Nefes gücüyle böyle bir enerji üretilmesine mi şaşırayım, ölen ayıya mı üzüleyim bilemedim. Düşün milyon yıldır kendi habitatında gezen bir ayısın ve kıtaya 500 yıl önce ayak basmış birinin torunu seni tüftüfle vuruyor.
Tüftüfü nasıl temin ettiniz?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Nefes gücüyle böyle bir enerji üretilmesine mi şaşırayım, ölen ayıya mı üzüleyim bilemedim. Düşün milyon yıldır kendi habitatında gezen bir ayısın ve kıtaya 500 yıl önce ayak basmış birinin torunu seni tüftüfle vuruyor.
Tüftüfü nasıl temin ettiniz?
Günceldir.
Tüfek, dürbün, Protector ayak, kılıf, iki kutu pellet,
3000₺ den yardımcı olurum.
-Kutu mevcut - Fatura Mevcut
Emeğinize sağlık hocam,paylaşımlarınız harikulade zevkle seyrediyor ve dinliyorum,emeğinize sağlık 😎🙋🏽♂️
Ben teşekkür ederim, bizimkisi havalı sohbet. Eskisi gibi ekip bulamayınca bari kamera koyayım karşıma da kendi kendine konuşuyor demesinler dedim 😊
Forumun görsel yükleme prosedürü ketliyor evet ama tüm forumlara ilgi azaldı. Sayısız WhatsApp grubu var oralar çok aktif. Orada da bilginin kategorizasyonu mümkün değil maalesef. Britanyalılar başta olmak üzere yabancı ülke forumları hala canlılığını koruyor. Gerçi yabancılarda hala maille iletişim kuran da az değil orası ayrı.
Özetle aynen bahsettiğiniz gibi foruma ilgi minimuma inmiş durumda. Benim üç hafta önce oluşturmaya başladığım YouTube kanalının trafiği bile çoktan geçmiş forumu.
Ağzınıza, emeğinize sağlık hocam
Rica ederim, Teşekkürler 🙏
Her ne kadar şimdilerde sarı siteye dönse de, bir zamanlar bu hobide ansiklopedik bilgilerin döndüğü ve tartışıldığı yerdi bu forumlar.
21 Kasım 2012' de Artillery Hold ile ilgili bir yazı yazmışım. Bu günlerde de videosunu çektim. Özellikle hobi macerasının başındaki yaylı tüfek kullanıcıları için belki fikir verir dedim kendimce.
İlgli forum yazısı; RE: Mengeneyle Dürbün Sıfırlama ?
İlgili Video;
Teşekkürler Samet hocam. Emeklerinize sağlık.
Ben teşekkür ederim izlediğiniz için
Merhabalar arkadaşlar, özellikle konuya yeni ilgi duyan arkadaşlar için kendimce bir video oluşturmaya çalıştım. İzlerseniz iyi seyirler
Aşağıdaki videoda konu olan tüfek, dürbün ve ayak set halinde satılıktır.
1) Hatsan Mod65 Vortex 5.5mm
2) Comet 3-9x32 Dürbün
3) Hatsan Protector Dürbün Ayağı
Tüfek faturalı, kutuludur. Yakın zamanda fabrikada bakımdan geçmiş.
Dürbün sıfır alınmıştır. Dürbün montajı videoda görüleceği üzere yapılmıştır. Optik merkezleme ve montaj sonrasında 3 atışta sıfırlandı.
Gerçek manada isabetli bir set.
İstanbul içinde elden teslim düşünüyorum.
Fiyat: 4000 ₺
Doğru ve tutarlı atışın unsurlarından; mesafenin tespiti ile ilgili sohbetimiz. İlgi duyan olursa iyi seyirler.
Merhabalar Atış destek sistemleri üzerine kısa bir sohbet. Ayrıca patili dostlarımızdan da destek var. Detaylar videoda.
Kendi kendime arşiv olsun diye çekerken özellikle hobiye yeni başlayan arkadaşlara faydası olduğunu gördüm. Bundan yaklaşık 18 yıl önce ben yeni başlarken forum çok daha aktifti, ama bu denli Türkçe video kaynağı da yoktu. Yine de biz daha şanslıydık. Biraz uzun gibi ama özellikle pistonlu tüfeklerde dürbün montajıyla ilgili her konuya değinmeye çalıştım.
Vector Optic firmasının alt markası, yalnızca havalı sınıfı için tavsiye ediyor, bu şekilde bir yıl garanti veriyor. Optik kalitesi orta düzey, en büyük handikapı elevation mrad tölereansının düşük olması. Sıfırlamada ve uzak atışlarda yetersiz kalabiliyor. Ama onun da çözümü video içinde mevcut.
benim müsabaka silahım dominatör carbine modeli bu silah hatsanda yarışmalara bu marka ile katılayım diye özel yapıldı ilk yapıldığında üzerinde 30cm lw namlu , tam 16j güç veren vortex piston vardı ve ciddi anlamda istikrarlı bir silahtı geri tepmeside çok çok azdı şöyle söyleyeyim chrono değerleri arasındaki fark 5 atışta 3 fps den fazla olmazdı 15m grupmanıda 7-8 mm kadar dı o kadar isabetli ve istikrarlı bir tüfekti ki benim tx200 le kafa kafaya sonuçları vardı. ancak 2 sene içinde vortex arızası yaşadım. tekrarda hatsan o istikrarda bir vortex takamadı. hatta birazda papaz olduk kendileriyle . şu an silahta 16j yayı var yaylı sisteme geri döndüm atış stabilitesi biraz şaştı 8 fps civarında grupmanda 10mm civarında genede 4 yıldır sorunsuz aynı istikrarda devam etmekte.
Vortex-yay dönüşümü yapılabilmesi için ayrıca parçaya ihtiyaç var mı?
Tünaydın. Fotoğrafta 5'li atış grubu görülüyor. 1 ayrıldı. grubun geri kalanı 10 mm. Bu tüfek için 30 mm veya 50 mm'lik bir grubun çok olduğunu söylemek istedim.
Hocam Allah aşkına...
Arkadaşlar bu konuya sıfırdan giren biri olarak vortexin piston diğerinin de yay mekanizması olduğunu biliyorum fakat kimse şu daha iyidir bu daha iyidir diye net bir şey söylemiyor herkes farklı bir yorum yapıyor. İlk defa tüfek alacak birisiyim. Hatsan airtact turcar almayı düşünüyorum. Önerir misiniz yaylı olanı ? Uzun vadede ne kadar güç düşüşü olur ?
Kimsenin net bir şey söylememesinin nedeni hangi gaz sistem ile hangi yayı karşılaştırdığınızdır. Yay var, yay var.
Bugün en premium tüfeklerle, yurt dışında Recoil kategoride yarışmalara katılanlar çeşitli kitlerle yaylı tüfeklerle katılıyorlar.
Vortex çalışma şekli gereği bir nebze daha az sarsıntılı, ancak yayın müdahale edilebilirliği çok daha fazla. Alırım uğraşırım, geliştirir modifiye ederim derseniz ikinci el ithal yaylı derim. Uğraşmam fabrikasına gönderirim derseniz sıfır bir hatsan olabilir. Yaylı vortex arasında da öyle aman aman bir fark sunmaz.
Yalnız tekrar değinmek gerekirse, en baba tüfekler yaylıdır.
Tamam mı derken, anlamadım?
Optik Merkezleme yöntemlerini anlatan, içlerinden biriyle ilgili uygulamalı örnek veren video. İyi seyirler