alp.eR adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba kralın yeni ithal ettiği 3 aşamalı pompadan aldım 4500 psı yani 300 bar ve 425 cc 200 bar tüpü 100 bardan 200 bara 6 dakikada bastım bu yeni pompa müthiş birşey daha önce hatsanın veya kralın pompalarını kullandım ve işkence idi ama bu pompa harika tafsiye ederim...Ayrıca 300 bar gerçekten basıyormu diye yurtdışından aldığım 200cc 300 bar tüpe 300 bar basabildim.Eski tip pompalarla uğraşmayın eskilerle pek bir fiyat farkıda yok iyiki almışım

    Yeni tip olanı eskilerden nasıl ayırt ediyoruz. Adı modeli veya ürün kodu vb. birşey mevcut mudur? Bir de nereden temin edebiliyoruz internet sitesi, av bayisi bilgisi verirseniz çok makbule geçer. Muzdarip bir arkadaşıma önericem de.

    Kulenin yetmediği mesafelerde no limit kullanmaya başladığınızda, istediğiniz dotta istediğinizi zoomu vuruş yeri değiştirmeden kullanabilmek açısından ffp rahatlık sağlıyor. Bazen kule kullanmadan dotlardan atmak istediğimiz zamanlarda oluyor. Zoomu rahat kullanabilmek güzel. 6-8 gibi bir büyütme oranından başlayan ffp kullanılırsa düşük zoomlarda da reticle (markaya göre değişebilir) görülebiliyor.

    Bigmax x güçlü bir model, mesafe ve tahribat için uygun. Hava tüketimi ve tedariği, mühimmat maliyeti gibi hesaplar sizin için sorun değilse alabilirsiniz. Yaptığı işe göre para performans ürünü olduğunu düşünüyorum. Yeni başlayacak olsam bu modeli tercih edermiydim. Düşünürdüm biraz.

    Moa'sı biraz düşük (60-65) sf dürbünlere göre ama no limit ayak kullanacağın için çok da sorun olmuyor. Bende aynı sistem aynı moa değerinde bir ffp'yi bigmax'de kullanıyorum. Sorun yaşamadım. Ama en uzak 300 attım daha. Daha sonraki mesafelerde gerekir mi tecrübem olmadığı için yorum yapmam doğru olmaz.

    Hadi geçmiş olsun. En azından ürünlerine sahip çıkmışlar. Yeni gelen inşallah yüzünüzü güldürür. Bende Kralda benzer bir sorun yaşadım. Yeni gelen iyi çıkınca mutlu oluyor insan. Uğraştığınızla kalıyorsunuz tabiki ama şans işte herkesinde başına gelmiyor.

    aleyküm selam. Ben kullanıyorum. Dağılımı, stabilitesi gayet iyi. discovery 4-16-44 FFP dürbün ile 230 mt ye kadar atış yapabiliyorum.

    230 metreye kadar hangi mühimmatı kullanıyorsunuz. Bende K600 kullanıcısıyım en iyi verimi Jsb 18.13 ile alıyorum.

    Büyük şansızlık geçmiş olsun. Kesinlikle bir sorun olduğu belli. 50 metrede neredeyse tek deliğe yakın grupman yapabiliyor atıcı bu konuda iyiyse. Kendim 80 metreden pin pon topuna üst üste başarılı atışlar yapabildim. İlginç gelen bende 25.39 olanı denedim. 18.13 den daha iyi grupman alamadım ama yine de iyiydi tabi. Siz daha iyi sonuç aldığınızı yazmışsınız. Dilerim en yakın zamanda çözülür tüfeğinize kavuşursunuz en sağlıklı şekilde.

    Hayırlı uğurlu olsun bunlar güzel ürünler ama hava hacmi bana çok az geliyor. O yüzden tabanca olayına pek sıcak bakmıyorum.

    Videolarında tüpün çıkarılabildiğini gördüm. Yedek tüp taşıyarak atış sayısı arttırılabilir deniyor. 4,5 luk olanı 70 atış yapıyormuş. Yedek tüp ile 150 atışa kadar çıkarılabilirmiş. Bende sizin gibi düşünüyorum aslında ama böyle söylenince biraz aklıma yattı gibi.

    Konu açılmışken bende bir soru sorayım tecrübeli hobidaşlarımıza. Ben en çok balistik katsayısı olan BC değerinde zorluk yaşıyorum. Jsb’ninkileri program veriyor ama yerli üretim solid ve pelletlerin bc katsayılarına ulaşamıyorum. Siz o değerleri kaç giriyorsunuz.

    Ben kumpas ile ölçüyorum. Dürbün ayaklarının birleştiği yer zaten dürbünün yarıçapı oluyor. Ordan başlayıp pelletin namluya girdiği yerin yarısını kumpas ile sabitleyip ölçüyorum. Daha da mı hassas yapılması gerek acaba bende tereddüte düştüm şimdi.

    Diğerlerini bilmem ama Dome 16.5 iyidir. Kırmalıda güzel sonuçlar veriyordu düşük güçte. 40 metrede ceviz vuruyordu.

    Bende hobide yeni birisi olarak aynı sorulara cevap aradım. HasanUsta’nın dediği gibi tüfek belli olursa yorum yapmak daha kolay olur. Genel ortalama bir fikir istersen jsb 18.13 güzel bir pellet. Onu atan tüfekler spoton 18.13 üde iyi atıyor denebilir. 50-60 metrelere kadar tabiki. Ama şöyle de bir durum var. Mesela K600 spoton parsı güzel atarken, effecto px4 aynı güzellikte atmıyor. Bu sepeble tüfeğe göre pellet seçimi daha mantıklı. Duayen abilerinde neredeyse her tüfeğin tanıtımını yaptıkları güzel videolar mevcut. İzledikçe fikir edinebilirsin.