Murat Hayta adlı kullanıcının mesajları

    IMG_20220302_204522.jpg

    Mustafa Emrah Kalay tarafından power plenum ve regülatör uygulaması yapıldı.(mevcut regülatör şişme yapıyordu) Sert çekiç yayı takıldı,valf yayı zayıflatıldı, regülatöre manometre takıldı, karbon namlu ceketi yapıldı ve namlu tüp tutucu iptal edildi. 130 barda 24.3 grain i max 280 m/s ile atıyor fakat atışlar arası sapmanın en düşük (1.4 m/s) olarak ölçüldüğü 270 m/s ye çekiç ayarı ile ayarlandı. İstenildiği takdirde aynı grain i çekiç reg ayarı yapılarak 300 m/s üzerinde atma kapasitesine sahip hale geldi.

    Px5 severlere fikir vermesi açısından.

    Açıkçası ben neredeyse şarjörü hiç kullanmadım diyebilirim. Bı kaç defa kullandığım da ise bir sorun yaşamadım.

    Tekli yükleme ile atış yapmak bana göre hem daha keyifli hem de pellet eteği sağlığı açısından daha güvenli geliyor.

    İsabetine gelince 100 metreden küçük pellet kutusunu çok rahat vurabiliyor.(JSB 18.13 ile) Kullandığım dürbün Element Helix 6 24 50 FFP.

    Bu güzide yerli silahla ilgili (PX5) hobidaşlardan amatör bilgilendirme ve yukarıdaki videodakine benzer çok az çalışma var sitede, Alparslan hoca grupmanı dağınık revizyon öncesi px4 videosuyla kaldı, halbuki px4 de revize edilmişti. Veli beyin PX5 paylaşımı güzel. Bende Yusuf bey sayesinde lamine yeşiline sahip oldum. Bu başlık umarım PX5 cilerin daha çok bilgi paylaşımına vesile olur. Kısa zamanda hız ölçer çalışmasını paylaşacağım.

    Ben de yaklaşık 4 ay önce lamine kırmızı pro edindim. 2250 kadar pellet attım. Reg kusursuz çalışıyor. İsabet ve grupman tatmin edici. Hava tüketimi gayet iyi. 240-120 arası 70 regüle atış rahat yapıyor. Bu da çekiç sekmesinin gayet az olduğu anlamına geliyor kanaatimce. Tüp hacmi (275 cc) nisbeten küçük bir PCP için atış sayısı bence çok iyi.

    Bendekinin ortalama namlu çıkış hızı Jsb 18.13 ile ortalama 263 m/s.

    İlaveten işçiliğini çok sevdim. Elinize aldığınızda kaliteyi hissettiriyor. Maalesef inceleme videosu çekme imkanım yok.

    umtys sizden gelecek videoyu sabırsızlıkla bekliyorum.

    JSB 18.13 ü ortalama 870 FPS ile atıyor

    21 grain Slug ise 820

    870 JSB 18.13 için ideal bir hız. Üzerine çok çıktıkça dağılıyor.

    İsabetli ve kaliteli bir tüfek.

    Şuan için yerlide daha iyisine rastlamadım.

    İnceleme yurtdışından daha önce geldi:)

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    900fps yi 900 mts olarak girmişim ?

    ? Olur hocam öyle

    Türkiye de yaşıyoruz ve bizim için en uygunu metrik sistem fakat özellikle dürbün ithalatçıları bu konuda pek bilinçli değil kanımca. Çünkü dünya piyasalarında aynı modelde hem Mrad hem moa olmasına rağmen bizim ülkemizde ne yazık ki dürbünlerin birçoğu Moa olarak ithal ediliyor.

    Hocam şimdi anlamadığım bir durum var. 9 MT sifirlamainin karşılığı (18.13 ile 900 FPS de) 180 MT dir.

    Yani ikinci kesişim hemen hemen 180 de olur. Yukarı yönde cevirmeseniz de 180 MT leri + dan vuruyor olanınız lazım.

    Siz tufegin hızını ve mühimmati söyler misiniz

    Tüfegim effecto px5

    Pellet 18.13 jsb

    Ortalama namlu çıkış hızı 264 MS

    Dürbün Element helix FFP 6 24 50 FFP

    Hocam 9 metreye sıfırladığımda 2. Kesişim noktası 48 metre.

    Soruma gelince sanırım çözdüm. Şöyle ki; strelok da sıfırlama mesafe alanına örneğin 180 metre yazdığım zaman 20. Dottaki mesafeyi görebiliyorum. Sonuç olarak ben 175 clik Up yaptığımda 180 metreyi reticle ortasında görüyorsam dürbünün sıfır mesafesi artık 180 metrredir ve 20. Dotta gördüğüm 270 metre doğru bir mesafedir.

    Sizce de böyle mi ?

    Teşekkür ederim

    Arkadaşlar merhaba

    Benim bi konuda bilgiye ihtiyacım var.

    Örneğin ben tüfeğimi 9 metreye sıfırladım.

    Strelok a verileri girdim. Dürbün FFP. Retikilda 180 metreyi son dot olan 20. Dotta görüyorum. Ve 180 metreyi retikilin ortasına almak için örneğin 175 klik çevirdim. Tam da burada 20. Dotla artık kaç metreyi görebilirim nasıl hesaplarım teşekkür ederim.

    Dürbün Element helix 6 24 50 FFP 1/10 Mrad

    Cemal Bozan

    Borbayre

    Ustalar daha net birşeyler yazacaktır beim kanaatim ffp sistem olarak daha üstün hesaplamalar değişken değil bu arada kullanmadım sadece araştırmalarım sonucu imkan olduğunda da deneyimlemek isterim

    Sfp ise güzel bir retikılla özellikle aırmax ı beğeniyorum çok güzel işler çıkarıyor zoom değiştikçe bütün oranlar hesaplar değişiyor düşük zoom larda uzun atış imkanı sunuyor hawke 3-9x40 wantage kullanıcısıyım

    Evet Sfp de zoomda dotların vuruş noktaları değişiyor fakat sıfırlama değişmiyor tabi. Ffp de ise artikıl zoom ile büyüyüp küçüldüğü için zoomda değişiklik dotların vuruş noktalarını değiştirmiyor. Ben strelok pro kullanıyorum ve atislarimda dotlari kullanmak yerine mesafeye göre üst kuleden Up yada Down yaparak sadece artikıl ın ortasını kullanarak atış yapıyorum. Dolayısıyla zoom değişikliği beni etkilemiyor. Bu durumda FFP Optik kullanmanın benim için avantaj ı ne olabilir?

    Ffp optik kullananlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

    Cemal Bozan

    Hocam selamlar.

    Hocam tecrübenizden faydalanmak adına size bir sorum olacak. Aylardır kararsızım; Reximex Throne mu yoksa Huğlu effecto px5 pro mu?

    Benim için en önemli kıstas; isabet ve tutarlılık ile birlikte kalite ve sağlamlık. Sanırım siz ikisini de tecrübe ettiniz. Fikirlerinizi merak ediyorum.

    Şimdiden teşekkür ediyorum.

    Chrono connect pro kullanabilirsiniz. Fakat yazılım içerisindeki yönergelere ve ölçümlere dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde dengeli bir sonuç alamazsınız.