Onur372 adlı kullanıcının mesajları

    Bugün elime ulaştı es 66 tüpü taktım bb şeri doldurdum ama 2 normal artıştan sonra 3.bb namludan damlar gibi düşüyor

    Sıfır alınmış bir havalı tabancanın bu şekilde performans sergilemesi cidden çok can sıkıcı...

    Şarjördeki bb’leri tutan mıknatısta sorun var sanırım. Şahsi fikrim ayıplı bir ürüne denk gelmişsiniz. Garantisi varsa gönderin. Sıfır alınmış bir üründeki bu ayıp hiç hoş olmamış umarım probleminizi çözerler.

    Şahsi fikrim bütçeniz az ise yaylı modelleri öneririm. Tüfek mi tabanca mı derseniz de kırsala yakınsanız tüfek, şehir merkezinde iseniz tabanca alın çünki taşımak sorun oluyor. Örneğin ben ilk olarak Hatsan turcar airtact combo 5.5mm yaylı olan modeli aldım ancak bu tüfek uzun namlu olmasından dolayı toplum içinde bir yerden bir yere taşınması çok dikkat çekiyor. Yani ben bu tüfeği mayıs ayında aldım ama daha 1 kere kırsala götürüp kullanabildim. Bu yüzden kısa namlulu olan hatsan mod 25 tabanca da almak zorunda kaldım. Kısa boyundan dolayı sırt çantama atıp heryere götürüp kullanabiliyorum. Şehir merkezindeysen gidipte tüfek alma yoksa benim gibi evde dekor olarak kullanmak zorunda kalırsın :D

    30dk kadar incemele şansım oldu. Hatta bende almayı planlıyordum. Kısaca deneyimlerim; Tetik çok sert, horozu her seferinde kurup atmak gerekiyor, aksi halde horozun çift hareketi tamamlaması için tetiğe çok fazla baskı uyguluyorsun ve bu baskıdan namluyu istemeden oynatmış oluyorsun. Demir Boncuk attığı için grupman yapmak çok zor. Her atışta demir boncuk farklı yerlere gidiyor. 1 tüple 35 atıştan sonra namlu çıkış hızı gözle görülür biçimde düşüyor. Kişisel görüşün co2 tüp masrafı, istikrarsız atış bunları düşününce ben almaktan vazgeçip kırmalı model olan hatsan mod 25 aldım

    Tabanca olarak kullanabiliyorsunuz zaten dipçik çıkabiliyor en büyük avantajı o. Tabanca olarak çok iyi grupman yapamayabilirsiniz. Ama dipçik olayı tamamen değiştiriyor. Tüfek tabanca arası bir şey oluyor isabeti de oldukça yüksek oluyor. Bunu bi düşünün derim.

    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Hali hazırda elimde kırmalı bir tüfek olduğu için. İkinci “tüfek görünümlü” bir ürüne ihtiyaç duymadım. Bu yüzden dün hatsan mod 25 spariş ettim. Sanıyorumki bugün elime ulaşır. Bakalım memnun kalacakmıyım :)


    Edit: tabanca bugün akşam üzeri elime geçti. Evde 2 metre mesafeden tabacanın yanında gelen pellet stoperine atış yaparak test ettim. Hatsan turcar ait tact combo model uzun namlulu havalı tüfekten sonra bu tabancanın kurulumu biraz sert gibi geldi. Hani kurulumu geçtim geri kapatırken bile çok zor kapanıyor. Sanırım fazla sıkı monte etmişler. Bu arada tabanca 4.5mm. Henüz arazide 10-20 metre atışları yapamadığım için bu mesafelerdeki etkisini bilmiyorum. Şunuda eklemekte fayda var, tabancanın ağırlığı 1260gr civarında ve elle nişan almak ağırlığından dolayı kolay değil. Nişan alırken elinizde biraz sağa sola yalpalamalar oluyor. Şimdilik izlenimlerim bu yönde :)

    Merhabalar. Yaylı bir model olan hatsan turcar airtact 5.5mm namlu çıkış hızı fabrika verilerine göre 800fps olan bir tüfeğin, 1-) Ortalama bir pellet ile etkili menzili kaç metredir? 2-) Hava şartları stabilken sabit hedefe 100 metre atışında pellet ortalama olarak hedefe ulaşana kadar kaç cm düşme yapar? 3-)Pelletin düştüğü son nokta kaç metredir?

    hocam hatsan mod 25 tavsiye ederim. zoraki müsabaka sınıfı tabancadır. ona daha sonra, acemiliği attığınızda geçersiniz.



    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Merhabalar. Bahsettiğiniz bu mod 25’i kullandınız mı? Avantaj ve dez avantajlarını anlatır mısınız? Bende bu aralar tabanca tarzı uygun fiyatlı kısa mesafe atıcılık yapabileceğim bir model arayışındayım. Özellikle aklıma takılan bir soru var; bu tabancanın boyu 37cm ve 1240gram ağırlığı olduğu yazıyor. Bu uzunlukta bir silah tabanca hissi mi verir, yoksa tabancadan çok tüfek hissi mi verir? Açıkçası 37cm bir tabanca için devasa bir uzunluk gibi geliyor. Kararsız kaldım.

    Ben aldım. Süpertact dışında ki modelleri tavsiye etmem. Kullanırken red dot u kesinlikle almanızı tavsiye ederim. İsabeti ve kullanmış kolaylığı büyük avantaj. Uzun mesafe atışları düşünmeyin 40 50 metre de şişe kırıyor. İsabeti oldukça iyi yalnız 5.5 biraz ağır kalıyor çok düşme yapıyor o yüzden 4.5mm almanızı öneririm pellet olarak spot on dome 4.5 10.37 graindi galiba onu kullanın.

    supertact dışındaki modelleri tavsiye etmem demişsiniz. Ben normal mod 25 olanı (genel uzunluk 37cm, namlu çıkış hızı 4.5mm de 500 fps olan. İlk çıkan mod 25) almayı düşünüyorum. Sizde aynı silahtan bahsettiniz demi? Supertact uzunluk olarak dipçik dahil 67-70cm yani silahtan daha çok tüfek gibi. Pek tabancaya benzemiyor. O yüzden daha kısa olan normal mod 25’i almak istiyorum. Mesafe olarak ise 20m den grupman yapmak için işimi görse yeterli.

    İsmim Onur, Antalyadan herkese selamlar. İlk deneyimim Hatsan turcar air tact combo 5.5mm 800fps-245m/s tüfek ve üzerinde hediye gelen optima 4x20 dürbün(dürbün rezalet ^^) ile aranıza katılmaktayım.