz. Düşünürseniz iletişim bilgileri için bana ulaşın.

    Bende Çin malı Barska var, ateşliye monte edip MECA marka 35 gram tek kurşunlarla o kadar çok atış yaptım ki iki defa kurma yayını geriye iten kolu kırdım, garanti kapsamında yolladım sağ olsunlar tamir edip göndermişler. Dürbünü tüfeğe 30 TL lik tek parça ayakla monte ettim. Ne bir milim oynama, ne hedef kaçması, ne ayarda bozulma, demek istediğim Çin malı olduğu için %100 kötüdür anlamına gelmiyor. Netliğini gören hayran oluyor. Dürbününüzü sağlıkla kullanın.

    Arkadaş kendisine yakışanı yapmış, özür dilemiş,
    Bekir bey üyelik tarihinize baktım, yeni olduğunu gördüm, aramıza hoş geldin, havalar ısındı, arkadaşların tahribat ve grupman atışlarına dair paylaşımları her geçen gün artacaktır, sitemizin sana keyif vereceğinden eminim. ilerleyen zamanlarda Ferhat Usta'dan çok yararlanacağınızdan da şüphem yok. Ben de size karşı kırıcı olduysam özür dilerim, Allah kazasız belasız atışlarla güzel paylaşımlar nasip etsin. İyi günler.

    Emek yemiş çekmişsin, üşenmeyip siteye yüklemişsin, kusura bakmak da ne, eline sağlık çok güzel atışlar. Elazığ'da yalnız olduğuma üzülüyorum, hobidaş yok, millet bizim tüfeklere oyuncak gözüyle bakıyor, biz de mecburen ateşlilere yöneliyoruz. Ne yapalım hayırlısı.

    reddotlar hemencecik bozuluyor, ya da bize rastlayanlar öyle oldu diyeyim, toplu bir karalama olmasın, darbeye ve sarsıntıya dayanmadıkları için PCP harici tavsiye etmem. Tabi ileride ateşlime de takarım düşüncesiyle 400/500 Euro verip kalite bir şey alacaksanız eyvallah, dürbün ve tek parça ayak sizin için daha uygun olur.

    Cumhuriyet Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir bölümünde doktora öğrencisi, yaş olarak 38 bitti 39 dan gün almaya başladık ama maalesef hala daha öğrenciliğe devam.

    İnşallah şu doktora tezini tamamlamak Haziran'da nasip olur da bir nefes alırız, makalelerim de yayınlanmaya başladı, yani Allah nasip ederse bu yaz kendime ayırabilecek zamanım olacak, gıyaben tanıdığımız, sevdiğimiz samimi insanları bu sayede yüz yüze görmek de mümkün olacak. Ya nasip.

    Öncelikle arkanızdaki tatlı meyile bakınca içimden ilk geçen tepenin başından Metehan'ın solundan aşağı doğru acaba kaç metre çıkar, orada Benim BT ile 350-360 atma fırsatı olur muydu, ikinci olarak herkesin yüzündeki mutluluk dikkat çekici, Rabbim muhabbetinizi arttırsın, üçüncüsü Sumatra, hep merak ettiğim denemek istediğim bir tüfek, Ahmet Bey'in (Caf Ahmet) Theoben'ini gördüğümden beri aklımdan gitmiyor, orada olup Sumatra'yı denemek harika olurdu. Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur demişler, bakarsınız İstanbul'a tekrar kendi arabamla gitmek nasip olur, Metehan'a uğrarım. Nasip.

    Eline koluna sağlık, tam Metehan'a yarın namludan çıktıkları hali görmek üzere suya ya da elyaf yastığa sıkarak inceleyeceğimi yazdım ki senin açtığın başlığı gördüm. Sıkıntı tamamen belli oldu, yivsete oturmadığı için namludan çıkana kadar arkada basınç kaçağını engellemek üzere bırakılan çıkıntı sabit durduğu halde ön taraf namlunun içinde yukarı aşağı, sağa sola vura vura ilerler, son namludan çıkma anında en son neresi namluya değmişse bu da merminin izleyeceği yolu belirlemede etkili olur, dolayısıyla bazen yukarı vururken bazen de aşağı vurur, bazen sola vururken bazen de sağa vurur. Bu da grupman kalitesini düşürür. Buna göre arkadaki çıkıntı traşlansa, yivsete tam oturmasını sağlamak üzere de çapta hafif bir kalınlaştırmaya gidilse isabet kalitesinde ciddi bir artış olacak gibi.