cenkcirak adlı kullanıcının mesajları

    Fx no limit ayak kullanıyorum. Fakat ayakları kaldırmadım çünkü böyle bir dürbünde en azından 150 mt ye kadar ihtiyaç olabileceğini düşünmedim. Fakat 20 mt ye sıfırlama yaptığımda geriye 63 klik kalıyor ki bununda ortalama 50 kliği ölü klik geri hepi topu 10-13 klik kullanabiliyorum. Yani en fazla 50 mt ye atış yapabiliyorum. Namlu dürbün merkezi arası 5,2 cm terazileri kusursuz hiç bir eğrilik yok.

    Hawke ile görüştüm. Her dürbünde ölü klik olduğunu ve bunun onların yaptığı normal bir şey olduğunu söylediler. Ölü klik değerleri normalmiş ve dürbünümün zoom değeri yüksek olduğu için de moa değerimin düşük olduğunu söylediler (53 moa). Muhtemelen optik ortalamayı yanlış yaptığımı söylediler. Klik veya ayna yöntemi ile ortalama yapıyordum ama V yöntemini yapmamı söylediler. Yarın Türkiyede ki servis ile de görüşeceğim bakalım ne diyecekler.

    Herkese merhabalar. Benim sorunum şöyle normalde no limit ayak kullandığım için farketmemiştim ama ayakları normal hale getirdiğimde problem ortaya çıktı. Önce kullandığım ekipmanı söyleyeyim tüfek fx dreamline, dürbün ayakları ise fx no limit. Tüfeğin krono ölçümlerinde hiçbir problem yok 5 fps değişimlerle pelleti gönderiyor. Pellet ise fx in kendi 6.35 25.39 pelleti onlarda bir iki fire çıksa da iyi durumda. Sıkıntım üst kulenin klik sayısında ortaya çıktı. 20 mt ye sıfırlama yaptığımda 250 klik olan üst kulede yukarı ayar için hepi topu 62 klik geriye kalıyor. Daha sonra bu sıfırlamaya istinaden 50 mt ye atış yaptığımda önce 11 klikle atışı yaparken kule ile bir iki oynama yapınca bu sayı 25 lere çıkıyor. Atışı 100 mt lere çektiği zamanda ise kuleyi sona getirsem dahi hedefe göre merminin vurduğu yer yaklaşık 30 cm aşağıda kalıyor. Bu arada tüfek pelleti 910 fps ile atıyor. Sizce problem nedir? Nasıl bir çözün sağlayabilirim? Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.

    hoşbulduk arkadaşlar. baya samsunlu var sanırım. bu çok güzel. bu arada mod 125 vor.snı. sattım bugun. kral puncher pro aldım.yarın teslim alcam. ardından haberleşmek isterim. dönüş yapcam.

    Samsunlu çok atacak yer bulamıyoruz dostum :)

    Kullandım çok kaliteli ve hafif bir ayak. Ama bana gelini fabrika çıkışlı arızalıydı. Eksenel olarak ön ile arka ayak arasında 1mm dönüklük vardı bu da sıfırlamayı imkansız hale getiriyordu. Elimde şimdi fx no limitler var fakat bu sağlam olsaydı bunu tercih ederdim çok daha rahat.

    Retikıl ı kullanmak açısında sfp nin daha iyi olduğunu düşünüyorum bu da onu uzun mesafe atışlarında daha kullanılabilir yapıyor. Ffp retikıl ı zoom değiştiğinde değiştiği için sanki daha kısa mesafe arışlarına uygun gibi.

    Aynen bende üşenmedim saydım tutmuyor ayna yöntemiyle merkezledim sanırım belirli bir noktadan sonra artikıl hareket etmiyor sadece taretler dönüyor

    Üstat ayna yöntemindede sıkıntı var dürbüne bakarken göz acını azıcık degiştirince yine kayıyor ayar ya da bir aynayla ortalayıp baska aynaya gecince yine sıkıntı oluyor.

    Şimdi bu işin uzmanlarına soru sorayım o zaman. Elimde Hawke 17230 model dürbün mevcut. Teknik detaylarında dürbünün hem dikeyde hemde yatayda 53 moa olduğu yazıyor 4 klik başı 1 moa dan iki eksende de toplamda 212 şer klik olmadı lazım. Fakat ben klikleri üşenmeyip teker teker saydığımda yatayda 224, dikeyde de toplam 230 klik yapıyor. Bu sayılar 3 er kez kontrol edildi. Tutarsızlığın biri bu. İkincisi ise bu sayılara göre optik merkezleme yapıp bunu da ayna yöntemiyle karşılaştırdığımda iki mildotu üst üste getirebilmem için sağ 50, aşağıda 20 klik yapmam gerekiyor. Burada atladığım şey nedir sizce? Taretlerin vidaları olabildiğince sıkı bu arada.

    Arkadaşlar uzun mesafe atışları için no limit ayak aldım ve strelok pro programını kullanıyorum. Program gayet kullanışlı baya rahatlık sağlıyor fakat no limit ayakta ayak yükseklikleri farklı olduğundan dürbün ile namlu arasındaki mesafe farklı oluyor. Bu sorunu aşabilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.