berkman adlı kullanıcının mesajları

    İlginç bir pellet. Ama videonun 2:42 dakikasında sanki peleti namluya ters olarak sokuyor. Yanlışlık mı, yoksa fosforlu kısmın arkada kalıp pellet giderken daha iyi görünmesi için mi anlayamadım.

    FX Impact harika bir tüfek. IWA 2015 fuarında da görüp incelemiştim, bir türlü elimden bırakasım gelmemişti. Ama ABD'de bile satış fiyatının 1.900 $'lar seviyesinde olduğu düşünülür ise hiçbir satıcının Türkiye'ye getirip satmayı düşünebileceği bir tüfek değil gibi...

    Yanlış yönlendirme ve uygulamalara neden olmamak adına:


    - Tüfeklerinizde yanlızca normalde gaz halinde sıkıştırılmış azot kullanabilirsiniz. Bu durumda sanayide kullanılan azot tüpleri kullanılabilir veya scuba tüpe aktarma yapılabilir. Bildiğim kadarı ile nominal 200 barda olması gereken bu tüpler, genelde 190 bar civarında gaz azot ile dolu olur.


    - Sıvı azot belirtildiği gibi -196 °C 'ler civarında olup evrende ulaşılabilen en düşük sıcaklık olan –273.15 °C mutlak sıfır noktasına çok yakındır. Eliniz tüpe yapışır kalır. En az 200 C ateşe maruz kalmış gibi soğuk yanıkları oluşur. Tüfeğin O-Ringleri cortlar, regülatör diskleri ve yaylar soğuktan büzülerek ne kapatma ve sızdırmazlık görevlerini yerine getirebilir, ne de regülatör yayları büzüldüğü için ayarlı çıkış basıncı kalır. Kısacası, sıvı azot kullanmaya kalkarsanız, bizlere tüfeğin ve sizin ardınızdan ancak "Er kişi niyetine...." diyerek saf tutmak düşer.


    Not: Bu arada Azot ve Nitrojen çok karıştırılarak iki ayrı gaz gibi algılanmaktadır. Bunun nedeni zamanında moda olan Fransızca'nın yerini şimdi İngilizce'nin alması nedeni ile Azote'un Nitrogen'e dönüşmesidir. Aslında her iki isim de aynı gaza verilen isimlerdir.

    Adana'da yarışmalar 2 yıldan beri yapılıyor... Eski yarışmaları araştırırsanız görürsünüz.


    Ayrıca bu yarışmalar, yapılan bölgedeki hobisever arkadaşların tamamen kendi maddi imkanları ile düzenledikleri yarışmalar. Yani bir organizatör firma yok ayrı ayrı farklı şehirlerde yarışma düzenleyen.

    Bence hiç fazla karıştırmadan servise gönderin. Atak Arms'ın ürününü arkasında duran bir firmadır. Tabancanız incelenerek tamir edilecek ve geri gönderilecektir. Sadece gönderim masraflarını sizin ödemeniz beklenir.

    Nedenini bilmiyorum ama normaldir. Ben de Light 4.5 ve Ultra 5.5 olmak üzere iki tane Zoraki var, her ikisi de aynı sesi çıkarıyor. Arkadaşlarımız Zoraki'lerinde de var ve sorduğum herkes kendi Zoraki'lerinde de olduğunu, normal bir şey olduğunu söylediler. Ancak sorunuzun yanıtını, neden kaynaklanabilir bilmiyorum.

    gümrükte kalsa bize ihbar için mektup telefon birşey gelmez mi ? bana kimse ne telefon açtı ne de mektup birşey bir ihbar almadım ?

    Gümrükte incelenme sürecinde ise hiçbir haber gelmez. Değerlendirme sonucu gümrüğe tabi değil ise evinize gelir. Yeni uygulama ile gümrüğe tabi olur ise, yine eve teslim ediyorlar fakat gümrük vergisini teslim ederken talep ediyorlar. Bu durumda size gelinceye kadar bir bildirim yapmaları gerekmiyor.


    Eğer ülkeye girişi kısıtlı/yasaklı olarak işlem görmüş ise, o zaman resmi yazı veya ihbar mektubu gelir. Daha öncek, mesajımda da yazdığım gibi, şu anda incelenme sürecinde olabilir.


    Bu arada bu yıl başından başlamak üzere bizim PTT'ye bir haller olduğunu da söylemek zorundayım. Ben ayrıca koleksiyon yaptığım için yurt dışına çok sık olarak paket gönderip, paket alıyorum. Önceden Almanya, Hollanda gibi ülkeler için posta gönderme/alma süresi 3-5 gün, Amerika'ya 10-15 gün civarındaydı. Ancak bu yılın başından beri bu süreler Almanya, Hollanda, İngiltere vs. gibi Avrupa ülkeleri için 10-15 güne, Amerika gibi uzak ülkeler için 3-5 haftaya çıktı. Nedenini bilemiyorum. Ya Türkiye'nin posta trafik güzergahı değişti ya da başka bir nedeni var.

    Canınızı sıkmayın. İncelenmek üzere gümrüktedir. Gümrük bedeli de çıksa, ithalatı yasaklı veya kısıtlı mal olmadığı sürece evinize teslim edilir, gümrük vergisi ve ardiye/depo ücreti çıktı ise teslim de tarafınızdan öndenmesi istenir.


    Tek sorun, eğer sipariş ettiğiniz 3 adet LCD'de aynı marka ve model ise, inceleyen gümrük memuru tarafından ticari ithalat kabul edilir ise, o zaman işiniz biraz daha zor.


    Sizin ki gibi binlerce paketin en azından x-ray'den geçirilip kontrol edilmek üzere gümrükte beklediğini unutmayın. Sorun çıkmaz ise aanırım en geç bir hafta içinde elinizde olacaktır.

    Sakın ama sakın havalı silahı, kuru sıkıyı (korkutma, hava atma, savunma vs.) gibi amaçlar için kullanmayın:


    GÜNDEM Haberleri SON DAKİKA HABERLERİ HaberlerGündemİstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, cinayetten tutuklandı İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, cinayetten tutuklandı


    Tüm arkadaşlarımdan ricam ediyorum, lütfen burada kim haklıydı, kim haksızdı, Emniyet Müdürünün de öyle davranmaması gerekirdi gibi tartışmalara ve konulara kesinlikle girmemesini rica ediyorum. Tartışmak isteyenler için gazetelerin haber-yorum köşelerinde bol bol yer var.


    Burada vurgulamak istediğim, kuru sıkı tabancayı çeken şahsın karşısında bu işlerin eğitimini almış olmasına rağmen ölümle neticelenen bir olaya neden olan kişi Emniyet Müdür Yardımcısı... Şehirlerimizde bol bol mevcut olan magandalarımız karşısında nasıl bir durumda kalınır onu düşünmeniz.

    Sevgili Alper,


    Seni ve katılan diğer arkadaşlarımız Erhan Ay, Levent Gürünlü, Serdar Havsut, İsmail Kahraman ve Başar Öztuna'yı tüm kalbimle kutluyorum.


    Arkasında hiç bir sponsor vs. ve maddi destek olmadan, tamamen kendi imkanları ile ve ülkemizi temsil etmek için göstermiş olduğunuz çabalarınızdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum.


    Bu işler konuşarak değil, yaparak olur. Amatör spor ruhu işte budur!

    Daha hassas sonuç isteniyor ise, formülde 3,14159 yerine virgülden sonra 15 haneye kadar PI sayısı da direkt olarak konulabilir, aşağıdaki şekilde:


    =PI()*SQRT((A2-B2)^2+(C2)^2)*(A2+B2)


    Sistem .xls veya .xlsx uzantılı dosya yüklememe izin vermiyor. O neden ile bana PM ile email adresinizi bildirirseniz, size hesap formulünün bulunduğu Excel dosyasını da gönderebilirim.

    Formülü hesaplama hücresine şöyle yazabilirsiniz:


    =3,14159*SQRT((A2-B2)^2+(C2)^2)*(A2+B2)


    Burada A2 hücresine r1 değerini, B2 hücresine r2 değerini ve C2 hücresine h değerlerini girmeniz gerekiyor. Örneğin bu değerlerin hepsi 1 ise, A=6,28 çıkar.

    Yasal olarak : Gaz tüpleri, ancak kullanılacakları gazlar ile doldurulmalıdır ve bunun ile ilgili renk, vana kodları vardır, gazın cinsine göre farklıdır. Bu durumda sizin kullanacağınız Oksijen tüpü lacivert renkli olacaktır ve vanası scuba tüplerden farklıdır. Ayrıca çalışma basıncının da 200 bar civarında olacağını sanıyorum, tüp üzerinde çalışma ve test basınçları yazılıdır.


    Teknik olarak: Oksijen tüpü yerine benim tavsiyem eğer 6 - 10 lt kapasitede azot tüpü bulursanız, 200 bar hava veya azot doldurarak onu kullanın.


    Ama herşeyden önce Rüştü Bey ile kontak kurarak onun tavsiyelerini alın.