boncuklutabanca adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar merhaba, daha çok yeni we colt 1911 airsoft tabanca sipariş verdim (kargoda) ama aklımın hep bir köşesinde olan bir soruyu sizlere sorup, danışmak istiyorum:

    Çocukken hepimiz (özellikle bu foruma üyeyseniz illa ki) tüylü havalı tüfeklerle atış yapmışızdır, hani kıç tarafında tüyler vardır, atış yaptıran abi tüfeği diziyle açar, o havalı tüfek tüyünü yuvasına koyar ve atış yapardık. (tahta sunta üzerine yapıştırılan ortasında kırmızı 12 işaretli hedefe) aşağıdaki linklerde bahsettiğim tüyleri görebilirsiniz ve demiş ki satıcı: "4,5 mm Havalı Tüfek ve Havalı Tabanca Tüyü Her Marka Havalı Silah Ve Tüfeklere Uygundur"

    yani satışı yapılsın diye mi bunu yazmış yoksa cidden var mı böyle bir durum=?
    her marka havalı silah / tüfeğe uygun mudur bu tüylü fişekler?

    eğer uygun değilse hangi tür havalı tüfeklerde kullanılabilir? Model - marka verenlere şimdiden teşekkürler :)
    not: "yav kardeşim ne tüyü ne kılı" demeyin, hastasıydım ben bunların :love:

    hayırlı olsun

    teşekkürler MNO, açıkçası makineyi bilmediğim için video çekemeyebilirim (eeee ıııı sesleriyle ilgi uyandıracağını sanmıyorum çünkü ilk airsoftum ve özelliklerini şuanda ezbere bile sayamayabilirim temel özellikleri dışında :) ama fotoğraflar çekerim, atış videoları da koymaya çalışırım forumumuz için.
    ve bana öyle geliyor ki aldığım son airsoft/havalı bu olmayacak , daha şimdiden acaba zoraki hp 01 nasıldır, vay efendim we glock 19 mu alsaydım diye kafamda tilkiler dönmeye başladı :)

    "Dabancamı" sipariş verdim:) Bu süreçte tecrübelerini esirgemeyen arkadaşlar hepinize teşekkür ederim öncelikle.

    3 gündür o kadar sancılı bir süreçti ki... Her şey Osman ARTAÇ diye değerli bir abimizin videosuna yutubda rastlamamla başladı, abimiz evde takır takır atış yapıyordu, havalı tabancayla evde atış yapma fikrine bayıldım görür görmez. Hemen atış yaptığı makineyi almalıyım dedim gaza gelerek (evet elindeki alet zoraki hp 01 idi :) sonra airgunturk sitesini buldum ve fikirler gelişti. (pompalama olayına ısınamadım diyelim)

    sipariş verdiğim tabanca: http://www.izmiravmarket.com/W…OFT-TABANCA,PR-28683.html


    bunda karar kılmamdaki sebep:

    ağır oluşu (925 gram-güzel bir hissiyatı var, e zaten airsoft oyun etkinliklerine katılmayacağım o halde neden ağır olmasın diye düşündüm)

    96 m/sn hızı (ev için kullanacağımdan yeterli geldi-tabi bakarsınız haftasonları dağa bayıra şişe kutukola vurmaya çıkarım : )
    blowback olması (yahu zaten zevk için alınan alet, gazı çabuk bitirirse bitirsin yeter ki o hazzı tadayım dedim )

    üst kızağı çekince çok tatlı bir "şlik şlak" metal ses :)

    ve genel olarak görüntüsü (kısa minik bir makinedense bu daha çok hoşuma gitti


    gelelim nereden aldığım konusuna: öncelikle sitemizde oldukça övülen aksuav'a baktım ama o sitede bulamadım we colt1911'i

    sonra işgören/izmiravmarket'e rastladım; 1 yıl olan garanti süresini; "sanırım sattıkları mala güvenerek" 2 yıl yaptılar ricam üzerine :)

    yetmedi yüzsüzlük ettim bb.leri şarjöre aşı gibi doldurmaya yarayan aparatı hediye istedim ona da hayhay dediler :)

    bakalım ürün nasıl gelecek heyecanla bekliyorum.


    (uzun uzadıya yazma sebebim; -benim gibi- bu konuda hiç tecrübesi olmayan arkadaşların sonradan araştırmalarına "belki yardımcı olurum" düşüncesi : )

    Size önerim eğerki sadece evde atış yapıcam ve karton kağıt hedefleri vurucam diyorsanız... hem daha sessiz çalışan hem sizin için ev ortamında daha güvenli olacak olan GBB sistemli (bu urunlerde WE cok iyi bir markadır) örneğin Glock 17 yada 19 modelini tercih edebilirsiniz, bu tabancalar 6mm lik plastik bb atarlar ve 10metreye kadar gayet net vuruslar yaparlar. Bir buyuk dolum tüpü şarjör 35 kere doldurur yaklaşık olarak bu ne saglar co2 ye gore %50 daha az hava parası imkani verir. Ev ortamında atış yapmak için en ideali bunlardır. Ben yatarken odamın ışğını çoğu kez Glock19umla kapatıyordum :)

    MNO hocam, öncelikle üşenmeyip tecrübelerini bu şekilde uzun uzadıya yazmandan ötürü teşekkürü bir borç bilirim:thumbup::thumbup:

    Bu sabah yazdıklarını okuduktan sonra "yok aga böyle olmayacak bu iş" deyip attım kendimi sokaklara yaşadığım yerdeki av marketlerine gittim ama merak ettiğim hiçbir modeli göremedim (m9 a1 / ve senin tavsiyenle glock 19) sonra diğer ürünlere göz atarken iyi ki gelip silahların ağırlıklarını yakınen görmüşüm dedim, çünkü isteklerim netleşti ve ona göre yeni bir tabanca arııyorum ve 2 tane alternatif oluştu kafamda: (MNO buna sebep sen olabilirsin üstadım çünkü m9-a1 alacaktım kararımı vermiştim sonra senin mesajınla her şey değişti :)

    1- WE Glock 34

    2- WE Colt 1911

    Bu iki tabanca üzerine yoğunlaşma sebebim;

    ***ağır tabancalar çok çok daha fazla hoşuma gitti (gerçekten çok fark var 500 gram ile 1000 gram ve üstü tabancalarda)
    ***diğer sebep blowback inin olmasına karar verdim (her ne kadar gazın bitmesine sebep olsa da , evde eğlenirken bu gerçekçi hissi yaşamalıyım dedim : )

    *** son sebep ve benim için en önemlisi "olabildiğince" sessiz bir tabanca olması (yutubdaki videolardan we glockun sessiz olduğuna kanaat getirdim ama we colt 1911 'in sesinin olduğu bir video bulamadım)

    siz değerli arkadaşlarımdan istediğim ise :) :
    bu 2 tabanca arasında deneyimi olan var mı? özellikle we colt 1911 'in sesini evde deneyimleyen var mı?

    tabancalar bunlar:

    http://www.turkairsoft.com/we-…rips-airsoft-tabanca.html


    https://www.sanalpazar.com/we-…irsoft-tabanca/i-78939621


    not: ağır/blowback / sessiz bir havalı tabanca ya da airsoft öneriniz varsa lütfen yazın :)
    çok teşekkürler

    BB kullanmadan önce BB kullanacağınız namluda yiv/set olmamasına dikkat etmenizi öneririm. Zoraki çok isabetli bir silah olmasının yanı sıra hassas bir yiv/set' e sahiptir ve BB bu yiv/set' i bozar. Yiv/set i bozulan silahın da isabet oranı düşer ve mavzer benzeri isabeti özellikle uzun mesafede düşer.


    Tavsiyem alacağınız silahın namlu yapısına göre mühimmat seçmeniz olur ...

    teşekkürler hocam tavsiyeniz için , bilmiyordum böyle bir durum olduğunu, sanırım steyr m9-a1 alacağım ama susturucusu yok piyasada :S

    av marketlerinden bulabilir miyim acaba? çünkü sesi evde çok çıkarsa av marketleri dışında seçeneğim kalmayacak, kolay bulunan bir ürün de değil sanırım... :(

    cahar hocam uyarılarınız için teşekkür ederim öncelikle.

    bir de Steyr m9-a1 e bakabilir misiniz bu; bana önerilen ürün mü?
    https://urun.gittigidiyor.com/…airsoft-tabanca-333194391

    uygun geldi fiyat olarak da, bayağı kişi de önermiş. ve bunun satıcısı dahil kimseden cevap da gelmedi, susturucu nereden alacağım :)

    Hevesle eve gelen makineyi sesten ötürü kullanamamak da can sıkıcı olacak, her ihtimale karşı alayım diyorum. ama bulamadım bir türlü (acemilikten de kaynaklı olabilir)

    Zoraki ise tüple uğraşma olmadığı için mantıklı geliyor (ve isabet oranı harikaymış) ama bir yandan da pompalama olayı başlı başına bir dert gibi.

    videolarda izlediğim kadarıyla kullananlar zorlanarak kurşun (bb vb) sürüyorlar gibi geldi .

    bir yandan da "bu kadar çok çeşidin bulunduğu bir deryada" kararsız kalıp geciktirmek istemiyorum , birden siparişi veresim geliyor :)

    Aslında bu süreç de heyecan verici, güzel :)

    Merhaba, daha önce birçok Co2 kullanmış biri olarak susturucuya çok ihtiyaç duyacağınızı düşünmüyorum. Öncelikle susturucusuz kullanıp ihtiyaç olup olmayacağını gözlemlemenizde fayda var.


    Birde neden Steyr M9-A1 almakta karar kıldınız? Walther Cp99' da 350-400 TL aralığında 2. el olarak bulunabilecek bir Co2 silahtır. Namlu Steyr M9' a göre daha kısadır ve Amerikan ordusunda dahi atış geliştirme çalışmalarında kullanılan istikrarlı bir tabancadır. Daha önce severek kullandığım bir model.


    Şimdiden isabetli atışlar dilerim ...

    evde kullanacağım için susturucuya ihtiyaç duyabilirim diye düşündüm (izlediğim deneme videolarında sesi yüksek gibi geldi bir de bana ; ama söylediğiniz de mantıklı geldi sonradan ses rahatsız ederse de temin edebilirim pekala)

    tercih meselesi ise, açıkçası Steyr M9-A1 de karar kılmamda Hooper113 ve bu forumdan bir iki kişinin yorumları etkili oldu (neredeyse tüm başlıkları okudum geçmişte açılan ve çok memnun kalmış kullananlar) yutubda da kullanan elemanlar oldukça memnundu. Ben de ev içinde kullanacağım için işimi göreceği kanaatine vardım ama sizin önerinizi de dikkate alıp inceleyeceğim Walther Cp99 u. Hatta bir sitede 550 tl ye buldum. http://www.bozkurtav.com/walth…ack-havali-tabanca-pmu615


    M9-a1 ise 290 tl.ye gittigidiyorda buldum. indirimliymiş. adam da yuzde 95 kadar güvenilirlik puanı var.

    Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler:!::)

    Bu hafta içi de elime ulaşmış olur sanırım karar verip alacağım havalı tabanca; aldığımda da burada deneyimlerimi anlatırım:thumbup:

    Kaza ihtimali her zaman var olduktan sonrada kıymeti yok. Hepimiz o tip kutuları kullanıyoruz. Ben Magnum sınıfı tüfekle evde atış yapıyorum her 3-5 atışta her şey kontrol edilmeli. Mermi kutuyu bulduktan sonra çok sıkıntı yok ama kutu dışına gitti mi tehlike o zaman başlıyor paranoya derecesinde tedbir elden bırakılmamalı gözün yedeği yok. İsabetli atış ve alışverişler dilerim ?

    değerli uyarıların için çok teşekkür ederim ofis hocam ; dikkate alacağım:thumbup:

    Bu arada dayanamayıp sipariş vereyim dedim ama susturuculu olarak Steyr M9-A1 satan bir site bulamadım. :( Acaba Tabancayı aldıktan sonra yerel bir Av Markete gidip elden mi almalı susturucuyu?

    Evde bb plastik dahi olsa çok tehlikeli. Kurşunun yumuşaklığından dolayı sektiğinde enerjisini bb ye göre daha çok kaybetmesi biraz daha mantıklı.

    Bilginize.

    ofis hocam uyarın için teşekkürler, evde karton kutularla hedef yapan birçok kişi gördüm videolarda; kutunun içine okunmayan bir kitap koyuyorlardı , kitabın üstünü bir kumaşla sarıp kutuda hareket edecek şekilde bırakıyorlardı. Yüksek enerjiyle hareket halindeki çelik bilye sabit olmayan hedefe (kutu içindeki kumaş sarılı kitap) geldiğinde tüm bilyeler çarpıp, kutu içine düşüyordu. Ayrıca her ihtimale karşı gözlük ve kilitli bir odada kullanmayı düşünüyorum. Önce güvenlik:thumbup:

    zoraki light 4.5 al tek pompa kullanırsın.

    hocam bu ürünü çok öneren var hatta hooper 113 de halihazırda uyguna satıyor ama sürekli manuel şekilde 1er 1er çelik bilye sürmek işin tadını kaçırır gibi geldi.


    Bana sorarsan co2 ile çalışan silah almayın ama illaki co2 li olsun diyorsan daha önce kullandığım 2 tane model var onları önerebilirim, biri steyr m9a1 diğeri ise jerico 941.. Daha fazla para verip çok pahalı modellere yönelmene hiç gerek yok bu 2 model 800tl ye satılan co2 li tabancaları aratmaz.

    steyr m9a1 'i forumda bir arkadaş daha önermiş geçmiş yıllar içinde. yutubda kutu açılımı yapan bir eleman da bayağı övmüş. sanırım steyr m9a1 bana hitap eden havalı :) çok teşekkür ederim hooper113 zaman ayırdığın için!

    4 metre 5 metre gibi mesafe için alacaksan o bütçe çok fazla, 150-200tl arasında bir bilye atan co2 sana yeter,200tl den fazla verme sonuçta 5 metre atışları yapacaksın :) ne alırsan al seni o mesafelerde her türlü tatmin eder. Baktın bu iş hoşuna gidiyor ve daha uzun mesafeler için bir silah almaya karar verdin ozaman geriye kalan 600tl yi devreye sokarsın.

    cevabınız için teşekkür ederim. sanki pahalı bir şey alırsam ömürlük olurmuş gibi düşündüm ondan 800 tl ayırmıştım :) hocam peki evde kullanabileceğım, dediğiniz fiyatlarda moderatörlü ve co2 li bir havalı tabanca önerebilir misiniz?

    Merhaba arkadaşlar, yeni üyeyim ve size danışmak istediğim sorularım var (cevaplarsanız sevinirim üstadlar)


    Evde:!: kullanacağım havalı bir tabanca arıyorum.

    Evde kullanacağım için 50 60 metreden iş görmesi önemli değil. (4-5 metreden karton kutu üstündeki kağıda nişan alacağım)

    Blowback istemiyorum ve 4.5 mm sanırım en ideali ev için.

    Son olarak en önemlisi moderatör takılabilecek bir alet olması önemli. Yani moderatörüyle birlikte almak isterim. Ses çıkarıp komşularla papaz olmak istemem : )

    (her havalı tabancaya susturucu takılabiliyor mu ondan da emin değilim)

    Pnömatik olayına pek ısınamadım sanki CO2 ile seri atış yaparsam daha keyifli olabilir.

    Bütçem: 800 TL kadar.

    Tavsiyelerinizi bekliyorum!

    Şimdiden teşekkürler :)