shooter54 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Merhabalar arkadaşlar, optik merkezleme ve dürbün montaj sürecimde biriktirdiğim tecrübelerimi bir videoyla toparlamak istedim.

    Videoda şimleme (Yan - Alt) adına hemen hemen her noktaya değinmeye çalıştım. Bu yola yeni girmiş ve destek arayan arkadaşlara az da olsa yardımı olması ümidiyle.

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Bir zamanlar forumun yarısı mod125 kullanıyor, insanlar eline geçirdiği tüfeği söküp forumda paylaşıyordu. Şu an halen ülke genelinde en çok kullanılan tüfekler bu tarz yaylılardır, ancak sahipleri forumlara girmiyor orası ayrı.

    2007-2012 arası hem forumların hem de hobinin zirve yaptığı dönem oldu. Bu dönemde çeşitlilik açısından altın çağımızı yaşadık. Sadece forumda değil ülke ekonomisinde de hava buydu. 2012 sonrası field target organizasyonları başladı. Bir yandan da daralmaya başlayan ekonomi erişimi zorlaştırdı biraz.

    Bir zaman sonra sosyal medya araçlarının çeşitlenmesi forumlarda paylaşımı ve etkileşimi azalttı. Biraz da bilgiye doyduk. Sonra ben yoktum ama anladığım kadarıyla pandemi dönemi kötü etkilemiş hobiyi. Bir yandan da yeni yerli üreticiler pcp pazarına girmiş. Ankara ve İstanbul ekiplerinin Atış alanları vardı, yıkılmış üzüldüm.

    Şu günlerde maalesef ekonomik manzara pek iç açıcı değil o açıdan luxury oyuncaklara talep az.

    Ama yine de unutmamak gerekir ki orta sınıf bir cep telefonu parasına bile böyle bir hobi edinebilirsiniz.

    Arkadaşlar yorumlarınızı dikkatle okuyorum ama ikinci elde ne diana ne hw ne de gamo gibi tufekler yok, ne oldu böyle eskiden onlarca ilan olurdu, av doga diana distribütöruymus sitesibe girdim bir adet stokta tüfek yok, komando av varmış cumartesi karakoye gidip gamo bakacağım fırsatım olursa, sanırım 20 sene önceki hevesli nesilde kalmamış buna paralel pazarda daralmış, tabi yüksek yüksek fiyatlar da cabası

    Sektör pcp'ye kaydı zaman içinde. Memleketin haline paralel olarak o da daraldı. Eski heyecan yok evet çünkü bir çok şeyi deneyimledik öğrendik. İngiltere forumlarına bakayım dedim, adamlar halen Recoil championship adıyla yaylı ft-hft turnuvaları düzenliyor. E bu da bir kültür neticede.

    Pyramidair de bazen incelemelerini bakardım Tom Gaylord ustanın, bilgi için teşekkürler, Diana 350 magnum da geri tepme rahatsız edici bir boyutta mı. 12 cal yivsiz gibide tepecek hali yoktur diye düşünüyorum.

    Kişiden kişiye değişir elbet ama zaptetmesi tekniği kavranması kolay bir tüfek değil kesinlikle. Yaylılarda belirli bir namlu çıkış hızının üstünde her fps hissedilir derecede sarsıntı olarak geri dönüyor. Söz gelimi 350 magnum 15.89 pelleti 800 fps'lerde atarken, onun yarısı kadar tepen bir başka yaylı aynı pelleti 700fps'lerde atıyor.

    Yaylıda ideal kalibre 4.5mm, ideal çıkış hızıysa 700-780 fps arası bana göre. Hem mermi yolunun çizdiği eğri hem de tüfeğin tepesi daha efektif. Tabi bu işin "bana göre" si

    Hocam , oda güzel tüfek ama 350 magnum premium bambaşka onu almadan bu sevda bitmeyecek 8) Görür görmez beğendiğim bir model 350 Siz bu tüfeği kullanmıştınız 350 magnumun artıları ve eksilerini değerlendirirseniz çok makbule geçer.

    Diana 350 magnumun eski bir kullanıcısıyım.

    Duymadıysanız Tom Gaylord ismimi ve onun ortaya attığı "Artillery hold" kavramını bir araştırın derim.

    Diana RWS 350 Magnum | Blog | Pyramyd AIR
    by B.B. Pelletier A reader named RWS 350 asked for this post, but several others chimed in with interest, too. So, for all of you who like the big springers,…
    www.pyramydair.com

    Kendi adıma hatırladığım: çok sıkarsanız adamı tokatlar isabet etmez,

    Doğru kavramayla isabet sağlar ama yine de tokatlar 😊

    Elinize sağlık. Bir zamanların efsanesi webley patriotların da sahip olduğu venom tetik. Bu seride en çok sahip olmak, kullanmak istediğim tüfek longbowdu sanırım.

    O dönem webley fabrikayı kapatıp isim hakkını da hatsan’a satmıştı. Henüz satmadan önce ürettiği ve eline olan tüfeklerle birlikte tabi. İşte bu ilk seri tüfekler 1. Nesil olarak adlandırılmıştı.

    Tekrar emeğinize sağlık.

    Bir zamanlar webley firmasının havalı tüfek fabrikası İngilteredeyken ürettiği modeller içinde bir "longbow" modeli vardı. En son 2008 gibi fabrikayı elinde kalan parçalarla birlikte bizim bir yerli firmaya sattılar, en fazla iki parti mal çıktı oradan yurt içine. Logbow-Tomahawk-Patriot, PCP olaraksa Raider.

    Demem o ki o yıllarda üretilen Logbow'un kalitesinde tüfeği orta sınıf için hiçbir fabrika üretemedi hala.

    Yay kurulup boşaldıkça ısınır ve ürettiği enerji azalır. Ancak stabilite ilk atışlara oranla daha iyidir. Soğuk havalarda yapılan ilk atışlar da havalı dilindeki soğuk atış oluyor, aldatıcı olabilir o yüzden. Genellikle sıfırlamayı atış gününün sonunda yapıp bir sonraki atıştaki şaşkınlığın temel sebebidir bu durum.
    Saygılar

    Bence standart at44 daha dengeli, longun olayı uzun olan namlu boyu ve hava tüpü, geçmişte standart at44'e long tüpü takıp kullanan çoktu. Fabrika çıkışlı bir long, düz modele göre daha fazla stabil atış yapıyor genelde. Ama ne kadar? ya denemek lazım ya da arayıp araştırmak.

    İsabet, stabilite, valf çekiç uyumu (zırtlama pırtlama), bir de anladığım kadarıyla şarjör kendinden indekslemeli, pellet sürücüsü ve şarjör uyumu yani indeksleme hatasının olup olmadığı. Beni de en fazla meraklandıran bunlar.
    Üretimde belirli bir standart yakalıyıp zırt pırt piyasaya yönelik wxyz 123456789 tarzı model yerine uzun bir ar-ge sonucu bu modele yoğunlaşırlar umarım.
    Hepsine ek olarak benim gibi bir yaylıcı için kalite bir yaylıya ne zaman kalkışacaklar bakalım :)

    öyle Ferhat kundağı kırdık rica edeceğim ahşap olanla değiştirmeleri için vortex de takılacak bakacağız ozaman vortex ne menem bir şeymiş

    İlk 200 atış tüfeği kırmadan sabredersen mantığını çözüp sevmeye başlıyorsun. Yoksa hiç alakasız bir adamı küfürbaz yapabilen bir sistem maşallah.

    Gaz pistonlu tüfekleri kontrol mantığı yaylı tüfeklerle aynı değil, yaylıda kullanılan teknikler gaz pistonlu tüfeklere aynen uygulanamıyor bence.
    Sizin tüfeğiniz de gaz pistonlu. Öncelikle yaydaki çift yönlü kırbaç hareketi gaz pistonda yok, bunun yerine daha tok bir çırpınma söz konusu. Yayda atış esnasında pistonun duvara çarpması ve yayda oluşturduğu tansiyon boşalması olmak üzere iki darbe hareketi var bu tüfeklerde ise darbe hareketinin en büyük kısmını pistonun ön duvara vuruşu oluşturur bunun için omuz dayama hareketi en az ateşliler kadar önemli bu tüfeklerde. Omuz ve yanak kusursuz kaynak yapmış olmalı ki ön taraftan kaynaklanan çırpınma arka destekle tolere edilebilsin.

    Tetiğini yumuşatmak için ne yapabilirim birde silahı kurdukdan sonra kapatırken bir gıcırtı geliyor yağlasam olurmu acaba

    Tetik ayarı için sarı ayar vidasını çevirmeniz yeterli. Yalnız bunu yaparken geniş düz uçlu bir tornavidanın ucuna ince bir kumaş sararsanız tetik ayar vidasının çabuk deforme olmasını engellemiş olursunuz. Zira hassas bir parça. Bu ayar vidasının modifiye edilmiş sağlam kopyasını yur dışı sitelerde bulmak mümkün.
    Kapatırken gelen ses ise pistonun yataktaki hareketine bağlı oluşan hava sıkışması, o sesi duymak için dünyanın parasını veriyoruz :)