acemi adlı kullanıcının mesajları

    Arif abi Jsb monster ağır saçma ararken çok araştırdım. You tube da grupman incelemelerini görünce hiç girmedim ona çok dağanıktı grupmanlar. Yanlız youtube da biri var django airgun galiba niki. Cevaplarda isim vermemiş jsb ve ağırlık yazmış ama monsterin ağırlığı yazdığı rakam. Bu arkadaşın uzum mesafede muhteşem isabetli atışları var.

    Sen hiç crickette jsb monster denedin mi abi?

    Deneydiysen nasıl ona göre bidahaki siparişte alayım.

    Bende denemedim ben 16 Gr bile kullanmadım crikette ??

    Arif abi benim cricket 860 fps e jsb 18,13 grain ile ayarlı ve bu ayarda oldukça istikrarlı atışlar yapıyor. Hızı arttırsam atış sayısı azalacak ve hız kaynaklı sapmalar artacak diye düşünüyorum o yüzden ellemiyorum.H&N 21 gr baracuda match ile o kadar pahalı olmasına rağmen ve 2 farklı parti ürün ile grupman denedim. Rezalet grupmanlar yaptı, 43 mt de bir avuç içi kadar grupman yaptı hemen bıraktım o saçmaları.

    İsabet iyiyse kurcalama bence de,ben AT44 u ayarlayana kadar kaç kutu Jsb,scuba tüp ve zaman harcadım sonuç güzel olunca iyide, criket zaten çok kurcalanacak tüfek değil o hız ideal 900 lerden sonra genelde isabet bozulmaya başlıyor, atış sayısında düşecek...H&N genelde uyumludur karışık hız belki etkili olmuştur,zaten Jsb iyiyse gerekte yok.jsb monster denedinmi..

    Hocam şey soracam yanlış hatırlamıyorsam sizin at44 regülatörlüydü ve merak ettiğim sizin at44 18.13 grain jsb pelleti kaç fps ile atıyor? sizce bir 18.13 jsb pellet 900 fps ile ayarlanacak şekilde atılırsa bu grupman ve güç bazında ne anlama gelir? bir at44 long lw ile en isabetli atışlar hangi pellet ve hangi fps ile atılmalı acıklayabilir misiniz? ayrıca en fazla kaç metre mesafede şişe kırar ve en fazla kaç metre mesafeye isabetli atışlar yapılır? yani gözümde sizin tecrübeleriniz çok önemli bu soruları kendi yorumlarınızla acıklar mısınız?

    Merhabalar,benim AT44 regülatörlu ve 885 FPS ye ayarlı ve isabet olarak en ideal hızlar benim tüfek için bu hız civarı.Pelletler 18 gr Jsb, eskiden crosman hollow point ve crosman ultra Magnum kullaniyordum oda çok iyiydi fakat yeni serilerin isabeti bozulup fiyat Jsb yi geçince bıraktım,h&n baracuda 21 graini çok güzel ve uyumludur. Havalı da 100-120 metreyi geçince bence sildahda değişmeli güçlü tüfek olmalı ama ozamanda hava solid sıkıntısı başlıyor.Bu silah ve regülatörlu halde 900 FPS ile 200 metreden çok rahat şişeyi kirarsiniz.Maksimum isabetli mesafe derken isabet kişiye göre değişir ben küçük hedefleri seviyorum 200 metrede 2,5 lt lik şişeyi her atışta vurmak yerine pinpon topunu 5 te 1 vursam beni çok daha mutlu ediyor..Sorunuz olursa bildiğim kadar cevap vermeye çalışırım...

    Abi helal olsun ellerine sağlık herzamanki gibi keyifle izledim. Bu sefer boş fişekler zorlamış seni. Sayende tüfeklerin kabiliyetlerini görüyoruz. Yalnız kendi adıma 3x ile boş fişeği görebilirmiyim o muallakta bende. Ben nedense hep yüksek zoomda kullanma isteği görüyorum kendimde.

    Teşekkürler kardeşim zaten 3x te hedef nerdeyse hiç gözükmüyor dürbünü ayarlamak yerine bu şekilde denemek istedim,yüksek zoom da çok daha guzel atışlar mümkün, mildotlarda yetmeyince düz çizgiden tahmini atışlar oldu ama isabeti çok güzel...

    Hocam videolarızı severek izliyorum gerçekten çok keyifli. Forumda çok kendimi göstermiyorum ama diyebilirim ki sürekli forumdayım paylaşımları takip ediyorum ve yine şunu diyebilirim ki sizin grupmanlarınız olsun uzun mesafe atışlarınız olsun çok iyi. Tebrikler :thumbup:

    Teşekkürler,bende bazen boşver diyorum sonra atıyorum hadi çekeyim de birilerine faydası olur hemde paylaşım olsun diye yayinliyorum..



    Çok güzel atışlar. Eminim çok keyifli atmışlardır gaza geldim ilk iznim de bende deniyecegim. :)

    Asiri keyifli,ben 300-400 metreden tenekeye de denedim ama 200 m.den küçük hedef çok daha zevkli,tabi bu benim düşüncem..


    Gayet güzel

    Teşekkürler, saygılar..

    Jsb ile ince Mehmet'i karşılaştıralım dedik,inceyi zorlamadan sadece iki atışi koydum.Atislar 3x yaklaştırma da ve kalkan tozdan görüldüğü gibi rüzgarla yapıldı,iyi seyirler..


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Herkese iyi forumlar biraz ara verdiğimiz video ve At44 muhabbetimizi tazeleyelim diye karar verdik. Bir kamera daha vardı hedefte ama atıs basladıgında cekim durmuş malesef. Atış esnasında arada espri olsun diye konusmalar var umarım yanlış anlamazsınız. 150 metrede esinti in etkisi doğal olarak daha fazla oldu, 108 metre içinde son bir şarjörlük hava kalmıştı onuda cektik fakat video programindaki sıkıntıdan dolayı videoların cozunurlükleri cok bozuldu arada düzeltme gereken yerler vardı ama sıkıntı nedeniyle bukadar oldu kusura bakmayın artık iyi seyirler...


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Bende at44' te güzel grupman yapan arkadaşlara rastladım. Ama aynı şekilde grupman yapamayan arkadaşa da denk geldim. Şöyle ki at44 almak için 2009 yılında bu foruma üye oldum. Aradan 7-8 yıl geçmiş ve at44 hala üretimde. Sanırım Hatsanın ilk pcp deneyimindeki at44' ler başarısız oldu ama sonrasında, özellikle de son ürettikleri özellikle at44' lerde başarılı olduklarını düşünüyorum.

    Aynı şeyi söylüyoruz zaten, bütün eksiklerini ve hatalarını giderdikten sonra tüfek çok isabetli bir hale gelebiliyor ama maalesef çoğunda müdahale etmek gerekiyor. O düzeltmeleri ufak rutuşları fabrika cıksın da yapılsa al kullan silahı olur bu sekilde al kurcala duzelt kullan silahı. Aslında cogu ithal silahta olmayan özellikte var ikinci pelleti surmeme , anti bounce gibi.. Bu hafta sonu bir video çekmeyi dusunuyorum ruzgar var ama vakit bulursam gideceğim...

    Çok güzel tüfek, ve güzel atışlar.Bazen düşünüyorum, aynı pellet seçiminde olduğu gibi, hiç macera aramada herkezin hemfikir olduğu pelleti 3-5 kuruş fazla verip alıyor sonrada isabetle sorun olursa sıkıntının tüfekte olduğunu biliyorsunuz.Öte yandan da cricketin fiyatının 7-9 bin arasında olduğunu görünce ucuz tüfeklerle şansımızı denemeye devam ediyoruz. Bir başka bakış açısından da ucuz 5 tane tüfek alıp habire karavana pellet harcayacağına bir tane cricketin al içindeki cevher çıksın ortaya.Ama benim gibi zaten 5 tane tufeginiz varsa ümitsizsiniz demektir.Neyse ki kral var.

    Tamamen katılıyorum, uzun donemde aslinda kar a geciliyor, ikinci el isabet ve kalitesini kanıtlamış bir tufek 3-4.000 civarında ve alıp ayarlayıp atıyorsunuz orasını burasını kurcalamaya cok gerek yok, 2_3 ucuz tufek alınca zaten o parayı geciyor ve stresi ayrı. Ama hep yazıyorum bendeki at44 ile 1 TL ilk grupmanı cok yaptım 100 metrede demekki tufeklerde bu kapasite var sadece oturup o tufegi guzelce eksiklerini, hatalarını gidermek ve ergonomik bir sekle sokmak bide hafifletilse niye ithale gidilsin..

    bildiğim kadarıyla yeni modellerinde ortaya alınmış kurma kolu. videolarda izlemiştim.

    Artık yeni modellerde var.

    Criket benimde çok beğendiğim bir pcp. Hem estetik hem isabetli bir tüfek. Atışlarınız çok güzel olmuş. Tebrik ederim.

    Teşekkürler.Güzel silah bende begeniyorum..

    Arif abi süper. Cricket hayırlı olsun. Seni tanıyoruz cricketi kendim kullanıyorum, biliyorum. Tam bitirim ikili olursunuz artık.
    Abi tam göremedim ama cricetin namlusu kısa mı?
    Bide bu video vesilesi ile yazayım zaman zaman arkadaşlar pcp arayışına giriyorlar okuyanlar olursa kalibrgun cricket gerçekten mükemmel bir silah kesinlikle öneririm.

    Her tüfegin bir seveni var oneml olan güzelliklerin bir arada olması ergonomi,isabet,işçilik,hafiflik vs. su ana elimde 3 adet pcp var AA S500 ,cricket ve at44 sunu soyleyeblirim nerdeyse ücüde birbiriyle yarısıyor duzgun pellet ve uygun havada 100 metrede sanırım bir pinpon topunu vurmak cok mumkun,ama biri 35 atıs 885 fps ve baya agır,digeri 50 atıs 850fps sade ve hafif denebilir ve buda 68 cm cok hafif tam dolumla denemedim ama 80 atıs 880 fps civarı atıs mumkun, moderatorlu kundaklı zorakim 1 metre civarında :) .Durum soyle iki ithal tufekte sadece durbunu takıp atıyorsunuz ama yerli malımızda birazcık ince ayar cekince cok ideal bir tufek oluyor ama imalatta butun kusurlar ve eksiklikler giderilip biraz dah hafif tufek yapılsa ithallerden asagı kalmaz diye dusunuyorum.Örnek 4 kg 60 cm lik namlulu 500 cc lik bir tufekle yapılan atıs sayısı = 2.800 kg 45 cm namlu 330 cc tufek ile yapılabiliyor.


    Atışlar müthiş elimize sağlık başka tüfeklerle gereksiz heyecan yaşıyoruz galiba en kısa zamanda bir cricket almak şart oldu.

    Teşekkürler isabetli tüfek pahalı gibi gorunsede uzun donemde hem kalbe hem beyine hem cebe dost oluyor cunku hem isabet yuzdesi yuksek hem ayarlamak icin nerdeyse yarı tufek parası pellete gerek yok.

    Ruzgarın az olduğunu gorur gormez cocuklarla araziye cıkıp stres atalım dedik birazda atıs yaptık, daha iyileri mumkun ama tek cekim yaptık sonra keyif. İyi seyirler. Criket 5,5mm
    Jsb 18,1166 m.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.