Skorkmaz adlı kullanıcının mesajları

    Geçen hafta flash qe combo satın aldım. Cumartesi günü yaklaşık 100-120 atış yapma fırsatım oldu. Flash Qe modeli için daha önce pcp kullanmamış birisi olarak şunları söyleyebilirim. Öncelikle sesinin bu kadar az olacağını hiç düşünmemiştim. Yabancı incelemelerde arka bahçe dostu gibi bir tabir kullanılıyordu. Gerçekten de bahçenizde kullansanız bile komşular rahatsız olmaz. Ses ve tepme açısından yaylılar ile kıyas dahi edilemez. Beraber atışa gittiğim daha tecrübeli arkadaşım dürbünü sıfırladı. Hedefi 25 adım uzaklığa koyduk. Atışlar biri diğerinden 4-5 santim yukarıda olmak kaydıyla iki farklı noktada yaklaşık bir lira büyüklüğünde toplandı. Atış yaptığımız yerde daha önce kullanılmış fişekler vardı. Onları da 25 ve 30 adım civarında hedefe koyduk. Çok rahat ve keyifli atışlar yaptık. 190 bar civarından 100'e düşene kadar yaklaşık 30-35 civarında atış yapılıyor. Sonra pompa ile 200 bara kadar doldurmak iki üç dakika sürüyor. Biraz güç gerektiriyor ve kas ağrısı yapıyor, zira daha önce hiç çalışmadığını düşündüğüm bazı kasları kullanmak icap ediyor. Ama kesinlikle zor değil, atış keyfini de çok etkilediğini düşünmüyorum. Ben oldukça memnun kaldım. Almayı düşünenlere tavsiye edebilirim.


    Sezer_35 : 5.5 0,22 kalibre

    Dürbün ne aldınız 6-24x50 olarak?

    Sanıyorum markasının Bushnell olduğunu söyledi ama tam emin değilim. Halil Bey elinde halihazırda mevcut olduğunu söylediği ve önerdiği bir dürbündü.

    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Az önce arayıp Halil Bey ile görüştüm. Kendisi de satış ile aynı zamanda hobi olarak havalı tüfek ile ilgilendiğini belirtti. İlk pcp havalı tüfeğim olarak hatsan flash qe sipariş ettim. Şu aşamada pompa ile dolum yapabileceğim bir tüfek aradığım için, özellikle Alpaslan Şen hocanın inceleme videosu başta olmak üzere pek çok yerli ve yabancı inceleme izledikten sonra bu tüfeğe karar verdim. Forumda tüfeğin yanında gelen 3-9x32 optima dürbün ile ilgili olumsuz yorumları göz önünde bulundurarak, dürbün için Halil Bey'in önerisi ile 6-24x50 yi tercih ettim. Tüfek elime ulaştıktan sonra deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım.

    Halil av'dan alışveriş yapmış olan var mıdır? Pcp satın almayı düşünüyorum. Ödemeyi havale ile yapacağım. Stokta olmayan malı satma gibi bir durumları olur mu?

    Sonuna kadar 3 defa izledim. Hatta yabancılar tarafından yapılan incelemelerini de takip ettim. Almayı düşünüyorum, bu yüzden önce buradaki katılımcıların farklı düşüncelerini de duymak istedim.

    Daha önce hiç havalı tüfek satın almadım. Yalnızca bir defa hatsan turcar ile yaklaşık 30 civarında atış yaptım. Normalde striker edge ya da mod 135 almayı planlıyordum. Pcp dolumu için scuba tüp alıp doldurmak benim için çok meşakkatli bir işlem. Öte yandan havalı tüfeği dürbün ile kullanmak istiyorum ve gaz piston sistemi ile dahi olsa oluşan geri tepmenin bir müddet sonra dürbünü bozacağını öğrendim. Bu nedenle pompa ile doldurabileceğim bir pcp arayışı içindeyim. Bu tüfeğin benim için ne ölçüde uygun olabileceğini değerlendirip varsa önerilerinizi belirtir misiniz?

    Merhaba, kamu görevlisiyim, ankara'da yaşıyorum. Henüz bir havalı tüfeğim yok. Büyük bir ihtimalle bir kaç gün içinde gaz pistonlu bir model yahut başlangıç seviyesi pompa ile doldurulabilir bir pcp alacağım. Tavsiyelerinizi okumak isterim.