aozel77 adlı kullanıcının mesajları

    Steyr LP Silhout (LPS) yani düşündüğünüz silah bende var. 40 metreden bira şişesini parçalayabiliyor. havalı tabanca büyüklüğünde olimpiyatlar için hazırlanmış bir tüfek(havalı tabanca büyüklüğünde yalnız) üzerine gamo'nun Mustafa Abi'den aldığım reddotu taktım. pcp hill pompamla dolum yaptığımda 100 stabil atış yapabiliyorum. hız konusuna gelince 8.4 grain pelletle 600fps hız üretiyor. hafif ve sert pelletlerle 800fps hıza ulaşıyor. bence gayet güzel. iyi bir pellet kullanıyorsanız ıskalama ihtimaliniz yok.(kaç metrede olursa olsun) silahın tek eksisi bence tabiki tetiğin yanındaki kurma kolu. her atışta tetiği çektiğimiz parmağımızla onu çekmemiz gerekiyor. fakat bu yarı otomatik bir silahtaki seri atışı yakalayabilir. yani atışınız durumunuzu bozmadan parmak ucuyla terkrar kurabiliyor 5 seri atış yapabiliyorsunuz. ayrıca pellet konusunda seçici bir silah. 4.5 mm çoğu pellet bu silaha olmuyor. 4.49 veya 4.48 mm pellet bulmanız icab ediyor. fakat ben bu duruma şöyle bir çözüm buldum. pelletin arkasından sert bir cisimle iterek şarjörden zorla geçiriyorum. zaten pelletlerin malzemesi kurşun olduğu için çabucak geçiyor. daha sonra şarjörden geçirdiğim pellet(pellet 4.50 mm'den yaklaşık 4.49 mm'ye düşüyor)'i tekrar aynı şarjöre takıp silahla atış yapıyorum. bulabildiğim en hızlı, en stabil havalı tabanca.(yani tabanca büyüklüğünde havalı tüfek) Yabancı kaynaklı sitelerde av yapıldığını güvercin, tavşan gibi avlarda kullanıldığını okumuştum. Tabiki ülkemizde havalı silahlarla avlanmanın yasak olduğunu unutmayalım. fiyat olarak da 1500 euro civarı.

    crosman nightstalker havalı tüfeğimi biraz modifiye ettim. paintball tüp taktım. 12 ozluk. Hız artırımı için valf üzerinde oynama yapmayı düşünüyorum. fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. daha doğrusu valfin ne olduğunu bile bilmiyorum. bu modifiyeyi kime yaptırabilirim. bir de sizce crosman nightstalker için en delici pellet hangisidir.
    bu arada tüfek CO2 olup 580fps mermi çıkış hızına sahip.

    Tüfeği tamir ettim.Yay sağlammış uygun conta bulamadım onun yerine eski contasını ters düz ettim şimdilik çalışıyor bakalım.nereye kadar gider. herkese teşekkürler

    Cok kullanılmıs bır tufekse yıpranmıs olabılır fakat az kullandıysan ve uzun suredırde kullanmadıysan sebebı paslanmadır, ıyı bır pas sokucu ve ardından harbı ıle namlu temızlıgı sorunu gıderır.


    Çok kullanmadım ama çok bekledi namluyu temizledim ama yine sıkışma yaptı.Bir arkadaş hava kaçırıyor olabilir dedi ama nası yapılacağını bilmiyorum

    Arkadaşlar bende eski kırma bir havalı tüfek var uzun zamandır kullanmıyordum.Daha sonra bu tüfekle atış yapınca pellet(4,5) namlu içine sıkışmaya başladı.Bu neyden kaynaklanıyor olabilir.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

    Crosman Nightstalker CO2'ye modifiye olarak neler yapılabilir? Nasıl güçlendirilebilir? Fps değeri artırılabilir mi? Pcp'ye çevrilebilir mi? Namlu uzatılabilir mi? Daha büyük bir hava tankı veya CO2 tankı takılabilir mi? Bunlar yapıldığında ne gibi sonuçlar alınır? Bu konuda düşüncelerinizi ve söylediklerimden daha farklı düşüncelerinizi alabilir miyim?