onur48 adlı kullanıcının mesajları

    Sa konu biraz eski ama umarım görüp yanıt verebilirsiniz. gamo coyote .22 bendede var . Fabrika verilerinde puramid eitesinde 18.13 ü980 fps atıyo gibi bi değer var .

    Ben 16.5 grn pelleti 750-760 fps arası atabiliyoeum çekiç vidasını sonuna kadar sıktığım zaman( mormal mi ? ) , çekiç yayını değiştirirsem hız arrırabilir miyim acaba ?

    güç arttırmak için metehan arkadaşımızın bir videosu vardı kral marka pcp leri örnek göstererek çektiği.hava deliklerini büyütmek,çekici ağırlaştırıp çekiç yayını sertleştirmek bunlardan 2 siydi sanırım.

    ben jumboyu bile pompayla dolduruyorum :), urfada nem yoktur fazla sıkıntı olmaz ama 1 hafta kadar önce ne olur ne olmaz dıye nem için filtre siparişi verdim aliexpressten.gelirse bakalım denıyeceğim , yazın sıkıntı yok burada da fazla ama kışın dolumdan sonra biraz su damlası çıkıyor pompanın tahliyeden.

    vector optic tourex yeni aldım daha kullanmadım hava şartları baya kötü. Çok sağol hocam yanıtın için.

    3-18/50 sini kullanıyorum , paralax ayarının sertliği hariç 10 numara diyebilirim.Göz yormuyor.Breakerı tercih etmenizin sebebi sanırım pompa ile dolum yapmanız.dolumu kolay,stabilitesi iyi atışlar arası fps farkı fazla olmuyor.2 tane vardı bende biri bir hobidaşa gitti ama pişmanım diyebilirim :) 3. sü fazla göze batıyordu mecburiyetten elden çıkardım.

    Herkese merhaba. Yıllar önce pcp silahların avantajlarını öğrendiğimden beri içimde ukte olarak kalmıştı pcp sahibi olmak. Bugün yerli ürünlerin belli bir seviyeye gelmiş olmasıyla biraz birikim yaptım ve Puncher pro500 yada puncher süper jumbo arasında kaldım. Sanırım tercihim ağırlık avantajı dolayısıyla Pro 500 olacak. Amacım maksimum 250-300 metrelere bazende 50-100 metrelere stres atma amaçlı isabetli atışlar yapmak. Öncelikle bu amaçlar için seçimim üzer mi ? Hatsan 250 bar pompa ile bu tüfeğin dolumu sağlıklı olur mu yoksa beni soğutur mu ? Tek dolumluk atış sayısı 1 atış günümü çıkaracak kapasitede gibi. Scubaya hem taşıma hem de fiyat ve dolum zahmetinden dolayı sıcak bakmıyorum. Tüfekten beklentim yüksek atış sayısı ve isabet. Yıllarca yaylı tüfekler kullanmış biri olduğumdan gücünü yeterli bulurum zannediyorum.

    Birde bu kombinasyona bütçeme göre dürbün bulamadım. Benim beklentilerim için maksimum 750tl. bandında reticlesi ince ve net bir dürbün bulunur mu ? Kombinasyon için deneyim ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden ilgi gösteren herkese teşekkür eder iyi günler dilerim...

    Selamlar hocam. Halihazırda kullandığım jumbo ve breakerım var ve 2 sinden de memnunum. Pro 500 ve s jumbo ile o mesafelere atarsınız ama isabeti bilemem. Kullanacağınız ekipman ile alakalı olur isabet oranınız. Tavsiyem pcp lerden fazla dürbüne bütçe ayırmanız olur. Pompa ile bu pcp ler odlar mı dolar ama bir dolum 1 atış gününü geçirtmez. Attıkça atarsınız gelir pcp ile :) ben 65 kg biriyim ve rahatça dolduruyorum jumboyu.

    Bende aynı konuya çözüm arıyordum. Forumdan bir hocamız sağolsun yardımcı oldu düşük maliyetle hallettim. Aliexpress'den kargo dahil 35 tlye sipariş ettim. 20-21 günde geldi. İçinide 10-15 liralık kalın topaklanmayan kedi kumu ile doldurdum. Bu haftasonu denemesini de yaptım. Benim gibi başlangıç seviyesi bir kullanıcı için gayet yeterli oldu.

    Aliden siparişi yeni vermemişsinizdir heralde.bu aralar hem gümrük vergisi hemde bekleme süresi fazlasıyla uzun diye duyuyoruz.

    70_80 metre mesafede yeterli. Benim için önemli olan tüfeğin hafif olması ve ikide bir ariza yapmaması.Sizin kullandığınız silahın grupmani nasıl? Bu arada baya antrenmanliyim?

    Kullandığınız pellete göre değişir biraz grupmanı. Spoton 18.13 kullanıyorum ben. Müthiş diyemem 50 metrede ama idare eder. Bugün 26 grain solid denedim 225 m/s ile attı, solid için yavaş bir hız ama 5 atış 50 metrede 1 cm yaptı.


    [Resim Engellendi: https://hizliresim.com/9YzVm3]

    Kaç metrelere atacağınız da önemli bir konu. Pompa ile dolduracaksanız ve antrenmanlı değilseniz ufak tüplü pcp lere gönelin derim. 280 330 cc daha uygun olur. Regülatörlü seçmemenizi öneririm belirli bir süre sonra pompadan kaynaklı nemden dolayı sıkıntı yaratabilir. Kralın breaker,maxi,mega hastanın at44 tarzı pcp ler başlangıç için sizi tatmin edecektir. Lakin 450 500 cc lere hava basarım derseniz hali hazırda yeni almış olduğum ve severek kullandığım jumboyu tavsiye edebirim.

    iyi günler hobidaşlar,kendi atacağım mühimmatı yapmak için bir arayışa girdim fakat birçok yere sormama rağmen 4 mm çubuk kurşun bulamadım.önce temin edebiliyor muyum kısmını halledip sonrasında kalıp temini safhasına geçeceğim.internette satılanlar 7 ile 10 mm arasında en az.5,5 ve 6,35 yapmayı düşünüyorum ve bunun içinde en uygunu 4 mm olduğu söylendi. Bildiğiniz bir yer varsa satın alabileceğim paylaşırsanız sevinirim.

    Merhaba Türkbull kullanan arkadaşlardan bir şey rica ediyorum. Tüfeğin kurma kolu bir videoda gördüğüm kadarıyla tüfeğe vida ile sabitlenmiş ve sökülebiliyor. Tüfeği olan arkadaşlar kurma kolunu söküp atış yapmayı deneyebilirler mi? İşe yararsa bende tüfeği alıp bu şekilde kullanabilirim :)

    ben de solak atıcıyım fakat şuana kadar hiç bir pcp de sıkıntı çekmedım kurmak kolu ile alakalı.Belki hem sağ hem solumu kullanabildiğim içinde olabilir bu.Ama hiç bolt action kol kullanmadım o yüzden ona yorum yapamam.

    Kral kaplinler standart kaplinlerden farklı. Birden fazla dolum ucunu pratik kullanmak için;

    Hortuma standart kaplin montaj edip, diğer uçları 8 mm lik dişi kaplin soketine montajlayarak kullanabilirsiniz. Ben 3 farklı dolum ucunu bu şekilde kullanıyorum. Hatta aynı uçları hem scubada hem de pompada kullanabiliyorum. Ürünlerin linkleri:

    https://tr.aliexpress.com/item…ed-4092-9e15-9aeef1089b4b

    https://tr.aliexpress.com/item…b7-4982-a01a-07266f5a5be9

    Teşekkürler bilgilendirme için, yaptığınız bağlantı şeklini müsait olduğunuz bir zamanda 05074105812 e WhatsApp dan atar mısınız rica etsem. Marmaris sanayiden bir bakayım bulabilir miyim diye.

    1000 tl bütçen varsa bence dürbün bozuldu bozulacak demek yerine al pcp daha keyifli stabil atışlar yaparsın

    aynen katılıyorum,biraz üzerine çıkarak 2. el bir orta güçte pcp + 9 yada 12 zoom bir dürbün ve 2. el bir pompa işini hayli hayli görür . en azından attığını vurursun 50 100 metrede.Yaylının yada vortexin üzerinde dürbün tutturacağım diye aylarca uğraşmak nafile . silahın ve dürbünün kaliteli olması gerekiyor yoksa her atışta tekrar tekrar sıfırlama yaparsın bezdirir.