Hayaksisheytan adlı kullanıcının mesajları

    Aydın İnanlı ve Aşkın Aslanın Birlikteliği ile King ve Pb-82 markası birleşmiş olup KingPb-82 adı altında yeni seri solidler çıkarmaya başlamışlar.

    Kullananlardan bilgilerini esirgememelerini rica ediyorum.

    Hocam valla en son aldığım 10 kutuyu Hilal avdan aldım 5 kutu bozuk dediğim gibi. Bu spot on pelletler kalıbı bozuyor. Piyasada en uygunda Veli abi satıyor Hilal av memnunsanız devam edin. Ben dediğim gibi biraz daha fazla verip kutuları inceleyerek alıyorum artık kafamda rahat oluyor.

    Eline sağlık.

    Bende en son 10 kutu aldım 5 kutu normal 5 kutunun kalıbı bozuktu. 5 kutu elimde patlayınca patladı diyorum pelleti namluya süremiyorum kalıbı o kadar bozuk 5.70 mm falan. Yerel av bayisine gidiyorum kutu başı 10 TL fazla veriyorum ama açıp inceleme imkanım oluyor seçerek aldığımdan çok memnunum bende. Bu arada benim yerel av bayisinde yeni seri altın kutu Dome ler leş parslar çok iyi onları topluyorum.

    Birkaç noktada ağzımızdan küfür çıkmış gıybet çıkmış ona göre izleyin 😱.

    Tam istediğim gibi oldu. Atış yapmadan önce sıfırladım optiği ve sonra rasgele taretleri biraz çevirdim. Arkadaşım ile sırasıyla keyifli atış yaptık. Engin SAK solidleri ile geçen de 50 şişe 50 atış 50 isabet ile zevk vermedi. :)

    Böyle çok eylendik. Kaçırmakta keyif verdi. Umarım izlerken sizde eylenirsiniz.

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Cemal bunlar yeni türedi kardeşim farklı mecralarda da işbaşındalar.Bu haysiyetsizlerin amacı nedir bilmiyorum ama zayıf noktadan hipnoz yöntemli ikna kurmaya çalışıyorlar Allah ıslah etsin ne diyeyim..Fazla kafana takma sal gitsin organize işler bunlar..

    Ya bizim hobide hemi cimi kaç kişiyiz bize bulaşmasınlar gitsinler başka hobilere zehir olsunlar.

    Bana bu hobiyi aşılayan adamdır Cemal. Hobiye başladım başlayalı kendisi ile görüşürüm ahbap olduk artık :)

    Ağır konuşmak istemiyorum. İşim gereği bende bir çok kez iftiraya uğradım.

    Şu durumda bu konu daha fazla ilerlemez. Adamsa özür diler değilse susar çeker gider.

    Foruma üye ise de ifşala gitsin.

    Aslında güncel modellerde ve farklı markalarda tavsiyeleriniz süper olur. 25 m - 200 m arasında başarılı atışlar yapıp, 200+m hedeflerde de sonuç alabileceğim bir tüfek arayışım var. 200 + önceliği olan bir seçenek değil. 10.000 TL tüfek bütçem var.

    İş yerimde 225 Bar çalışma basıncı olan bir kompresörüm var. O yüzden 200 barda çalışan modellerle ilgileniyorum. 250 bar alırsam verimli kullanamayacağım . Regülatör konusunda tavsiye lazım. Teşekkürler.

    Px 5 i öneririm. Namlusunun solid sevdiğini biliyorum. Factör kesinlikle sevmiyor mesela. Sadece solid için çekiç ve yaya müdahale gerekecek forumdan Ali tekin bu konuda yardımcı olacaktır. Bu işlerden anlayan bu hobiye gönül vermiş abimiz. Hem forumdan 2. Elden de temiz uygun fiyatlı bulabilirsiniz. Yerli firmaların dış piyasada tanıttığı 2023 modeller var ama iç piyasaya sürerlermi ne zaman sürerler bilemem. Huğlu effecto px5 i bir araştırın şeklini performansını beyenecekmisiniz bir bakın.

    Planiumu regülatörün ekstra odacığı olarak değerlendirin. Regülatörün yapısı gereği içine alabileceği hava miktarı belli farazi anlamanız için 5 cc Gücü arttırmak için 5 cc 120 barı 5cc 140 yada 5cc 150 bar yapıyoruz buda FPS i arttırıyor ama o 5 cc nin dar boğazına takılıyoruz. Kendi FXMaverick imden örnek vereyim. 60 barda 920 ortalama ile 18.13 Gr pelleti atıyorum. Ekstra hava odacığı olmayan hiç bir PCP de bunu sağlayamazsınız 140-150 barlarda verirler o FPS leri. Bendeki power planiumun hacmi 89cc. Atacağın mühimmatın arkasında fazla fazla hava var.

    Tam tamına 60 bara ayarlı FXMaverick ile 1 şarjör 18 atışla 10 bar değer kayıp ediyorum 580 cc tüpümde 250 den 60 bara kaç atış yapabiliyor hesaplayabilirsiniz.

    Yaklaşık 2 aydır 6.35 mm Bt65 elite long sahibiyim. Tahmini 200-250 arası solid atışım var. Optik olarak vasat denebilecek optima 3-12x44 dürbün kullanıyordum. Tüfeği 2. el aldım ve önce bakımını yapıp sonra atışa çıktım. Aşırı rüzgarlı bir havada 41 gr ince mehmet solid ile 115-120 mt de 30 solidden 12 si 1.5 litrelik içi kum dolu pet şişeyi delik deşik edebiliyor. Şimdi hatsan hercules solid aldım. Dürbünümü victoptics marka 6-24x50 bir dürbünle değiştirdim. Yeni dürbünle haftasonu atışa çıkmayı düşünüyorum. Tecrübelerimi tekrar paylaşırım.

    2. Elden aldığınızdan sizede güzel namlumu denk geldi acaba faturası var mı ? Varsa tarihi nedir acaba.

    Ben de BT 65 SB Elite Long LW ile ilgileniyorum. Yapılan yorumlar yeni olduğuna göre, eski bir model olmasına rağmen hala keyif veren bir model olduğunu düşünüyorum.

    Benim sorum şu, BT65 mi yoksa regülatörlü 200 bar ile çalışan daha yeni bir model mi ?

    Ben olsam yeni modellere yönelirdim.

    Aklınız kalıcaksa da alın tecrübe edinmiş olursunuz hoşunuzada gidebilir. Tecrübelerinizi paylaşırsınız.

    Hocam 9 yaşımdan beri yaparım ilk defa 5.5mm de denedim bazıları patlamıyor rezil olduk 😂 sorun nedir acaba

    pelletlerin ucunu sürdüğünüz madde pelletin aerodinamiğini bozmuş ve savrulmasına neden olmuş olabilir birde hollow lar da deneyin bakalım nasıl olacak.

    HoLLoW

    Merhabalar,

    Antalya Kaş'tan yaşıyorum. PCP almak üzere araştırma yapıyorum. BT65 Elite Long ve Factor arasında gidip geliyorum.

    Aramıza hoş geldiniz. Rabbim kazasız belasız hobiyi sürdürmeyi nasip etsin.

    Factor kullanmış biri olarak kesinlikle önermiyorum hele ki LW namlu modelini. Mühimmat beğendiremedik arkadaşa.

    BT65 hakkında şu yorumu yapabilirim eski bir seri. + 10 yıldan fazladır varlığı. Daha güncel yeni nesillere bakın derim neden Hatsan başka marka önerisi ister misiniz. Bütçenizi söylerseniz. Optik-Tüp-Pompa dahil yada değil bilgim çerçevesinde yardımcı olmaya çalışırım.

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.