shooter54 adlı kullanıcının mesajları

    Herhangi bir pcp tüfeğin bunun kadar stabil atması için ya regülatör uygulaması yapmanız lazım ya da kendinden regülatörlü bir tüfek almanız. İşin ilginci bir çok tüfeğe regülatör uygulasanız bile bu kadar isabetli olamayabiliyor namlu boyu çok iyi ayarlanmış. Regülatörlü bir ft pcp'si alıp tüp taşımaya koyulduğunuz zaman da maliyeti ortada.
    Tüfeğin benim farkettiğim tek handikapı benchrest yani destekli atışlarda ft'deki pozisyon atış başarısına ulaşamıyor. Nasıl bir mühendislikse desteksiz atış için tasarlanmış bir tüfek.

    Güle güle kullanın ft için ben hazırım diyor. İmkan olsa da biz de yapsak ama zahmet gerektiren bir olay. Artık stock olarak katılacağız bizde. Bu arada v-mach sarsıntıyı düşürdüğü kadar atış hızını düşürmüyormuş. Zira stock haliyle 840 civarı atıyor aynı pelleti.

    bende diyordum Samet hocam da bu tüfek zaten var, niye içimde ukde yazmışki..ancak son mesajları okuyunca konunun eski olduğunu farkettim :D


    Ferhat hocam ben de kendi yorumumu okuduktan sonra bana ait olduğunu farkettim :)
    Tavsiye isteyen hocam: tüfek ilk günden itibaren aynı kaliteyle üretiliyor, daha iyisi var mı derseniz bu konu tartışılır ama yok diyen de yadırganmaz :)

    Şahsi fikrim pistonlu silahların en yakışıklısıdır. İçimde hep bir uktedir. isabetlidir alman yapımıdır bi kaç yıldır bu hobideyim daha öyle ciddi bir şikayetini duymadım. Dedim ya içimde kalmıştır fırsatınız varsa temiz birşeyse kaçırmayın derim saygılar...


    3 yıl önce ukde demişim şimdi ise kullanıyorum, bu zaman zarfında alım satımdan çok fazla para harcadım, ilk almam gerek silahıysa en son satınaldım.

    Forumda bölgesel gruplar (takımlar) var inceleyebilirsin. Mesela İzmir'de HİT, FTBRTurk, Efeler (Hala aktif mi bilemeyeceğim) Ankarada'da A-Takımı, İstanbul'da Filintalar, Havalı Kuvvetler gibi. Bu takımlar yılın farklı dönemlerinde müsabakalar düzenliyorlar, katılma durumu olan atıcılar katılıyor. Afyon'da sizin gibi arkadaşlar varsa yerel buluşma ve müsabaka düzenleyebilir okulla da organize olabilirsiniz, daha da güzel olur.

    Katılan hobidaşları tebrik ederim ilk defa böyle uluslar arası bir organizasyona katılan ekip bence çok daha iyilerini yapacaktır. Dikkatimi çekense almanlar remsen 4. reich'ı kuracaklar bunda mesafe önemli sanırım.


    Edit: Dikkatimi çeken bir diğer konu da katılımcıların klasmanları, önceki yıllarda springer klasman daha kalabalıkken git gide azalıyor bunda gelişen pcp teknolojisi önemli. Batı Avrupa tamamen pcp ile katılırken yaylıların neredeyse tamamı orta ve doğu Avrupalı atıcılar. Üst sıraları almanlar takım olarak zorlasa da Akdenizli bir hobidaş kürsüye tepeden giriş yapmış

    Burada bu tarz konuları konuştuğumuz zaman bazı arkadaşların "sürekli aynı şeylerin tekrarlanması"ndan yakındığını anlayabiliyorum. Bunu bir çok defa çeşitli şekilde forumda dile getirenler de oldu ama herkesin de kabul ettiği bir söz var ki o da su götürmez bir gerçek "bilgi paylaştıkça çoğalır".
    Bu noktada paylaşım yapabilmek için mutlaka yeni bir tüfek almaya gerek yok.


    Ben bu konuda şöyle bir örnek vermek isterim;
    1899 yılında radyonun icadından sonra Amerikan Patent Dairesi Başkanı Charles Duell "Artık yeni hiçbir şey yok . İcat edilebilecek her şey icat edildi." Demiş. Ne kadar ileri görüşlü bir adammış değil mi :)

    Ferhat hocam paylaşım için teşekkürler, atıcılıkta özelliklle destesiz atışlarda bana göre de kondüsyon çok önemli. 18 yaşındaki nefes ritmimi şimdilerde yakalamakta güçlük çekiyorum. Ama zaman geçtikçe de tecrübeyle teknik artıyor ikisini bi arada yakalayınca da keyif artıyor işte. Özellikle ayakta atış yaparken ilk bir kaç saniye tüfeği stabil tutarken bekledikçe hem nefes hem de kaslara bağlı titreme artıyor.

    Programın adı "strelok". Android işletim sitemli telefonlarda çalışan bir uygulama. Google play store dan böyle bir telefonla indirebilirsiniz.

    Bunlar insan değil artık eminim. Çocukları lanetlemek ne derece doğru onu da bilemeyeceğim. Bizim dinimiz değil midir her çocuk masum doğar diyen.
    Venezuela ve Şili'nin yaptığını bir İslam ülkesi yapmadıkça bir daha bana dinden de kardeşlikten de bahsetmesinler.

    Yardımlarınız ve tavsiyelerınız için tesekkur ederım..
    sağolun...


    Rica ederim aklınıza geldikçe sormaktan çekinmezseniz karınca kararınca aklımızda olanları paylaşırız. Keyifli atışlar dilerim :)

    yani az daha özetlersek :)
    kalıplar kullanıldıkça yıpranıyor, ve ilk basılan ürünle son basılan aynı olamıyor..
    mümkünse tamir edilir, değilse yapacak bişey yok :)


    Aynen Ferhat hocam olay budur :)
    Ama kendi adıma derim ki "JSB Candır" :)

    Kutu için şöyle bir ürün tercih edebilirsiniz;
    http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2817#.U8m6zON_vFQ


    http://www.aksuav.com.tr/defau…mp;urun=2817#.U8m6zON_vFQPellet olarak JSB, FX, H&N, RWS, Hatsan JSB, Falcon bunlar aklıma gelen kaliteli peletler ve kullanıcılarını genelde memnun edenler. Ancak her silahın bir pelleti olduğunu duymuşsunuzdur. Genel olarak JSB çok tercih edilir 4,5 cal hw97'mde en yüksek verimi aldım.


    Silahınızın kalibresi 4,5 ise 8,44/ 5,5 ise 13,43 veya 15,89 grain olanını öneririm. Ancak ilk etapta fazla miktarda almayın. Çap olarak 0-2 mm lik model farkları var bunların en uygununu deneyebilirsiniz.
    Selamlar