eblemis adlı kullanıcının mesajları

    Aslında adamların kullandığı mühümmat kalitesini dikkate alırsak ve gerçekten iyi bir atıcılık yeteneği ile birleştirirsek imkansız değil bu gruplar. Hatta gayet sıradan. H&N Silver Points, H&N Spitz Kuglen ve Beeman Ramjet saçma ile deneme yapmış adam. Eminim bir çoğumuz daha önce bu saçmaların adını bile duymamışızdır. Ayrıca silah test edecek düzeyde birinin nefes ve silah kontrolünün çok iyi olduğundan eminim. Avcılıkla da uğraştıklarını hesaba katarsak silahla yatıp kalkan adamlardan bahsettiğimiz daha iyi anlaşılır.
    Çalıştığım sektörde Sovyetler birliğinde keskin nişancılık eğitimi almış birini tanıyorum. Anlattıkları çok enteresan. Solukları yavaşlatarak nabzı ve tansiyonu düşürme mi dersiniz, iki kalp atışı arasında atış yapmak mı dersiniz. Daha hatırlayamadığım o kadar çok incelik var ki... Bunları iyi bilen ve uygulayan bir kişinin böyle gruplar çıkarması son derece kolay olsa gerek.

    PTT gönderimlerinde merkez ya da şubeye yollama gibi bir seçeneğiniz yok. PTT tarihi boyunca her zaman adrese teslimat yapmıştır. Merkeze ya da şubeye yollama hadisesi adrese teslim için bile ekstra para talep eden vurguncu kargo firmaları ile ortaya çıktı. Ama tabii ki APS ile(adi posta ile gönderimler sigortalı değildir, nadiren de olsa kaybolabilir ve bir şey talep edemezsiniz o yüzden APS diyorum) ortak bir adrese gönderilir, herkes oradan alır. Birinin işyeri falan olabilir örneğin.

    Aslında kargo şirketlerinin belirli bir desinin altındaki gönderileri taşıması yasak fakat firmalar uçuk fiyatlara bu ufak şeyleri de yasadışı bir şekilde taşıyor. APS kullanmanızı tavsiye ediyorum. En son kargo firmalarının en az 55 lira çektiği koliyi APS ile hem de sigortalı olarak 9 liraya yolladım. Paranıza yazık.

    Tüfeğin büyük fakat hafif olduğunu, kurma hareketinin biraz zor olduğunu fakat abartı olmadığını, özellikle ilk bir kutu saçma için zorladığını ama tüfek alıştıkça kolaylaştığını, kundağın monte carlo stili olduğunu ve omuz pedinin ek parçalarla ayarlanabildiğini, iyi bir boyaya sahip olduğunu, arpacık ve ayarlanabilir gezin truglo fiber olduğunu, kutudan 3-9x40 aydınlatmalı ve "idare eder" kalitede bir dürbün çıktığını, tüfeğin ağır saçmalarla daha iyi anlaştığını söylüyor amca. En fazla 700fps ölçmüş fakat daha hafif saçma ile üreticinin belirttiği 800fps'ye çıkabileceğini söylüyor. Emniyet sistemi hatsan'larla aynı. Fakat bir kere emniyet kapatılırsa tüfeği tekrar emniyete almak için tekrar kurmak gerekiyormuş. Pek mantıklı değil. "Bu kadar güçlü bir silah için isabet oranı oldukça iyi." diyor. 27m.den 2cm.lik gruplar yapmış. Tüfek genel anlamda oldukça iyiymiş fakat plastik tetikten şikayet etmiş amcam. "Ama yine de silah görevini yerine getiriyor." diyor. "Anladığım kadarıyla tüfek Türkiye'de, Webley Patriot'ın yapıldığı fabrikada yapılmış." diyor; "Dürbün platformundaki ufak detaylar iki silahta da benzer."


    Patriot ile kıyaslamada Patriot'ın daha kaliteli ahşap kundağı, kurma hareketi ve ateş etmenin daha yumuşak olması ve sağip olduğu daha iyi tetiğe dikkat çekiyor. Buna rağmen Walther'ın hafifliği, saçmaya göre aynı ya da daha yüksek gücü, ergonomik ve şık kundağı ve ciddi biçimde düşük fiyatını da artıları olarak ortaya koyuyor.


    Hatsan tesislerinin kalite konusunda yaptığı yanlışlıklardan dem vuruyor. Webley Patriot'ların kendinin de sahibi olduğu ilk serisinin son derece yüksek kalitesine rağmen sonraki serilerin ciddi biçimde kötüleştiğini söylüyor.


    Karşılaştırmada son tercihini klasik kundakları daha çok sevdiği için Patriot'tan yana kullanıyor. Fakat Falcon'un mevcut kalitesini devam ettirmesi ve Patriot'ın eski kalitesine yeniden kavuşması şartıyla alıcının ihtiyaçları ve bütçesi doğrultusunda iki silahı da tavsiye edebileceğini söylüyor. Falcon'un 150$'lık avantajı ve darbelere dayanıklı sentetik kundağı ile özellikle avcılar arasında tercih edilebileceğini belirtiyor.


    Hatsan sadece Türkiye pazarında yapmıyormuş demek ki bu hataları. En azından ihraç pazarına çifte standart uygulamıyorlar, Türk kullanıcıyı kötüye layık görmüyorlar demektir. Fakat bu yazı Hatsan'ın standardizasyon konusundaki büyük zayıflığının yurtdışında da hoş karşılanmadığının bir göstergesi. Hatsan'ın artık bu konuda bazı ciddi ve marjinal adımlar atması gerekli.

    korkmayın yay çok fazla tansiyonlu değil fırlamaz .


    Abi bu lafına güvenerek tüfeği söktüm, şimdi kapatamıyorum. Allah iyiliğini versin. =)


    Pimin yerine allen anahtarı geçirdim, vidayı sökünce anahtara oturdu kaldı yay. Sökmekten vazgeçtim, geri yerin itip vidayı da takamıyorum şimdi.. =)


    Biraz daha uğraşayım bakayım.

    Mauser KAR98k almanların efsane piyade tüfeği. İkinci dünya savaşında Zeiss dürbünlerle donatılıp keskin nişancı tüfeği olarak ne kadar başarılı biçimde hizmet ettiği malum. Amerika'nın savaş esnasında Hitler'e süikast için yolladığı fakat almanların istihbarat alması ve Hitler'i uzaklaştırması ile başarısız olan keskin nişancı timinin bile ellerindeki silahmış KAR98k.


    [Resim Engellendi: http://img301.imageshack.us/img301/4738/frontxz0.jpg
    [Resim Engellendi: http://www.bdlltd.com/I1351-Mauser_98K-right_side.jpg
    [Resim Engellendi: http://www.armas.es/foro/archivo.php?COD=3112]

    Ben bu konuda 5 kişiyi bir araya getiremedim,ayrıca bir silahtan 3 - 5 tane getirttiğinizde çok yüksek maliyetlerle karşılaşılıyor,bu yüzden ben kendi başıma bu işe soyundum ve son 2 ay içinde FXairguns havalı silah,2 farklı dürbün,dünyaca ünlü bir dürbün ayağı markası ve pellet konularında distribütörlükler aldım ve çalışmalarımı devam ettiriyorum,desteklerinizden mutluluk duyarım.Bu silahla ilgili de bir çalışma başlayacağım.

    Peşpeşe bombalar patlıyor. =)

    Tüfeğin adından da anlaşılacağı gibi(whisper: fısıltı) susturucu üzerinde geliyor. Gamo, bu modelin piyasadaki en sessiz tüfeklerden biri olduğunu söylüyor.