Bahsettiğiniz nikula 6-24 40 'ı at44 tact üzerinde kullandım.
Maksat birinin işi görülsün diye forumdan 4 kutu pelletle takas ettim ayakları ile birlikte.
Hoş alan arkadaş tüccar çıktı fiyatı üstüne koyup satışa çıkardı o ayrı 
Biraz bilgi vermeye çalışayım dürbün hk:
İş görmez mi?
Özet olarak : Netlik ve ışık olarak fazla beklentiniz olmazsa işinizi görür.
70-75 mt den av fişeğini her atışta vurabiliyordum bu dürbün ile.
Rangefinder desenli reticle'ı vardır. Reticle daki çizgileri farklı mesafelerde vuruş noktası olarak kullanabilirsiniz ancak nizami mil-dot değil. Formülle-yazılımla bulamazsınız, kendiniz deneyerek kaç büyütmede hangi mesafeyi vurduğunu belirlemeniz lazım.
Bendekinin paralaks ayarı çok sıkıydı. Dürbünden bakarken doğru dürüst çevirip ayarlamak mümkün olmuyordu. Kaynağı bozup, paralaksı ayarını çevirip çevirip dürbünden tekrar bakarak ancak ayarlayabiliyordum. Hepsi böyle olmayabilir. İmkan varsa objektif paralaks ayarını çevirmeyi deneyin almadan. En çok bu durumdan rahatsız olduğum için başka dürbün aldım.
40 mm aslında küçük bir objektif ve bu çok iyi olmayan mercek kalitesi ile birleşince yüksek büyütmelerde akşam üstü veya gölgedeki hedeflerde ışık azken epey karanlık görüntü veriyor. 16 büyütmeye kadar fena değil. Bu söylediğim 16 üstü büyütmeler için. Ben genelde 16x olarak kullandım. Güneş ışığının bol olduğu durumlar hariç 16 üstü büyütme keyif vermiyor. Aynı dürbünün 6-24*50 olanından da gördüm. Nispeten iyi idi.
Üretim ve mercek kalitesi ucuz seri olan vector opticsler ve taklit Bushnell, bsa gibi dürbünlerle aynıdır. Bunlara alternatif olarak nikula alınabilir. Ama tabi kaliteli bir dürbünün alternatifi değil.
Yerinizde olsam optima 3-9*32 yi ranger 36 cal'a takar Gamo 3-9 50 yi at44 te bir süre kullanırdım. Ranger'a red dot alacağınıza 3-4 büyütmede tutuğunuz optima aynı işi görebilir. Sonra gamo dürbünün yetmediğini hissedersem bütçe ayarlayıp kaliteli bir dürbün almaya çalışırdım at44'e.