guneykim tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Merhabalar,

    Benim adım Güney. Güney Koreli uyrukluyum.

    Türkiyede uzun süredir yaşıyorum.

    Türkiye benim ikinci memleketimdir.

    Elimde kaç adet havalı tüfekler var.

    Herkes gibi bu işin hastasıyım.

    Konuyla ilgili bildiğim ve anlatabİldiğim kadar detaylı şeklinde yurtdışından Türkiye’ye havalı silah getirme prosedürü hakkında sırayla anlatmak isterim.

    Benimde bu konular hakkında bir fikirlerim yoktu, Bir zaman Enver beyden yardımı aldım.

    Bu işlem yapıldıktan sonra bende sıralama şeklinde hobidaşlarla paylaşma sözümü verdim.

    Şimdi kendime verdiğim sözümü tutuyorum.

    Biraz ilgilenseniz o kadar zor olan bir şeyde yok, Türkiyenin yurtiçinde bu türü tüfekler getiren ithalatçılar belidir. Biz başka seçenek olmadığından dolayı pahalı olduğu bile bile satın almak zorunda kalıyoruz. Ama, Bir kere deneseniz artık Yurtiçinde satıcılardan muhtaç değilsiniz. İstediğiniz silahı istediğiniz modeli istediğiniz kadar direkt getirebilirsiniz. Sabırlı olursanız, istediğiniz ürün daha uygun fiyatına elde edebilirsiniz.

    Başlıyorum.


    (1) İstadiğin ürünü seçin ve fiyat karşılaştırınız.

    - Yurtiçi fiyatıyla yurtdışındaki fiyatı karşılaştırmalısınız. ABD tarafından gelecek ürün üzerinden %20 gümrük vergisi var. EU tarafından gelecek ürün üzerinden %18 gümrük vergisi var.

    - Fiyat karşılaştırma yaparken dikkat etmeniz gereken bir şey Avrupa sitelerinde VAT hariç tutarına baz alarak yüzdelik hesaplayacaksınız. (EU yurtiçindeki fiyat üzerinden yüzdelik hesaplarsanız yanlış yapmış olursunuz.) Havalı tüfekler için EU VAT(KDV) oranı %23’tür.


    [ÖRNEK]

    FX AIRGUN MK3 STANDART MODEL

    The content cannot be displayed because it is no longer available.

    Yukarıdaki tablo, Yurtiçinde bulunan satıcı H**** A* ile yurtdışındaki satıcı M******* ile karşılaştırılmasının sonuçtur. (EK1)

    Yurtdışından direkt getirirseniz net olarak 1.011,33 EUR sabit 15 kuruyla 15.169,95 kar edersiniz.


    (2) Yurtdışındaki satıcıyla irtibata geçmeniz lazım.

    İstediğiniz ürünü seçtiniz mi? Satıcıyla e-mail aracılıkla iletişime geçiniz, Gümrük işlemler için ihtiyaç olan evrakları talep etmelisiniz. Satıcı tarafından temin edilmesi gereken evraklar, (A) Proforma invoice, (B) Ürün bilgi sayfasıdır. Bu evraklarında olması gereken önemli ibareleri var. (a) Ürün’ün seri numarasının yazılı olması, (b) Her iki evrak içinde de çıkış hızı 7.5J altındadır diye bir ibaresi geçmesidir. (EK2)

    [ÖRNEK]

    The content cannot be displayed because it is no longer available.


    (3) Gümrükten ürün geçirebilmesi için EGM ÖGDB’ye başvuru yapınız.

    Bir adet dilekçe yazıp Ankara’da bulunan Emniyet genel müdürlüğü özel güvenlik denetim başkanlığına ithalat izin başvuru yapmalısınız. (a) ve (b) evraklarda ek olarak birlikte göndereceksiniz önemli olan noter tarafından Türkçeye çevirilmiş hali olması gerekiyor. Ankara’ya evrak gönderim PTT kargo ile göndermelisiniz. (EK3)

    [ÖRNEK]

    The content cannot be displayed because it is no longer available.


    (4) EGM ÖGDB tarafından inceleme sonuç bekleyin ve sonuç çıkınca satıcıyla izin belgesini paylaşınız.

    Göndermiş olduğunuz cevabını aynı şekilde PTT kargo ile alacaksınız. İzin belgesi elinize ulaşırsan artık işlem bitmiş sayılır. Evrakı güzelce tarayın ve satıcıya göndermelisiniz. Ambalaj kutu üzerinde teslim aldığınız izin belgesini yapıştırılmasını isteyin. Bu aşamasında Satıcıya ödemede yapacaksınız.


    (5) Ürün Türkiye’ye giriş ve gümrük vergi ödenmesi ardında ürünü teslim aldın.

    İzin belgesi sayesinde ürün gümrük tarafından el konulmayacaktır. Size SMS, e-mail, yazlı olarak bildirim gelecektir. Bildirim alınca ikamet ettiğiniz yerin gümrüğüne ziyaret edip vergisini ödeyerek ürünü teslim alın.


    (6) Keyif çıkarınız.

    İlgili yasalar değişmediği sürece bu yöntemi ile Türkiye’ye havalı silah getirebilirsiniz. Sayı sınırı yoktur. EGM izin verdiği sürece hiç bir sorunlarla yüzleşmeyeceksiniz.


    Baz insanlar için benim bu paylaşımı hoşlarına gitmeyecek.

    Ama akılı satın alım, tüketicilerin doğal hakkıdır.

    İşlemler bu kadar sabittir.

    Umarım, yazdıklarım ihtiyaç olan kişilere yarar.

    Herkese mutlu bayramlar, isabetli atışlar dilerim.


    Güney Kim


    P.S.  Ürün değeri 15.000,00 TRY geçenler için Gümrük Müşavir aracılıkla işlem görülmesi tabidir.

    Üzüldüm. Geçmiş olsun, Parçalar çok ince ve hassastır. Çok ince işçilikler var. Montaj ve Demontaj yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Benimde aynısından bir adet var. Yusuf beyden aldım. 2 defa kullandım sonra hiç kullanmadım... Sıfır ayarında kutu içinde duruyor. Havalı silah satın alınca indirimli oluyor diye merakımdan denemek için aldım. Piyasada bulabileceğiniz en ucuz el pompasıdır yinede fiyatına göre performans iyi diye düşünüyorum. Amazon.com gibi global alış veriş sitelerinde 60 USD civarında satılıyor. Bu da TL olarak şuan ki döviz kuru ile 890 TL yapar. Üstüne nakliye, vergiler dahil 1.000TL asılında fena bir rakam değil.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Satıcı hatsan store olduğu için soruyu oraya yöneltmiştim . Hem üretici hem satıcı oldukları için en sağlıklı bilgiyi onlardan alırım diye düşünmüştüm açıkçası. Factor yerine dazzle önermenizin temel nedeni fiyat mı başka nedenler de var mı ? Servis , ağırlık , işçilik , gurupman gibi .

    Hatsan'ın LW namlusu ile Kral kendi namlusu arasında fark göremedim. 2 kat fazla para vermeye değer mi? Sanmıyorum. Tüp malzemesi aynı, Sentetik malzemesi aynı, İşçilik kalitesi aynı, Body malzemesi aynı, Hiç bir fark yok ki... Demek istediğim 2 kat fazla para vermeye sebepler yok. illa 9,000 TL harcamam lazım diyorsanız, Hatsan'ın sıfır ürün alacağınıza Air Arms, Evanix gibi yabancı markalı 2.el tüfek almanızı daha iyi. Bu sadece kendim düşüncem. Diğer hobidaşlarımız farklı düşünüyorlar olabilirier. (Bu arada bende Kral markalı NP500, Dazzle var, Kral'ın kendi namlulu. Hatsan markalı BT65, Galatian var. Hatan ürünler hepsi LW namluludur.)

    Şahsen tavsiye etmiyorum.

    Hatsan factor alacağınıza, Kral Dazzle alsanız daha iyi.

    Aksu av da siyahı var.

    Tip olarak ta çok fark yok.

    Nerede ise LW namlulu factor 1 adet fiyatıyla 2 adet Kral dazzle alırsınız.

    Dazzle alın, kalan parayla da dürbün vs. ekipmanlarını alın.

    Sadece öneriyorum.

    Para sizin, tercihiniz kendinize ait.

    Açıklamada LW yazmıyorsa bile başlıkta LW yazıyorsa LW namluludur. Hatsan'a değil, bunu satıcı tarafından teyit almanız gerek. 555 960 6271 arayın 1 dk da istediğiniz cevabı alırsınız.

    Bunun çözümü tek aranızda haleolabilir. Bir orta yolu bulursunuz insallah. Ben şahsen uzatmadım. Boşuna uğraşmak istemedim. Boşuna uğraşmak değmiyordu. Her şeyi üstlendim. İkinci el alıyorum her şey olabilir. Bugüne kadar bu site üzerinden bir adet vida satmadım hep aldım.

    Bu türlü olaylar hobiden soğutuyor. ama sakın bırakmayın. Keyfinizi bozmayı izin vermeyin. Olabilir, bundan sonra risklerden uzak durmalısınız.

    Bende bu site yüzerinden kaç kişi denk geldim. Aldığım ürünün parçalar eksik çıktı, Kırık dürbün çıktı, Kırık kundak çıktı neler neler zaten ürünü canlı görmeden almak kendisi risklidir. Bana dürbün ayağı satan arkadaşta böyle diyordu "ben hepsini gönderdim sende kayıp oldu", kırık kundak tüfek satan kişide "Bende kırık değildi sende oldu" Sağ kulağımı koyuyorum eminimlo kundağın kırık izler beli, daha öncesinde var olan kırıktı. Uzun süre bu halde beli, ama işte kabul etmedi. belkide ufak olduğu için kendisi de fark etmemis olabilir. Bir şey alırsen abartıyorsun diyecek şekilde titizlikle kontrol etmek gerek. Başıma 2-3 kere geldi bir daha ikinci el ürün almamaya yemin ettim. Geçmiş olsun

    Dolar indi.

    Lakin, Dolar artış bahanesi ile artırılan ürün fiyatlar inmiyor ?

    Dolar artıyorken günlük fiyat yükseltiyorlardı.

    İnerken 1 kuruş bile indirmemiş.

    Çok ilginç.X(

    Merhabalar.

    Yaklaşık bir hafta önce kral pompa 300barlık yeni nesil ürünü satın aldım.

    2 gün önce kutuyu açıp kullanmaya fırsatım oldu.

    Bir dolumda sorun yok fakat ikinci dolumdan itibaren pompa içinden su çıkmaya başladı.

    Hatsan pompa kullanırken hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

    Pompayı inceledim de Kral pompasında hava filtresi yok (Hava içindeki nemlerini süzdürmek amaçlı olan filtresi, hatsan pompalarında pompa kolun sağ ve sol uçlarında mevcut.)

    Bu sebepten dolayı pompadan su geliyor.

    Dolum yaparken Tüp içine su kaçırıyordu.

    Uzun süre fark etmeden kullanan arkadaşlarda vardır diye tahmin ediyorum.

    Dikkatli olmak gerekiyor.

    Neyse, Bende satıcıya mesaj gönderdim durumu anlattım.

    O da beyaz sigara izmarite benzeyen filtresi mevcut, onu kullanmak gerektiğini söyledi.

    Ama onu yerleştirmek için hiç bir yeri bulamadım.

    Kullanma kılavuzu baştan sonuna kadar okumuştum.

    Bir daha tekrar okudum.

    Konu hakkında hiç bir yerde yazmıyordu.

    Bende Youtube açtım araştırdım. (

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    )

    Şu an piyasada satılıkta olan kral yeni nesil pompasıyla birebir aynı model.

    Kutu içinden çıkan beyaz sigara izmaritine benzeyen filtresini kullanmak için uzun bir Hortum-Dolum ucu bağlantı aparatına ihtiyacım vardı.

    Kutu içinden çıkan hortum-dolum ucu bağlantı aparatı filtresini yerleştirmek için uzunluk yeterli değildi.

    Kral teknik servise aradım.

    Böyle bir dolum ucu kutudan çıkmadı ilave gönderilmesini rica ettim.

    Dün uzun hortum-dolum ucu bağlantı aparatı geldi.

    Heyecanla denedim.

    Ama yine sinirlendim.

    Çünkü kısa siyah olan aparatıyla denediğim zaman hava kaçak olmuyor ama pompasından çıkan sudan koruyamıyorum.

    Uzun renkli olan aparatıyla denediğim zaman filtre yerleştirilebiliyor fakat aparatın kendi şekilinden dolayı hava kaçırıyor.

    Siz bu pompayı nasıl kullanıyorsunuz?

    Merhabalar,

    Bildiğimiz pas havalı tüfek yay silindir yüzeyinde oluştu.

    Bunu yok etmenin bir yöntem var mı?

    Paslanma sökücü gibi kimyasal madde kullandım.

    Pasları sökmüyor.

    Kaplama ve rengi söküyor.

    Bunun tek kurtuluş cila sonrası boya mı?

    Nasıl yol izlemeliyim...:/

    Tecrübelerinize saygılıyım.

    Bilinçsiz şekilde kullananlar olursa haberlere konu olmaya devam ederse kısıtlama, daha kötüsü Yasak olma ihtimali olabilir. O yüzden bilinçli olmak yasaklara uyumak Yeni kullanıcıları da bilgilendirmek gerekir teşekkürler.

    Havalı silah atıcılığını seven biri olarak bu durum olsun asla istemem fakat çok denk geliyorum havalı tüfekle av mav falan bahseden insanlar var. Ne yazık ki AirgünTürk üyelerinden de var. Endişe ediyorum sadece, ilerde böyle bir durumla karışılaşsak ne yapacağız. Sizin görüşünüzü merak ettim. Eğer olursa ne şekilde olur. Bir andan yasak kararı alınırsa elimizdeki tüfekler ne olacak.. vs. vs.

    Merhaba,

    Sadece akılımdan anlık olarak geçen bir şey vardı.

    Sizlere sormak istedim.

    Türkiyede hobi olarak kullandığımız havalı silahların yasak olma ihtimali gibi durumlar olabilir mi?

    Kanunlar oy birliği ile her zaman değiştirilebilir neticede.

    Eğer yasak oldu diyelim.

    Ne şekilde olabilir?

    Mesela,

    - Yasak tarihi önceki havalı silahlar için muaf tutulur. yayın tarihinden sonra alınan havalı silahlar için kısıtlamalar uygulayabilir.

    - Ateşli gibi havalı silah ruhsat getirebilir. (Asılında bu ruhsat sistemler devletin iyi gelirlerden biri.)

    - Havalı silah satın almadan önce önden emniyetten izin almak zorunda kalabilir.

    - Havalı silahların muhafaza devlet tarafından belirlenen bir konumda olur, kullanırken gelip alır atış bittince konuma geri getirip emanette bırakabilir.

    - vs.

    Bilmiyorum.

    Akılımda geçen çok şeyler var.

    Sizce ihtimal nedir?

    İlginiz için teşekkür ederim. Ben sadece satıcı aracılıkla ürün servise gönderilebilir sanıyordum. Bu yüzden hiç denemeyi düşünmedım. Yarın direkt fabrikaya arayıp durumu anlatıp yardım isteyeceğim. Görüşmeden sonra tekrar sizinle bilgi paylaşırım...