Powercore tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Ben bulamadım, bildiğim bir vakada yok, ama siz varsa yazın, yasa çıkartılır vergiye bağlanır.

    kaldıki suç unsuru aracı dahi olsa, bu tüfeklerin balistik takibi mümkün değil, ruhsata bağlanması herhangi bir güvenlik arttıracak unsur oluşturamaz, bunlar defaatle detayları ile yazıldı.

    PCP lere yeni yaptırımlar uygulanır ise, hobi işi ufak ufak biter.

    Ardından kompresörlü çivi çakma makinaları var onlarıda ruhsata bağlayıp yeni ek vergi kapısı oluşturabilirler.

    Çoğu kişi solide,pellet'e verilen paraları bile pahalı bulmaya başlamışken birde ek masraflar veya prosedürler çıkarsa alımlar düşecektir, bence kurcalamamak daha yerinde, yerli üretimlerin standartı zaten belli.
    Devlet zarar etmek istiyorsa tabiki kendi bilir,istediği vergiyi, istediği prosedürü koyabilir ama alan olmayınca hali hazırda mevcut pazardan ve vergisindende olunur, bunu öngörmek için çok ileri görüşlü olmayada gerek yok sanıyorum.
    Bu tüfekler yıllardır serbest ve şimdiye kadar suç unsuru oluşturmadılar, hali ile gelecek yaptırımın veya ruhsatın ek maliyetten başka hiçbir işe yaraması söz konusu olmayacak, umarım mevcut hali ile kalır.

    Hatsan'ın bazı modelleri kullanılabilir, fakat servis konusunda maalesef muhattap bulmanız zor, yedek parça gerektiğinde veya fabrika çıkışı herhangi bir sorunu olan tüfeğe denk gelmeniz durumunda bir hayli uğraşırsınız.
    Solid mermi konusunda ise her namluda aynı isabeti maalesef alamıyorsunuz,tüfekten tüfeğe isabet oranı değişiyor.
    Ayrıca piyasada 4-8 bin tl arasında satılan oturmuş platformlar var iken,bu rakamları ödemeden önce 2 kere düşünmek gerek.

    Fazla hava harcıyor, çıkış hızının erken düşmesine bağlı olarak vuruş noktası değişiyor,
    ilk 10-12 atışta isabetli, sonrasında çıkış hızı hızlı düşüyor, güç olarak bigmax ile aynılar.

    Tetiğin ön kısmında bir tane tork vidası var, tetik sertliğini ayarlamaya yarıyor, gevşetip,sıkılaştırabiliyorsunuz,
    Fazla yumuşak yaparsanız çekici tutan parça sarsıntıda kendiliğinden kurtulabilir, istenilen sertlikte ayarlandıktan sonra tüfeği kurun, kurulu iken dipçik kısmından elinizle yumruk atarak vurun,yada dipçik kısmını hafifçe yere vurarak sarsın patlatma yapmıyorsa güvenlidir. bu işlemi yapmadan önce namlunun boş olduğundan emin olun.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Tetik sertlik vidası ayarı dışında tetik sear ve bileşen parçalarının sökülüp polisajlanmasıda çok farkettiriyor ek olarak breaker gibi modellerde dürbün bloğunun mesafesini ayarlayarak ve uzun tetik kolunun arkasındaki somunu sıkarak boşluğu almakta mümkün, polisaj üzerine boşluğu alıp birde sertliği azaltıldığında çok net ve temiz bir tetik çekişi oluyor.

    6.35 ile uzak mesafe atışı düşünüyorsanız Big Max X modelini tercih edin,
    Big horn modeli 7.62 ve üzeri kalibrelerde kullanılacak şekilde port yuvalarına sahip olduğundan 6.35 te stabil atış sayısı düşük, 12-14 civarı atış yaptıktan sonra çıkış hızı seri şekilde düşüyor, regülatör takarak çeşitli seviyelerde modlamaya yönelik niyetiniz yok ise 6.35 için çok stabil olan bir platform değil.

    Big Max X de ise 25-30 atışa kadar 44,46 grainler ile 290-300 metre çıkış hızı almak mümkün 30-50 arasında ise 285 den başlayarak 250 metre civarlarına doğru ufak ufak düşerek devam ediyor,
    ilk 30 atış 300 metre ve sonrası için , düşen çıkış hızı ile yapılan son 20 atış ise 250 metreye kadar sorunsuz atış yapmaya olanak tanıyacak seviyede.
    Toplam atış sayısı 70, fakat 50 atıştan sonra çıkış hızları uzak mesafelere atış için pek verimli olmuyor.
    Genellikle 220-300 metre arası atış yaptığım için rüzgar anormal olmadıkça 45-50 atışa kadar isabetli atış yapmaya olanak tanıyor.
    Rüzgarsız havada 300 metreden 20'ye 20 hedefleri
    Atıcı hatası olmadıkçada 400-450 metre civarlarında 60x50 hardoxlarıda çok zorlanmadan vurabiliyor.

    Pellet tüfeği değil, olmadığı içinde sadece 50-75 metrede HN barracuda'nın 31 gr pelletler ile denedim,nişan aldığım yeri vuruyordu,anormal bir durum gözlemlemedim.
    Solid'de ise düzgün bir sıfırlama ile spotonlar ile bile 50 metreden 1 tl ebatında grup yapabiliyor.

    Uzak mesafe içinde kaliteli solidlerle daha iyi verim almak mümkün,

    Pcp'ye göre geri tepme mevcut, ayakta desteksiz yapılan atışlarda tüfek ağır olduğu için isabet sağlamak zorlaşıyor,
    İyi bir bi-pod veya atış yastığı desteği ile isabetli kullanılabilir.
    özet ile bu şekilde.

    Evet arge ile alakalı olarak son kullanıcıdan bilgi almanın bir sakıncası yok.
    FX bile bazı kullanıcılardan aldığı geri bildirimler ile Impact M3'ü tasarladı.
    Burada önemli olan talepleri değerlendirip değerlendirmeyecekleri,
    Kullanıcı olarak siz üzerinize düşeni zaten yaptınız, geri kalanı onlarda bitiyor,
    Düzeltilir ise iç piyasada en çok satan ürünlerden biri olma ihtimali var,
    1 yıl içerisinde sırf kendi çevremde 20'ye yakın kullanıcı gördüm bu ürünü almaya niyetlenen, tabi pek çoğu kronik sorunlarından ötürü almaktan vazgeçti.

    Görebildiğim kadarı ile malzemenin değişmesi gerekiyor, ufak dizaynda metal et kalınlığı azalınca mevcut malzeme ile istenilen mukavemet sağlanamamış.
    Dizayn sorunları içinde ayrıca revize görmesi gerekli.
    Bunlar yapıldıktan sonra düzgün bir kalite kontrol ile her silah atış yapılıp test edilerek fabrikadan çıkar ise sorun kalmaz.

    Bir süre önce yurtdışı kullanıcılarının çektiği videoları izleyip almaya niyetlenmiştim, fakat iç pazardaki ürünlerde yaşanılan kırım ve sorunları duyunca vazgeçtim.
    Talep görebilecek bir ürün ama bu haliyle biraz zor.

    İnceleme yaptığınız ürün ilk çıkan revizelerdenmi veya güncel halimi bilmiyorum fakat, gerek tüp ve dürbün masrafının olmayışı nedeni ile iç pazarda pek çok kişiye hobi için ön ayak olabilecek bir ürün ve aynı şekilde hali hazırda hobi ile uğraşanlarında gene tercih edebileceği bir platform olmasına rağmen, talebi yüksek olabilecek bir platformun bu şekilde özensiz bir biçimde iç piyasaya verilmesi ticari açıdan kayıp, dışarıya gidenlerde bu tarz durumları hiç okuyup görmedik oda ayrı bir konu.

    selamlar.

    Reximex Daystar veya kraln puncher düşünüyorum. isabetli atış açısından 5.5mm hangini tavsiye edersiniz.


    Kral'da fiyat olarak daystar modeline denk breaker ve mega modelleri var sanıyorum, hem pellet,hem solidle sorunsuz ve isabetli,aftermarket parçaları piyasada mevcut, modifikasyona müsait.
    Reximex namluları daha çok pellet atmaya uygun.

    Ben yıllarca pcp tüfeklerimizin gücünü bellli eden ve tahribat videolarını yayınlamayın diye kaç defa yazdım kimse dinlemedi marifetmiş gibi çelik tencere ve demir sac levhaları delme videosu yayınlandı .Bu videolardan sonra çevremden bazı tanıdıkların vasıtası ile bu pcp tüfeklerinin ölümcül tehlike arz edebileceğinin ve takibe alınması ile çalışmaların yapıldığını duymuştum yani suç içimizdeki güç sevdalıları olan arkadaşlarındır


    Oluşturulan algı yanlış, fakat pcp ile suç işlenme durumu yok, suç işleme zihniyetine sahip kesim için fazla komplike ve masraflı.

    Ruhsata tabi olsa dahi balistik takibi mümkün değil, sırf bir markanın namlusu birbirine aynı şekilde kalibre edilen yüzbinlerce üretimi barındırıyor, belli bir adedin üzerinde piyasada bulunan ateşli tabanca ve tüfeklerde bile balistik eşleştirme yapılamazken , kapak takımı,boltu ve kovanı olmayan bir sistemde,sadece set izi üzerinden eşleştirme yapılamaz, kaldıki pellet deformasyonu zaten bunu imkansız kılıyor,buna ek olarak ateşli silahlarda bile aynı silahın her 1000 atımda bir balistik özellikleri değişirken, PCP 'nin ruhsata tabi olması hiçbirşekilde tespit yada bir güvenlik unsuru oluşturmaz,olsa olsa sadece olası bir durumda bölgeye yakın ruhsat sahiplerine ulaşılabilme ihtimali oluşturabilirdi fakat, hali hazırda kimlik numaralarına kesilen faturaların Polnet'e işlenmesi vasıtası ile zaten şuanda bu yapılabilmekte.

    Ben ruhsata tabi hale geleceğini düşünmüyorum,çok sayıda üretici ve kullanıcı mevcut,bayisinden,imalatçısına,dürbün ithalatçısından,pellet saçma imalatçısına ve son kullanıcıya kadar herkes zarar eder.
    Es keza iç piyasada üretilen ürünlerin kalitesi belli, birde bunlara ruhsat harcı bağlarsanız, para veripte alan olmaz.
    Buna bağlı olarakta alım satımdı,aksesuardı,saçmaydı,dürbündü bunların ithalatı ve satışı üzerinden toplanılan vergidende olurlar.
    Her ne kadar bazı cenahlar bu alanada kısıtlama getirmek istesede, tüm bu saydığım nedenlerden ötürü Pcp'lerin ruhsata bağlanma işi biraz yaş,
    Sonuçta mevcut olan pazar devletede bir vergi kapısı.
    Hal böyle olunca, son kullanıcı olarak ruhsata bağlansın diye kurcalamayada pek gerek yok diye düşünüyorum...

    Hali hazırda şuanda kayıtlar Polnete zaten işleniyor.
    Eğer PCP'lerde ruhsata bağlanarak alınıp satılırsa, iç pazarda PCP olayı biter bilginiz olsun.
    Zaten çeşitli politik nedenlerden ötürü yıllarca bu ülkede yivli silah üretimi yapılması yasaktı, bir şekilde üreticiler lobi oluşturarak bu yasağı kaldırıp imalat izni alsalarda,bu seferde yivli tüfeğin yıllarca üretilmesini istemeyen cenah yüzünden ruhsat harçları tüfeklerden pahalı hale getirildi, yoksa yivsizlerde olduğu gibi 80 lira harç ödeyerek veya en fazla bulundurma ruhsatı bedeli ödenerek yivli tüfek sahibi olmak mümkün olacaktı...
    Dünyanın %85 inde bir iki zihni sinir ülke hariç PCP'lerin tamamı ruhsata tabi değil.
    5 bin lira civarı alınan havalı silahlara 3500 lira ruhsat harcı, heyet sağlık raporu,vergi borcu yoktur yazısı gibi uygulamalarda eklenilirse, pek çok arkadaş bu hobiye veda eder.

    Hele birde PCP'leri yivli kategorisine sokarak parça değişimi ve tamir için emniyetten balistik rapor şartıda koşulursa, basit bir parçanın değişimi için emniyetten 6 ay rapor almak için uğraştığınızda hobi olayınız biter.

    Keza "Yivli" tüfeklerde olduğu gibi PCP'lerdede çekirdek üzerinden zaten balistik takip mümkün değil, hali ile ruhsata bağlanmasının suç işlenmesini önleme konusunda hiçbir yaptırım avantajı olmayacağı gibi tamamen fiyatlarda yükselmeye ve iç pazarda bu işin iyice bitmesine neden olmaktan başka bir şeye yaramasıda söz konusu olmaz, tüketici kadar,gerek bayi,gerek üreticide bundan zarar edeceğinden pek çok firma iç pazara mal vermeyi bile bırakacaktır, söylenmedi olmasın, son dönemde bayiler bir yivsizden, bir pcp'den birde fişekten kazanıyorlardı, fişek olayıda fiyatlardan ötürü artık zaten pek çok ilde bitti.
    Mevcut mevzuat nedeni ile hali hazırda silah ve hobi konusunda zaten çok kısıtlı bir özgürlük alanı mevcut, kalan son hareket payınıda kendi elimizle teslim ederek icat çıkartmaya hiç gerek yok.

    Sağolun, evet fiyatına göre iyi tüfek, bence memnunsanız satmayın, tabi aynı netlikte atış yapabilen başka tüfeklerde var ise ayrı , beni tek düşündüren yanı dolum aparatı ve dolum kısmı, arazide dikkatli kullanmak gerekiyor, yeni nesil dolum uçları daha sağlam ve muhafazası kolay,sök/tak esnasındada yıpranmıyor.

    Modlama konusuna 26-28 grain ile 950-1000 fps bandında stabil olarak en az 40-50 adet atış çıkarabilecek türde bir tüfek yapmak niyetindeyim fakat bu değerlerde en az 40-50 stabil atım adedini sağlayabilecek uzunluğa sahip bir plenyumu, regülatörü ile beraber uzun vadede sorun çıkartmadan ekleyebileceğim bir tüfek gerekli.
    Bendeki breaker'da 330 cc tüp olduğundan hem plenyum hemde regülatör eklenmiyor, eklense bile bu seferde namluya moderatör takmak imkansız hale geliyor.
    Empire X ve Np 500 modelleri daha müsait gibi, en azından 30 cc kendinden plenyumlu regülatörleri ekmelemek mümkün,
    Bakalım nasıl olucak

    Bir süredir kullanım kolaylığı nedeni ile bullpup model arayışındaydım, isabetliliği güzel,malzeme kalitesi biraz daha iyi olsada kronik problemlerinden ötürü Zeon modeline bende yanaşmadım,
    En son 58 namlu,330 cc tüp ve regülatörlü bir breaker sipariş ettim, İdris usta sağolsun tüfeği yapıp gönderdi,
    18.13 JSB ile 275-280 metre aralığında stabil 35-36 atış yapıyor, 24 grain solid ile 235 metre, 26 grain solidler ilede 220 metre çıkış hızı mevcut
    No limit ayak ile vuruş noktasını önce 3.5 mrad yukarı kaldırıp ardından dürbün üzerinden vuruş noktasını aşşağı alarak 50 metreye sıfırladım, şuanda
    140 klik yukarı alarak rüzgara göre 1 - 2 Mrad merkez sıfırlaması yaptıktan sonra 330 metreden kola kutusu vurabiliyor, spoton'un orta kalite 26 solidleri ile 320-330 metre civarında istikrarlı olarak 20 santim arası bir grubu mevcut, Engin Sak'ın 24 ve 25.3 solidlerini bekliyorum.

    Niksan'ın ürünlerinde dikkatimi çeken sistem olarak Kral ile aynı görünüyorlar,,fakat tüfeklerin tamamı 18.13 ile 900 fps bandında, aslında 18.13 ' 1000-1050 bandında 35-40 stabil atış yapıcak kompact bir platform piyasaya sürülse, 24-26 grain solidler ile 260-280 metre çıkış hızı yakalamak mümkün oluyor,hal böyle oluncada bu hızlarla 450-500 metre atışları yapmak mümkün.
    Kalite kontrolü sıkı tutarak ürün göndermeleri sevindirici, umarım uzun vadede aynı şekilde bu uygulamayı sürdürürler.

    Maalesef iç piyasada yerli olsun yabancı olsun durum böyle, benzer şekilde şuanda çok bilinen yerli bir marka ile 4 aydır süren teknik servis sorunum devam ediyor.


    Kendilerinden 1 adet tüfek aldım fakat üründe pek çok sorun çıkması üzerine, fabrika ile iletişime geçerek durumu izah ettim, kendileride alakalı bir tavır sergileyerek tüfeği fabrikaya gönderirsem gereken herşeyin yapılacağı söylediler, fakat yaz sezonunda tüfeksiz kalmamak için firmanın alakalı tavır sergilemesinede güvenerek,fabrikadan 2. bir tüfek sipariş edip o elime geçtikten sonra elimdeki sorunlu ürünü düzeltilmesi için fabrikaya gönderme kararı alarak 2. tüfeğin siparişini geçtim.


    20-25 gün kadar bir zaman diliminden sonra 2. tüfeğin elime ulaşmasının ardından, arazide yaptığımız testlerde gerek isabetliliği gerek chrono değerleri olsun sonuç maalesef tam bir fiyasko çıkınca , Fabrika ile tekrar iletişime geçerek durumu izah etmem üzerine bu tüfeğide geri göndermemi ve gerekenin yapılacağı tarafıma ileterek, araya giren bayram tatilinin bitmesinin ardından tüfeği fabrikaya göndermem söylenildi ve Tüfek fabrikaya ulaştıktan sonra yeni 3. bir tüfek için siparişi geçildi,


    Siparişin ardından geçen 3 haftalık zaman diliminden sonra 3. ve elime ulaşan son tüfekte büyük bir heves ile yaptığımız chrono ve atış testlerinde 2. tüfeğe rahmet okutur biçimde kötü çıkınca, 4 aydır tarafıma çalışan 1 tüfek gönderemedikleri için sağlam bir tüfek edindikten sonra elimdeki iyi kötü çalışan tüfeği fabrikaya gönderirim fikrinden tamamen ümidi keserek ilk almış olduğum sorunlu olan tüfek ile beraber son gelen sorunlu tüfeği paketleyerek bu sefer ikisini birden fabrikaya gönderdim...


    4 ay kadar süren bu süreçte dolar kurundan 2000 küsur lira, kargo masrafları, araziye git geli,yakıtı,solidi derken 3500 tl civarındada bir zararım olmasına rağmen kimseyi sıkboğaz etmeden beklemiş olsamda, sonuç maalesef değişmedi. Tüm bu süreçlerde sipariş edilen iki tüfekte fabrikada imalatı yapan usta ile birebir diyalog halinde olmamıza rağmen, yapılacağı söylenilenden tamamen alakasız şekilde geldiği için geri gönderildi, Şuanda ne gelicek, nasıl gelicek merakla beklemekteyim, telefonlarıma çıkılmıyor, attığım mesajlara geri dönüş yapılmıyor, yerel yarışmalara katılacağımızıda belirttiğimiz halde, herhangi bir ciddiyet maalesef göremedik.


    Dün itibari ile fabrika tarafından teslim alınmasına rağmen, henüz kimin teslim aldığı ve akibeti belli olmayan, son gönderiminde ardından tarafıma tekrar gönderilecek olan yeni ürünlerde de eğer benzer durumlar söz konusu olur ise, bu sefer gerek tüketici hakem heyeti ve gerek hukuki olan diğer yasal süreçleride maalesef başlatma niyetindeyim, hakikaten başka bir seçenek kalmadı, umarım gerek olmadan hallolur.

    Olaki hal böyle olur isede tüm detaylarıda burada paylaşacağım.


    Saygılar.

    Eğer uzak mesafeye atış yapacaksanız fiyatına göre hakkını veren bir tüfek, iyi bir dürbün ile rüzgarsız havada 400 metreden çelik plakalara zımba gibi vuruş yapıyor,ben bu tüfeği alırken bu seviyede bir sonucu bu istikrarlılık ile alabileceğimi pek zannetmiyordum, no limit ayak ve klik sayısı yüksek bir dürbün ile 600-700 metre civarına atış yapan kullanıcı videolarıda internette mevcut.

    Her ne kadar 150-200 metreye kadar pelletler ile isabetli olsada pek pellet atmak için tasarlanan bir tüfek değil,rüzgarda işin içerisine girdiğinde pelletlerde sapma ve takla payı fazla oluyor

    44 grain solidler ile ise yakın olsun uzak olsun tüfeğin en sevdiği grain.(41-45 arası)
    Tetik duvarı biraz sert,dikkatli ezmek gerkiyor fakat bunun dışında 36 ve 44 grain arası solidler ile destekli atışlarda 40 metreye kadar tek delik yapmakta mümkün.
    925 cc hava hacmi var, 6 litrelik bir tüp ile ortalama 6-8 kere dolum yaptıktan sonra tüpü tekrar doldurmanız gerekiyor
    250 bar ile 150 bar arasında rahatlıkla 70-80 civarı atış yapabiliyorsunuz, 250 metre ve sonrasına atış yaparken 190 barların altına pek düşmemek gerek (30-35 atış)

    150 bara düşene kadar ise 250 metre civarına kadar rahatlıkla atış yapıyor.
    Bahsedildiği gibi ağır bir tüfek, Dürbün taktığınızda dahada ağırlaştığından uzak mesafelere desteksiz atış yapmak pek mümkün değil.
    Dürbün ile beraber Hatsan Nova Compact'a yakın, yanlız bir Hercules kadarda ağır değil.
    Fakat mesafe atışları hakikaten keyifli, kullanım amacınız bu doğrultuda ise alınır.
    iyi bir moderatör kesinlikle gerekiyor, moderatörsüz atışlarda sesi hayli yüksek ve etraftan dikkat çekebiliyor.
    Soldan 7-15 km civarı esen rüzgar ile mesafeye göre yatay ve dikey holdover payları aşşağıdaki ekran görüntüsünde mevcut,

    Rüzgar olmadığında yatay sapma olmadan sadece dikey holdover ile 200 metreye kadar aynı noktayı istikrarlı şekilde vurmak mümkün
    Sadece bu mesafeye yapılan atışlarda solidi namluya sürerken yavaşça sürmek gerekli bu sayede uzak mesafelerdeki sapma payı azalıyor,hızlı manüplasyonlarda grupmanı hafif açabiliyor.
    Özet ile bu şekilde.