TheNightHawk adlı kullanıcının mesajları

    Hw 100 forumun eskilerinden birine aitti. Diziye kiraya vermiş, sanırım dizicilerde uçurmuşlar tüfeği geri vermemişlermiydi neydi öyle bir hikayesi vardı.


    Alıntı Havali-silah.com Gunman Haluk


    "Arka Sokaklar dizisindeki HW100 T ve ICS M4 AEG yi diziye ben verdim ve hala paramın büyük kısmını alamadm.Türkiye'de malesef ticari ahlak dizilerimize ulaşamıyor. Aylarca uğraştıktan,bugün git yarın gellerden ben değil falan ilgileniyorlardan sonra arada bir akrabamın dostu olduğundan Allah'a havale ettim.Malesef insanlar kul haklarına riayet etmiyorlar.Türkiye'nin bu yolda alması gereken çok yol var malesef..."



    Tarih: 17 Haz 2007, 15:57

    V-Mach daha iyi deniliyor. 1 kez deneme fırsatım olmuştu. Yaşlıkirpi Polat abimizin 97K silahında denemiştim. Yay Maccari'nin kinden daha kısa fakat tel kalınlığı daha fazla olduğundan kurma kolundaki ilk boşluk daha fazla, bu da kurulumu kolaylaştırıyor. Güç olarak ölçme imkanımız o zamanki şartlarda hacı şakir sabuna atış yapıp kaç sabun deldiğine bakmak tan ibaret olduğundan bir yorum yapamıyorum. Locktime (yani tetiği çekmekten pelletin namluyu terk etmesi arasında geçen zaman) çok az daha iyi gibi gelmişti. Tınlama çınlama yoktu. Montajı da belki yanınızda birisi yardımcı olur tüfeği de bir mengeneye sabitlerseniz aparatsız yapılabilir. Kit halinde almak ise daha güzel olur. V mach kit ile gelen yeşil piston contası daha yüksek hızlara ulaştırma gibi bir iddia ile geliyor. Orjinal conta önüne gres yağı toplaması ile meşhur. Belki de yaylı tüfeklerde gücün bir kısmının dizellemeden geliyor olmasından kaynaklı böyle bir dizayn seçilmiştir. Yeni contayı takarken önce kaynar suya atıp yumuşatın. Sonra alet kullanmadan pistonu üzerine bastırmak suretiyle monte edin. Setten çıkan yağları fazla kaçırmadan yeteri kadar sürün. Kolay gelsin.

    Şimdi silahın yayını değiştirmek istediğinizde üzerindeki yay kolayca sökülecek fakat FAC (Firearm Class) bir yay takmak istediğinizde yay takma aparatına ihtiyacınız olacaktır. Bu yay silahınıza uyar. Memnun da kalırsınız. Ben şimdiye kadar 5-6 tane montajını yaptım. Hiç birinde memnuniyetsizlik yaşamadım. Fiyatı da uygun bana göre. Bu arada dürbüne taktığınız ayak FAC yay kullandığınızda kesinlikle kayma yapacaktır. Bu yüzden tek parça ya da dampa bir ayak almak da gerekecek.


    Maccari

    MAKİNE Kimya Endüstri Kurumu (MKE) işçileri, milli piyade tüfeğinin bir kısmının üretiminin özel sektöre devredilmesini protesto ettiler.


    Meydanda toplanan işçilere seslenen Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Mürsel Öcal, "Kurumun, kendi üretimi olan, milli piyade tüfeğine sahip çıkması şarttır. Milli piyade tüfeğinin üretimiyle ilgili olarak sürecin her aşaması, kurum tarafından denetlenmelidir" dedi.MKE tarafından ilk etapta 30 bin adet üretilmesi planlanan Mehmetçik-1 Piyade Tüfeğinin, 15 bin adedinin Kale Kalıpla ortak üretimine yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Cumhuriyet meydanında düzenlenen protesto eylemine MKE Kurumu işçileri ve Türk Metal Sendikasının yanı sıra Petrol-iş sendikası, siyasi parti yöneticileri, belediye başkan adayları, sivil toplum örgütleri ile diğer sendikalar ve kalabalık bir halk katıldı. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği eylemlere yaklaşık 2 bin 500 kişilik katılım oldu. Tüfek üretiminin özel firmaya verilmesini sloganlarla protesto eden işçilere seslenen Petrol-İş Sendikası Başkanı Recep Sefer, "Kırıkkale insanı MKE’nin ekmeğini yemiş, MKE’nin ekmeğiyle var olmuştur. Özelleştirilen TÜPRAŞ’a hiç kimse ses çıkarmazken, susa susa artık sıra MKE’ye geldi" dedi.BUNLARIN HEPSİNİ BİZ ÜRETTİK Türk Metal Sendikası Başkanı Mürsel Öcal ise MKE’nin Mehmetçik-1 Piyade Tüfeğini üretecek kapasiteye sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "MKE, Türkiye’nin sanayileşmeye adım attığı ilk fabrikadır. Türkiye’nin, o büyük demir çelik fabrikalarını var eden de MKE’dir. Sadece savunma sanayimizin değil, Türk sanayinin de gözbebeği, belkemiğidir. MKE, Türkiye’nin savunması ve güvenliği yolunda, bugüne kadar üzerine düşen görevi yerine getirmiş, önemli bir kuruluştur. MKE’nin önemli fabrikalarından biri olan, silah fabrikası da, burada çalışan arkadaşlarımızın sayesinde, savunma sanayimizin önemli bir aktörüdür."İSTENEN SİPARİŞLERİ BİZ ÜRETİRİZ"İşçilerimiz ve Kırıkkale’miz yeniden aynı acıları yaşasın istemiyoruz" diyen Mürsel Öcal, "Biz üretmek istiyoruz, biz ülkemize, sanayimize kazandırmak istiyoruz. Biz, makina kimya çalışanlarının kazanmasını istiyoruz. Bizim istediğimiz bu. Şimdi, son çare olarak, milli piyade tüfeğinin bir kısmının özel sektörde üretilmesi düşünülüyor. Kurumun, kendi üretimi olan, milli piyade tüfeğine sahip çıkması şarttır. Milli piyade tüfeğinin üretimiyle ilgili olarak sürecin her aşaması, kurum tarafından denetlenmelidir. Montaj testinden, kalite kontrolüne, yurt içi ve yurt dışı satışlardan, teslimine kadar sürecin her noktasında kurum olmalıdır. Son karar mercii makina kimya olmalı, son noktayı makina kimya koymalıdır. Biz, yine de iddia ediyoruz. İstenen siparişleri biz üretiriz. Biz, gerek sendika olarak, gerek makina kimya işçileri olarak bu konuda arzuluyuz, istekliyiz. Biz, bize düşen göreve hazırız, biz çalışırız, çabalarız. Gece gündüz demeden üretiriz. Çünkü biz, Kırıkkale için varız. Makina kimya işçisi için varız. Emek için ekmek için varız. Türkiye için varız" dedi.

    Hw50 nin 2 çeşit versiyonu var hatta 3 diyelim. Türkiye'de rekord tetikli olan S versiyonuna denk gelemedim. Sizdeki tetik perfekt diye geçiyor. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

    Ben artık pek havalısilahla ilgilenemediğimden daha alışveriş yapmak nasip olmadı ama 97k için özel üretim sekmanlı pistondan almak isterdim. T01 yazdığını gördüğümden uyup uymayacağını bilemiyorum dedim. Yanlış yönlendirme yapmamış olmak için.


    avcı10 arkadaşımın yorumlarına gelince. Benim bu forumdaki bulunma amacımı herkes aşağı yukarı bilir. Elimden geldiğince bildiklerimi paylaşmaya , yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca forumun en eski kullanıcısıyım hatta ilk 10 üyeden birisiyim. Kimseyi mesajlarımla dövmek gibi bir niyetim yok. Ortaya bir konu atıyorsam bunu örnekleriyle destekleyerek yaparım. Öyle kafadan atarak yok şu silah en iyisidir, yok bu silah beş para etmez demem. Neden en iyi olduğunu örneklerim. Neden kötü olduğunu örneklerim. Oturup en iyi tüfek top 10 listesi yapmak benim işim değil. Diana'nın pistonu kopmuş mu, oynamış mı, örneği işte budur. İster alırsın , istersen dünyanın en kral tüfeği bu dersiniz. Gerçekten hiç umurumda olmaz. Ama yanlış yönlendirme yapılmasına elimden geldiğince engel olmaya çalışırım. Bu da bağcıyı dövmek olarak adlandırılıyorsa forumun amacını sorgulamak gerekir. Geldiğinizden beri ne gibi bir paylaşımda bulundunuz. Top 10 listesi yapmak dışında... haa bir de güçsüz tüfekleri boncuk tabancası bunlarla av yapılmaz demek dışında.

    Okuduğum kadarıyla ithalatçı umarex tüfeğin içini açmışsınız. Boş atış yapmışsınızdır diye tamirini garantiden yapmamış. Diğer bir kullanıcı piston mili oynuyor diye Almanyaya yazınca adamlar bize gönderin hemen yenisini gönderelim sakın o şekilde kullanmayın demiş. Türkiye'de mil kopma problemi yaşayan henüz duymadım.


    İşin doğrusu böyle bir hatalı üretim varsa silahların servise çağırılıp sorunlu parçaların garanti süresi gözetmeksizin değiştirilmesidir.