serkan adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba üstadlarım...


    Anladığım kadarıyla PCPlerde modlama çok daha basit ve daha verimli oluyor. Sormak istediğim şeyler şunlar:


    1- bir s410la, gladiatorle veya başka pcplerle (küçük parça değişimleride yapılarak) kaç grain peletlerle max kaç fbs hıza ulaşılabilir (tüp harcaması umursanmadan, 15 stabil atış yeter). Bunlar için ne gibi modlamalar gerekir.


    2- mesela gladiatorü bir evanix ar6 yada daha güçlü yaptık diyelim bu işlem tüfek parçalarına zarar verirmi yoksa standardında güçlü olan evanix kadar sağlam kalırmı.


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...


    Saygılar...

    Merhaba üstadlarım.


    Dürbünlerde iki mildot arasındaki mesafeye, normal + dürbünlerde kaç click çevirilerek ulaşılabilir


    Saygılar...

    Hafta sonu gelirse 1 dakika sonrasında satışa sunulur, çünkü kayıtları oluşturuldu. Alttaki linke girerek bilgi ver butonunu tıklarsan, geldiğinde sana SMS ile bilgi gelir.


    http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?ID=141



    Onu çoktaaan yaptım :)


    Dampasız dürbün patriotta bir işkence sıfırlama yapamadan ayarı tekrar bozuluyor. Alsakta okul açılmadan bi an önce keyifle atış yapsak... ;şrofls;.


    Teşekkürler...


    Saygılar...

    Cevap için çok teşekkür ederim...


    Bende aynı sizin gibi düşünüyordum önceden. Ne o öyle tüpmü taşıycam 3dk atış yapıp 10 dk tüfekmi pompayla doldurucam diyordum. Bişeyi görüp vurak isteyince tüfeği çıkartıp kurup vuramıycammı hava pompalamaklamı uğraşıcaktım diyordum. Gittim webley patriot 1. nesil aldım. Genel olarak yukarıdaki istediklerimi karşıladı. Çeşitli sorunlar çıkarttıktan sonra şimdi iyi geçiniyoruz. Kısaca kuruyorum atıyorum memnunum...


    Ama... Evanix Ar6 yı duyunca fikrim biraz değişti. Tek kelimeyle açıklamak gerekirse 60fpe :!: :!: . Dedimki kendikendime bu tüfek 15 atış için bile doldurulur. Heleki biraz daha araştırdım namlu değişimi ve küçük upgradelerle kalibreside arttırılıp neredeyse g..... bir silah gibi oluyor (g..... diyim siz anlayın). Sonra öğrendimki AAlar FXlerde upgrade edilince onlarlada çok yüksek hızlara ulaşabiliyorsunuz. Şunuda kabul etmek gerekirki bu küçük upgradelerle elde ettiğiniz hızı yaylıda hiçbir upgrade ile elde edemeyiz. (Misal benim tüfeğim kendi gücünü bile kaldıramadı ilk etapta yada Mustafa Amca Ve Ülkü Amcanın diana tüfeklerin modifiye edildiğinde namluda pelet atarken tam olarak hatırlayamadığım bir sorun olduğunu ve modifiye yapılmamasını önerdiklerini hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam.)


    Kısaca benim düşüncem son olarak şu hali aldı: "PCP alınmalı ama yaylının yanına..."


    Tekrar teşekkürler...


    Saygılar...

    50 metrede 2.52 cm aşağı 22.764 J
    75 metrede 22.0 cm aşağı 18.725 J
    100 metrede 59.6 cm aşağı 15.403 J
    125 metrede 119.5 cm aşağı 12.600 J
    150 metrede 203 cm aşağı 10.422 J



    Gayet güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederiz :)


    Peki siz kendi tüfeğinizdeki dürbününüzle yüz metrede hem hedefi hemde bu verilere göre atmanız gereken yeri aynı ana görebiliyormusunuz. Yani 100 metrede hedefi vurmak için namluyu kaldıramanız gerektiği kadar kaldırdığınızda hala hedef dürbünün görüşü içinde oluyormu? (12x de)


    Saygılar...

    Bir merminin tahtayı yada bi kaç mm demir sacı delip geçmesi suyun içinde 10 20 cm ilerlemesinden daha kolaydır. Heleki bu mermi bildiğimiz tüfek mermisi olunca suyun içinde yavaşlama hızı çok daha hızlı oluyor.


    Discovery Channel da belgesel tarzı bişey vardı. Suyun ne kadar altında mermi öldürebilir onu deniyolardı. En ufak silahtan, iki metre boyuda işaret parmağım kadar çekirdek atan tüfek dahil herşeyi denediler sonuç: ilk 20-30cm gibi bişeyde o etkiye sahipti yanlış hatırlamıyorsam.


    Saygılar...

    tamam da fizikte agır cisimler hızlarını daha uzun süre korurlar ve onları yavaslatmak ıcın veya durdurmak ıcın gereken guc daha fazladır.Mesela 4.5 cal 5.5 gore daha hızlı cıkar fakat ılerleyen mesafelerde 5.5 hızını daha ıyı koruyup 4.5 cal ı gecer bundakı en onemlı etkende bence agırlık dıye dusunuyorum...


    saygılarımla...


    Kinetik enerjisi kesinlikle 30gr olan peletin daha fazla olacaktır ama bu fazlalık tamamen vurduğu cisme etki edecektir daha fazla tahriba yapacaktır.


    Daha açıklayıcı omak gerekirse


    hareket enerjisi=0.5*(kütle)*(hızın karesi)dir


    Sonuç olarak ağır cisimde enerji daha fazladır ama bu fazlalık kütlenin fazla olmasından kaynaklanmaktadır hızın fazla olmasından değil. Hızda değişme olmadığı için hedef aynı yere vurur ama daha fazla tahribat ekisiyle (enerjisi fazla).


    tabiki kesinlikle B.C.lerinin (yüzeysel yapıdan kaynaklanan hava sürtünmesi) aynı olması kaydıyla. İşte gerçek hayatta aynı yeri vurmamasının sebebide budur: Ağır olan pelet daha büyük yüzeyle havayı keser daha hızlı yavaşlar. Yanlışım varsa düzeltin lütfen


    Sayılar...

    Yardımlar için çok teşekkür ederim :) peki Akara'da ODTU dışında bildiğiniz okçuluk kursu varmı acaba? Belki zaman konusunda bana uyan vardır...


    Saygılar...

    ölçüleri konusun da pek bilgim yok ama ha okçuluk ha deyip yapılacak birşey değil yapılır ama astarı yüzünden pahalıya gelebilir nişangah ayarı iyi olmaz ok kaybolur v.s (okçuluk klübünde atışlar sırasında 30 metrede kaybolan oku tamamen çim olan arazide 5-10 kişi 10-15 dakikada buluyorduk bazen bulamıyorduk)
    çevrende okçuluk klüpleri varsa ki ankaradaysan vardır önce buralarda biraz teorik ve pratik bilgi edinip daha rahat devam edebilirsin ama bu iş için özel bir yerin yoksa yine de zor olacaktır
    tabi bunlar benim görüşlerim forumda bu konuda uzman bi abi vardı daha iyi yardımcı olacaktır


    Haklısın okçuluk işinin öyle ha diyine yapılamayacağını biliyorum ama yaz okulunda okuldan ders alıyorum ve bu bi okçuluk programına kayıt olmamı engelliyor (mesela kendi okulumun okçuluk kulübü dersleri ile benim okul derslerimin saatleri çakışıyor)


    O yüzden yardım için size başvurdum atıcılık ve tekniler konusunda olmasada en azından yay seçimi konusunda...


    Saygılar...

    Merhaba üstadlarım.


    Anladığım kadarıyla yayları tüfek gibi alamıyoruz kişiye ve amaca uygun olması gerekiyor. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.


    1.84 boyunda 80 kilo ortalama bir insanım. Av amacıylada kullanılabilecek klasik görünümlü (tercihen ahşap) 150-250ytl arası hangi yayı önerirsiniz.


    Sorularımdanda anladığınız gibi bu konuda pek bi bilgi sahibi değilim. Bana uygun ölçüler (uzunluk vs.) nelerdir ve bu amaca uygun güç nekadar olmalıdır acaba?


    http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=59


    http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=58


    bu yaylar hakkındaki görüşleriniz nelerdir paylaşırsanız sevinirim.


    Atıcılığı (sapanla olanı bile) çok seviyorum belki buda sarar :)


    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler


    Saygılar...

    Fiyatları ne kadar acaba? Güç artışı beraberinde yakıt artışını da getiriyormu, çünkü malum enerji yoktan var edilemez.


    Evet enerji yoktan varedilemez ama motordaki patlamada oluşan enerjinin yanlış hatırlamıyorsam sadece yüzde 20- 30 gibi bir kısmı arabanın hareketi için geri kalan yüzde 70- 80 lik enerji ise motorda ısınmaya yol açarak ısı enerjisine dönüşmektedir (Bu kadar az verim alıyoruz ama nasıl bugüne kadar bir alternatif enerjili araç yapılmadı onuda ben anlamıyorum :) ). Sanırım yapılan şey daha az benzini daha etkili bir şekilde kullanarak daha fazla enerjiyi hareket için kullanabilmektir (Tahmin ediyorum)


    Saygılar...

    Son olarak bu solit pelletlerin B.C. leri kaç ila kaç arasında değişir acaba. Markalara göre 5.5mm pelletlerin B.C. lerini bilen yada bulabileceğim bi yer bilen biri paylaşırsa çok memnun olurum.


    Tekrar teşekkürler :)


    Saygılar...

    Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim :) :) .


    Demekki merak ettiğim iki saçma aynı saçmaymış. Anladığım kadarıyla güçlü bir tüfekte çok iyi sonuçlar verebilecek pelletler bunlar. Yatagun sayesinde bizde deneriz inşallah.


    Saygılar...

    Merhaba üstadlarım,


    Bu solid pelet sürekli konu oluyor ama ben anlayamadım sormak istedim. Nedir bu solid peletler diğerlerinden ne farkı var, ne yararı zararı var, amacı nedir? Markaları nelerdir? Kurşundan yapılmışta şeklimi değişik yoksa başka bi maddemi?


    Bir diğer merak ettiğim konuda acaba şu mermi çekirdeği gibi olan peletlerin genel adı nedir? (Örnek aşağıdaki resim) Kullanım amacı nedir? Ayrodinamik yapısı yüzünden dahamı etkili oluyor? Hangi markaları vardır (türkiyede olan /olacak olan)?




    [Resim Engellendi: http://sunshineairguns.net/catalog/images/Shark.25.jpg]




    Ohhh... biraz fazla oldu ama ne var ne yok sordum merak ettiğim rahatladım ;kihhik, ;şrofls;.


    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim


    Saygılar...

    Verdiğiniz doyurucu bilgiler için çok teşekkür ederim... ^^


    Bende bu namlular yok edilir diye biliyordum geçen gün bir tüfek kılıfında yedek namlu cebi diye bişey gördüm bi bilene sorayım dedim.


    Biraz başınızı ağrıttım biliyorum ama son olarak bişey daha sormak istiyorum. Bu silah tamir onarım servisi nedir, nerdedir? Türkiyede varmıdır hangi markaların vardır? Gönderince istediğimiz namluyu takarlarmı yoksa her markanın ayrımıdır? İlker abi nasıl yaptı bunu?


    Kusura bakmayın çok soru sordum farkındayım. Mezun olunca şöyle kendime adam gibi bir tüfek almak ve yaptırmak istiyorum o yüzden şimdiden araştırıyorum. PCPnin dolum olayı hoşuma gitmiyordu ama 200+ da kullanılabilecek bir tüfek 10 15 atış için bile doldurulur değer herhalde.

    Merhaba üstadlarım,


    namlu konusunda size birkaç soru sormak istiyorum.


    1-tüfeğimize herhangi bir şirketten herhangi bir namlu almak istesek yasal olarak bir problemle karşılaşırmıyız. Ne yapmamız gerekir yasal olarak. Yurt içi yurt dışı farkedermi?


    2-namlu uzadıkça tüfeğin isabetliliği ve saçmanın daha uzak mesafelere daha çok enerji sağlanması sağlanabilirmi?


    3- 6.35 veya daha büyük çapa sahip bir namlu ve saçmaları standart olarak varmıdır? Varsa hangi çaplardır? Nereden alınır? Yatagunda ileride bulnabilirmi?


    4- bu namluların fiyatları nekadardır.


    5- evanix ar6 gibi güçlü bir tüfek için, 6.35 yada daha büyük çaplı saçmalarda, namlu boyunu uzatarak saçmanın taşıdığı enerji miktarı arttırılıp modifye yapılarak 5.5mm deki sonuçlar yada daha iyileri elde edilebilirmi. (En önemisi bu işlem mantıklı olurmu)


    6- birkaç iyi kendini kanıtlamış ve şimdi yada ilerde ulaşılabilir olacağını düşündüğünüz namlu adı sanı boyutu verebilirmisiniz.


    7- bu alınan namlular her PCPye uyarmı yada uydurulurmu.


    Biraz fazla soru sordum farkındayım :rolleyes: . Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim


    Saygılar...