Merhaba. Size Hawke ChairGun, programını kullanmanızı öneririm. Yaşadığınız olaya sorun denemez hem. Siz dürbününüzü 15 metreye sıfırladığınızda dürbün ve tüfek namlusu arasında açısal farklılık oluşuyor sizin sıfırlama noktanız dürbün ekseni ile namlu ekseninin ilk çakıştığı nokta. Bu mesafenin ilerisinde ise iki eksen birbirinden uzaklaşmaya başlayacaktır. düşünün ki zaten dürbün ve namlu doğrultusunun paralel olması durumunda isabet söz konusu olamaz.
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Av ve tahrip amaçlı düşünülmüş bir tüfek için bence gayet güzel sonuçlar. Havalı tüfeklerle ülkemizde av yasal bir hal almış olsa eşi benzeri olmayan bir performans... Ancak uzun mesafe grupman denemelerinde tek grupmana el verir gibi görünüyor. Yine de tecrübeli arkadaşlarımız daha teknik yorumlar yapacaklardır

-
iyi eğlenceler dilerim, fakat söylemeden edemiyeceğim çok bozuk bir türkçe ile yazıyorsunuz. Yerinizde olsam keçe ya da o-ringden önce bu işe biraz ağırlık verirdim.
-
Tek fotoğrafta Birden fazla delik göremedim. Tebrikler
-
Mühye köyü içerisinde inerseniz Paintsaign Paintboll tesisini kime sorsanız gösterirler yürüme mesafesi 300 metre civarında.elinizdekiler sorun olmaz.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. İlk buluşma olacak ve uzun zamandır isteyip imkan bulamadığım bir olaydı. Dershanecilik işte tek tatil pazartesi olunca.
İyi akşamlar -
Osman Bey Ego güzergahına baktım Güvenpark'tan kalkıyor sanırım otobüs. İndikten sonra ulaşım kolay olursa (yakın) egoyu kullanırım. Tüfek omuzda pompa elde biraz dikkat çeksekte. Umarım polis vs. sorun olmaz.
Erdinç bey teşekkür ederim dikmen kavşağı içinde ayrıca otobüse binmemiz gerekecek sanırım. Nasip olur da ulaşır tanışırsak dönüşte küçük bir yardım rica edebilirim tabiki
.
Otobüsten indikten sonra ulaşımı yaya olarak sağlayabiliriz değil mi? -
Merhabalar toplu taşıma ile buluşma yerine gelme imkanımız var mıdır? Eğer varsa biz de iki arkadaş gelip tanışmak isteriz
-
Yakisti gercekten daha kilifina bile koymadim
Tugra Muhammed abinin(Muhammed Akgül) dedigine göre aynen aktariyorum'' Sanırım bu tuğra Sultan 2. Mahmut Han'ın tuğrası. ( Mahmud Han Bin Abdülhamid El-Muzaffer Daima [Adli]) '' Benim malesef tugralarin tarihi hakkinda bir bilgim yok. Etiketi ve daha fazlasini forumdan bir arkadas hediye etti. İstenildigi zaman rahatlikla iz birakmadan cikartilabilir. Kaliciligi konusunda benim gibi ayda bir sefer tüfek kullanan birisine bayaga uzunca süre dayanir dige düsünüyoruö. Sticker seklinde sac kurutma makinesini kullanarak yapistirdim. Cevapladim da cevapladim :))

-
Kullandığım bir marka olmadığından keçe hakkında birşey söyleyemiyorum. Bahsettiğim o-ringlerdi. Keçe için fabrikasından isterseniz temin edebilirler belki.
-
Öncelikle ölçülerini belirleyin derim. Kumpasla kalınlığını ve iç ya da dış ölçüsünü alın.
Ardından bu ölçülerle arama yaparsanız işiniz daha kolay olur. O-ringleri oto sanayi sitelerinden elde etme şansınız var. Ölçüyü bulamazsınız bile numune götürebilirsiniz.
Ankara da olsaydınız net adresler söyleyebilirdim -
Güzel fikir iyide aklına gelmiş. Tuğra kimin? Sticker olarakmı uyguladın? Kalıcılığı nedir istediğinde çıkarabilir misin?
Sordum da sordum
-
-
Ortak alanımız olmakla beraber biyolog arkadaş yeterli bilgiyi vermiş. Benim söylemek istediğimse yaşanmış bir örnek. Yanlış hatırlamıyorsam antalya yöresine ait bir kurbağa türü vardı ve bunların yaşadıkları bölgeye sazan atılmıştı. Birkaç yıl içinde sazanlar kurbağa türünü tehdit eder hale gelmişti. Bu tarz uygulamalarda yem verecekseniz tek tür yetiştirme açısından kolaydır fakat ekosistem kurmak biraz meşakatli gibi.
Güzel esinlendim tatillerde bende uygylamayı düşünüyorum.
-
Teşekkürler ağbi. Kısmetse ilk buluşmada sizlerle tanışmak dileğiyle

Bu arada pakete eklediği şapka için yataguna teşekkürler forumu başımın üstünde taşıyabileceğim artık güzel oldu bu
-
Selamlar değerli forum üyeleri. Bugün yatagundan sipariş ettiğim sentetik gresin gelmesiyle birlikte temin ettiğim o-ringlerle tüfeğime bakım yapmak istiyorum. Bakımla ilgili birçok bilgiyi forumumuzdan yaptığım araştırmalar sonucunda ulaştım fakat ulaşamadığım bir konu hakkında sizlerin yardımına ihtiyacım var.
Sentetik gres yardımıyla namlu içi ve dışı o rigler pellet itici nin baş kısmı gibi bölgeleri eser miktarda yağlayacağım. Fakat tüp konusunda kararsız kaldım. Tüpü açmadım fakat tüpün dışında biri küçük biri büyük olmak üzere 2 o-ring var bunlarında acaba yağlanması gerekirmi.
Saygılar.. Samet -
Çok fazla tercih edilmese de fiyatı dolayısıyla rahatça kullanabileceğiniz söküp inceleyebileceğiniz dolayısıyla yaylı tüfekleri tanıyabileceğiniz bir tüfek. Ben şahsen bu tarz bir tüfekle başlamıştım söktüm taktım inceledim zamanla eksiklerini de görüyo tabi insan. Yani pistonlu tüfekleri tanımak açısından çok avantajlı. Söz gelimi bir 460 magnum yada hw 97k tecrübeli olmadıkça kolay kolay sökülüp inceleme cesareti bulamayacağımız tüfekler.
Forum bu konuda çok zengin son örneği bir prosport olmak üzere ne canavarları dağıtıp toplamış ağbilerimiz
-
Şahsi fikrim pistonlu silahların en yakışıklısıdır. İçimde hep bir uktedir. isabetlidir alman yapımıdır bi kaç yıldır bu hobideyim daha öyle ciddi bir şikayetini duymadım. Dedim ya içimde kalmıştır fırsatınız varsa temiz birşeyse kaçırmayın derim saygılar...
-
Hayırlısı buymuş. Yeni silahınızı sevmek sabretmek ve bol bol pratik yapmak önemli belki grupmanlarınızı da bizlerle paylaşırsınız ilerde :).
Kazasız belasız atışlar dilerim -
Teşekkürler. Dikkat etmeye özen göstereceğim
-
İskandinav adam kullanır elindeki iskandinavı (fx) ben bizim yerlilerden (hatsan) çekiniyorum, koyalım izmirliyi norveç stockholm'e sümüğü donsun