barutsuz adlı kullanıcının mesajları

    Susturucu lu namlu ceketleri de aslında tüfeğin boyunu uzaltıyor en az 10 cm zaten susturucunun mantığı namlunun çıkışındaki sesi kesmesi ve bunun için en az 10 cm gerekiyor ki 15 cm ye yakın yapıyor fabrikalar

    Doğru. Namludan çıkışta havayı dışarı değil de arkaya içeri verevilmesi için namlu ceketini uzatması gerekir.

    Gercekten de dediginiz fiyatlarda olur malesef ^^ moderator tercih etmeyip sesi icin tufek kullananlardan biri olmak istiyorum yaaa

    sesi için kullanmıyorum ama hiç sesi kısmak gibi bir niyetim olmadı ^^ tornacı arkadaşım sana bir tane yapalım dedi reddettim. gerçi namluyu dolayısıyla silahı uzattığı için istemiyorum. taşımak zorlaşıyor. kalibrgun yada başka modellerde namlu giydirmesi aynı zamanda susturucu görevi görüyor. yer de kaplamıyor. öyle olsa güzel olur.

    Bende hem 4.5 hem de 5.5 Zoraki ultra var. HAatta çok daha fazla ürünüm de var. Neyse. Zoraki bir kere sizi kesinlikle üzmez. Çok güzel bir seçenek. Bazı ark 4.5 tercih eder bazıları da 5.5. Çok uzun mesafelere atmayacaksanız 5.5 çok daha keyifli ve tahribatı daha yüksek. 4.5 da bana göre sıkıntı pellet çok küçük olduğu için hedefe küçük delik açması. Ayrıca uzun mesafede rüzgardan çok etkileniyor.

    Zoraki öyle pellet seçen bir ürün değil. SpotOn ile güzel işler çıkarabilirsiniz. Bu işte yeni iseniz SpotOn ile alıştırmalarınızı yapın. Alıştığınızda daha kaliteli pellet ile daha isabetli atışlar yapabilirsiniz. Özellike yeni başlayanlar ilk günlerde çok fazla pellet atarlar bu da ciddi bir maliyet oluşturur.

    ...

    abi iki zoraki fazla değil mi? birini çilekle değiştirmeyi düşünür müsün?

    Arkadaşlar bende mega 5.5 sahibi oldum birşey dikkatimi çekti atış sırasında şarjör kısmından ufak bir hava geliyor arkadaşımda aynı tüfekten var aynı durum ondada mevcut sizce normalmidir ?

    Namlu içindeki contada sorun olabilir. Pellet iticiyi tam kavramıyorsa ordan hava kaçırıyor olabilir.

    ben yıllardır pompa ile dolduruyorum tüfekleri bir şey olmaz ben sadece imkanın varsa scuba ile doldur demek istedim zaten scubaya geçtikten sonra tüfekte nem kalmaz

    ben de pompayla dolduruyorum. nem de oluyor. tüpte su kalmaması için ara sıra namluyu yukarı kaldırıp boş atış yapıyorum. ilk atışı bu şekilde yapıp sonra da normal kullansak çekiç tarafında da nem kalmaz diye düşünüyorum.

    Görüşleriniz için çok teşekkür ederim.. yazlığa bir sonraki sezon kısmet olur da gidebilirsem evde yenecek bir şey bırakılmadığından ve eve giriş yaptıkları gider kapatıldığından muhtemelen kalanlar ölmüş olur diye ummak istiyorum ama her ihtimale karşı da hazır gitmek istiyorum. Gece görüş çok fantastik tabi ama bin tl altında dürbün tarzı gece görüşler de malum sitede(hepsi...) yurtdışı satış olarak mevcut... daha önce 1996 -2002 arası 1 gamo tüfeğim 1 daisy tabancam olduğu için onlara yakın hassasiyette pahalı da olsa iyi atış yapan bir şey alacağım ve bu hw45 gibi görünüyor çünkü atış hassasiyetinden övgü ile söz ediliyor ayrıca diananın mod460 ve kar98 i de 370m/ saniye çıkış hızları ile süper gözüküyorlar sabit namlu alttan kurmalı tüfekler bakıyorum bu anlamda gamolar da var ama bakalım iyice araştırııp öyle almak istiyorum malum sonra satmak vs zor.

    .Hatsan 20 yıl öncesine göre kendini geliştirmiş ama bende kötü anıları var 5.5 mm lik bir tüfeği vardı atarsın dok dok diye teper bir türlü vuramazdım... İstediğim markalarda tek sıkıntı Ankarada görüp alacağım yer bulamadım .Bu anlamda Diana, Gamo ve weihrauch için bana dükkan tarif edebilirseniz makbule geçer.

    Bir de weihrauch da kutuda 5.5 mm namlu da çıkıyor deniyor doğru mudur? kutu açlış videolaında göremedim bilen varsa yanıtlarsa sevinirim

    fare bahane havalı şahane. Bence havalı macerasına yeniden atılmak istiyorsunuz. Kötü de değil çok güzel bir hobi. Böyle geçmişi olan birine tavsiye vermek yerine bizim sizden ders almamız gerekir. İnşallah seneye kadar yeterli antrenmanı yapar ve haşerelerden kurtulursunuz.

    Hw 45 ve gece görüşe vereceğiniz parayla ilaçlama şirketi satın alırsınız. Türkiye'de calı avı yasak gece görüş de yasak. Ama fareyi öldürmeye de kimse bişey demez herhalde. Hatsan mod 25 başka bir ihtiyacınız planınız yoksa işinizi görür. Co2 tabancalar da var. Onlar inanılmaz çeşitli. Saçma sıkanlardan biri de işinizi görür.

    benim başıma şçyle birşey geldi. Normalde sorun yaşamadığım tüfek tüp ile doldururken namludan hava atıyordu. Dolaysıyla dolduramıyordum. Tüfeğin tüpü tam boştu. Sonra bir usta bana dedi ki kurma kolunu çek ve öyle doldur. Saçma geldi ama yaptım ve gerçekten de doldu. Tam boşken bu yöntem işe yarıyor.

    tüpü valfi açık kalıyor hava basınca namludan çıkıyor, kurma kolunu çekince namlu yolu kapanıyor tüp kaçıracak yol bulamıyor olabilir.

    Ustadlar konu basligi ile ayni durumdayim ustelik valf sokme falan hic anladigim konular degil. istanbul anadolu yakasinda scubayla tufegimi dolduracak bir babayigit var mi, el bos gelmem ☺️

    İlk okuduğumda pompayla skubayı dolduracak babayiğit anladım.😅 Gerçekten babayiğit arıyorsun sandım. Kaslı güçlü ağır. Bal kaymakla giderdin iş çözülürdü.

    forumda bir abimizde vardı. nasıl aldığını bilmiyorum. rusyadan internet üzerinden istenebiliyor. ama gümrükte takılır mı bilmiyorum. çok pahalı olduğu için çok araştırmadım.

    Değerli tecrübeli üstadlar, bu tüfeği 5.5 mu 6.5 mu almalı?

    Tecrübeli değilim ama almayı düşünen biri olarak cevap vereyim.

    Daha fazla atış sayısı için 4.5

    Daha ucuz saçma için 4.5 zira ÇOK atıyor.

    Uzak mesafe için ... Uzağa sıkacaklar bunu almaz.

    Tahribat için 6.35

    Türkiye dışında av için 9 mm

    Blitz alacaksam 6.35 alırım.

    4.5 almak isteseydim drozd blackbird alırdım. Daha zevkli.

    5.5 almak için üç sebep görüyorum. Birincisi daha ucuz saçma. İkincisi saçmada daha fazla seçenek. Üçüncüsü daha az hava sarfiyatı.

    Güzel silah bullpub modelini bekliyorum. İnşallah almak isteyenlere nasip olur.

    Herkese iyi forumlar. 47 yaşındayım istanbul anadolu yakasında yaşıyorum 27 yıldır ateşli silah kullanıcısıyım 5 tane farklı ruhsatlı tabancam var zaman zaman bunlarla hedefe atış yapıyorum eski usul tek göz atışı bırakıp çift göz atmaya başladım ama çok pratik gerekiyor malum maliyeti çok fazla, son 1 haftada bir stoeger xm1 pcp tüfek ve bir zoraki hp 01 light alarak havalı silahlarla tanışmış oldum pellet ve havalı işine çok yabancıyım, ateşli silahtan çok farklı, atış varmış ama yokmuş gibi 😁. Buradaki tecrübeli arkadaşların bilgilerinden faydalanmayı umuyorum

    hoş geldiniz. çok tecrübeli arkadaşlar var. 27 yıllık ateşli tecrübenize de talip olanlar çıkacaktır. ;)

    Evet arge ile alakalı olarak son kullanıcıdan bilgi almanın bir sakıncası yok.
    FX bile bazı kullanıcılardan aldığı geri bildirimler ile Impact M3'ü tasarladı.
    Burada önemli olan talepleri değerlendirip değerlendirmeyecekleri,
    Kullanıcı olarak siz üzerinize düşeni zaten yaptınız, geri kalanı onlarda bitiyor,
    Düzeltilir ise iç piyasada en çok satan ürünlerden biri olma ihtimali var,
    1 yıl içerisinde sırf kendi çevremde 20'ye yakın kullanıcı gördüm bu ürünü almaya niyetlenen, tabi pek çoğu kronik sorunlarından ötürü almaktan vazgeçti.

    Evet ben de almayı düşünüyordum ama bazı kullanıcıların şikayetinden dolayı almaktan vazgeçtim. Farklı birkaç kişinin de yine kurma kolu şikayeti olduğunu görmüştüm.

    Değerli üyelerin 6.35 yorumlarına katılıyorum. Saçma seneği çok az.

    Kral ekinoks yarı otomatik 6.35 var. Nerdeyse hiç solid atamıyor. Spot on ghost 32 grain kubbe kafalı saçmaları kısmen atabiliyor. Çok seçici saçma konusında. Tahminim pellet iticiyle alakalı. Aynı altyapıya sahip 4.5 lik np 04 var. Her şeyi sıkıyor. Limon çekirdeği doldursam sıkar.