Bir zamanlar forumun yarısı mod125 kullanıyor, insanlar eline geçirdiği tüfeği söküp forumda paylaşıyordu. Şu an halen ülke genelinde en çok kullanılan tüfekler bu tarz yaylılardır, ancak sahipleri forumlara girmiyor orası ayrı.
2007-2012 arası hem forumların hem de hobinin zirve yaptığı dönem oldu. Bu dönemde çeşitlilik açısından altın çağımızı yaşadık. Sadece forumda değil ülke ekonomisinde de hava buydu. 2012 sonrası field target organizasyonları başladı. Bir yandan da daralmaya başlayan ekonomi erişimi zorlaştırdı biraz.
Bir zaman sonra sosyal medya araçlarının çeşitlenmesi forumlarda paylaşımı ve etkileşimi azalttı. Biraz da bilgiye doyduk. Sonra ben yoktum ama anladığım kadarıyla pandemi dönemi kötü etkilemiş hobiyi. Bir yandan da yeni yerli üreticiler pcp pazarına girmiş. Ankara ve İstanbul ekiplerinin Atış alanları vardı, yıkılmış üzüldüm.
Şu günlerde maalesef ekonomik manzara pek iç açıcı değil o açıdan luxury oyuncaklara talep az.
Ama yine de unutmamak gerekir ki orta sınıf bir cep telefonu parasına bile böyle bir hobi edinebilirsiniz.