3D olarak basılabilir diye düşünüyorum.
ibrahimA yardımcı olabilir
ibrhmzkn01 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
7,5 joule olsaydı 18,13 grain pellet 50 metrede 30cm+ düşüş yapardı, şişeyi de 25 metrede kıramazdı.
-
Anlattığınıza göre 7,5 joule üstü bir tüfek, benim tahminim magnum da değil ama 7,5 da değil sanırım 24 j civarında.
-
Bu tip kaçaklarda valf kapağı o-ring gerçekten en sık karşılaşılan sebeplerden biri ama benzer bir durumda regülatör tarafındaki o-ringlerde de kaçak görmüştüm. Özellikle tüp basıncı düşerken fark edilmeyip tamamen boşaldığında daha net ortaya çıkabiliyor.
Ayrıca montaj sırasında o-ring’in kuru takılması ya da yeterli yağlanmaması da kısa sürede deformasyona sebep olabiliyor. Bu yüzden montajda silikon bazlı bir grease ile hafif yağlamak önemli.
Topladıktan sonra düşük basınçla test edip kaçak kontrolü yapmak daha güvenli oluyor, direkt yüksek basınç vermek bazen yeni o-ring’e zarar verebiliyor.
Benzer durumu yaşayanlarda regülatör tarafını kontrol eden oldu mu, merak ettim açıkçası.
Nadide Filiz Demiray
Merhaba, paylaşımlarınızı incelerken aynı firmaya ait linklerin sık kullanıldığını fark ettim. Yanılıyor olabilirim, bu yüzden size sormak istedim: Hobi amaçlı mı paylaşıyorsunuz yoksa ticari bir bağlantınız mı var?Forumda katkı sağlayan herkese açığız; yalnızca reklam içeriklerini kurallar çerçevesinde değerlendirdiğimizi belirtmek isterim.
-
Tüfeği sıfır aldıysanız kutudan ikinci bir yay çıktı mı ? Eğer yay çıktıysa üzerinde takılı olan yaya < 7,5 j yay olma ihtimali yüksek, çıkmadıysa üzerinde takılı olan güçlü yaydır diye tahmin ediyorum, tüfeğin sesinden bile anlayabilirsiniz aslında, 7,5 j ayarında bir tüfek neredeyse hiç ses çıkartmaz, kurması inanılmaz kolaydır 5 yaşında bir çocuk bile tüfeği kurabilir, 10 metrede yumuşak hedeflerde pellette bozulma çok az olur hatta bazen hiç olmaz diyebilirim.
Magnum yaylı tüfeklerde 40-45 j güçlerde geri tepme ciddi şekilde hissedilir, ses yüksek olur ve kurmak yorucu olur, bunlara bakarak kendiniz test edebilirsiniz bence. -
Yıpranmış durumdaki kundak üzerinde bir restorasyon çalışması yaptım.
İlk olarak yüzeyi tamamen temizlemek için 220 kumdan başlayıp sırasıyla 500-600-800-1000-1200 kum zımpara ile kademeli olarak ilerledim. Amaç yüzeyi pürüzsüz hale getirirken ahşabın doğal dokusunu da korumaktı.
Zımpara sonrası Cadence renkli vernik (kırmızı) ile renklendirme ve koruma işlemi uyguladım. Son aşamada ise gomalak cila ile parlatma yaparak daha derin ve canlı bir görünüm kazandırdım.
Ortaya çıkan sonuçtan memnunum, hem görsel hem de dokunsal olarak ciddi fark oluştu.
Yorum ve önerilere açığım

The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Mod 85 sniper ve mod 87 qe söylediğiniz tüfekler arasında en mantıklı iki tüfek, bence bu ikisinden birini alın derim.
-
Değerli üyeler,
Forum düzenini korumak ve daha sağlıklı bir alışveriş ortamı sağlamak amacıyla satış ilanlarıyla ilgili bazı düzenlemeler yapılmıştır:
• 1 aydan eski satış ilanları tarafımızca temizlenmiştir.
• Bundan sonra 1 aydan eski ve/veya uzun süre güncellenmeyen ilanlar silinecektir.⚠️ Yasal Uyarı:
• Ateşli silah satışı tamamen yasak değildir; ancak ruhsatsız veya yasal olarak devri mümkün olmayan ateşli silahların satışı kesinlikle yasaktır.
• Bu tür ilanlar tespit edildiğinde silinecek ve gerek görülmesi halinde ilgili mecralara bildirilecektir.📌 Devir Gerektiren Ürünler:
• Resmi olarak devir edilmesi gereken ürünlerin satış ilanları doğru forum kategorisinde açılmalıdır.
• İlan içerisinde mutlaka “devir yapılarak satış yapılacaktır” ifadesine yer verilmelidir.✅ Havalı Silahlar:
• Havalı silah kategorisinde satışla ilgili herhangi bir kısıt bulunmamaktadır.Tüm üyelerimizin kurallara uymasını rica eder, anlayışınız için teşekkür ederiz.
İyi forumlar.
-
En azından 6 ayı geçmiş ilanlar silinseydi bu forum sitesini kullanmak zor bildirim vs. de gelmiyor insanlar ürünlerini hala ilanda zannediyor olabilir. keza alıcılarda eski ilanlara yazıp alışveriş yapıyor.
İlanlar düzenli olarak temizleniyor, henüz satılmamış veya satıştan çekilmemiş ilanları silemeyiz
-
Değiştirilebilir tüp kalmaya devam ederse alabileceğin güç çok sınırlı kalıyor o tüfekte maalesef, solide uygunluğu konusunda denemeden bilemezsin maalesef, o biraz namlu ile alakalı çünkü, güçsüz olsa bile düşük grain solidde atabilirsin, önemli olan isabet.
-
Değiştirilebilir tüp aparatını iptal edersen tüfek otomatik olarak +150/200 fps kazanır ustam, bunun için fabrikadan parça sipariş etmen gerekiyor, durumu anlatıp sabit tüp aparatını istersin o aparat ile beraber sert çekiç yayı da iste onuda değiştirdiğin zaman güzel bi güç artışı olabilir.
-
Güncelleme, gelen talepler üzerine FIELD TARGET (FT) Forumu MÜSABAKALAR BULUŞMALAR VE BÖLGESEL ATICILIK TAKIMLARI başlığından kaldırılarak ayrı bir başlık olarak eklenmiştir.
FIELD TARGET (FT) - HUNTER FIELD TARGET (HFT) -
-
-
-
-
Değerli üyelerimiz,
Forumumuzda Field Target (FT) ve Hunter Field Target (HFT) disiplinlerine yönelik yeni bir bölüm açılmıştır.
Bu bölümde;
- FT & HFT ile ilgili genel bilgiler
- Ekipman ve teknik konular
- Antrenman ve atış tecrübeleri
- Yarışma ve organizasyon duyuruları
gibi içerikleri paylaşabilirsiniz.
Kimler İçin?
- Bu spora yeni başlayanlar
- Deneyimli atıcılar
- Bilgi alışverişi yapmak isteyen tüm üyeler
Önemli
Konu açarken başlıkların açıklayıcı olmasına ve forum kurallarına uygun olmasına özen gösterelim.
Tüm üyelerimizi yeni açılan bu bölümde aktif olmaya davet ediyoruz.
Herkese keyifli forumlar ve iyi atışlar 🎯 -
Konu yeni foruma taşınmıştır.
-
Konu yeni foruma taşınmıştır.
-
Merhaba, konu ile bende bir hayli ilgiliyim, talebiniz üzerine MÜSABAKALAR BULUŞMALAR VE BÖLGESEL ATICILIK TAKIMLARI başlığı altına
FIELD TARGET (FT) - HUNTER FIELD TARGET (HFT) isimli bir forum oluşturdum, konu ile ilgili paylaşımları bu foruma taşıyacağım yeni konuları burada oluşturabilirsiniz.
İyi forumlar.