Mehmet akan adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar, hatsan predator s 5.5 almayı düşünüyorum. Pompa ile dolum yapacağım. 400cc +50cc olarak sitesinde kapasiteye yer verilmiş ve atış limiti de hayli fazla. İsabet ve keyif amaçlı olarak önerir misiniz? Bt65 modelini de düşündüm ama bu predator s tip olarak daha çok hoşuma gitti ve ayrıca tüp kapasitesi daha verimli gibi. Fikirlerinize açığım.

    Predatör 666 6.35 kullanıyorum pompa ile dolum yapıcaksan hiç girme bu maceraya çok yoruyor

    Evet normalmiş hatta kavga ettik biz dursun usta beni engelledi şuan full açık modda 26 grn solid atıyorum ve sorunsuz çalışıyor

    Ben servise gönderdim İdris usta ilgilenicek benim sorun namlu iç oringin de yada pellet iticide tam kapatmıyor namluyu ondan hava kacaği oluyor sende baksana bi namlu ucundan şarjör yokken kurmu kolunu kapat ışık tut ordan sonra namlu ucundan bak ışık görünüyormu diye benim yiv setler sayiliyordu o kadar boşluk var 😁

    Kralın ilk serı tufeklerı,hemen fabrıkaya gonderın çekiç yay namlu vs tamamıyla revize edılecek ve fazlasıyla memnun kalacaksınızdır...Kral idris usta tlf nunu özelden ıletıyorum,mesgul olup dönemez ıse watsaptan sorunu ıletın doncektır sıze

    İdris ustaya benimde birkaç sorum var nasıl ulaşabilirim kendisine

    Kralın ilk serı tufeklerı,hemen fabrıkaya gonderın çekiç yay namlu vs tamamıyla revize edılecek ve fazlasıyla memnun kalacaksınızdır...Kral idris usta tlf nunu özelden ıletıyorum,mesgul olup dönemez ıse watsaptan sorunu ıletın doncektır sıze

    Arkadaşlar bende mega 5.5 sahibi oldum birşey dikkatimi çekti atış sırasında şarjör kısmından ufak bir hava geliyor arkadaşımda aynı tüfekten var aynı durum ondada mevcut sizce normalmidir ?

    Scuba kompresör ile doldurulduğu için kompresör lerin filitre sistemi pompadan daha iyi olduğu için nem olmaz

    Peki hocam çok teşekkür ederim 15 kere fln pompa ile doldurdum acaba servise gondersemmi yoksa bir sorun çıkana kadar bekleyeyimmi

    Tüpün içindeki nem zamanla çekicin vurduğu valfin oringlerini ve yayını bozuyor eğer tüfekte regülatör var ise zaten regülatör ün en büyük düşmanı nemdir .

    Birde tüfeğin tüpü çelik ise zamanla tüpü içeriden çürütmeye ve buşekilde uzun kullanım sonrası patlama riski de vardır.

    Özet olarak tüfeğin en büyük düşmanı nemdir

    peki scuba ile dolum yapsam yine aynı sorunu yaşarmıyım

    PCP tüfeklerin tüplerini basınçlı olarak saklamakta fayda vardır, ama dikkat edilmesi gereken konu tüpün ısı kaynaklarından uzak tutulmasıdır (mesela tam dolu vaziyette güneş alan yerde kalması, araçta bırakılması) basınçlı olarak saklamak tüpün içerisine nem girmesini engelleyecek contaların ömrünü uzatacaktır. Sıcak havalarda tüpü saklarken biraz düşük basınçta saklayıp güvenlik aralığı bırakmakta fayda var. Ayrıca nemli iklimlerde ve mevsimlerde eğer nem kapanı kullanmadan tüpü dolduruyorsak , el pompasıyla hızlı bir şekilde nemini tahliye etmeden dolduruyorsak (normalde el pompası ile tüpü doldururken 10 dakikada bir pompanın soğumasını bekleyip , gladiator gibi büyük hacimli tüplü silah dolduruyorsak pompadaki nemi tahliye vanası yoluyla boşaltmak gerekiyor.) tüpü 20-30 dolumda bir tamamen boşaltmak tavsiye ediliyor (weihrauch tarafından)

    Hatsan pradatör kullaniyorum hatsan ponpayla ne kadar havaş doldurdamda ısınma az bile olsa ponpanin içinden su çıkıyor acaba tüfeğe zararı varmıdır

    Hatsan flashpup rg 5.5mm sahibiyim gerçekten çok güzel tüfek. Buna ek olarak daha güçlü bir tüfek araştırıyorum şu an. Yalnız pompa kullandığım için max 330 cc falan olmalı tüp. Flashpup rg 255 cc mesela. Evet kral mega daha mantıklı kıyas olarak ama maxinin ciddi anlamda fazla stabil atış sayısı var megaya göre. 5 6 şarjör optimal hızda atıyor diyebilirim. Yani 60 70 atış. Ve izlediğim videolarda çok fazlada güç farkı yok. 30 40 fps gibi bir fark. Eğer at44 longun atış sayısını ve gücünü beğenirsem onu düşünüyorum. " At44 long için nokta atis" diye aratacagım şu an. Ama tabiki önerilere açığım. Hangi tüfek yeni hangi tüfek eski model pek bilmediğim için gelişi güzel hepsine bakıyorum.

    Düzenleme : Buldum hocam videoyu. Teşekkür ederim. Jsb heavy 18.13 grain pellet ile At44 long modeli 4 şarjör yani 40 atış stabil sıkıyor. 877fps ile başlayıp 936fpsye ulaşıyor ve tekrar 877fpsye inmesi tam 40. atışta oluyor. 50. atışta 823 fpsye düşüyor hız.

    Kral maxi jsb 15.89 grain pellet ile 940 fpslerde sıkıyor 60 atış. Aslında 915fps ile 958fps arası degişiyor hızı. Ama en çok atışını 940larda yapıyor. Yalnız dediğim gibi 15.89 grain pellet ile yapıyor bunu. 18.13 grain ile ne yapar bilemiyorum video bulamadım çünkü. Bulabilirsem onuda paylaşacağım.

    Düzenleme 2 : Kral maxi jsb 18.13 grain ile video buldum. 850 fpslerde sıkıyor. Baya stabil. Ve tam 7 şarjör yani 84 atış yaptı stabil olarak. Orta güçte ama baya stabil atış yapan bir ürün. Mega 3 şarjör yani 36 atış 900 üstü sıkıyor hatta 970 fpsleri görüyor. 4. şarjörden itibaren 900 fps altına düşüyor ve 48. atışa kadar 836 fps ye kadar düşüyor. Yani Kral mega ile at 44 long benzer ürünler mega az bişey daha güçlü sadece ve kralın grupmanı daha iyi gibi. Kral maxi ise atış sayısı çok daha fazla olup daha güçsüz olan bir ürün.

    merhaba at 44 long 5.5 atış videosunu nerden buldunuz acaba 50 atış yaptığını yazmişsiniz beninki 43 atış yapıyor