mustafacan adlı kullanıcının mesajları

    Rica ederim. Toprağa saplanarak herhangi bir canlıya zarar vermemesi yönünden iyi olur. Malesef toprak ve su içinde zararlı bir madde ama yapacak birşey yok.

    Bir zamanlar poligon vardı, malesef kapandı. Meskun mahal kapsamı dışında kalan, atış hattını net görebildiğiniz ve hattın arkası pelletin saplanabileceği şekilde dolu olan yerleri kullanabilirsiniz. Aydos ormanında olması lazım güzel yerlerin.

    Merhaba, hazır olarak satılmıyor. Bir usta bularak yaptırmanız gerekli, montajı çok kolay sadece tüpü söküp power plenumu takıp tüpü geri yerine takıyorsunuz. Yuvaları uyuyor tüfeğe özel üretim olduğu için ekstra bir işçilik gerekmiyor.

    Daha çok atış sayısı için hafif slug mantıklı. Ben mümkün olduğumca BC yüksek olana yönelmeye çalışıyorum. Sakin havalarda fark etmese de 100m içinde, rüzgarlı havalarda balistik katsayı ciddi etken oluyor sapmaya. Tabi her koşulda sluglar pellete göre çok daha iyi bc konusunda en hafifleri bile neredeyse iki kat fark atıyor tasarımdan dolayı.

    Evet 25 gram gerçekten çok ağır geliyor. Bende 2 adet var. Biri orijinal hali ile duruyor 20gram yaptığımı tornada 17-18 e kadar düşürmeyi planlıyorum. 160 barda bile çok çok rahat açabiliyor 20 gram. Açıkçası zarar vermesinden bende çekindim. 6.35 için 50 graine (910fps) kadar şuan çok çok rahat kullanıyorum. Engin Sak üstadın 50 grain hem hollow hem küt uçlu şarjörede tam sığıyor.

    81267D02-E1A2-44B5-977A-4B2CC85CA311.jpg

    Ben 6.35mm için tungsten çekici hafifleterek monte ettim biraz ufalttım şuan 20 gram kadar geliyor. 2.regülatör 160 bar için 40 grain 1010 fps ki çekiç mikro ayarı baya kısık, çok stabil aralık verdiği için bu şekilde bıraktım. Kişisel görüşüm bu ağır çekiç güçlü yay ile kombine edilerek, regülatörü değiştirip 170-200 barlara kadar kullanılabilecek bir ağırlıkta. Gerçi şuan mevcut hali benim için fazlası ile güçlü o yüzden uzun süre bu ayarda duracağım sanırım.

    Evet, bu videoyu izledim. Ordan aklıma geldi. Aslında sistemin arkasına sac plaka gibi metal bir plaka koyabilirsek uzun da ömürlü olur. Tabii delinmeyecek bir sac. Öne strafor gibi bir yapı, sesi de yalıtır. Aklıma bişeyler geliyor. Elimde ki imkanlarla birşeyler deneyeceğim. Sizde ki pellet tutucu markası nedir ? İnternetten biraz baktım fiyatları değişken bir çok marka var.

    Üstünde bir marka yazmıyor, çok uzun zaman önce aldığım için hiç hatırlamıyorumda. Ancak çok büyük farklar olacağını zannetmiyorum. Uygun fiyatlısından almıştım diye hatırlıyorum.

    100 sayfayı kullandığınız tabanca ve aynı güç seviyesindeki silahlar delip geçemez. Tabiki aynı noktaya gelen üst üste çok sayıda atış belli süre sonra sayfaların arkasına geçecektir. En önemli husus sekme ihtimalini ortadan kaldırabilmek. Arkasına genişçe bir koli içine eski kitaplar, yıpranmış kullanmadığınız kotları istifleyerekte güvenlik için 2. Bir tutucu oluşturabilirsiniz. Metal hedeflikten zaten sekmiyor 6-7 senelik kullanımım süresince herhangi bir paraşüt saçmanın sekmesi gibi (bilyeler hariç) bir olay yaşamadım.

    Sayın Osman Ortaç Bey’ in havalı konusu ile ilgili birkaç videosu var fikir vermesi açısından bakabilirsiniz.

    Düzenleme: Kusura bakmayın atlamışım. Ses yapıyor ancak çok yüksek seviyede değil.

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Arkasına kitap koyuyorum, dediğiniz risk her zaman için var daha benim elimden dışına saçma çıkmadı ama olmayacağı anlamına gelmez. Arkadaşıma atış yaptırdığımda arkasındaki kitap sayesinde sıkıntı olmadı ancak kendinize göre azami önlem almakta fayda var. Her ihtimale karşı bir atış gözlüğüde kullanılması gerekiyor.

    Evet paraşüt saçma ile sağlıklı şekilde atış yapabilirsiniz. Uzun yıllardır bende pellet tutucu ile atış yapıyorum, havalı tabanca ile hiçbir sıkıntı yaşamadım. Reximex Rp, Walther CP88, Zoraki Ultra ile çok sayıda atış yaptım bunların üstündeki güçlere pek uygun olmaz ancak tabancaların çoğu için birebir. Benimkinin baya bir haşatı çıktı ama hala devam ediyoruz kendisiyle :)

    IMG_8161.jpg

    IMG_8160.jpg

    Merhabalar,

    Yeni tabancanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. İzmir' de İşgören poligon ile görüşmenizi tavsiye ederim. Onun haricinde av marketlerden pellet tutucu temin ederek kapalı alanlarda da atış yapabilirsiniz. Pellet tutucu kullanacaksanız kesinlikle çelik bilye tarzı mühimmatlar kullanmayınız. Bu seçenekler harici meskun mahal dışında kalan boş, saçmanın gittiği yeri gördüğünüz arkası toprak veya kum olan yerlerde herhangi bir canlıya zarar vermediğiniz sürece atış yapabilirsiniz.

    Regülatör ayarı aynı iken kundağı sökün çekiç yayının arka kapağını az gevşeterek tekrar deneyin, tatmin etmezse tüpü söktüğünüzde tabancanın üzerinde ki tüpün geçtiği yuva regülatörün olduğu yerdir. Ucundaki korumayı sökerek tornavida ile regülatör parçasını saat yönünde çevirirseniz basınç düşecektir. Fazla çevirmeyin çeyrek tur çeyrek tur deneme yapın.

    Merhabalar,

    karakuscher Ercan bey, ihtiyacınız olan parçaları üretiyor. Hızlı bağlantı uçlarıyla sıkıntısız şekilde anahtar olmadan farklı dolum uçlarını takıp çıkartabilirsiniz.

    Plenum aslında boş bir oda. Bir ucunda regülatör var diğer tarafında ise valf var. Yani dediğiniz gibi boş bir tüp. Ateşlediğinizde oluşan basınç kaybının tekrar yerine gelmesi için regülatörün ihtiyaç duyulan havayı ana tüpten plenuma aktarması gerekiyor, bu olay gerçekleşirken havanın akış hızına, plenumun hacmine göre bir miktar süre geçiyor. Bu süreyi beklemeden tekrar ateşlersiniz çıkış hızınız düşüyor.

    İlk dediğiniz çok doğru bazı tüfekleri çok yüksek güçlere çıkartabilmek için komple regülatörü iptal etmek yapılan bir uygulama, yine dediğiniz şekilde stabil atış sayısından ödün verirsiniz. Valf yay sertliği ve çekiç sertliğinize göre stabil atış yapabileceğiniz basınç aralığıda değişecektir.

    İkinci dediğiniz husus genellikle büyük hacimli plenumlarda beklemeden ardarda atış yaparsanız, plenum kendini toplayamadığı için çıkış hızı düşecektir. Örneğin benim kullandığım Fx Maverick, ayarladığım mevcut ayarlarda yaklaşık 2,5-3 sn civarında plenumun kendine gelmesi için süre tanımam gerekiyor. Bir diğer plenum uyguladığım Px5 tüfeğimde ise bu toparlama hissedemeyeceğim kadar az ancak plenum boyutu px5 için 40cc civarında, Maverick ise 98cc plenuma sahip

    Aksine ayarladığınız basınçta daha fazla hava kütlesi valfin arkasında beklediği için ekstra güç alabiliyorsunuz. Tabi ki çekiç ağırlığı, yay sertliği, valf yayı sertliği gibi unsurlarında uygun şekilde istediğiniz hızlar için senkronize olarak çalışması ile daha yüksek güç elde ediliyor.

    Merhabalar, hoşgeldiniz.


    Power plenumun, regülatörden sonra regüle edilmiş havanın birikeceği boş bir alan oluşturarak verimliliği ve çıkış hızını arttıran ekstra bir hava odasıdır.


    Plenum hacmi büyüdükçe daha düşük regülatör basınçları ile daha hızlı çıkış hızları elde edebiliyoruz.