Hatsan mod 65-85-87 yada stoeger rx20 suppressor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba.
    Köyde ara yerlerde atmalık havalı almak istiyorum. Kırmalı düşünüyorum. Fakat o kadar model var kafam allak bullak oldu.

Hafif atışı stabilitesi güzel 8-10k lık bi cihaz bakıyorum. Hatsanda mod65-85-87 gibi modeller var günlerdir bakıyorum ne farkı var kafam karıştı.

Mod 125-135 bakıyorum ama güçlü ve dürbünde düzen tutmuyor diye okudum saf güç sadece cezbetmedi. Yanlışım varsa düzeltin.

Tahta dipçik çatlıyo patlıyo diyorlar. Vortex hava kaçırır,yaylı zamanla salar o güçlü o zayıf valla tecrübeye ihtiyacım var:)

5.5m mod65 vortex e karar kıldım gibi ama sizin tavsiyeniz nedir?

Vortex mi olmalı yaylımı sentetik mi tahta dipcik mi stabilitesi iyi olan varmı sizin tavsiyeniz?

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Selcuk1398 (17 Ocak 2026 16:10).

• Selcuk1398 17 Ocak 2026 16:09

Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “Hatsan mod 65 vortex yada tavsiye” Yeni Başlık: “Hatsan mod 65-85-87 yada stoeger rx20 suppressor”.
  • Selcuk1398

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

• Hatsan Striker 1000 x Vortex veya 1000 s vorteks ya da Mod65 vortex alma konusunda ben de kararsız kaldım.Bu üç tüfeği isabet, güç,dürbün ve pellet uyumu açısından bilgisi olan bir arkadaş değerlendirirse çok sevinirim.

• Hatsan Striker 1000 x Vortex veya 1000 s vorteks ya da Mod65 vortex alma konusunda ben de kararsız kaldım.Bu üç tüfeği isabet, güç,dürbün ve pellet uyumu açısından bilgisi olan bir arkadaş değerlendirirse çok sevinirim.

merhabalar ben şahsen moda 65 vortex kullandım dürbün ile kullanmak biraz zor tepmesi olduğu için ayar tutturmak zor oluyor ama normal nişangah olarak isabetli keyfli bir tüfektir ve güzeldir de tavsiye ederim.

Reximex Throne Gen2 -5,5--6.35

Zoraki Ultra Hp01-02 5.5mm

• Selam,

Hatsan Mod 65, 85 ve 87; yanılmıyorsam aynı platformun farklı özelliklerle giydirilmiş üyeleri. Vortex olmayan modelleri mevcut olsa da genel olarak Vortex piston kullanan modellerini piyasada yaygın olarak gördüğümüz bir seri. Karmaşık görünen çok sayıda ayrıntılı özellikleri var gibi görünüyorsa da temelde aynı şeyler;

Mod 65 modern görünümlü bir ahşap kundakla geliyor, namlu sanırım giydirilmiş (ceketli) QE isimli teknik, SAS isimli sarsıntı engelleme özelliği var, Quattro isimli iki seviyeli ayarlı tetik var.

Mod 85, sanırım ahşap kundak seçeneğide olan ama genelde sentetik kundaklı yapımlarını satıcılarda bulabildiğimiz bir ürün; "sniper" yapımını alırsanız daha özelleştirilebilir bir dipçik, bir miktar daha ergonomik sentetik kundak ile geliyor ve susturucu görevi gören namlu ucunda sabit bir moderatörü mevcut. SAS sarsıntı önleme ve Quattro tetik sistemi yine var, "sniper" yerine düz bir Mod 85 tercih edildiyse sanırım ceketsiz ve susturucusuz geliyor, belki ceketli modelleri vardır ama ben denk gelmedim. 4.5 kalibresini aktif olarak kullanıyorum, Vortex'li bir yapım ve memnunum. Henüz 50m denemesemde, masadan sabit olarak atışlarda 25m grupmanını beğendim.

Mod 87, benim yine radarımda olan ara ara açıp baktığım bir silah ama edinemedim çünkü piyasada çok kalmamış ki sanırım çok üretilmemiş, istediğim kalibreye bir türlü denk gelemedim; tüfek yine sentetik kundak ve 85'lerin "sniper" serisine çok benziyor belki aynı, SAS sarsıntı engelleme mevcut, QE ceketli susturuculu namlu mevcut, Quattro tetik mevcut. Önemli ayrıntı, benimde forumdan üstatlardan okuyup not ettiğim: namlusu kısa bu da isabetlilik konusunda bir miktar daha iyi kılıyor.

Özellikle bu üçlüden, Vortex ile gelenleri tercih ettiğinizde neredeyse aynı mekanizmaları alıyorsunuz, üç aşağı beş yukarı aynı sonuçları alırsınız. Tabii önemli bir noktaya dikkat etmek lazım, bazı sektörlerde "donanım piyangosu" denen bir olgu var, etrafımızda herkesin tercih edip tavsiye ettiği, sağlamlığından ve işlevinden memnun olduğu bir ürünü kendimiz aldığımızda seri üretim nedeniyle kalabalıkta sıyrılabilen kötü bir ürün denk gelip bizi (tüketiciyi) üzebiliyor. Bu forumda da, başka yerlerde de bambaşka hobi/meslek/ürünlerde de mevcut olan aslında alışık olduğumuz bir konu. Neden bu kadar uzatıyorum o zaman? Hatsan kalite kontrol süreçleriyle ilgili bilgi sahibi olamasak bile sonuçlara baktığımız zaman maalesef pahalı ürünler kadar başarılı bir süreci olmadığını görebildiğimiz bir firma, o yüzden hevesle aldığınız tüfek vortex pistonundan hava kaçırır halde geldiyse mesela uğraşacaksınız biraz, aldığınız yere ya da doğrudan Hatsan'a gidecek, bir süre içerisinde halledilecek geri gelecek düzeldiyse kullanmaya başlayacaksınız, düzelmediyse bu süreç bir kere ya da belki bir kere daha işlemek zorunda kalabilir. Forum nüfusu ve mesaj sıklığından eskiye göre çok daha az kişinin hobiye vakit/nakit ayırabildiğini fark etmemek epey zor. Böyle bir piyasada ürünlerin çok büyük bir yüzdesinin sorunsuz ve kutudan çıkar çıkmaz kullanılabilir halde gelmesi beyaz eşya ya da mobilya ile aynı oranda olmayabilir. Bunu iyice belirteyim istedim.

Ben henüz sıfır aldığım hiçbir Hatsan'da, ister yüzyüze alışveriş yapmış olayım ister internet üzerinden uzaktan sorun yaşamadım, Hatsan ile iletişime geçmek zorunda kalmadım. Dört adedi hediye olmak üzere, toplamda dokuz adet Hatsan yaylı veya vortex tüfek satın aldım, tamamı beklediğimden ve bazı olumsuz yorumlar nedeniyle endişelendiğimin aksine sorunsuz çıktılar.

Buraya kadar katlandıysanız teşekkür ederim, birazda Striker'lardan bahsedeyim;

Striker 1000S sentetik, Striker 1000X ahşap kundaklı yapılar. Eskiden başka modelleri nasıldı bilmiyorum ama yine Mod 65, Mod 85 ile aynı platform üzerine kurulular; bu platformunda (yine yanlış bilmiyorsam) yaylı türünde 1000'lik yay denen aynı güç üreten yay ve benzer sistem kullanılmış. Ama bir miktar daha bütçeye hitap etsin ve/veya eldeki stoklar erisin diye bazı eksiltmeler yapılmış. Vortex'li sistemlerde de Mod 65 ya da 85'lerin Vortex pistonları ve aynı ayarlamalar kullanılmıştır diye düşünüyorum, platform aynı olduğu için.

Ahşap olana sahip değilim ama kendimde bir adet yaylı Striker 1000S 4.5 ve yeğenime hediye aldığım vortex 5.5 kalibreler mevcut, beşyüzün üzerinde atışı geçti iki silahta. SAS sarsıntı engelleyici sistem mevcut değil ama bu SAS olan sistemle olmayan arasında gözle görülebilir bir fark bence yaratmıyor, sabitlenmiş masaüstü atışlarda biraz hareket gözlemledim ve kıstas olmasa bile kronografta bir miktar fark okunuyor. Quattro ayarlanabilir tetik sistemi mevcut değil, ben kendi Hatsanlarımdan yalnızca Mod 95 5.5 yaylıyı sırf tetik ayarını yapmayı denemek için kurcaladım ve kendimce iyi bir ayar bulunca orada bıraktım, diğerlerini hala geldikleri haliye kullanmaya dikkat ediyorum belirli bir atış sayısına erişene dek, ki onlar için ayar yapmaya başladığımda farkı daha rahat anlayabileyim. Ama Striker'larda olmayan Quattro tetik sistemi aman aman bir etki yaratır mı kişiden kişiye değişiyor, beni PCP ile tanıştıran bir arkadaşım Striker ile kendi silahlarının hepsinden daha iyi atış yapabildiği ve tetik hissiyatını sevdiğini söylediği için her beraber atışımıza getirmemi istiyor. Susturucu, moderatör, ceket, QE vesaire mevcut değil, daha klasik yapı - eski tarzda ama modern üretim, gücü modern orta seviyeye yakın, bütçe anlamında olumlu, eli yüzü güzel, kullanabilir bir seri bence Striker. Yabancılarda da 6.35 kalibresini, uygun fiyatlı ve kuvvetli, fiyat performans ürünü olarak çok seviyorlar benim gördüğüm forumlarda. Birde eski usül, tünel (yuvarlak) gez ile geliyor ki ben yenilerden şahsen daha çok seviyorum, beni tavlamış bir seri :).

Tahta kundak, havalıda ben en fazla bir yıllık bir deneyime sahibim ama aileden çevreden eşraftan silahla ilgim hep olmuştur; ahşap kundaktır başka bir güzelliktir, iyisi kötüsü var ama en önemlisi bakım ister. Ne bileyim, ahşap kundaklı silahlarınızı kışın fazla soğuk olan bir bölgede soğuk odada ya da depodur garajdır gibi bir yerde tutuyorsanız ve düzenli yağlamasını bakımı yapmıyorsanız çatlayabilir. Ben görece soğuk bir bölgede oturuyorum, gözümle gördüğüm örnekler oldu ateşlilerde. Yine çok sıcak yerlerde benzer sorunlar okudum. Ama bunların en önemli nedeni bakımsızlıktır bence, ha ağzımı hayra açayım ama silahla dolaşırken düşersiniz, olmadık bir şey olur kırılır o başka bir konu. Görmeyip okuyup izlediğim bir diğer küçük ayrıntıda yine aslında bakım ve özenle alakalı, dizelleme yapan özellikle kuvvetli yaylı silahlar kundak dağıtıyorlar hatta kundakla kısıtlamak anlamsız, metal aksamda hasar görüyor. 20 senedir 10000 saçma göndermiş ve çöp çamur içinde hiç zarar görmemiş tüfeklerde var mı? Var ama hobinin bir diğer koludur bu bakım bence, sevdiğimiz şeyle uğraşmak, arada bir silip parlatınca ooo demek, forumdan yeni bir ürün okuyup onunla temizleyip ya işe yaramadı ya demek vesaire :).

Gelelim Stoeger'e, Türkiye'de satış sonrası desteği olan bir satıcı, üretiminin Çin'de yapıldığını söyleyende gördüm, Türkiye'de yapıldığını söyleyende gördüm araştırınca, araştırma dediğim internet araması öyle resmi yollardan sorguya falan gitmedim ama bu bilgilerden çok önce ben sırf Beretta/Benelli grubun üretimi olduğu için, yanında kendi dürbünü geldiği ve "ergonomik" vurgulu bir kundağı olduğu için özenmeye başlamış, gittiğim bir av bayisinde istediğim modeli oluncada hemen almıştım; benimki Stoeger RX20TAC S sanırım, harf hatası yapmadıysam, 5.5 kalibre, buraya okuyorlarsa ya da birileri iletebiliyorsa 4.5 kalibresinide arıyorum, birileri satışa çıkarsın alayım :).

Benim model tamamen ceketli, susturuculu namlulu olanı ve arpacıksız gezsiz geliyor, kutu içinden yanluış hatırlamıyorsam 3-9x40 bir dürbün çıkıyor, dürbün yerli markaların combo paketlerine ekledikleri gibi değil, gösterişsiz, tüfeğin üretici tarafından pakete yerleştirilmiş bir ürün. Ürünü alır almaz dürbününü taktım, birkaç hafta sonra ilk atışa çıkardığımızda 5 (evet yazıyla ekleyeyim yanlış anlaşılmasın beş) atışta dürbün sıfırlandı, toplamda 2000'in üzeri saçma atıldı ve halen dürbüne dokunmam gerekmedi; Spoton Pars, Öztay Doom, Öztay Match, H&N 15 küsür ve 18 küsür, son olarak JSB 15.89 muydu onunla uzun ve keyifli, farklı mesafe atışlarında en iyi sonuçları sırayla H&N15, JSB15 ve Öztay Doom ile aldım. Grupmanı harika bir silah, 10 15 25 metre grupmanları çalıştık arkadaşlarımla, silah çok hafif, kırması ve kurması çok kolay, ergonomisi hakikaten ergonomik. Dediğim gibi 4.5 kalibresini bir satıcıda görürsem düşünmeden alacağım. Güç olarak serinin vortex ya da igt gibi pistonlar ile işi yok, doğrudan eski usül bir yaylı, 800 fps gibi bir kuvveti var kutusunda yazıyor, henüz kronografa tutamadım kendisini ama zaten çok memnun olduğum bir silah, vaktim olunca kronograflı grupman çalışayım istiyorum. Fiyatıda bence güzel, özellikle ürüne göre. Hatta İngiliz forumlarından birinde yeni bir videosu koyulunca grupmanlara bakıp çok eleştirdiler ve güldüler Çin malı ne olacak canım falan diye, alındım krono ile grupman çalışıp o forumda kendi sonuçlarımı sergilemek istiyorum :).

-

Yaylı mı Vortex mi konusunda, yaylıda güzel vortex'te bence ama yukarıda videolarını bizlerle paylaşan, severek takip ettiğim Samet Mercemek hocamda dahil olmak üzere birkaç sözüne güveneceğim kişiden vortex konusunda olumsuz yorumlar duydum, bu forumda da okudum. Dediğim gibi, bende hem Vortex hem yaylılar mevcut, bazıları 500 ya da 1000 atışı geçtiler ve henüz bende acemi olduğumdan net bir sonuç görebilmiş değilim. Belki şans belki başka şey, bende sorunlu vortex yok, 3 4 ay bekleyen vortex'lerde bir güç azalması hissedemedim oldu ise bile. Ama çok soğuk havalarda 20 30 fps güçten düştüğünü gösteren videolar mevcut, bence önemsiz bir detay ama pistonlu sistemde beklenilecek bir detayda aynı zamanda. Tıpkı PCP ve CO2 silahlarımızda gerçekleştiği gibi, doğanın kendi kanunu :).

Özellikle bir araştırma yapmadım küçücük bir gözlem, Mod 65 - 85 - 87 - Striker 1000 ve benzeri platform kullanan Vortex'li silahlar üretim/depolamada vortex ile ilgili bir sıkıntı içermiyorsa sonrasında da sorunsuz en az 3000 - en fazla 5000 ortalama atış sayılarına kadar stabil bir seviyede seyrediyorlar diye düşünüyorum. Vortex sistemle ilgili en fazla sıkıntıyı, yerli yabancı olsun, Mod 125 - 135 - 150 -155 platformları yaşıyor. Muhtemelende bu silahlar magnum sınıfına girdiği için, güçlü piston ve daha fazla hava tutabilen bir piston kullanılıyor, doğal olarak daha çok güç üretiyor; ilk birkaç gün kurmaya debelenirken farkına varıyorsunuz ya da kurabildiniz ve elinize ilk geçen ucuz pelleti koydunuz, taklalar atarak ıslıklar çalarak bambaşka bir yere inanılmaz bir hızla fırladığında hay maşallah dediğinizde :D.

-

Benim kendi çevremde bilinen ve gülünen, çok dalga geçilen bir örneğim vardır, hatta herkesin çevresinde vardır bu türlü insanlardan; bu kazağı şu kadara aldım ya da şu telefon şu kadarmış dendiğinde hemen yapıştırırım: "bir paket tabut çivisi 100 lira, kazak 2000 lira, 20 paket tabut çivisi parası, al gitsin" tabii bu demek değilki elinde sadece 2000 lirası olan öğrenciye, yahu sorduğun hata para değil bunlar al gibi bir tavsiye veriyorum ama iyi kötü böyle bir hobiye merak salıp forumuna üye olup yazmaya başlayabildiyseniz kafanızda da cebinizde de bir miktar bütçe vardır, sonuçta bu iş keyif işi. Hatta konudışı ama memleketimizde spor ve keyif amacı haricinde havalı silah kullanmak zaten kanundışıdır. Araştırmak, kurcalamak, düşünmek, izlemek ve merak etmek çok güzel ama bir yandanda bir yerde eyleme geçmek şart yoksa yine video izlemiş oluyoruz boş boş.

Kafanız karıştıysa bile, bütçeye en uygun silahı ve 2 kutu uygun fiyatlı (Öztay, SpotOn, bazı Gamo ve Crosman'lar), 2 kutuda kaliteli saçmayı (JSB, H&N, RWS Diana ve benzeri) alın geçin, bir an önce telefon/pc ekranından kurtulup kırlara bayırlara açık havaya çıkın ve yolda bulduğunuz tenekeleri toplayıp dizip atışınızı yapın keyif almaya hemen başlayın derim. Yanınıza istemiyor sevmiyor bile olsa bir arkadaş, dost akrabanızı alın, termosa bir çay yapılabilir. Arabaya jipe gerek yok, dolmuşla otobüslede gidilir tüfeği güzel bir kılıfı koyarsanız. Kırlara yakınsanız zaten ne güzel. Eyleme harekete dökün, kafanız dağılsın, güzel değilse gelir forumda sitem edersiniz belki satışa koyarsınız; güzel mi hoşunuza mı gitti tamamdır, zehirledik sizide :D.

Ha birde, ikinci elleri takipte kalın, ben mesajlaşma uygulamalarının gruplarına henüz katılmadım ama oralardan temin eden çok. Forumda derseniz şu an bir sürü ilan yayında, ucuzu var pahalısı var, iyisi var kötüsü var, almış kullanılamamışı var, modifiye edilmişi var. Bir ilan var, bende birkaç aydır hobinin içindeyim ve forumdayım, hala yayında, arkadaşın ismini hatırlayamadım forumdaki affola ama hakikaten komik bir paraya Hatsan Striker vortex model bir tüfek satıyordu, arayın bulun, konuşun, alın. Bende aynı modelden almış olmasam yeğenime çoktan almıştım o kadar diyeyim :). Fiyatı uygun, aradığınız silahlardan bir tanesi, en kötü 3 paket tabut çivisi parası ödemiş olacaksınız ya da 10 bardak içene çok özel hissettiren orta boy kahve parası :D.

-

Son olarak eğer aradaki fark üzmeyecekse mod 65 yerine vortexlilerde bence mod 85 sniper ya da mod 87 qe'lere bakın; 5.5 kalibrede yaygın mevcut güvenilir satıcılarımızda. İyi mi kötü mü bildiğimden değil, bir arkadaşımın mod 65'inde 100 kadar atış yaptım, benim mod 85 daha bir iyi hissettiriyor bana.

Vortex yerine yaylı olur, aklıma yatar derseniz hem bu modellerin hemde benim ayrıca beğendiğim ahşap kundaklı mod 95 ve 99'a göz atın.

Dürbün konusu mayın tarlası gibi, mod 95'te yanında combo paket ile gelen Comet 3-9x40 dürbünü 200 atışta falan bozdum - Hatsan dampa ile kullanmama rağmen, beni PCP ile tanıştıran arkadaşımın fazladan kullanılmamış aynı Comet'ini aynı silaha 11mm kutudan çıkan ayaklar ile forumdaki başlıklarda okuduğum önlemleri alarak (lastik şerit ve kaliteli bir alyan anahtarı kullanarak) taktım, sıfırladım ve halen severek atıyorum.

Hiç dürbün takmadığım, arpacık gez ile severek kullandığım Torpedo 155 Vortex'im var, 6.35, 1000 atışa yaklaştı isabetinden memnunum ama 1000'i kesin geçince elimde alıp kenara koyduğum 4-16x44'lük nispeten kaliteli bir dürbün ile taçlandırmak niyetindeyim, umarım dürbünü hurdaya çıkarmaz :D.

Stoeger, kendi içinde gelen normal 11mm ayakları ve kendi dürbünü ile kusursuz durumda, attığım yere gidiyor. Yeğenimin Vortex 1000S'sine 4x32'lik basit bir av dürbünü taktık kendi kutudan çıkan ayakları ile 200 civarı atıştır henüz sorun yaşamadık. Yine ucuz bir dürbünü Mod 25 SuperCharger'a uyguladım geçen hafta, eldeki imkanlarla ama 100 civarı atışa rağmen henüz sıfırlanmadı, debeleniyorum :D.

Arkadaşıma 6-24x50 epeyce kaliteli bir dürbün aldık, yeni PCP'sine güzel ayaklarla taktık ama tüfeğin rayları pek standarta uygun yapılmamış, o detayı anlayıp birkaç şim ve lastik yerleştirene kadar dürbünü bozuk sandık :).

Ülkemizde her amca, enişte, dayının dediği gibi "beyaz eşya işi şans işi" aynı şekilde yaylı ve pistonlu tüfekler içinde "dürbün işi şans işi" benim nazarımda, şans işi ama hepimiz beyaz eşyalara bağımlıyız iyisini kötüsünü kullanıyoruz, kimimiz 3 ayda bir usta çağırıyor, kimisi bilmemneyini kendi değiştiriyor, kimisi en başta çok ödeyip 5 sene rahat ediyor vesaire ama illa bir uğraşmak gerekiyor.

O nedenle, kafa karışıklığı oluyor, bende de oldu ama bir noktada ben bile değil eşim şunu dedi "15 gündür bakıyosun havalı havalı yürü gidip alalım beğenmezsen atarsın kilere diğer hobilerine yaptığın gibi" ve en yakınımızdaki meşhur bir tedarikçiye gidip ilk mod 95, torpedo 155 vortex ve mod 25 supercharger'ımı aldım yanında birkaç kilo saçma ile ve ertesi günden itibaren bahanem oldu, o kadar para verdim gidip şunlarla atış yapayım dedim :D. Foruma katıldım, PCP işlerine bulaştım, buradan güzel arkadaşlarla tanıştık, beni hiç bilmediğim hobilere alanlara çektiler, hobi ya da hobidışı konularda yardımcı oldular, destek oldular. Teşekkür ederim herkese tek tek :).

Hepsini okuduysanız bir cesaret, gidip birer silah 4 kutu mermi alın, gerisini atış yaptıkça çözeriz buraya gelir sorarsınız :).

Esenlikler!

• Çok tesekkürler detaylı bilgi için🙏🏻 stoeger nitro varmış gazlı şimdi onu arıyorum. Müşteri hizmetleri var diyor av bayileri sadece yaylı diyor. Biri sallıyor ama bulucam:) olmazsa sanırım mod 85 olacak kararım sanki

• Yazınızın tamamını okudum. Bu denli düzgün bir Türkçe ile bu kadar kapsamlı ve özverili bir anlatımı bu forumda en son 2015'te falan görmüşümdür muhtemelen. Forumlar böyle rafine ortamlardı işte bir zamanlar. Hocam foruma gelişinize vesile olabildiysem ne mutlu bana, düzgün üslup ve özveri hayatın her alanında ihtiyaç duyduğumuz meziyetler olmakla birlikte, hobideki maceranızın da uzun soluklu olmasını dilerim.