barutsuz adlı kullanıcının mesajları

    Pompa,skuba ve kompresör tercihi dört şey göz önüne alınarak yapılabilir.İlki ne sıklıkla atışa gidildiği , ikincisi 250 barlık tüpü doldurabilecek kondisyon-kilo vs. ve eklem sağlığı, üçüncüsü tüp dolum ve/ veya kompresör tamir imkanı, sonuncusu da bütçe. Bunlar terazi kefesine konularak gerçekçi karar verilirse herşeyin ateş pahası olduğu şu dönemde boş yere bütçenizi zorlamamış olursunuz. Ancak sağlıklı,meşei belli bir ikinci el skuba benim pompadan kısa bir süre sonra kalıcı tercihim haline geldi,ki muhtemelen bu yoldan geçen birçok hobidaşımız da aynı şeyi yapmıştır.

    emin değilim ama tüp de alsam pompayla doldururum gibime geliyor. evde birçoğumuzun zamanı oluyor. spora gitmem tüp pompalarım. sonuçta 0- 250 bar doldurmayacağız.

    Sizi bilmem ama benim baya hoşuma gitti türkiyeye gelirmi gelirse fiyat nekadar olur muamma

    Türkiye'de bazı av bayii sitelerinde evanix siniper falan satılıyor kim getirmiş oluyor satan av bayii simi

    ben de beğendim ama yine de kaba. rus türevi bir memlekette huben k1 den bozma yarı otomatik silah yapan bireysel kullanıcı kadar olamamışlar. ve eğer gelirse kesin ederinden pahalı olur.

    ... oysa bizde arkadaş 40m de şişeyi patlattı mı tenekeyi deldimi aha en iyi o satıcıda buna bakıyor kullanıcıda . yahu adama locktime diyorsun crown açısı diyorsun piston stroke u diyorsun şu diyorsun bu diyorsun. illa 50m de teneke delecek. deldimi tamam darbeli matkap gibiyiz hem imalatçı zihniyeti olarak hemde kullanıcı zihniyeti olarak belki ağır söylüyorum ama maalesef şu zamandaki genel durumumuz bu

    dedelerimiz nenelerimiz telefon kullanıyor. kullanmak zorunda kalıyor. android ios bilmiyor. fotoğraf vidyo çekmiyor. internete girmiyor. oyun oynamıyor. küçük tuşları bile göremiyor. büyük tuşlu telefon kullanıyor. neden en iyi telefonu almadı yada aldığı telefonun bütün özelliklerini kullanmadı diye kızamayız.

    adam otomatik araba almış çift kavarama mı diye soruyorsun bilmiyor. buzdolabı almış no frost mu low frost mu diyorsun bilmiyor. bilgisayar almış kaç çekirdekli hangi çip set var bilmiyor. evinde elektrik kullanıyor doğru akım alternatif akım ne bilmiyor. bu örnekler uzar gider.

    son kullanıcı olarak bizlerin hangi seviyede olduğumuz ne için alıp nasıl kullandığımız (kanuni çerçevede) bizi ilgilendirir.

    ama sizin gibi profesyonel kullanıcıların taleplerini karşılayamaması fabrikanın eksikliğidir. bu konuda size katılıyorum. yerli firmaların yurt içine çok daha esnek olması gerekir.

    baktım şimdi mekanizması huben ve edgun gibi. mekanizmanın kurulması normal silahlar gibi. hoş bir ayrıntı olmuş. reksimekse göre biraz kaba ama yarı otomatik olsun o kadarlık. ve namlu etrafında tüp fikrini benden çalmışlar ^^ .

    Havalı silahta tam otomatiklik benim için hiç çekici bir şey değil. Bir havalı tüfeğin birincil amacı bana göre isabet olmalıdır. Tam otomatiklik savaş silahında anlamlıdır. Havalıda tam otomatiklik bence fanteziden başka bir şey değil. Ha, ben fantezi de seviyorum diyen varsa ona bir şey demek bana düşmez.

    Katılıyorum. Tahribat da olmamalıdır. Tabi Türkiye için. Ama ben Fantezi seviyorum ^^

    sanırım videom youtube tarafından kaldırılmış. bende bantlıyorum ama ona gerek yok aslında. en güzeli cama atış yapmamak

    mesela ağaca da sıkıyoruz. gerek atış kağıdını koyuyoruz gerekse direk atışları ağaca yapıyoruz. kurşun ağaçlar için zehirdir. ağaca zarar verir. ama sadece o ağaca verir. ama cam öyle değil. tüm canlılara zararı dokunabilir. araçlar da dahil. doğada erimez. sadece daha küçük parçalara ayrılırsa daha az tehlikeli olur.

    ve aleykümselam. ben cam şişelerin kırılmasına kökten karşıyım.

    Bu zamana kadar aldığımız veya sattığımız tüfekler için ne gibi uygulama olacak

    eğer öyle bir şey olursa kuru sıkı silahlarda olduğu gibi silah sahiplerine belirli bir zaman verip kayıt yaptırmaları istenir. faturası kendi adına olsun başkası adına olsun veya faturasız olsun kayıt yaptıranlar silahlarını kullanabilecek, kayıt yaptırmayanlar ise kaçak kullanmak zorunda kalacak, yakalananlar da silahlarını teslim etmek zorunda kalacak. tahminim bu şekilde. temennim değil.

    Haklısınız, yasa çıksa bile geriye dönük işlem yapılamaz. Ben de faturaya isim adres yazıp satacağım.

    Hayır yapılablir. Emniyet eskiden elini kolunu sallayarak alınan kuru sıkı tabancaları belli bir zaman tanıyarak farklı bir kayıda tabi tuttu. Getirip kayıt yaptıranlarınki kanuni yaptırılmayan silahlar kanun dışı oldu.

    sanırım içinden 5 sarjör çıkıyor..o parayı veren zaten 5 adet daha yedekde alır dıye dusunuyorum...ama namluya hızlı sürme konusunda katılmıyorum...

    Ben 4 hatırlıyorum. Beş de olabilir. Pelleti namluya incitmeden sessiz bir şekilde itenler var. Hatta şarjörlü modellerde tekli atış parçasını ayrıca gönderiyorlar. Bende kral ekinoks var pelleti iterken özellikle solidleri ne hale getirdiğini görmenizi isterdim.

    Günümüz şartlarında solid ve pellet fiyatlarını göz önüne alırsak cevabı açıkça ortada gibi sanki.

    forum da her çeşit kullanıcı var. huben k1 olan var. edgun leshly olan var. bazı kullanıcıların arabaları bu silahlar fiyatında. kimisi pellet fiyatını karşılayacak durumda.

    bence Türkiye'de satıştaki tek tam otomatik silah olması sebebiyle tercih edilir. ama 4 şarjör az ve 6-9 litre tüp olmazsa olmaz.

    bir de tam yarım otomatik tüfekler pelleti çok hızlı namluya sürdükleri için isabet azalıyor.

    alparslan şen youtube kanalının vidyoları var. orada hatırladığım kadarıyla solidler için uygun değil diyordu. 6,35 için spot on ghost 32 grain uygun diyordu.

    ayrıca forumdandı sanırım bir arkadaş vidyolarını çekip foruma linklerini atmıştı.


    bullpub modelini bekliyorum ama hala satışa çıkmadı.