boncuklutabanca adlı kullanıcının mesajları

    Saçmaları denedikten sonra yorumlarını yaz ki herkez faydalansın burdan.

    selam.


    4.5 mm'lik jsb 44 grain saçmaları kullandım (zoraki hp 01 utrada)

    evde kullandığım için 100 tane atıştan 3-4 tanesi deforme oluyor onun dışındaki 96 kadar saçma tekrar kullanılabilecek şekilde 0 deformasyona uğruyor.


    gücüne gelirsek; fırsat buldukça dışarıya da götürüyorum zoraki hp 01 ultrayı ve rahatlıkla cam şişeleri parçalayabiliyor 8-10 metreden.

    Ancak 20 metreden vurunca sekiyor camdan.

    Zaten sanırım 20 metre ve üstünden şişeleri tuz buz etsin paramparça olsun isteği varsa hatsan mod55s 'yi öneririm (fiyat performans ürünü olarak ben bunu bulup aldım)
    Kesinlikle zoraki hp 01 ultra için jsb 8.44 'ü öneririm diğer arkadaşlar gibi. En güzel yanı gamo markalar gibi saçma haznesine parmağını zorlayarak sokmuyorsun. boyutu birebir- rahatlıkla giriyor.

    şimdi araştırdığım konu ise hatsan mod 55s tüfek için en iyi saçma markası.

    tabi gene jsb .yi deneyeceğim öneri bulamazsam.

    Arkadaşlar yakın zamanda zoraki hp 01 ultra almıştım. Ancak bu tabancayla araziye çıkınca soda-bira vb şişeleri tuz buz etmediğini gördüm. Ev için çok ideal ancak dışarıda pompa üstüne pompa yapmak zorlayıcı evde ise yarım pompa ile 5-8 metre atışları oldukça mümkün)

    3 pompada birkaç şişe parçaladı o kadar, gerisini devirdi ama parçalamadı.

    fiyat performans ürünü olarak gördüğüm hatsan mod 55s tüfek aldım. Kırmalı olarak çalışıyor. ve sağ-sol / yukarı aşağı ayarlamasını yaptıktan sonra 25 metre kadar mesafeden soda şişelerini tuz buz etti. Performansı çok iyiydi. 25 metreden 8 atışta 7 tane şişe kırdım ve zorlanmadan kırıldı. Karavana olan 1 atış da benim acemiliğim diyebilirim.


    Umarex Makarov'a gelirsek 10 metrede büyük bir 5 litrelik plastik şişeyi rahatlıkla vurdu ancak 5-6 metrede dahi cam şişeleri parçalayamadı. Tahribat gücü zayıf. Belki Co2'yi ilk taktığınızdaki güçle 5-10 atış ile cam kırabilirsiniz ancak geri kalanları çok zayıf vuruyor. Ancak görüntüsü ve eldeki hissiyatı sebebiyle satmayı elden çıkarmayı düşünmüyorum ara ara ele alıp okşanıp kaldırılsa bile yeter, çok güzel bir tabanca :)


    şimdilik (hatta uzun bir süre) bu 3 makine ile idare edebileceğimi düşünüyorum.


    Not. bu hobiye başlamayı düşünenler sakın bir an düşünmesin hemen bütçelerine göre sıfır ya da 2. el alıp atış yapmaya başlasınlar. ortalama 1000 tl.ye 3 sıfır makine aldım. ve daha şimdiden -acemi olmamıza rağmen- arkadaşlarla dışarıda bayağı eğleniyoruz :)


    ***Sizlerden ricam; ürünleri aldığım av bayii sanırım çok dandik saçma ve çelik bilye göndermiş acaba marka önerisi alabilir miyim 2 makine için de (alırsam performansımı artıracak) ?


    ***Diğer sorum ise hatsan mod 55s tüfek kırılıp saçma takarken çoook zorladı beni. hatta bir yerden sonra kolum ağrıdı ve yerden destek alarak kırma işlemini gerçekleştirdim.


    aldığım av bayi zamanla yumuşayacağını söyledi ama bilemedim doğru mudur? ya da bir kolayı var mıdır bu tüfek kırıp saçma takma işinin?

    Şimdiden teşekkür ederim.

    bu arada bendeki saçma markası gamo ve bu markayı forumdan arkadaşlar hiç tavsiye etmedi.

    herkesin hemfikir olduğu marka jsb 8.55 grain. (ekşisözlükte dahi bu saçmayla atarsanız kürdan biçersiniz gibi yorumlar var :)

    fiyat olarak 2 katı gamonun ama hobi amacıyla gittik bisürü para verdik şimdi 20 tl den kaçmak saçma olur :)

    sipariş veriyorum şimdi , bakalım nasıl netice alacağız jsb 8.44'lerle.


    not: dediğin gibi bond47 hocam, en başta blowbacki olsun, görüntüsü şık olsun diye gittim we colt 1911 aldım, isabeti berbat. sesi aşırı yüksek (zaten airsoft tabancalarda öncelik isabet değilmiş) öncelik amacınız çok önemli. benim önceliğim evde atış yapabileceğim bir makineydi (konu komşuyu rahatsız etmemeliydi) bu karşıladı

    Dene mutlaka çok iyi saçmadır.

    zaten 3 paket gelen gamo markalı saçmalardan 2 kutusu berbat çıktı; namluya saçmayı koyarken zorluk çıkarıyor, işaret parmağımın ucunu acıtıyor (1 seferde acıtma anlaşılmıyor ama bu mereti insan eline alınca da 20-30 taneden aşağı atış yapmıyor... 20-30 tane saçmayı bunlardan kullandığımı düşünemiyorum ... gamo: pro match competition ucu düz olan -gamo expander expansion ucu bombe,içi sivri olan, zorakisi olan uzak dursun)

    Evet kısaca karlı iş. Ama hakkaten iyi atış yapmışsınız günde 250 tane. Kaç saat aldı :)

    yani esasında işin aslı şu; evde misafirler de vardı, 3 - 4 kişilik bir ekip bu sayıyı birlikte bulduk :)
    ama o kadar güzel isabet alınıyor ki bu işe (havalı tabanca almama) karşı olan eşim 4 metre mesafeden 4 - 5 cm çapında yuvarlak kutuda saçmaları toplayabildi :thumbup: o sebeple atış yapan bir daha atış yapmak istedi )

    Osman ARTAÇ diye bir silah duayeni var, yutubda çekmiş olduğu videolarda; "eğer ki zarar görmeyen saçma varsa kullanılabilir" olduğunu söylemişti.

    Evde 4 5 metreden bir kutu üstüne astığım kağıt hedefe atıyorum.

    kutunun içine rtv-2 ile yapılmış bir kalıp koydum. (silikon kalıp-döküm yapmaya yaran yumuşak plastik diyeyim)

    attığım saçmaların hepsi ona çarpıp kutunun içine düşüyor. 250 saçmayı 1-2 günde bitirdim. ve 50'si kullanılmayacak şekildeydi. 200'ünü tekrar kullanıyorum.

    Sizin dediğiniz gibi yapsaydım (2 günde 250 saçma bitti. ve 250 lik kutusu ortalama 10 tl. 1 ayda 15 kutu saçma 150 tl eder :)

    deforme olmayan saçmaları kullanıyorum ben kısaca :thumbup:

    Dostum zoraki ile mi değiştirdin col1911 i. Peki sesi iyi mi yani bşraz fazla diye biliyordum. Ne kadara aldın.

    evet we colt 1911'i zoraki hp 01 ultra ile değiştirdim.
    560 - 570 tl civarına aldım.

    sesi çok az. evde yarım pompa yetiyor 6-7 metreye dahi.
    fotoğraf video zaten piyasada bol bol olduğundan çekmedim :)


    bir paket saçmayı (250 adet) 1 günde bitirdim :D

    o kadar eğlenceli bir alet bu.

    (tabi 250 saçmanın sadece 30 tanesi tekrar kullanılamaz hale geldi diğerleri tekrar kullanılabilir şekilde)

    Gamonun 4.5 fiyatını bilmiyorum ama gamo alacağınıza 500 lük jsb 8.44 daha mantıklı olabilir.

    valla şimdilik 3 kutu x 250 = 750 saçma var almış olduk bir kere ama bittiğinde alalım deneyelim jsb.yi.


    8.44 ağırlığı mı oluyor=?

    bendeki gamo 7.56 yazıyor, fark yaratacak bir şey değil heralde bu?

    bir de jsb kutusunda Kalibre ; 4,53 mm yazıyor. milimetrik de olsa biraz daha mı büyük oluyor gamoya göre?


    benim bir başlık var ( evde kullanılabilecek havalı tabanca diye) orada daha yeni uzun uzun anlattım zoraki hp 01 ultra modelini artı ve eksileriyle bakmak isteyebilirsin dostum.
    çok yeniyim bu hobide ben de (hatta ilk defa 3 -4 saat önce kullandım zorakiyi -paketi bugün açtım-) ama zoraki tavsiye ederim.
    Çünkü sessiz istemişsin. sessiz.
    tepme istememişsin-blowback olmadığı için tepme yok

    güç istemişsin.(ultra modeli için konuşuyorum) 4 pompa ile saniyede 225 m. :thumbup::thumbup::thumbup:

    zoraki diyorum :D hala :)

    selamlar tekrar herkese...


    Sonunda alışverişim nihayete erdi :)

    işgören (izmiravmarketten) aldığım we 1911 airsoft tabancayı iade ettim. (sadece 20 atış yapmam aradığım tabancanın bu olmadığını anlamama yetti) isabetsiz ve çok sesli bir makineydi. Ben bile rahatsız oldum evde (belki açık havada farklı etkisi olur tabi bilemem)

    sonrasında ise aslında ilk gördüğüm tabancayı aldım (Değerli bir silahsever Abimiz Osman ARTAÇ'ın videosunda gördüğüm ) ZORAKİ HP 01 ULTRA modeli.


    Gelelim artılarına ve eksilerine.


    ***öncelikle benim düşünceme göre fiyatına göre cidden çok kaliteli bir makine. (hatta yurtdışı fiyatlarına baktım 250 euro 350 euro civarıydı) kalitesini ve işçiliğin sağlamlığını makineyi elinize aldığınızda ve atış yaptığınızda anlayabiliyorsunuz rahatlıkla...


    ***tam olarak açtığım başlığa uyuyor tabanca : "evde kullanılabilecek havalı tabanca" çünkü yarım pompa ile çok az ses ile atış yapma zevki yaşatıyor (ses seviyesini şöyle tarif edeyim: boncuklu tabancam ile (bildiğiniz oyuncak) yarım pompa ile zoraki hp 01 ultra aynı ses düzeyinde neredeyse...) ve internette de bir sürü bulabileceğiniz ev tipi mini poligon! kutu ile tüm boncukları güvenli bir şekilde kutunun içine topladığınız bir sistemle atış keyfi yaşıyorsunuz. (ayakkabı kutusunu al , orta kalınlıkta 2 kitabı kumaşa sar ve hareket edebilecek boşluk bırakarak kutunun içine koy, üstüne hedef kağıdı...)


    ***isabetlilik oranı çok iyi, yani forumda da birçok kişinin daha önce bahsettiği gibi: eğer ki hedef tutmazsa, biliyorsunuz ki hata sizde;o kadar iyi bir makine..

    ***bu tabancayla , tüylü , ucu sivri -tüfek tüyleri-de atılıyormuş (forumdan biri, kendisinin zorakiyle darta attığını söyledi. hani küçükken sokaklarda tahta üstüne yapıştırılan hedeflere attıklarımızdan) --- tabi makineye zararı olabilir-danışmak lazım bu olayı bilen abilere -tecrübeli kişilere:)


    Bunlar ilk aklıma gelen artılardı . Eksi yanlarına gelirsek;


    ***her atış öncesi pompalama işlemi zaman alıcı kabul. Ancak ben evde atış yaptığım için pompayı sonuna kadar açmayıp %60 oranında açıyorum -ki bu seviye yeterli oluyor:5-6 metre atışlarına- ve bu şekilde internetteki videolardan emin olun çok daha kolay ve kısa zamanda saçmayı yükleyip takır takır atış yapıyorsunuz. (internette pompayı sonuna kadar açıyorlar) Hatta eğlenceli bir yanı da var şlik şlak saçma yükleme olayını sevdim bile diyebilirim (yok la valla pollyannacılık değil )

    yani evde kullanacaksanız pompalamayı; yarım pompa yapacağınız için pompalama derdi pek yaşanmıyor. (he tabi ki zorakinin 15-20 saçma alan şarjörlü yarı otomatik sistemini yapsalar -aynı bu şekilde sessiz çalışan olacak- hemen yarın alırım orası ayrı :)

    bunun dışında pek eksi yanını göremedim.

    fotoğraf yüklemiyorum çünkü internette pek çok fotoğrafı hatta inceleme videoları mevcut.

    ve alışveriş sürecimi oldukça kolaylaştıran işgören silahçılıktan memnun kaldım ben.


    sonuç olarak; iyi ki bu modeli almışım. tam olarak evde kullanılabilecek havalı bir tabanca.
    Siz de evde atış yapayım, ev ortamında tabancayla eğleneyim derseniz alın!
    Tabi zehri aldık bir kere ... sanmıyorum ki bu aldığım son tabanca olsun... aklımın bir köşesinde co2 ile çalışan makineler, steyr m9 a1 ler, glock 19 lar var :)


    herkese iyi atışlar!


    not: satıcıdan 3 kutu saçma sipariş etmiştim. 3ü de gamo marka. bu tabanca için en iyi saçma bu 3 kutudan ucu top olan "gamo pro hunter" olanlar.

    diğerleri namluya zor giriyor ve yamuluyor atış sonrası, bu dediklerim tekrar kullanmaya da müsait ( saçma bitince alana kadar idare eder ama en önemli yanı çok rahat giriyor namluya sizi yormuyor)

    selamlar herkese, kargom geldi, taş gibi bir we colt 1911 silver pro airsoft tabanca.

    Ancak hedefi tutturma konusunda beklediğim performansı sağlamadı (ben bunu blowback olmasına bağlıyorum hareketli üst kızak hafif de olsa sarstı makineyi sanırım)

    Yalnızca 15 20 adet bb kullandım ve hiç ısınamadım (ahh ah forumda en çok tavsiye edilen zoraki almazsan bu olur)
    sonra moral sıfır vaziyette aldığım yer olan işgören / izmir av marketin instagram sayfasından durumu anlatarak ricada bulundum acaba ürün değişimi yapabilirler mi diye? oradaki beyefendi -çok çok saolsun- "çizik olmaması ve sıfır özelliğini kaybetmemesi"nin çok önemli olduğunu belirterek geri gönderirsem yardımcı olacaklarını söylediler. (ki bence iade almasalar hiçbir şekilde haksızlıkla suçlayamazdım çünkü aldığım makineyi çok güzel şekilde tam da sitelerinde anlattıkları gibi - üstüne bir de hediyesiyle -bb loader- yollamışlardı)
    Bu hareketleri onlara vefalı bir müşteri kazandırdı (sanırım 1 tane havalı tabancayla yetinmeyeceğim şimdiden hissediyorum bağımlılığı ;tacli# )


    sonuç olarak ben de korumalı baloncuklu poşetle sağlam bir şekilde sardım ve yarın gönderiyorum.


    çıkarılacak ders: (tecrübe ettim ben aman benim gibi yeni başlayacak olanlar dikkat etsin diye yazıyorum)

    1- blowback hissiyatı evet iyidir ancak hedefi tutturma konusunda zayıflık yaratıyor edindiğim izlenime göre

    2- en önemli faktör hedefi iyi tutturması çünkü istediğiniz yeri vuramayınca diğer özelliklerin anlamı pek kalmıyor.

    3- ev içinde kullanılacaksa susturucu alınmalı çünkü ciddi bir ses çıkarıyor (konu komşu ayaklanmadı ama kapıya biri gelse şaşırtıcı olmazdı:) )

    4- forumdaki tavsiyelere uyulmalı (zoraki bu kadar tavsiye edilmişken neden heyecan aradım kendime kızıyorum- forumda en az en az 10 kişi tavsiye etmiş kardeşim ne blowback bilmem ne uğraşıyorsun! :) )

    5- kesinlikle güvenilir - tavsiye edilen yerlerden alınmalı- bu forumda aksu çok övülmüştü ancak benim aldığım makine sitelerinde olmadığı için

    işgörenden alışveriş yaptım (birkaç yerde araştırdıktan sonra) ve kesinlikle çok memnunum.


    not: http://www.izmiravmarket.com da zoraki hp modeli olmadığı için bana 700 tl lik havalı tabanca önerebilirseniz sevinirim. (tabi ki blowbacksiz) birkaç günüm olacak kargo taraflarına ulaşana kadar, o süre zarfında karar vermem gerek :)



    Güçlü tüfeklerle kullanınca dart tahtasını deliyor. 5 metreden zorakiyele yarım pompayla dart oynuyorum. Yakın mesafeden 1 pompa bile cok saplanıyor sökmesi zor oluyor. Ev içi kullanım için güzel ve zevkli

    Bilgi için çok teşekkürler, escape86 hocam.
    tüfek aparatı da olsa tadından yenmez :) ama önce kullanmadığım elektro gitarı satmam gerek çünkü aldığım we colt 1911'le bu iş olmaz dediğiniz gibi :)

    Selamlar arkadaşlar.
    2-3 gündür bu foruma üyeyim. İlk kez airsoft sahibi olacağım (bu forumdaki arkadaşlarımın doğru yönlendirmesi faydalı oldu)

    we colt 1911 silver pro diye bir model.
    30 yaşındayım.
    Bu hobiyi geliştirmek ve bilgi/tecrübeleri paylaşmak dileğiyle.