Bezoar adlı kullanıcının mesajları

    EYE RELİEF ( GÖZ FERAHLIĞI ) :


    [Resim Engellendi: http://img.webme.com/pic/a/avkani/td7.jpg]
    Dürbünün içinden geçen görüntünün gözünüzde tam oluşması ve dürbün çapına uyması için atıcının gözü ile dürbün arasında uyulması gereken odaklama mesafesidir. Bu mesafe önemlidir çünkü bu mesafenin kısa olduğu dürbünlerde, atıcı gözünü dürbüne çok yaklaştıracağından tüfeğin geri tepme gücü ile dürbün atıcının gözüne çarpar ve yaralanmasına yol açabilir. Yüksek büyütmeli ve geniş objektifli dürbünlerde bu mesafe kısadır. sniper eğitim merkezlerinde gözleri moraran acemi atıcılara (mor halkalı) adı konmuştur. Bu tip dürbünler için yumuşak malzemeden yapılmış, gözü koruyucu takılabilir elemanlar vardır.



    Aşağıdaki linkten konunun tamamını görebilirsiniz.


    http://www.avkani.tr.gg/T.ue.fek-d.ue.rb.ue.n-se%E7imi.htm

    Ölçünün yeri aynı fakat amacı farklı iki cevap oldu. :P

    Aslında amaç aynı,,(Amaç dürbüne çok yaklaşmadan en iyi görüntüyü yakalamak)...NightForce dürbünde 99mm göz mesafesinde, hem en ideal görüntüyü yakalıyacaksınız,,hemde bu mesafe aralığı sayesinde dürbünden dayak yeme olasılığı azalıcak

    Güçlü kalibreli, veya dipçiği omuza iyi oturtulmamış tüfeklerde, ateşleme esnasında geriye doğru aşırı tepme olur. Bu esnada geriye doğru giden dürbünün yüzünde ahmak yarası denilen türde bi yaralanmaya sebep vermemesi için, gözün ve dürbünün arasında belli bir mesafe olması gerekir. Göz uzaklığının önemi burdadır..En iyi atıcı dürbünlerinden biri olan NightForce'da bu mesafe 95mm ile 99mm arasında değişiyor.

    Sarnıç'taki bu poligonda, yivli ateşli ile atış yapmaya uygun arazi genişliği varmıdır? Arazi genişliğinden kastım min. 200, max. 400,500 metre uzunluğunda bi alan. Veya İzmir çevresinde atış yapabileceğimiz, böyle uzun düz arazi nerede bulabiliriz?

    Scope Height değeri, dürbünün orta noktasının, namlunun orta noktasına uzaklığıdır.



    Teşekkürler, öğrenmek istediğim bilgi buydu, dürbün yivli ateşli tüfeğe montajlanıcağı için arka ayak yüksekliği daha fazla, uzak mesafe atışlarında çok fark etmiyicekse, dürbünün orta noktasıyla, namlunun orta nokta aralığını kabaca cetvelle ölçmek yeterli olucaktır sanırım...



    Paylaşımda bulunan arkadaşlara çok teşekkürler..

    Hawke BRC Prorramda ''Scope Height'' diye bir bölüm var..Sanırım burada dürbün'ün tüfekten olan yüksekliği isteniyor, Bu dürbünün yükseklik ölçüsünü tam olarak nerden nereye almamız gerekli? Dürbün merkez çizgisiyle,tüfeğin üst yüzeyimi? yoksa dürbün alt noktasıyla,, tüfeğin üst yüzey aralığımı? Bu ölçüyü ön ayaktanmı,arka ayaktanmı almak gerekli? Konu hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum..

    Fiyat ne istiyorlar acaba bilgi verebilirmisiniz.Ve temizlik durumu nasıl acaba?

    Fiyat öğrenmek için bayiyi aradım..Dürbün vitrinde olduğu için satılıktır diye düşünmüştüm..Meğer bi müşterilerine aitmiş ve satılık değilmiş..Yardımcı olmak maksadıyla yazmıştım,ama yanlış bilgilendirme oldu..Kusura bakmayın sad.png

    Erdem, hayırlı olsun, mükemmel fotoğraflar çekiyorsun kıskandım seni.


    Bu Tactical serisini en fazla tercih edenler ve ısrarla farklı yaklaştırma değerlerinde olanlarını Yivli ateşliciler talep ediyorlar ve zaten bu 8,5 yaklaştırmadan başlayan modellerin bir kısmını da yivli ateşliciler satın aldılar ve şimdi yeni siparişlerimize bu serinin alt yaklaştırmalı modellerinide ekledik, kullanılan objektif kalitesi çok yüksek, 2010 yılı dünya çapında en ünlü 20 marka yarışında yani Zeisslerin Swarovskilerin olduğu klasmanda başta 8. sırada Hawke Sidevinder 30 Tactical.

    Evet yeni sipariş veren yivli ateşcilerden biride benim :) Bu serinin 4.5-14x42 yaklaştırmalı modelinden sipariş verdim..4.5 yaklaştırma gece ve sık ormanda hareketli domuz avları için ideal, 8.5 yaklaştırma ile bunu yapamazdım..14 yaklaştırma ise uzun mesafeli dağ avları için çok çok yeterli..objektif netliği ve görüntü açı genişliği benim için mükemmel..artıkıl mildot özelliği uzak mesafe atışları için tamda aradığım özellikte..