HavaliAticilik adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba. At-44 tüfeğin için regülatör arayışı içindeyken alışveriş yaptığım av bayide regülatörlü BT 65 tüpü olduğunu gördüm fiyatı da eski kaldığında piyasanın 3 te biri. Sormak istediğim bu tüpü alsam regülatörü At-44 e aktarabilir miyim veya tüpü o haliyle at-44 te kullanma şansım var mı?

    Merhaba,

    Sizde BT65 yoksa, yani sizin işine yaramayacaksa, regülatörlü tüpü satan bayiyi paylaşırsanız ben almak isterim.

    Ayrıca, bende de AT-44 Tactical var. Hatsan teknik servisi aradım, sadece regülatörlü tüpü almak yetmez, bize göndermeniz gerekir demişlerdi. Ben de gönderdim, regülatör taktılar. Sonra atışa gidip denedim, chrony yoktu ölçemedim ancak stabilite bariz fark ediyor. Aynısını BT 65 tüfeğim için de yaptırdım. Onda da fark etti. Eğer sizin bulduğunuz tüp bu şekilde uygun ise ve size yaramayacaksa ben alıp yedek tüp olarak kullanmak isterim. Teşekkür ederim.

    Bu modeli/modelleri alan, kullanan, tecrübe eden, düşüncelerini, tecrübelerini paylaşmak isteyen var mı acaba? Yerli ve yabancı çok fazla tanıtım, test videoları bulunmuyor malesef.

    Hafif, taşıması daha kolay, tüp hacmi daha düşük ancak bu avantaj çünkü özellikle pompa ile hava basarken pcp'den soğutma noktasına getirmiyor, tactical olması ayarlama açısından avantaj, boyutu ve tüp hacmine oranla gücü ideal, isabeti güzel vs.

    Evet, benzeri şekilde ben de izledim

    250 bar olması güzel, ancak regülatör olmaması eksi yönü, çünkü atış yaptıkça güç düşmesi oluyor.

    Yerli/yabancı birkaç video dışında pek bir bilgi yok gibi.

    Alıp kullanan varsa, tecrübesini paylaşabilirse faydalı olurdu.

    Bulabildiğim kadarıyla regülatör yok sanırım, ancak sonradan takılabiliyor mu, bununla alakalı da pek bilgi yok.

    Öncelikle hayırlı olsun, güzel atışlarda kullanın.

    Yaklaşık yedi-sekiz sene kadar önce ilk havalı tüfeğimi bahsi geçen mağazanın Tandoğan şubesinden almıştım. Buna binaen yakın zamanda kral pcp tüfeği almak için yine gittim, fakat gördüğüm manzara hem üzücü hem de kötüydü. Fiyat olarak piyasanın altında ürünler vardı, fakat birçoğu ya iade yada hasarlı veya bozuk ürünler vardı. Yine de güvenerek kral pcp tüfeği aldım, fakat daha hiç kullanmadan şarjörlerin birinin bozuk olduğunu gördüm, mecburen fabrikaya gönderdim. Mağazaya tekrar gidip iade etmek istediğimde, polnet sistemine girdik bir kere iade olmaz gibi cümleler söyleyerek karşıdaki insanı aptal yerine koymaları hoş değildi. Fakat çok üstelemedim, mağazadan ayrıldım. Avfoni eski avfoni değil..

    Polnet işleme konusuna gelince, av bayisi vs işletmelerin polnet sistemine erişimi olamaz, sadece bildirim yaparlar, güvenlik personeli bu bilgileri polnet veri sistemine işler. Daha önceden güvenlik kurumları bunları takip etmiyordu veya veri sistemine işlemiyordu, artık işliyor. Ancak dürbün vs ürünler takip edilmez ve veri sistemine işlenmez. Ancak muhtemelen ateşli silahlardaki gibi olmasa da benzer bir ruhsatlandırma çalışması yapılacak, çünkü vergi, harç vs geliri almak için. Çünkü her geçen gün büyüyen bir sektör. Sanal para düzenlemesi de vergilendirme çabası için çalışılıyor. Bu konu da benzeri bir durum.