ibrhmzkn01 adlı kullanıcının mesajları

    merhaba hatsan turcar airtact tüfeğim var 800 fps bu tüfeğin seveceği pelletler nedir fiyat performans ürünleri spoton pelletler gibi bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirmi :)

    Spoton Match pelleti sever diye tahmin ediyorum bence deneyin.

    Flash 101 Full plastik olduğu için kronik sorunları olacaktır, Flash 401 bolt tipi kurma kolundan dolayı kronik sorunlu,

    bence Mega 2 Regülatörlü model veya Kral Breaker

    .

    Hatsan olsun diyorsanız da Nova serilerinden olabilir, Nova Compact, Nova Tact, Novastar veya Supernova rg

    Kralın 48 cm namlusudamı varmış

    48 ile 53 arasında 5cm var isabete veya güce nekadar etkisi olacak ki

    Abi olay güce ve isabete etki değil zaten kozmetik yönüne bakılıp üretildiğini düşünüyorum ben.

    Ben Empire X tüfeğime 58 namlu taktım mesela çok çirkin oldu :D :D

    Hocam merhaba yazınızı büyük bir hevesle okudum Hatsan mod 85 ve 125 vorteks kullanıcısı olarak ve bu tepmelerden dolayı çok dürbün harcadim.size iki sorum olacak hocam 1.si moderatörü söktükten sonra çıkan diş 1/2 unf dişmi yani herhangi bir moderatör takabilirmiyiz.birde bunu kesmek için ney kullandınız ispiral,testere filanmi ısıtma yoluyla cikartamazmiyiz disliye zarar vermemek için.

    2. Sorumda vorteksi 16 joule nasıl çekiyorsunuz üzerinde güç vidası falanmi var vorteksin.bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim hocam 🙏

    Moderatör söküldükten sonra alttan çıkan diş 1/2 unf hocam 1/2unf olan tüm harici moderatörleri takabilirsiniz.


    Moderatör üzerinde bulunan dikey çizgilerin başladığı yerden testere ile keserseniz altından unf dişe takılmış somun çıkıyor, o somunu sökünce geri kalan parçalarda sökülüyor.


    16 joule gücü hassas olarak almak için yaylı kullanmanız gerekiyor, vortex pistona siz müdahale edemezsiniz fabrikaya sorarsanız belki onlar yardımcı olabilir.

    Dampadan önce seçtiğiniz dürbünde önemlidir mod 125 sniper gibi magnum sınıfı tüfeklerde büyük mercek çaplı dürbün kullanırsanız dampa da bir işe yaramayacaktır kısa sürede ayar bozacaktır hatta dürbün merceğini bile çatlatabilir, benim tavsiyem ZETAX abiminde önerdiği gibi maksimum 40 mercek dürbün kullanmanız yönünde olurdu. Dampa ayağa gelecek olursakta aslında çok basit ayak içerisine yerleştirilmiş oringler sayesinde titreşim absorbe ediliyor ve dürbünün titreşimden zarar görmesini engelliyor, protector ayak aynı işi yaylar ile yapıyor, montaj yaparken ayağın boğazının dürbünün ön veya arka merceğe tam sıfır olmaması gerekiyor.

    Arkadaşlar, Okan Bey ile telefonda görüştük. Çıkan sesin sonik patlama olmadığı kanaatindeyim. Çünkü boş atış yapıldığında da aynı ses çıkıyormuş. Daha önce hercules kullanmadığım için yardımcı olamadım kendisine. Hercules’lerin QE modellerinde namlu ceketinin içinde kendi susturucuları da var bildiğim kadarıyla. İkinci herhangi bir susturucunun sesi rahatlıkla kesmesi gerekmez mi?

    Üst yorumda belirttim qe namlularde son 10cm lik bölümde susturucu aparatları olur, o aparatlar yoksa ses normalden daha fazla çıkar, aparatları kontrol etmekte fayda var, ceketi söküp kontrol edebilir.

    Öncelikle tüfeğiniz pellet atmaya uygun bir tüfek değil, en az 40 grain solid atmanız gerekiyor, ses kesme konusunda şuan piyasada fabrikasyon olarak en iyi ürün Wrangler Phenom (Phantom Değil) bütçeniz yetiyorsa Phenom en iyisi olacaktır sizin için.

    Çok teşekkür ederim hocam. Ama ben namlu boyunu 70cm ye çıkarmak istiyorum. Bu durumda orjinal namlu ceketi kısa gelmez mi ?

    Gelmez hocam, ceketin ucundaki dahili moderatör iptal oluyor ve sanki ayarlanmış gibi moderatör takmak için unf diş dışarda kalıyor sadece, kapak veya susturucu takınca orijinal oluyor görüntüsü

    Arkadaşlar merhaba bir süredir Reximex meta premium un çıkmasını bekliyorum ama hala piyasaya çıkmadı. Bende Throne Gen 2 alayım diyorum. YouTube da bir arkadaş 70 cm Kral namlusu takarak çok güzel güç ve isabet elde etmiş. Bir kaç sorum olacak. Bu modifikasyon da hangi modelin namlusu kullanılıyor. Birde namlu ile birlikte namlu ceketi de mi sipariş etmek gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.

    Kral namlusu takmak için ekstra bi cekete ihtiyaç yok hocam, reximexin sabitleme setiskuru yanda olduğu için namlu portunun yanında çentik var, krallarda ise bu setiskur yuvaları portun üst kısmında 2 adet, yani kral namlu alırsanız doğru yeri tespit edip çentik atmanız yeterli olacaktır.

    ZETAX Emir abim sağolsun Cfx in üzerindeki tamburun plastiğini kırdığı için böyle bir uygulama yapma gereği duydum 😂


    Yüzeysel çizikler biraz çirkin görünmesine rağmen bolt action görüntüsü çok hoş durdu, çiziklerin oluşma sebebi ise bolt kolu kalın olduğu için tambur %100 açılmıyor ve kapanmıyordu bende gravür makinesi ile kenarlardan biraz eğeledim, çizikleri en kısa zamanda boyamayı düşünüyorum.

    Sizce nasıl olmuş?


    Ayrıca ZETAX Emir abime yaptığı bakım ve tamir için çok teşekkür ediyorum 🖤



    IMG_1301 IMG_1302 IMG_1306

    Benim Mod 135 im 6.35 hocam 21-25-32 grain pellet atıyorum ve benim ihtiyacımı karşılıyor, kurması çok zor olduğu için bir süre sonra yoruyor insanı tabi, fakat verdiği güç kırma namlu tüfeğe göre bence muazzam, bu yüzden kullanmasam bile evin bir köşesine tutmayı düşündüğüm bir ürün.


    Dürbün ile deneyimleyemedim henüz, en son gittiğimde ayar tutmayınca gez arpacık işe devam etmiştim atışlara.

    Peki İbrahim Bey tüfek ve dürbün uyumu nasıl tavsiye eder misiniz genel kullanıcı deneyimi paylaşabilir misiniz? Tüfek ve dürbün hakkında